Dodaj do ulubionych

jaka instalacja LPG!!!???

IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 06.09.02, 23:42
wlasbnie jakiej firmy, zeby dzialala, a nie sie psula czy
rozregulowywala>>>???
wiem, ze to juz bylo, ale nie moglem znalezc, bede takze wdzieczny za
dodatkowe uwagi dotyczace wyboru i instalacji LPG
PZDR
xxx
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: jaka instalacja LPG!!!??? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 07.09.02, 23:57
      w weekendy widac ci co maja LPG wyjechali z dala od internetu sa;)
      Pzdr
      xxx
    • darr.darek Re: jaka instalacja LPG!!!??? 08.09.02, 16:51
      Istotna różnica cenowa między instalacjami sprowadza się do tego , czy masz
      metalowy kolektor dolotowy czy plastikowy . Jeśli kolektor dolotowy jest
      metalowy można zainstalować gaz z jednym wtryskiem za ok.2000zł(nawet poniżej) .
      Przy plastikowym , polecany jest sekwencyjny wielopunktowy wtrysk (za
      ok.3500zł) ponieważ minimalizujesz wówczas niemal do zera możliwość "wybuchu
      zwrotnego w kolektorze" , który to wybuch nie spowodowałby wielkich szkód w
      metalowym kol.dolot. .
      • Gość: xxx Re: jaka instalacja LPG!!!??? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 08.09.02, 23:10
        chodzi o forda scorpio- 2,0 wiem, ze mozna zalozyc juz instalacje do niego za
        ok 1900 ale chodzi mi o wybor marki podzespolow- ktora ma najlepsze proporcje
        econo/power czyli adekwatnosc ceny do jakosci???? hmmmmm ktos odpowie???
        xxx
        • Gość: xxx Re: jaka instalacja LPG!!!??? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 10.09.02, 01:31
          i nikt sie nie wypowie...????
          • scoat Re: jaka instalacja LPG!!!??? 11.09.02, 09:15
            trudno mi sie wypowaidac bo mam plastikowy kolektor,ale w moim przypadku
            wybralem firme Landi Renzo (sorry za ewentulane przekłamanie w pisaniu nazwy
            firmy), to jesli chodzi o wtrysk bezposredni (4500zl), w twoim przypadku
            wystarczy zwykla instalacja za ok. 2000, jesli chodzi o firme to polecam
            powyżej wymienioną. Jak bedziesz wybieral warsztat to pamietaj ze trzeba ja
            serwisowac, i montaż nie powinien trwac wiecej niz 5 godzin(tyle zajelo to w
            moim przypadku, w twoim to powinno byc troszke mniej) chodzi o warsztat ktory
            bedzie mial praktyke i doswiadczonych ludzi, nie krytykuje tu bynajmniej
            warsztatow jednoosobowych w garazach, poprosu ich nie polecam
            • Gość: Braził Re: jaka instalacja LPG!!!??? IP: 213.25.84.* 12.09.02, 14:31
              scoat napisał:

> trudno mi sie wypowaidac bo mam plastikowy kolektor,ale w moim przypadku
              > wybralem firme Landi Renzo (sorry za ewentulane przekłamanie w pisaniu nazwy
              > firmy), to jesli chodzi o wtrysk bezposredni (4500zl), w twoim przypadku
              > wystarczy zwykla instalacja za ok. 2000, jesli chodzi o firme to polecam
              > powyżej wymienioną. Jak bedziesz wybieral warsztat to pamietaj ze trzeba ja
              > serwisowac, i montaż nie powinien trwac wiecej niz 5 godzin(tyle zajelo to w
              > moim przypadku, w twoim to powinno byc troszke mniej) chodzi o warsztat ktory
              > bedzie mial praktyke i doswiadczonych ludzi, nie krytykuje tu bynajmniej
              > warsztatow jednoosobowych w garazach, poprosu ich nie polecam
              >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka