katarina171 29.09.05, 18:13 Mam możliwość kupienia okazjonalnie volvo 480 1,7 GTI. Niestety słyszałem, ze są problemy z cześciami. Kto jeździ takim cudem, czy warto sie w to pakować. I według was ile jest wart 10 letni taki wozik? Link Zgłoś Obserwuj wątek
madzia69 Re: volvo 480-czy warto? Pilne 29.09.05, 18:58 hmmm... ale mi sie marzylo kiedys takie auto... Link Zgłoś
loyezoo Re: volvo 480-czy warto? Pilne 29.09.05, 19:11 Wartość jeżeli to rok 95 około 6-7 tys (mało popularny) co do części z mechanicznymi nie ma najmniejszego problemu gorzej jak będzie małe "baś" i potrzebne będą blachy otwierane lampki:)) Z opinii użytkowników wynika że auto bardzo mało awaryjne.Szwedzka solidność:)Pzdr. Link Zgłoś
katarina171 loyezoo 30.09.05, 12:39 Czy na pewno z czesciami ok? U nas w popularnym sklepie z częściami nie maja nic do tego volvo. A może pasuja inne? Cena jest naprawde atrakcyjna(bo mam możliwosc kupienia od komornika).Czyli pewny, nie picowany, sprawny. Ale pewny znajomy mechanik odradza. Link Zgłoś
misiak.bk Re: loyezoo 30.09.05, 13:34 silnik 17 by Renault. Z częściami nie ma problemu. Zawieszenie podobnie choć niekoniecznie identyczne :). Staruszek posiadał jeszcze w zeszłym roku 440. Auto solidne, w wersji turbo z dobrym kopnięciem. Zużycie po wsi około 9-10l.w polu jakieś 6-7. Zerknij na stronę scandicar mieli w zasadzie wszystko i wychodziło niedrogo. Gnije blacha przy mocowaniu tylnego zawieszenia oraz tylne błotniki (głównie ranty nadkoli). Złącza instalacji elektrycznej podatne na śniedzenie. Ogólnie auto fajne ale kupic mozna raczej w celu zajerzdżenia niz dalszej odsprzedaży. Wg. mnie najlepsza wersja silnikowa to 1,7 102-105 koni bez turbo. pzdr Link Zgłoś
xystos Re: loyezoo 30.09.05, 15:21 Autor: misiak.bk Data: 30.09.05, 13:34 silnik 17 by Renault. Z częściami nie ma problemu. Zawieszenie podobnie choć niekoniecznie identyczne :). Staruszek posiadał jeszcze w zeszłym roku 440. .. porównujac VOLVO 440 do VOLVO 480 równie dobrze mozesz porównac gruszke do jablka ,,,, ile Volvo Bilar zbudowales ???. Link Zgłoś
misiak.bk Re: loyezoo 20.10.05, 07:35 xystos napisał: > .. porównujac VOLVO 440 do VOLVO 480 równie dobrze mozesz porównac gruszke do > jablka ,,,, ile Volvo Bilar zbudowales ???. he,he fachowiec..... nie wiem jak ty ale ja porównywałem obydwa auta w warsztacie i wiem co mówię. Kochanieńki, seria 440 z turbo badź bez turbo ale na wtrysku ma identyczny układ przeniesienia napędu, silnik, układ hamulcowy i wiekszosc elementów zawieszenia wspólne z 480 a raczej 480 ma wspólne z 440/460. No ale fakt inne blachy.......... Link Zgłoś
xystos Re: volvo 480-czy warto? Pilne 30.09.05, 12:47 Odradzam Ci ten zakup,juz od wielu lat V.480 nie da sie sprzedac w szwecji-nikt tego nie chce,wiekszos eqzemplarzy "poszla" na export by tam mniejwiedzacym sprzedac. Volvo 480 to najgorszy produkt firmy VOLVO od 75 lat ,a wiec od czasu jej powstania. DO BANI JEST WSZYSTKO ZA WYJATKIEM TYLNEJ KLAPY- ZE SZKLA=NIERDZEWIEJE ! Link Zgłoś
mysiulek08 Re: volvo 480-czy warto? Pilne 20.10.05, 01:38 Jako slepa fanka nadmarki Volvo potwierdzam, nie pchaj sie w 480 i raczej w linie 400 tez nie. Jesli masz ochote na volvo z gatunku niezniszczalnych w dobrej cenie to poszukaj z serii 200. Wszelkie pytania volvowskie kieruj tutaj : www.klubvolvo.org.pl/ ******************************* www.polcom.cl/patagonia www.fundacionotway.cl volvina.blog.onet.pl Link Zgłoś