Dodaj do ulubionych

RENAULT- gdzie dobry serwis blacharsko-lakierniczy w W-wie?

IP: 192.168.2.* / 62.32.162.* 24.09.01, 08:20
W weekand dostałem w bagaznik. Do wymiany zderzak, prawa lampa, prawy błotnik itp. Teraz musze znależć
dobry serwis który to założy - pewne sprawy zapewne podprostuje i pomaluje (samochód na gwarancji). Czy
znacie w Warszawie jakis który warto polecić
Obserwuj wątek
    • Gość: T Re: RENAULT- gdzie dobry serwis blacharsko-lakierniczy w W-wie? IP: 212.244.170.* 24.09.01, 08:43
      Gwarancję masz z głowy jeżeli naprawisz poza serwisem firmowym. Ktoś woził
      puste miejsce na rozum?
      • Gość: M Re: RENAULT- gdzie dobry serwis blacharsko-lakierniczy w W-wie? IP: 192.168.2.* / 62.32.162.* 24.09.01, 08:54
        Jeżeli zwrócisz uwage na tytuł to powinienes sie zorientować, że pytam o serwis Reanault. Po to ma sie rozum.
        • Gość: T Re: RENAULT- gdzie dobry serwis blacharsko-lakierniczy w W-wie? IP: 212.244.170.* 24.09.01, 09:00
          Gość portalu: M napisał(a):

...Po to ma sie rozum.

Przepraszam za upierdliwość, jednak poprzednie pytanie ponawiam konkretniej :
          komu go zabrakło?

• Gość: M Re: RENAULT- gdzie dobry serwis blacharsko-lakierniczy w W-wie? IP: 192.168.2.* / 62.32.162.* 24.09.01, 09:06
            Przeprawszam za porywczosć. Rozumu zabrakło komuś w nocy na parkingu (niestety nie strzezonym).
            • Gość: T Re: RENAULT- gdzie dobry serwis blacharsko-lakierniczy w W-wie? IP: 212.244.170.* 24.09.01, 09:10
              I o to chodziło. Współczuję. W tej sytuacji masz prawo do porywczości. Życzę
              bezśladowej naprawy.
            • Gość: TK Re: RENAULT- gdzie dobry serwis blacharsko-lakierniczy w W-wie? IP: *.clinika.pl 24.09.01, 10:49

> Przeprawszam za porywczosć. Rozumu zabrakło komuś w nocy na parkingu (niestety
              > nie strzezonym).

Rozumiem, ze sprawca zbiegl z miejsca wypadku? W takim razie witaj w klubie!
              Tydzien temu pod sklepem dostalem w drzwi mojego Clio. Będziesz robił naprawę
              z AC? Jezeli wykupilem pakiet specjalny ubezpieczenia Renault, to PolAssistace
              gwarantuje Ci na czas naprawy samochod zastepczy (ale nie wiecej niz 4 dni).
              Oczywiscie nikt nie zaproponuje Ci tego z dobrego serca, ale jezeli masz ten
              rodzaj upezpieczenia, to wspomnij o tym. Ja dzisiaj zostawilem Cliowke w
              blacharni Renault, ale akurat serwis, gdzie zostawialem woz nie mial zastepczaka,
              powiadomilem o tym PolAssistance i podstwili taksowke, ktora zawiozla mie
              do Avisa, gdzie dostalem na 3 dni Corse do pojezdzenia. :-)

Tomek K

• Gość: Pitz Re: RENAULT- gdzie dobry serwis blacharsko-lakierniczy w W-wie? IP: 157.25.125.* 24.09.01, 11:29
        Gość portalu: T napisał(a):

> Gwarancję masz z głowy jeżeli naprawisz poza serwisem firmowym. Ktoś woził
        > puste miejsce na rozum?

Nie namawiam do naprawiania poza serwisem firmowym, ale gwoli scislosci, gdzies
        czytalem, ze wiekszosc firm dopuszcza naprawe blacharska poza ASO. Traci sie
        wtedy tylko gwarancje na naprawione elementy, a te i tak maja juz tylko pol roku
        gwarancji. Sa jednak marki, ktorych gwarancja mowi, ze naprawa poza ASO, to
        utrata gwarancji na caly samochod, ale nie wiem czy nalezy do nich Renault.
        • Gość: TK Re: RENAULT- gdzie dobry serwis blacharsko-lakierniczy w W-wie? IP: *.clinika.pl 24.09.01, 11:31
          Gość portalu: Pitz napisał(a):

> czytalem, ze wiekszosc firm dopuszcza naprawe blacharska poza ASO. Traci sie
          > wtedy tylko gwarancje na naprawione elementy, a te i tak maja juz tylko pol
          > roku gwarancji.

Chyba ze dostaniesz nowe elementy, dzis Renault wstawia mi nowe drzwi, wedlug
          ustnych zapewnien - gwarancja pozostaje niezmienna = 12 lat na perforację.

Tomek
          • Gość: Pitz Re: RENAULT- gdzie dobry serwis blacharsko-lakierniczy w W-wie? IP: 195.116.250.* 24.09.01, 12:15
            Gość portalu: TK napisał(a):

> Gość portalu: Pitz napisał(a):
            >
            > > czytalem, ze wiekszosc firm dopuszcza naprawe blacharska poza ASO. Traci s
            > ie
            > > wtedy tylko gwarancje na naprawione elementy, a te i tak maja juz tylko po
            > l
            > > roku gwarancji.
            >
            > Chyba ze dostaniesz nowe elementy, dzis Renault wstawia mi nowe drzwi, wedlug
            > ustnych zapewnien - gwarancja pozostaje niezmienna = 12 lat na perforację.
            >
            > Tomek

Mozliwe. Zdaje sie, ze takie ograniczenia gwarancyje sa w przypadku elementow
            wspawywanych. Wtedy gwarancja zmniejsza sie na element dospawywany i ten do
            ktorego sie spawa. Ale nie mowie, ze tak jest na 100%, bo nie mialem
            doswiadczenia w tej kwestii, tylko czytalem w jakim pismie, czy gazecie artykul
            na ten temat.
    • Gość: M Re: samochód zastepczy ?! IP: 192.168.2.* / 62.32.162.* 24.09.01, 13:02
      Tez mam rozszerzone AC. Juz jestem po wstepnych formalnosciach PolAssistance . Oczywiscie nic
      mi nie mówili o samochodzie zastępczym a z tego co mówsz nalezy mi sie on jak psu buda. Jutro idę
      odebrac protokół do PolAssistance i jazda do jakiegos serwisu Renault.
      Czy musiałeś "naciskac" na samochód zastępczy czy raczej od razy Ci go zaoferowali gdy tylko o tym
      wspomniałeś?
      pozdrawiam
      • Gość: TK Re: samochód zastepczy ?! TAK! IP: *.clinika.pl 24.09.01, 14:35

> Czy musiałeś "naciskac" na samochód zastępczy czy raczej od razy Ci go zaoferow
        > ali gdy tylko o tym wspomniałeś?

he he Jak cholera!! Zaczelo sie od tego, ze rano po stluczce przestudiowalem
        cale swoje ubezpieczenie, i w jakims dodatku nt pakietu rozszerzonego jak wol
        napisali: "nalezy sie samochod zastepczy, na okres do 4 dni lecz nie wiecej niz
        technologiczny czas naprawy, klasy samochodu jaki posiadasz".

Poszedlem z tym do Renault i powiedzieli ze owszem, jak najbardziej, i sami
        mi to zalatwia, a ze akurat ukradli im jednego zastapczaka, a pozostale 2
        byly wypozyczone bez szans zwrotu do dzis, musialem zwrocic sie z tym do
        Pol Assistance - i .... tu sie zaczelo!! 8 (osiem!!!) przelaczene telefonu
        zanim polaczono mnie z kims kto sie w tej sprawie orientowal i chcial mi
        pomoc. Dalej bylo milo, podalem swoj numer sprawy i powiedzialem, ze na
        poniedzialek chce samochod zastepczy, oraz podalem nr tel zwroty. Po 2 godzinach
        kobieta do mnie oddzwonila i powiedziala, ze zaden diler Renault w Gdansku akurat
        nie ma wolnego wozu, wiec zalatwila mi go z AVISA. Zapytala sie o ktorej
        oddaje samochod do klepania i obwiescila, ze bedzie na mnie czekac taksowka,
        oczywiscie oplacona przez upezpieczyciela, ktora zawiezie mnie do wypozyczalni,
        gdzie odbiore kluczyki. I tak sie stalo. Dostalem Corse B 1.0 12V 55KM na trzy
        dni.

Wyglada na to ze masz ten sam pakiet co ja, wiec dochodz swego, a dostaniesz!

zaoszczedzajac Ci skakanki telefonicznej, dzwon do Pol Assistance
        (022) 606 11 80 i podaj nr. sprawy.

Pozdrawiam i powodzenia!
        Tomek Kaszkur
        • Gość: Koli DO TOMKA PILNE! IP: *.chello.pl 24.09.01, 14:46
          Tomek możesz mi podać swój adres na priv?
          Mam parę pytań odnośnie twojej Cliówy.
          Dzięki i Pozdrawiam
          • Gość: TK Re: DO TOMKA PILNE! IP: *.clinika.pl 24.09.01, 14:48
            Gość portalu: Koli napisał(a):

> Tomek możesz mi podać swój adres na priv?
            > Mam parę pytań odnośnie twojej Cliówy.

kaszkur@venco.com.pl
    • Gość: Mac Re: RENAULT- gdzie dobry serwis blacharsko-lakierniczy w W-wie? IP: 10.129.134.* / *.acn.pl 24.09.01, 13:05
      Polecam serwis na ul. Olkuskiej, niedaleko Pulawskiej. Zajmuja sie
      koreanczykami (hyundai i daewoo), ale blacharstwo i lakiernictwo robia
      wszystkim. Sa naprawde solidni (czas, jakosc, obsluga). Nie sugeruj sie bardzo
      ASO, bo jesli chodzi o blacharke, wiele firm zleca ja innym serwisom, ktore
      zajmuja sie wieloma markami. Co innego mechanika.
    • Gość: M Re: RENAULT- gdzie dobry serwis blacharsko-lakierniczy w W-wie? IP: 192.168.2.* / 62.32.162.* 24.09.01, 16:26
      Tomek,
      Dziękuję Ci bardzo za pomoc. Jutro idę do PolAssistance (to niedaleko mojej pracy) i załatwiam sobie
      zastepczy samochod. Jak mi sie uda to Cie o tym poinformuje. Jeszcze raz dzięki.
      pozdrawiam
      • Gość: maciek Re: RENAULT- gdzie dobry serwis blacharsko-lakierniczy w W-wie? IP: *.pl 24.09.01, 21:50
        bardzo nie polecam ASO Synoradzki przy ul. Bartyckiej. są bardzo niedokładni,
        robią jakby na złość źle, trzeba potem jeżdzić by poprawili to, co spieprzyli.
        • Gość: M Re: RENAULT- gdzie dobry serwis blacharsko-lakierniczy w W-wie? IP: 192.168.2.* / 62.32.162.* 25.09.01, 07:40
          Gość portalu: maciek napisał(a):

> bardzo nie polecam ASO Synoradzki przy ul. Bartyckiej. są bardzo niedokładni,
          > robią jakby na złość źle, trzeba potem jeżdzić by poprawili to, co spieprzyli.

Dzieki za przestrogę. A może ktos wie jak robi np. Kiljańczyk, Decar, Auto-Grabczyk itp?
          pozdrawiam
          • Gość: Boss Re: RENAULT- gdzie dobry serwis blacharsko-lakierniczy w W-wie? IP: *.pl 25.09.01, 07:49
            Uwaga ma te serwisy, co prawda Kiljanczuk ma doskonale wyposazony zaklad i
            nowoczesny, ale skurczysyny potrafia benzyny spuscic i jakas czesc podmienic na
            uzywke...taaak, tez mi sie to wydawalo nieprawdopodobne dopoki na wlasne oczy
            nie zobaczylem...
            Pozdro
            • Gość: M Re: RENAULT- gdzie dobry serwis blacharsko-lakierniczy w W-wie? IP: 192.168.2.* / 62.32.162.* 25.09.01, 07:55
              Gość portalu: Boss napisał(a):

> Uwaga ma te serwisy, co prawda Kiljanczuk ma doskonale wyposazony zaklad i
              > nowoczesny, ale skurczysyny potrafia benzyny spuscic i jakas czesc podmienic na
              >
              > uzywke...taaak, tez mi sie to wydawalo nieprawdopodobne dopoki na wlasne oczy
              > nie zobaczylem...
              > Pozdro

Juz to gdzies słyszałem od innej osoby. Jezeli w każdej plotce jest troche prawdy to z Kiljańczykiem coś jest nie tak.
              Ale dzieki za ostrzeżenie.
              Pozdrawiam

• Gość: pol Re: RENAULT- gdzie dobry serwis blacharsko-lakierniczy w W-wie? IP: *.polkomtel.com.pl 03.10.01, 12:59
      Sam mam Lagunę i wszystko robię w Warpol w Józefowie ul. Wawerska numer chyba 26
      Jest tam taniej niż wszędzie indziej tzn.w innych ASO. Zawsze można się tam
      dogadać i dają auto zastępcze.
    • Gość: pewal Re: RENAULT- gdzie dobry serwis blacharsko-lakierniczy w W-wie? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.01, 22:03
      Jest taka strona funclubu renault: www.renault.trigger.com.pl. Są tam opinie o
      ASO Renówek w całej Polsce. Może coś wybierzesz. Strona całkiem, całkiem
      zwłaszcza o megankach. Sukcesów życzę w naprawie.
      • Gość: tolba Re: RENAULT- gdzie dobry serwis blacharsko-lakierniczy w W-wie? IP: *.nationale.com.pl 04.10.01, 10:39
        Gość portalu: pewal napisał(a):

> Jest taka strona funclubu renault: www.renault.trigger.com.pl. Są tam opinie o
        > ASO Renówek w całej Polsce. Może coś wybierzesz. Strona całkiem, całkiem
        > zwłaszcza o megankach. Sukcesów życzę w naprawie.

Pewal,
        czy podany przez Ciebie adres na pewno jest ok? Za cholerę nie mogę się dostać na
        tą stronę (jestem pewien, że nie przez problemy z moim sprzętem łączącym). Pzdr,
        Tolba
        • Gość: TK Re: RENAULT- gdzie dobry serwis blacharsko-lakierniczy w W-wie? IP: *.clinika.pl 04.10.01, 10:41
          Gość portalu: tolba napisał(a):

> > Jest taka strona fanclubu renault: www.renault.trigger.com.pl.

> czy podany przez Ciebie adres na pewno jest ok?

sprobuj przez jedgo "g" - bedzie lepiej :-)
          http://www.renault.triger.com.pl.

Pozdrawiam - Tomek

• Gość: tolba Re: RENAULT- gdzie dobry serwis blacharsko-lakierniczy w W-wie? IP: *.nationale.com.pl 04.10.01, 11:25
            Dzięki Tomek. Faktycznie pomogło. Pzdr,
            Tolba
    • Gość: pewal Re: RENAULT- gdzie dobry serwis blacharsko-lakierniczy w W-wie? IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 04.10.01, 19:27
      Tolba i TK.
      SORRY !!!!!!. Właśnie teraz wyrzucam klawiaturę, zakładam nową i od tej pory
      czytam co napisałem. Mea maxima culpa. Pozdrowienia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka