bitri 04.10.05, 19:00 Zamierzam kupić to autko w wersji sport way dci-105. W standardzie jest m.in.radio,a auto będzie stac na ulicy w Warszawie. Zastanawiam sie czy złodzieje będą mi wybijać szyby. Link Zgłoś Obserwuj wątek
mike68 Re: Czy z megane II kradną seryjne radio? 04.10.05, 19:05 czy kradną to nie wiem , wiem tylko że fabryczne radio bez modernizacji jest beznadziejne i może warte 1/5 ceny Link Zgłoś
fru.fru Re: Czy z megane II kradną seryjne radio? 04.10.05, 19:06 inaczej, radio moze i jest znosne, ale cala reszta, tj. glosniki to kupa jakich malo. Link Zgłoś
mandaryniarz Re: Czy z megane II kradną seryjne radio? 04.10.05, 19:15 Kradną ze wszystkiego. Moja dziewczyna ma 6-letnią ibizę z fabrycznym radiem. A raczej miała. Raz już jej ukradli fabryczne, wczoraj zwykłe. Najlepiej, jeżeli chodzi o kradzież radia, kupić samochód z radiem będącym częścią deski rozdzielczej, którego nie da się ukraść. Wiem, że np. honda jazz ma coś takiego. Przy innych modelach by się trzeba rozejrzeć, nie mam pojęcia. Link Zgłoś
etom Re: Czy z megane II kradną seryjne radio? 04.10.05, 23:38 mandaryniarz napisał: > Najlepiej, jeżeli chodzi o kradzież radia, kupić samochód z radiem będącym > częścią deski rozdzielczej, którego nie da się ukraść. Wiem, że np. honda > jazz ma coś takiego. Przy innych modelach by się trzeba rozejrzeć, nie mam > pojęcia Yaris ,Fiat Marea i Bravo-Brava tez tak maja a chyba w Fordach sa o nietypowych wymiarach ? Link Zgłoś
hondziarz Re: Czy z megane II kradną seryjne radio? 04.10.05, 19:30 nie ma znaczenia, czy seryjne, czy nie. Radia kradną nastoletnie gnojki i sprzedają je potem za 20-50 zł paserom, którzy opychają je dalej. Jeżeli chcesz uniknąć kradzieży radia trzeba by kupić samochód, w którym radio jest nierozłącznym elementem deski rozdzielczej. Link Zgłoś
bitri Re: Czy z megane II kradną seryjne radio? 04.10.05, 21:42 wydaje mi sie ze tu radio jest wlasnie czescia deski rozdzielczej Link Zgłoś
bitri Re: Czy z megane II kradną seryjne radio? 04.10.05, 21:44 tu jest m.in.foto tej deski,jak uważacie? www.gieldasamochodowa.com/article/view.asp?path=gs%5C1002&file=jd_110.xml Link Zgłoś
hondziarz Re: Czy z megane II kradną seryjne radio? 04.10.05, 22:33 na tych zdjęciach dobrze nie widać. Widać tylko, że jest wpsaowane idealnie. Ale czy to jest tylko wpasowanie osobnej części, czy integralny fragment deski trudno powiedziec. Przejdź się do salonu i zobacz. A zresztą. W Polsce radia kradną nastoletnie gnojki i dostają za nie kilkadziesiąt złotych. Oni się nie zastanawiają czy radio da się ukraść, czy nie. Wybijają szybę i próbują. Jak się nie da, idą do kolejnego auta. Link Zgłoś
niki27 No fear 04.10.05, 23:31 przepraszam, że będę obcesowy, ale wasza dyskusja przypomina mi rozmowy slepych o kolorach. Mam wrażenie, że zaden z Was nie widzal kokpitu Meganki na oczy. Radio w Megance jest wpasowane w rózne części kokpitu. Możesz wyrwać część centralną (z czytnikiem CD) ale co ci z tego przyjdzie, skoro wyswietlacz masz 20 cm wyzej? Żeby ukraść całe radio z Meganki, najlepiej ukraść je razem z samochodem. Niestety, są amatorzy. Link Zgłoś
typson Re: No fear 05.10.05, 00:05 po co? Po to, ze sa tacy co maja meganke bez fabrycznego radia. Czy wyswietlacz wyswietla tylko godzine (o ile nie ma specjalnych interfejsow). Sam znam czlowieka, ktorego tesc szukal "taniego" radia do p307. (fuj) Link Zgłoś
bitri Re: Czy z megane II kradną seryjne radio? 05.10.05, 07:50 tak to dokladnie wyglada: www.renault.com.pl/sport_way/flash/index.html# Link Zgłoś
aneta362 Re: Czy z megane II kradną seryjne radio? 05.10.05, 17:27 mam taką megankę i nie sądzę że złodziej wyrwie część deski rozdzielczej aby wziąć radio, to nawet nie wygląda jak rasowe radio, jak to potem zamontować, bież z fabrycznym radiem, mimo że nie wygląda ale jest bardzo dobre. Link Zgłoś
kann2 Re: Czy z megane II kradną seryjne radio? 05.10.05, 17:41 Ja mam Megana z radiem fabrycznym i jestem z niego b. zadowolony. Ukraść nie powinni, bo oddzielnie jest panel, oddzielnie wyświetlacz i oddzielnie przyciski przy kierownicy (nota bene bardzo użyteczne - pierwszy raz mam auto z takim bajerem). Link Zgłoś
aneta362 Re: Czy z megane II kradną seryjne radio? 05.10.05, 17:47 mnie też się to w tym radiu podoba, a jak poprawia bezpieczeństwo jazdy Link Zgłoś
sztylet69 Re: Czy z megane II kradną seryjne radio? 05.10.05, 18:21 Nie sadze,zeby ktos Ci wyrwal to radio.W Megance II radio jest nietypowe, jest czescia deski rozdzielczej. Mozesz nim sterowac przyciskami, albo z pilota na kierownicy.W niektorych megankach zdarza sie takie dziwo jak radio z CD i kaseta.Ale zazwyczaj jest CD. Naglosnienie jest super, jakosc dzwieku tez. Swoja droga, auto jest super i bedziesz zadowolony.Wersja 1.5 dci 105 KM jest w miare szybka,ale i cholernie oszczedna. Ja mam 1.9 dci i jezdzac ostro (5 dni w miescie, 2 w trasie za miastem) jeszcze nie wyszedlem powyzej 5.7 l ON na setke.Srednio komputer pokazuje mi 5.5 l ON. Tak ze o radio mozesz byc spokojny,ale kolpaki wyrwa na ulicy natychmiast :-( Link Zgłoś