Dodaj do ulubionych

Tuning citroena xsary 1.6i

IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.05, 17:29
Cześć. Mam citroena xsare 1.6i 86 PS.
Chciałbym, aby autko trochę żwawiej śmigało i miało nieco lepszy NM.
Myślę, że tak koło 100-110 koni mi starczy ( na początek :D).
Co proponujecie ??

Na allegro widziałem jakieś rezystory poprawiające moc do 20 koni, ale nie
wydaje mi się, aby jakieś guwienko kwarcowe za 5 zł coś dało. Co o tym
myślicie ???

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcin Re: Tuning citroena xsary 1.6i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 23:37
      Cze, rezystorów tych pod ŻADNYM pozorem nie kupuj. Zniszczysz sobie silnik, bo
      ten rezystor działa następująco, ano oszukuje komputer pokładowy(temp. spalin)
      przez co komputer daje więcej w mieszance benzyny(większe spalanie) przez co
      samochód działą na większych obrotach(szybciej się zużywa). Lepiej dołóż
      turbine, zmień filtr powietrza na stożkowy, magnetyzer kup. Wtedy może nawet ze
      150km by dało sie wyciągnać.
      Ps. Po dołożeniu turbinki radze zainwestować w nowe(i lepsze) chamulce i
      intercooler.

Pozdr.
    • wolfgang.okrutny Re: Tuning citroena xsary 1.6i 17.10.05, 14:34
      Radzę poczekać kilka lat aż się wydorośleje. Wtedy tjuning będzie tym czym jest
      w rzeczywistości czyli bajką dla małolatów.
      • Gość: WPR Re: Tuning citroena xsary 1.6i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 14:38
        bajka dla malolata:
        w rzeczywistosci to ty okrutnie durny jestes
    • Gość: WPR Re: Tuning citroena xsary 1.6i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 14:37
      'Przeszczep serduszka' o pojemnosci 2000 i mocy 136 kucykow z wiekszej xantii
      lub pedzia 406.
      • Gość: Piotr Re: Tuning citroena xsary 1.6i IP: *.chomiczowka.net.pl 20.10.05, 17:23
        Myślę ze ostatnia opcja byłaby najskuteczniejsza i jest jedyna wlasciwą. A tak
        wogóle to lepiej sprzedac te auto i kupic cos mocniejszego (chocby Xsare VTS
        albo Saxo VTS). Bo po co inwestowac tyle tysiecy złotych , które i tak nie
        zwrócą się przy sprzedazy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka