Dodaj do ulubionych

widzieliście ceny nowej alfy 159???

20.10.05, 19:11
powariowali - za najsłabszą tzreba zapłacic hehe 120 tys...
alfo będziemy tęsknic za twym widokiem
Obserwuj wątek
    • dr.verte Re: widzieliście ceny nowej alfy 159??? 20.10.05, 19:15
      eee tam posprowadza się z zachodu
    • zja_wa12 z takim wyglądem to może i 130tys kosztować 20.10.05, 19:16
      jest piękna te światla są super cały samochód bomba
      • zja_wa12 Re: z takim wyglądem to może i 130tys kosztować 20.10.05, 19:17
        z takim wyglądem to może i 130tys kosztować jak ktoś jest w miare bogaty i ma
        gust to mu bedzie to powiewać
        • lucj Re: z takim wyglądem to może i 130tys kosztować 20.10.05, 19:25
          Alfa jest droga bo jest nowoczesnym autem zbudowanym na podstawie Opla Signum
          czyli jak na alfę jest to duży krok do przodu zresztą w cenę jest wliczony 3-
          letni serwis a te trzeba dopiero zbudować bo obecne nie dadza sobie rady z tak
          nowoczesnym autem. To wszystko kosztuje....
    • hondziarz Re: widzieliście ceny nowej alfy 159??? 20.10.05, 19:21
      taki wózek to nawet fajnie mieć. Nie trzeba męczyć nóg, rąk i wzroku na jazdę,
      bo i tak ciągle stoi w serwisie.
      • brylant1 do hondziarza 20.10.05, 19:41
        A ty hondziarz poza swoim zabytkiem civic'kiem pewnie już nic nie dostrzegasz.
        Przyznaj że cie nie stac na dobry (i gustowny) wózek a nie bredz o awaryjności
        czegoś co jest w strefie twoich MARZEŃ :)))
        Poza tym alfa to autko ze smakiem a nie japs-ludowóz jakim jest honda. Sprawdz
        ceny hondy w stanach i zrozumiesz że te auta to wozidła dla klasy niższej
        średniej. W polsce ceny hondy to właśnie jedno wielkie nieporozumienie!! Alfa to
        była i jest wyższa półka ...
        • hondziarz Re: do hondziarza 20.10.05, 19:47
          hehehe, ubawiłeś mnie. Ale wracając do meritum. Alfa romeo to jest piękny
          wózek, jeden z piękniejszych. Ale prawdą jest, że wygląd nie idzie w parze z
          jakością. Te samochody się niemiłosiernie psują.
          • brylant1 Re: do hondziarza 20.10.05, 19:51
            psują się podobnie jak francuzy, mietki, beemki, japsy itd - zadziwia jedna duża
            sprzedaż tego modelu - podobnie jak francuzów.
            Każde auto można zarżnąć - jeżdzić trzeba umieć!
          • jerry.s Re: do hondziarza 21.10.05, 12:58
            a na czym opierasz swoje wnioski? bo na ulicy ludzie gadaja? bo przeczytales na
            innym forum ze AR sie psuje?
            a moze zazdroscisz ze nie masz takowej?

AR psuje sie jak kazdy samochod - tym czesciej im mniej o niego dbamy :)
            oferuje przyjemna jazde, dosyc drogie czesci oryginalne i serwisowanie w ASO,
            piekna linie nadwozia ... kupujacy AR wie najczesciej w co sie pakuje ... wie
            czego sie spodziewac po aucie i jest to najczesciej zakup przemyslany ...

a ze cena jest dosyc wysoka? trudno ... jesli kogos stac, to sobiekupi, jesli
            nie stac, to nie kupi - proste i logiczne
      • alfik7 Re: widzieliście ceny nowej alfy 159??? 21.10.05, 10:59
        Ciekawe jest to co piszesz. Mam ar i nie uwierzysz: jeździ całkiem przyzwoicie.
        Mam znajomych którzy twierdzą podobnie jak ja. Znam też kierowników hond
        mających o nich średnio dobre zdanie. W odróżnieniu od Ciebie jednak swoją
        wypowiedź opieram na faktach.
        • adam.gal Re: widzieliście ceny nowej alfy 159??? 21.10.05, 12:12
          > Ciekawe jest to co piszesz. Mam ar i nie uwierzysz: jeździ całkiem
          przyzwoicie.
          >
          > Mam znajomych którzy twierdzą podobnie jak ja. Znam też kierowników hond
          > mających o nich średnio dobre zdanie. W odróżnieniu od Ciebie jednak swoją
          > wypowiedź opieram na faktach.

Miałem w swoim życiu już dwie Alfy (ostatnio 147) a teraz jeżdżę Hondą. Zawsze
          dużo słyszałem że Alfy są beznadziejne/etc... i zazwyczaj mówiły to osoby,
          które w życiu takiego auta nie miały i nie jechały ;).

Dla mnie zarówno Alfa jak i Honda wyróżniają się włąsnie trochę większą frajdą
          z jazdy niż standardowe autka (oczywiście w pewnej puli kwotowej, bo później
          pojawia się jeszcze kilka marek). Oprócz tego każda z nich ma dodatkowe
          wady/zalety. Ktoś kto miał Alfę w 60% pokocha te samochody, a w 40%
          znienawidzi - nie ma nic po środku... Szkoda mi tylko, że najpierw Fiat, a
          teraz GM wszedł z butami do Alfy zmieniając silniki, etc... :(

Jestem bardzo zadowolony z obecnej Hondy, ale też bardzo miło wspominam Alfę i
          kieydś może ponownie ją kupię ;).
    • waskes29 Re: widzieliście ceny nowej alfy 159??? 20.10.05, 19:48
      To zawsze byly samochody dla pasjonatow tej marki i jesli cena ma tu jakies
      znaczenie to tylko takie czy kogos stac czy nie na taki samochod, on nie bedzie
      sie zastanawial czy za te pieniadze mozna kupic inny samochod tylko go kupi.
      Ktos kto patrzy na samochod z praktycznego punktu nie kupi alfy bo po co mu
      taki jak sa inne lepsze za te same pieniadze.
    • hernandez pamietam jak nowa 156 kosztowal 56tys;)a EURO 4.4z 20.10.05, 22:27
      :)jak widac samochod podrozal 2x,moze byc to spowodowane tym ze 2x wiecej
      napraw gwarancyjnych trzeba w nim wykonac a aut sprzedaje sie kilkukrotnie
      mniej niz przy niskiej cenie
      • radioaktywny Re: pamietam jak nowa 156 kosztowal 56tys;)a EURO 21.10.05, 08:52
        Piękny samochód, a że się psuje? Alfa to jak piękna kobieta - jest kapryśna, i
        stać na nią tylko bogatych.
        Może nie byłaby tak awaryjna gdyby nie stan naszych tras zwanych drogami...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka