Dodaj do ulubionych

Dobre żarówki do reflektorów

09.10.02, 10:35
Witam,
Chciałbym sobie poprawić światła tzn wymienić żarówki na jakieś lepsze.
Mam H7 . Co ew. można polecić z dostępnych na naszym rynku. Kumpel proponował
mi żarówki Hella ale są dość drogie .
Robił też coś takiego Philips ale słyszałem że to badziewie, szybko się palą
itp...
Proszę o jakieś opinie
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Re: Dobre żarówki do reflektorów IP: *.telia.com 09.10.02, 10:47
      Nie uzywaj zarowek silniejszych jak podaje instrukcja,poniewaz wytwarza sie
      wyzsza temperatura i nastepuje deformacja plastikowego reflektora.Dzisiaj juz
      prawie nie produkuja w nowych autach metalowych odblysnikow.
      Pzdr.Michal
    • hiszpan25 Re: Dobre żarówki do reflektorów 09.10.02, 10:59
      w swoim autku mam już prawie rok założone Osram +30% niestety H4 a nie H7. maja
      tą samą moc co nominalnie ale większą jasność... różnicę widać bo sprawdzałem
      przez założenie do jednego reflektora +30% a do drugiego zwykłej na ścianie
      plama światła była sporo jaśniejsza. Cena tych żarówek nie odbiegała znacząco
      od zwykłych jak dobrze pamietam to dałem za nie po 25 zł/szt. (nie to co za
      Philips Blue Vision). Polecam! teraz szukam do motoru też tego typu tyle że
      właśnie H7... Niestety nie spotkałem na razie...

PZDR!
    • _ovidius Re: Dobre żarówki do reflektorów 09.10.02, 11:09
      W Warszawie sklep Intercars na Waryńskiego. Podobno jest też kilka innych, ale
      ja nie wiem gdzie. W tym na Waryńskiego kupiłem trzy tygodnie temu żonie
      komplet H1 i H7 Osram ("Cool Blue" czy jakoś podobnie). Sam mam H4 Blue Vision
      Philipsa, ale te z Osram lepiej świecą i są dużo tańsze. Nie wiem jak z
      żywotnością Osram bo jak już wspomniałem to dopiero trzy tygodnie, ale Philips
      trzyma sie już prawie rok (20000 km non-stop na światłach).
      www.philips.automotive.pl/produkty/bluevision.shtm
      Pozdrawiam.
      • hiszpan25 Re: Dobre żarówki do reflektorów 09.10.02, 11:13
        no i znalazłem:
        www.sklep.tuning.pl
        mają coś lepszego:
        BILUX SILVERSTAR - ŻARÓWKA OSRAM H7 12V 55W +50% KOMPLET 2 SZT. OSR 64210 SVS
        DUOPACK 76.99 PLN
        poszukam w Szczecinie może gdzies je kupię na miejscu!

PZDR!
        • Gość: trooper Szukaj w Praktikerze IP: 62.233.232.* 09.10.02, 12:26
          Mialem ten sam problem. Jeden koles poradzil mi: Praktiker (supermarket
          typu "wszystko dla domu"). Alternatywy to Castorama, moze M2.
          No i byly (Praktiker)! Osram Silverstar +50% H1 (25 zl/szt). Raptem pare dni
          temu - jeszcze nawet nie mialem okazji poznac efektow.
          Nigdzie indziej nie byly normalnie do znalezienia, nawet u delaerow Osram na 3-
          miasto, ktorych obdzwonilem.
          pozdr,M
        • Gość: zx Re: Dobre żarówki do reflektorów IP: *.crowley.pl 09.10.02, 12:35
          > poszukam w Szczecinie może gdzies je kupię na miejscu!

Feu Vert naprzeciwko Castoramy (ul.Ku Słońcu)
    • Gość: polokokt Re: Dobre żarówki do reflektorów IP: *.pjwstk.edu.pl 09.10.02, 15:28
      Ja mam Philipsy Blue Vision i nie narzekam. Juz przejchalem na nich jakies
      15000km (moze 20000km - ciezko stwierdzic bo mam przejechane ogolnie 35 tys km
      a na swiatlach jezdze dosc czesto) i nic sie z nimi nie dzieje. Nie ma
      porownania do zwyklych (takich za 10zl na stacji CPN) ktore mialem wczesniej.
      Szkoda tylko ze sa tak drogie. W kazdym razie warto zainwestowac te pare
      zlotych wiecej w dobre zaroweczki.
      A jesli komus Philipsy padaja jak muchy to pewnie ma cos nie tak z instalacja.
      U mnie nic sie nie dzieje (wstrzasy tez raczej nie maja tu znaczenia, bo u mnie
      jest twardo a nie padly). I jak tu widac w innym poscie, ten Pan tez nie ma z
      nimi problemow. Ogolnie polecam.
      A najlepiej jakbys zalozyl Osram i Philips i sobie porownal. ALe tak sie pewnie
      nie da. Ja ogolnie chyba nastepnym razem rozejrze sie za Osram +50%. Podobno
      jeszcze lepsze niz Philipsa.
      • Gość: is300 Powiem ci prawde !!! IP: *.dyn.optonline.net 09.10.02, 18:44
        Wszystkie te zarowki to sa jedne i takie same gowno.
        Moze nie tak dokladnie jak to okreslilem, ale sa bardzo male roznice.
        Mialem tanie i mialem drogie i wszystkie tak samo swieca. Jak cosc to zestaw
        Xenonow, ale to juz inna bajka, bo sa zajebiscie drogie ($400).
        A o tych takich zaroweczkach to najlebsze to sa PIAA Xtreme White (
        Japonskie), ale sa drogie ($70) za dwie zarowki.
        • polokokt Re: Powiem ci prawde !!! 09.10.02, 19:01
          Nie no zgadzam sie ze z reflektora na zarowce h4 nie zrobi sie reflektora z
          zarowka h7 (a co za tym idzie takiego swiatla). I tak samo z H7 jakosci
          ksenonow sie nie da zrobic. Ale dla mnie wygodniejszym swiatlem jest biale, a
          te tanie zarowki daja lekko zoltawa barwe (ponoc lepsza w ciezkich warunkach).
          Ogolnie przy moim kiepskim nocno-deszczowym wzroku jesli moge podniesc
          widocznosc o kilka procent to uwazam ze warto. A najlepszy efekt jesienia i
          zima da czeste czyszczenie szkla reflektorow, bo jesli to bedzie brudne to
          nawet najlepsze zarowki i swiatla nic nie dadza.
          Pozdrawiam
          • Gość: Enzo Żarówki to jedno a ustawienie świateł to drugie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.02, 20:10
            Rozpisujecie się które lepsze i dobrze jest OK. A co z ustawieniem świateł? Ile
            to razy spotkaliście klienta który dawał po oczach bo światła miał wyregulowane
            HGW jak???? Jeśli kogoś stać na żarówki komplet po 50 -60 PLN to niech też
            odrzałuje 30 PLN na ich ustawienie. W buty można sobie wsadzić najlepsze
            żarówki Vision coś tam + ileś tam procent jeśli światła są niewyregulowane i
            świecą innym w oczy a nie na drogę.

Miłego dnia
            • Gość: Michal Re: Żarówki to jedno a ustawienie świateł to drug IP: *.telia.com 09.10.02, 21:08
              Plus zawsze brudne,pokryte warstewka tlusczu,szkla reflektorow.Panowie
              codziennie przetrzec i zwiekszy sie moc o 38%.
              Pzdr.Michal
              • Gość: Osram i Philips Re: Żarówki to jedno a ustawienie świateł to drug IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 21:54
                Osram Cool Blue H4 świeciły cały rok (ok 35 tys.km) i jestem z nich bardzo
                zadowolony (cena/jakość). Niezły jest Philips Premium ale podobnie jak Philips
                Blue Vision ma krótszą żywotność. W moim aucie wytrzymały jedynie pół roku.
                Niestety żarówki z dodatkiem niebieskiego światła dość przeciętnie wypadają w
                deszczową pogodę. Na suchym nieoświetlonym asfalcie sprawują się jednak
                wyśmienicie i są o niebo lepsze od fabrycznych żarówek w Xsarze sprzed
                modernizacji.
                Pozdrawiam
                Tom Ok
                • Gość: Tom Ok Osram i Philips IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 21:55
                  Przepraszam za błąd w podpisie autora wątku w nagłówku listu. Teraz jest już
                  poprawnie. :)
                  Pozdrawiam
                  Tom Ok
    • Gość: Ro Re: Dobre żarówki do reflektorów IP: 213.77.91.* 10.10.02, 08:23
      A czy ktoś próbował Zarówek Hella Blu -coś tam??? One ponoc świeca podobnie go
      ksenonów...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka