Dodaj do ulubionych

Gwarancja Peugeota

IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 14.10.02, 15:25
Rozmawiałem z dilerem i poinformował mnie,że Peugeot po latach wzorem brata
bliźniaka Citroena przedłuża gwarancje do 3 lat.
Ciekawe tylko dlaczego dopiero teraz skoro Citroen miał tak zawsze,a koncern
(części i pieniążki jedne ;-)

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: mar Re: Gwarancja Peugeota IP: *.citicorp.com 14.10.02, 17:05
      Za tą gwarancję musisz dodatkowo zapłacić. Dopłąta do Xsary wynosi ok 1400 zł. Gwarantuję, że w ciągu
      3 lat do 100 tys km nie wydasz takiej kwoty za naprawy. Więc po co wyrzucać kasę?
      • Gość: Sławek Re: Gwarancja Peugeota IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 14.10.02, 17:34
        Gwarantujesz?A jak padnie elektroniczna pompa paliwa,komputer,peknie
        głowica,klimatyzacja,skrzynia biegów?
        Sam pieprzony filtr powietrza do Fiata Ducato kosztuje 214 zł,a pompa paliwa do
        MB CDI 1/3 ceny nowego Seicento.Za 20 -minutową usługę we Fiacie zapłaciłem
        ponad 200 zł 3 lata temu.Przy cenie nowego samochodu (w moim przypadku ponad 70
        tysięcy) te 1,5 tysiąca za dwa lata spokoju to rozsądna cena.Fiat 126p składa
        sie z zawodnych ponad 6000 części.Ja tam nie wierze w niezawodność częsci
        mechanicznych,elektrycznychi elektronicznych przez długie lata.Cena
        roboczogodziny w ASO zaczyna się od 90 zł.To tyle.

pozdrawiam
        • Gość: Manon Re: Gwarancja Peugeota IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.10.02, 20:24
          Po 50 000 km w peugeocie 306 1,4 SL strzelily mi panewki, akurat miesiac
          wczesniej skonczyla sie roczna gwarancja. Pisalem do Peugeot Polska ale nie
          chcieli uznac mi tej naprawy w ramach gwarancji ( w ASO stwierdzili wade
          fabryczna - ewidentna wina firmy Peugeot ) Wymiana panewek ( jak wiecie
          konieczna jest rozbiorka silnika ) zajela w ASO ponad miesiac (!!! musieli
          sprowadzic i robili to dwa razy , bo za pierwszym sprowadzili nie takie jak
          trzeba. Okazalo sie, ze zeby sprawdzic typ panewek trzeba rozebrac silnik -
          zlozyc - a potem znow rozebrac, zeby je zamontowac. ) i kosztowala mnie ponad 5
          000 PLN. Szczerze wiec polecam wykupienie dodatkowej gwarancji.

Pozdrawiam,

Manon

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka