Gość: Gonzo IP: *.cap.east.verizon.net 15.10.02, 22:06 Super!!! Teraz bedziemy placic 22% podatek od podatku. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Jorn Panie Sachs IP: 217.11.141.* 24.10.02, 10:53 Winiety Pola nie są płatnym dostępem do autostrad: są opłatą za praktycznie wszystkie drogi krajowe, co czyni z nich w praktyce podatek majatkowy od posiadania samochodu, z którego to podatku niektórzy będą zwolnieni. Nakładanie na to VAT-u prowadzi do absurdu typu podatek od podatku. Link Zgłoś
Gość: sandwich Re: Winiety z VAT? IP: *.centrala.kbsa / 10.67.193.* 24.10.02, 11:16 Nie podoba mi się pomysł winiet, ale pewnie będę musiał zapłacić. Wolalbym, aby winiety obowiązywały na wszystkich drogach. Jestem z natury turystą i jeżdże głownie bocznymi dróżkami na których jest minimalny ruch spokój i coś ciekawego do zobaczenia. Jak wprowadzą te pieprzone winiety to na tych do tej pory spokojnych zacznie się koszmar a nawieżchnia w ciągu jednego sezonu będzie się nadawała do wymiany. A jeśli chodzi o wątek to nie jest niestety podatek a opłata za korzystanie z państwowej własności i pieniądze nie pójdą do kasy państwa lecz do firmy (obojętne jak się będzie zwała), która będzie miała za zadanie budować je i remontować. I obojętne jakie są wasze odczucia i mądrość tych co to wymyślili takie są fakty. Nie mylcie podatków od opłat. Abonament telewizyjny też nie jest podatkiem tylko opłatą tylko nie wiem czy tv odprowadza od tego VAT. Z VATu można być zwolnionym PZDRW Link Zgłoś
Gość: sandwich Re: Winiety z VAT? IP: *.centrala.kbsa / 10.67.193.* 24.10.02, 11:18 Sorry za słowo nawie(ż)rzchnia zobaczyłem to jak już klikałem wyślij. Wolę się asekurować bo znajdzie się zaraz kilku takich co będą się czepiąć ortografii a nie treści. PS Błędów może być więcej a interpunkcje sobie darowałem. Link Zgłoś