hummer80 04.12.05, 09:46 Co kupic? To nasz pierwszy samochod. Toyota Starlet 1.3, 91rok, 145tys km (troche malo zadbany w srodku) czy Suzuki Swift 1.3GS z 93roku, 111tys km (w srodku jak nowy)??? cena dokladnie ta sama. Link Zgłoś Obserwuj wątek
karakalla Re: Co kupic? 04.12.05, 10:03 A jaka to cena (z ciekawości)? Patrząc na nicka miałem wrażenie, że to pryszczaty małolat ze schizofrenią - jeep15 lub 25, albo bmw coś tam będzie znów się dopytywał, czy lepszy jest Rinspeed Cayenne czy może Hummer po tuningu ;-) Link Zgłoś
karakalla Re: Co kupic? 04.12.05, 10:21 No to Swift. Jak piszesz, wygląda lepiej, poza tym jest większy oraz bardziej rozpowszechniony, czyli łatwiej o części. Link Zgłoś
waskes29 Re: Co kupic? 04.12.05, 10:41 hummer80 napisał: > 1500 euro 1500 euro!!!! za 15letnia czy 13 letnie suzuki!! to chyba oba na raz albo kazdy z dozywotnia gwarancja .Ktos sobie robi z Ciebie jelenia. Jak pojedziesz do Niemiec to zalozy sie ze w Miesiac znajdziesz taki samochod niewymagajacy wkladu finasowego za darmo lub przyslowiowe 50euro i to nie jest teraz zart.Za 2 tys euro ktos miesiac temu sprzedawal na tym forum honde civic z 95r salonowa . Pomijajac juz cene raczej jesli nie masz klopotow z nadmiarem pieniedzy to uwazalbym na samochody japonskie czy koreanskie z tego rocznika ich mit o awaryjnosci juz tylko z samego wieku dawno sie wytarl a ceny czesci i ewenualnych napraw moga zabolec .Mimo wszystko w takim wieku samochod poszukalbym cos niemieckich Corsa ,Polo ,Fiesta nawet fiat bedzie lepszy bo za te pieniadze kupisz znacznie mlodsze auto. Link Zgłoś
hummer80 Re: Co kupic? 04.12.05, 11:08 Mieszkam w Holandii i tutaj mam zamiar ten samochod kupic, zarejestrowac i jezdzic. 1500 euro za sprawny samochod tej klasy i w tym wieku to normalna cena tutaj w tym kraju na rynku. W tej cenie mam zrobiony przeglad wazny na rok. Owszem, wiem ze jest tu w poblizu Utrechtu lub Druten gielda samochodow gdzie mozna kupic cacka za ponizej 1000 euro tylko ze sa to samochody bez APK (holenderskiego przegladu bo za samochod w takim stanie zeby przeszedl APK i byl dopuszczony do jazdy na Holenderskich drogach trzeba by dorzucic tutaj z 700-1000 euro) z dopiskiem "na eksport do Polski" - tymi samochodami po prostu nikt w Holandii juz nie chce jezdzic a wiedza ze przyjada Polaczki cwaniaczki co wszystko wezma, podpicuja i beda tym szpanowac w kraju. Chodzi o to ze zeby samochod byl sprawny i w dobrym stanie to niestety trzeba za to zaplacic. Nie interesuje mnie cwaniakowanie z kupowaniem jakiegos zlomu, sprowadzeniem do Polski, wrzucaniem jakis czesci zamiennych "no name", oszukiwanie na akcyzie - BYLE TANIEJ A potem gadanie ze w Niemczech czy Holandii to mozna kupic super fury za kilkaset euro. To po prostu nieprawda. Holendrzy rowniez jezdza samochodami starymi ale sa one super utrzymane i generalnie sluza jako drugi samochod w rodzinie. Natomiast zlomu pozbywaja sie wlasnie na takich gieldach sprzedajac je Polakom smiejac sie pod nosem ze chcemy jezdzic takim gratami. Link Zgłoś
waskes29 Re: Co kupic? 04.12.05, 11:22 Jak to jest normalna cena dla takich samochodow to pal dalej .Nie raz bylem w Holandii i przywozilem samochody a ze znam sie na tym wiekszosc byla jednak w przyzwoitym stanie i napewno nie za takie pieniadze.Nie wiem natomiast jak sie maja w cenie samochodu pozostale oplaty i moze dlatego takie drogie sa na lokalnym rynku bo sam samochod z tego rocznika i tej klasy nie wart jest nawet w b dobrym stanie wiecej niz 500Euro jesli wiec oplaty warte sa pozostale 1000 Euro to kupuj. Rownie dobrze Holendrzy moga sie smiac ze wcisneli komus kit ze dlatego tak drogo bo to samochod w bardzo dobrym stanie a te nienadajace sie do jazdy to sprzedaja polaczkom za 100euro.Pamietaj w tak starych samochodach najwazniejsza jest karoseria i silnika reszta i tak jest nieprzewidywalna ale przynajmniej nie tak kosztowna w naprawach. Link Zgłoś
hummer80 Re: Co kupic? 04.12.05, 11:57 Wlasnie o to mi chodzi. W Holandii oplaty sa wieksze za wieksze samochody. Na przyklad placi sie kwartalnie lub rocznie podatek zalezny od wagi i rodzaju zasilania. Najtansze sa male benzynowe a najdrozsze ciezkie LPG. Rozpietosc podatku na rok to od 36euro do 2224. Dlatego samochody male sa stosunkowo drozsze od duzych. To co mowisz z tym Civic za 2000 euro to pewnie prawda tyle ze za utrzymanie placilbym 2 razy wiecej (rowniez ubezpieczenie wieksze) A dla sprawdzenia cen rzuc okiem www.marktplaats.nl albo www.speurders.nl Link Zgłoś
hummer80 Re: Co kupic? 04.12.05, 12:16 A tak poza tym to po prostu interesuje mnie opinia ktory samochod lepiej wybrac Link Zgłoś