01boryna 17.10.02, 14:55 Czy mozna gdzies dostac CD z mapa Polski do GPS-u ? Czy takie mapy wogole zostaly opracowane? Prosze o odpowiedz. Pozdrowienia Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Gal Re: GPS w Polsce IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.10.02, 15:31 Jedyny GPS ze szczegółową (+-) mapą Polski to Garmin. Mapa nazywa się GPS Nawigator. Jest do niej tysiąc zastrzeżeń ale do końca roku ma pojawić się nowa wersja, podobno porawiona. Pzdr. Gal Link Zgłoś
01boryna Re: GPS w Polsce 17.10.02, 15:42 Gość portalu: Gal napisał(a): > Jedyny GPS ze szczegółową (+-) mapą Polski to Garmin. Mapa nazywa się GPS > Nawigator. Jest do niej tysiąc zastrzeżeń ale do końca roku ma pojawić się > nowa wersja, podobno porawiona. > Pzdr. > Gal Mnie bardziej chodzi o sam CD z mapa ktory moglbym uzyc w swoim GPS. Przy okazji: Czy Garmin (Carmin) to nie jest GPS montowany w Renault? Pozdrowienia Link Zgłoś
Gość: Gal Re: GPS w Polsce IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.10.02, 15:52 01boryna napisał: > Mnie bardziej chodzi o sam CD z mapa ktory moglbym uzyc w swoim GPS. Przy > okazji: Czy Garmin (Carmin) to nie jest GPS montowany w Renault? > > Pozdrowienia Czy możesz użyć (a przede wszystkim jak użyć, czyli jakie funkcje GPSa będą działały), zależy od tego czy mapa współpracuje z danym GPSem (format danych itp.). GPS Nawigator współpracuje z Garminem. Na ile jej można użyć w innych - nie wiem. System Renault to, o ile pamięć mnie nie myli - Carimat a nie Carmin. Garmin to amerykański producent systemów GPS przenośnych i stacjonarnych, do trekkingu, samochodów i łodzi. Pzdr. Gal Link Zgłoś
01boryna Re: GPS w Polsce do Gal-a 17.10.02, 16:07 Mam Tegaron Scout Car-Navigations System wspolpracujacy z moim iPAQ Compaq-a. Gdzie mozna znalesc blizsze informacje o opisywanym przez Ciebie GPS-ie ? Pozdrowienia Link Zgłoś
Gość: Gal Re: GPS w Polsce do Gal-a IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.10.02, 16:12 www.garmin.com (centrala) www.garmin.pl (polski dystrybutor - Excel) www.emapa.pl (autor mapy GPS Nawigatora) Z tego co wiem, chodzi wyłącznie na Garminie. Pzdr. Gal Link Zgłoś
01boryna Re: GPS w Polsce do Gal-a 17.10.02, 16:16 Dzieki za wyczerpujace informacje. Poczytamy, zobaczymy czy pasuje. Pozdrowienia Link Zgłoś