Dodaj do ulubionych

Lusterko w skodzie favorit

17.12.05, 22:01
(wewnętrzne) jest maluteńkie, a ja jestem młody kierowca i chcę widzieć DUŻO.
Podobno można kupić lusterko, które nakłada się na to co już jest. Czy takie
cóś nazywa się inaczej niż lusterko po prostu? A może mogę kupić zwykłe
lusterko i podmienić, tylko czy wszystkie pasują do favoritki?
Obserwuj wątek
    • patrycja2222 Re: Lusterko w skodzie favorit 17.12.05, 23:39
      Pomoże mi ktoś, proszę?
    • frequentflyer Re: Lusterko w skodzie favorit 17.12.05, 23:51
      jeżeli nie widzisz w tym co jest całej tylnej szyby, jest źle ustawione. jeżeli
      widzisz, co chcesz widzieć więcej? więcej podsufitki i tylnej kanapy i słupków?
      nie warto.
      w favo nie jest tak żle. gorzej jest samochodach z mocno "położoną" tylną szybą
      i wysokim bagażnikiem, np leon, focus II. ale i w nich problem nie w lusterku a
      właśnie w tylnym oknie.
      • patrycja2222 Re: Lusterko w skodzie favorit 18.12.05, 00:20
        Wiadomo, że sobie ustawiam i wtedy to co w lusterku jest na styk z obrysem
        szyby, ale podczas jazdy ruszam się na fotelu, to się pochylę do przodu, to coś
        tam,poza tym jak pisałam jestem młody kierowca i gapiąc się w takie małe
        lusterko nie czuję się dobrze. Lubię widzieć co się za mną dzieje.
        • waskes29 Re: Lusterko w skodzie favorit 18.12.05, 00:32
          Nie wiem jak jest montowane lusterko w favorit ale mozesz podjechac do
          sklepow zajmujacych sie sprzedaza czesci do polonezow ,i fiatow tam kupisz
          odpowiednie lusterko za grosze i pierwszy lepszy mechanik tez ci je zalozy .
          Nie musi byuc nawet mechanik wystarczy jakis srednio zdolny facet co wiertarke
          i umie ja obslugiwac.
          Inna opcja nie wiem czy jeszcze sa w sprzedazy ale kiedys byly takie lusterka
          co sie nakladalo je na oryginalne- takie ruskie badziewia ,tandetne ale swoja
          role spelniaja.
        • aretzky Re: Lusterko w skodzie favorit 18.12.05, 00:36
          tylne lusterko nie jest do gapienia sie i poprawiania makijazu.

ustaw je sobie tak, aby w prawej krawedzi lusterka miec prawa krawedz szyby, a
          to co jedzie z lewej i tak zobaczysz w lusterku bocznym.

i do jasnej cholery fotel nie jest do tego zeby sie na nim wiercic, tylko
          siedziec. jak ci nie wygodnie, zmien ustawienie fotela.

a to o co pytasz nazywalo sie bodaj kiedys panorama albo lusterkiem panoramicznym.

w kazdym badz razie mam nadzieje ze liczysz sie z tym, ze "panorama" uniemozliwi
          ci korzystanie z takich klapek do zasloniecia szyby jak bedziesz jechala pod
          slonce? te klapki czasami sie przydaja. a czasami nawet bardzo.

kiepskiej baletnicy...
          • patrycja2222 Re: Lusterko w skodzie favorit 18.12.05, 00:41
            Nie kiepskiej baletnicy, tylko początkującemu kierowcy. I nie w "każdym bądź
            razie" a w "każdym razie". Właśnie o tę panoramę mi chodziło, dzięki.
            • aretzky Re: Lusterko w skodzie favorit 18.12.05, 00:43
              pocztakujacy kierwoca powinien jezdzic bez wkuwania zlych nawykow. a szerokie
              lusterko IMO zlym nawykiem jest.
              • patrycja2222 Re: Lusterko w skodzie favorit 18.12.05, 01:01
                O matko, czy to źle, że wolałabym, żeby było mi wygodniej i bardziej
                komfortowo? Nie mieszkam w Pcimu Dolnym czy jakimś Kaczym Dole, nie jeżdżę
                autem do osiedlowego sklepu i z powrotem. Drogi, po których poruszam się
                codziennie są b. ruchliwe i trzeba oczy mieć w D. Czy takie zwierciadło nie
                będzie pomocne?
    • callafior Re: Lusterko w skodzie favorit 18.12.05, 23:21
      Zasadniczo wewnętrzne lusterko jest tylko gadżetem. Powinno się używać
      zewnętrznych (najlepsze są tzw sferyczne, bo mają duże pole "widzenia"). Można
      wymienić - do skody koszt będzie błazeńsko niski.
    • wujaszek_joe Re: Lusterko w skodzie favorit 18.12.05, 23:51
      kiedys wracałem z niemiec autem obdarowanym takim "panoramicznym" lusterkiem, w
      którym widziałem wszystkich pasażerów. zdarłem to w końcu.
      tez sie wierce w aucie, często jezdze nieswoim autem i na krótkim dystansie nie
      chce włascicielowi zmieniac setupu:) poza fotelem oczywiscie
      w twingo przy 120 lusterko drżało tak ze obraz sie zamazywał, trzeba byo
      szybciej:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka