Dodaj do ulubionych

Audi A4 - 1998

31.12.05, 12:52
Zamieniłem się na Audi A4 1.9 TDI (automat), 1998 rok. Jestem bardzo
zadowolony. Posiada chyba full opcje tyle, że bez skóry. Przesiadłem się z
passata - 1995. I troszke sie narazie gubie w obsłudze kokpitu :) . Chodzi mi
głównie o klimatyzacje i komputerek. Jakby ktos mógłby mi troszke to
wytłumaczayc to byłbym wdzięczny :).

Pozdrawiam - Dosiego ROKU!!!
Obserwuj wątek
    • dr.wal2 Re: Audi A4 - 1998 31.12.05, 13:01
      To dobry staroc ,do 2008 roka pojezdzis bez problema ,haj.
      • merdock Re: Audi A4 - 1998 31.12.05, 13:08
        Heh tym razem mam zamiar trzymac go troszke dłuzej - ok 5lat. NO chyba, że
        trafi się jakaś kasa, albo okazja. No ale wracając do tej obsługi. To jest tam
        wyswietlacz z daną iloscią przebiegu - czy jest jakis przełącznik gdzie zmienia
        się te dane na spalanie, godzine itp.? Z klimatyzacją to troszke się gubie,
        mianowicie ustawiam temp. na 18 stopni, chce jeszcze niższą i pojawia się na
        wyswietlaczu LO. Nie wiem tez do czego słuzy przycisk AUTO, taki znaczek płatka
        śniegu i tych trzech przycisków po prawej stronie: dwie strzałki i taki
        prostokącik.

Sorki za takie głupie pytania, ale przedchwilą przyprowadziłem auto, spewnością
        dojde do tego, ale po co mam się głowić i pocić :) .
        • frax1 Re: Audi A4 - 1998 31.12.05, 15:18
          Auto na klimatroniku oznacza automatyczne utrzymanie temperatury. Komputer sam
          steruje gdzie, ile, i jak ciepło ma wiać. Automatycznie też załącza kompresor od
          klimy co sygnalizuje właśnie śnieżynką.
          Co do komputera pokładowego to steruje się nim w manetce wycieraczek - są dwa
          guziczki na końcu. Tam wyświetla się średnia prędkość, spalanie, spalanie
          chwilowe, czas podróży, ilośc paliwa do końca zbiornika. Resetuje się go
          przytrzymując przycisk reset od dołu tej manetki. Jeżeli przy wyłączonym silniku
          naciśniesz przycisk od zegara to zapali ci się liczba na żółto i km/h. Wtedy
          tymi guzikami od kompa regulujesz kiedy włącza ci się alarm - przy jakiej
          prędkości.
          Pozdrawiam
        • mike68 Re: Audi A4 - 1998 31.12.05, 15:52
          mam A4 ze stycznia 99 tak że chyba to samo - brak tylko skóry.
          LO i Hi najniższa wartość to 18 stopni - najwyzsza to 29.
          Auto mozesz uzywac zawsze - temperatura się automatycznie reguluje do
          wartości jaką ty wskazesz plusem i minusem.
          płatek sniegu to wyłącznik/włacznik klimatyzacji - działa od 3-4 stopni wzwyż
          dwie strzałki , góra nawiew na podszybie , dół nawiew na nogi H- w środku -
          nawiew
          tylko z nocznych i tych nad radiem wylotów
          jest jeszcze taki przycisk w lewym górnym rogu - odmrazanie czy odparowanie
          szyby przedniej - to na jesień ok , wcześniejszych pytań nie rozumiem - mam
          komputer pokładowy sterowany przysiskami na końcu wajhy od spryskiwaczy
          i tym sie przełacza na rózne funkcje jak i resetuje je - były wyświetlacze
          z FIS i nie - ja nie mam FIS bo mam dużą nawigację a nie taka w bagazniku
          Coś jeszcze ??
    • lew_ Re: Audi A4 - 1998 31.12.05, 13:28
      W audi nie mozna ustawic nizszej temperatury niz 18 stopni w BMW jest 16
      stopni,a przycisk AUTO oznacza automatyczna kontrole ustawionej temaperatury
      • merdock Re: Audi A4 - 1998 31.12.05, 14:04
        No to już coś wiem.
        • merdock Re: Audi A4 - 1998 31.12.05, 15:17
          Znalazłem w schowku pod kierownicą książkę "Betriebsanleitung" - jest po
          niemiecku, ale dojde do wszystkiego jakoś :) . Jeszcze raz Szczęśliwego Nowego
          Roku i udanej imprezy!!!
        • robert888 Re: Audi A4 - 1998 31.12.05, 15:18
          jak ty wogóle trafiasz kluczem do zamka?
          • mike68 Re: Audi A4 - 1998 31.12.05, 15:53
            A po co ??? raczej do stacyjki
    • mike68 Re: Jeszcze jedno 31.12.05, 15:56
      Powinieneś mieć funkcje automatycznego rozmrazania zamków drzwi - działa tak;
      Unosisz klamkę na kilkanaście sekund - przed otwarciem auta np. z pilota -
      wtedy się zamki odmrazają - to na zimę .jezeli masz oryginalny alarm z
      centralnym zamkiem
      to jak przyczymasz dłuzej przycisk otwierania auta to automatycznie szyby i
      szyberdach się otworzą - zamkniecie auto powoduje automatyczmne zasunięcie tych
      szyb - to na lato - sprawdż sobie bo nie wiem jak u Ciebie
      • merdock Re: Jeszcze jedno 31.12.05, 16:06
        Dzięki chłopaki. CO do klimy to juz wszystko wiem, z komputerkiem to ja nie mam
        na końcu manetki żadnych guziczków (wiem jak one powinny wyglądac). Mam tylko u
        góry manetki taki przełącznik - na prawo i lewo (nie wiem dokładnie ile ma
        pozycji). Nie wiem czy u mnie są te "automatyczne odmrażacze do zamków", ale
        wspomniałeś o tym zamykaniu się szyb gdy zamykam samochód (pilotem) - u mnie
        szyba zostaje otwarta (szyberdachu nie posiadam).
      • waskes29 Re: Jeszcze jedno 31.12.05, 16:13
        mike68 napisał:

> Powinieneś mieć funkcje automatycznego rozmrazania zamków drzwi - działa tak;
        > Unosisz klamkę na kilkanaście sekund - przed otwarciem auta np. z pilota -
        > wtedy się zamki odmrazają - to na zimę .jezeli masz oryginalny alarm z
        > centralnym zamkiem
        > to jak przyczymasz dłuzej przycisk otwierania auta to automatycznie szyby i
        > szyberdach się otworzą - zamkniecie auto powoduje automatyczmne zasunięcie
        tych
        >
        > szyb - to na lato - sprawdż sobie bo nie wiem jak u Ciebie

Z tym rozmrazaniem zamkow do dosc rzadko spotykany dodatek na niektore
        rynki a jesli chodzi o szyberdach czy szyby to ja mam tylko funkcje
        automatycznego zamykania z kluczyka.
        • mike68 Re: Jeszcze jedno 31.12.05, 18:45
          Jesteś pewny ?? w instrukcji pisze te jest to i to czyli jak i przy zamykaniu
          tak i otwieraniu
          • waskes29 Re: Jeszcze jedno 31.12.05, 18:56
            mike68 napisał:

> Jesteś pewny ?? w instrukcji pisze te jest to i to czyli jak i przy zamykaniu
            > tak i otwieraniu

Ja mam A6 moze dlatego jest inaczej ale mam tylko zamykanie z kluczyka.
            Nie wiem moze cos bylo przerabiane bo mam kluczyk polacznony z pilotem i
            skladany czyli juz juz nowego typu a samochod z 98 wiec moze ktos
            przekladal zamki .
            • mike68 Re: Jeszcze jedno 31.12.05, 19:06
              tez od kolegi kupuje w 2006 roku A6 Avant20012r w max wersji
              i on ma tak samo jak ja
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka