Gość: Marek IP: *.atlanta-28-29rs.ga.dial-access.att.net 05.11.02, 00:04 thecarconnection.com/index.asp?article=5481&sid=178&n=156 Ciekawe - naped na tyl, cena w okolicach $16 tys. Czy to nadal bedzie BMW? Link Zgłoś Obserwuj wątek
ziolek73 Re: BMW Jedynka 05.11.02, 12:14 Jak BMW nie ma napedu na cztery kola to zawsze ma na tyl :-0 A kto powiedzial ze BMW nie moze produkowac malych, tanich lecz wciaz dobrych samochodow?? Moim zdaniem to dalej bedzie BMW. Respect. Link Zgłoś
Gość: Marek Re: BMW Jedynka IP: *.atlanta.ga.us 05.11.02, 13:13 Wlasnie nie wiem - z jednej strony na famie luksusu BMW 1 moze niezle sie sprzedawac - tak jak teraz trojka. Trojka w USA to jakies szalenstwo - wszyscy tym teraz jezdza. Pierwszy samochod w rodzinie to musi byc jakies SUV (najlepiej X5), ale drugi to ostatnio coraz czesciej trojka. Z drugiej strony czy zejscie pod strzechy nie zaszkodzi image BMW i sprzedazy 7'mki i X5? Boje sie ze tak. Ludzie wydajacy $80 tys. na pojazd nie beda chcieli miec tej samej marki co jakies pospolstwo... Link Zgłoś
qrakki999 Re: BMW Jedynka 05.11.02, 13:28 Gość portalu: Marek napisał(a): > Boje sie ze tak. Ludzie wydajacy $80 tys. na pojazd nie beda chcieli miec tej samej marki co jakies pospolstwo... Hmmm...mozesz miec racje, a z drugiej mozna by szukac analogii u Mercedesa chyba? Ale nie posiadam danych na temat roznic w sprzedazy wiekszych modeli po wprowadzeniu na rynek klasy A! Moze wy cos wiecie na ten temat? A i jeszcze jedno wydaje mi sie, ze jednak wiecej szkody wyrzadzi BMW obecna 7 ze swoim dziwacznym wygladem! Chyba wydajacy ponad $80 tys. preferuja raczej konserwatywne formy? Choc kto wie??? pzdr. Q Link Zgłoś
ziolek73 Re: BMW Jedynka 05.11.02, 13:30 E... chyba nie, przecierz miedzy "jedynka" i "siodemka" bedzie spora roznica. I cenowa i standardu a przez to prestizu. A myslac w ten sposob, to bozowie majacy zlote lexusy maja ta samo marke co szraki popylajace toyotami, nie?? Albo jakes super wypasione najwieksze Volvo i te tanie dla pospulstwa. Respect. Link Zgłoś
qrakki999 Re: BMW Jedynka 05.11.02, 13:40 ziolek73 napisał: > E... chyba nie, przecierz miedzy "jedynka" i "siodemka" bedzie spora roznica. > I cenowa i standardu a przez to prestizu. > A myslac w ten sposob, to bozowie majacy zlote lexusy maja ta samo marke co > szraki popylajace toyotami, nie?? Albo jakes super wypasione najwieksze Volvo > i te tanie dla pospulstwa. > Respect. Tak ale na masce jest inny znaczek i do tego złoty, inna marka - to je i posiadaczy wyroznia od innych Toyek. Podobnie chyba Nissan i Honda. Fakt roznica bedzie spora, ale czy snobizm niektorych pozwoli im kupic 7 jezeli na rynku bedzie 1 /chyba o to Markowi chodziło/ - mimo tego, ze bedzie to jakosciowo ta sama marka? A co do Volvo to sie nie zgodze zaden model nie jest dla posposltwa, chyba ze ziolek masz w swojej stajni oprocz Betek rowniez Bentleye ;-) pzdr. Q Link Zgłoś
ziolek73 Re: BMW Jedynka 05.11.02, 13:48 Taaaa, z tym Volvo to troche pojechalem. Lepszym przykladem jest faktycznie Mercedes i A klasa. A snobi sie sami nakrecaja i pewnie nawet nie beda wiedziec co to ta jedynka jest. Przychodzi snob do dealera (a ze BMW to dobra marka wie od innych okolicznych snobow) i pyta jaki ma pan najdrozszy samochod a nie jaki najtanszy :-) O stary, czego w mojej stajni nie ma :-) narazie wirtualnie, ale jak sie odkuje....... Respect. Link Zgłoś
qrakki999 Re: BMW Jedynka 05.11.02, 13:57 Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa;-) eeeehhh Ale mysle,ze marketingowcy z Monachium przemysleli i przeliczyli razem z ksiegowymi wszystko kilkaset razy:) czekam na pierwsze 'odkryte' zdjecia! moze za 2 - 3 lata bedzie to moj nastepny samochod??? Kto wie:) pzdr. Q Link Zgłoś
greenblack Van BMW! 05.11.02, 21:46 Ta 1, to jeszcze nic. BMW ma już w planach vana! Napęd chyba na tył i w opcji 4x4. Podobno też Bentley planuje SUVa i vana! Świat się kończy. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Van BMW! IP: *.atlanta-26-27rs.ga.dial-access.att.net 06.11.02, 02:21 To juz teraz trzeba tylko czekac na Trucka z napisem BMW... Ladownosc 2 tony, przyspieszenie 0-100 5 sekund... Link Zgłoś
Gość: Luk.pwr Re: Van BMW! IP: *.t15.ds.pwr.wroc.pl 06.11.02, 09:49 ... W swojej historii to BMW mialo juz konstrukcje "dla ludu" (chocby iseta). W sprzedazy motorow tej marki nie zaliczono spadku po wprowadzeniu na rynek skuterow... A i rowerki BMW tez widzialem ktore wcale nie sa najlepszymi konstrukcjami tego typu. Analogiczna sytuacja byla w takich firmach jak Audi (A2) i Mercedesem (A). Mysle, ze wprowadzenie tego modelu na rynek nie zaszkodzi renomie tej marki. Pozdrowienia z Wrocka Link Zgłoś
qrakki999 Re: Van BMW! 06.11.02, 09:57 A ta A2 Audi to sie sprzedaje? Gdzies czytalem, ze to jeden z wiekszych klopsow VW? Bo faktycznie porowonujac z A - klasa czy chocby tymi zdjeciami BMW 1 to to A2 nie za ladne:) OSobiscie sadze, ze jezeli nie bedzie udziwnien tylko porzadna bawarska robota to te 1 beda schodzily jak piwo w Oktober Fest:) pzdr. Q Link Zgłoś
Gość: Ziolek73(naprawde) Re: Van BMW! IP: GBPLPROXY:* / *.pepsico.plusnet.pl 06.11.02, 10:54 Poprawcie mnie jesli sie myle ale nowy Mini Moris jest firmowany i sprzedawany przez BMW. I chyba niezle sobie radzi, no ale tani nie jest tylko maly :-) Respect. Link Zgłoś
Gość: Marek Skateboard BMW IP: *.atlanta.ga.us 06.11.02, 13:59 W USA BMW sprzedaje tez deske do jezdzenia z 4 kolkami i zdumiewajacym zawieszeniem. Wtajemniczeni twierdza ze zachowuje sie na asfalcie podobnie do snowboardu na sniegu. Niestety kosztuje $700... Link Zgłoś
qrakki999 Re: Skateboard BMW 07.11.02, 13:12 Ciekawe czy na naszym, rodzimym asfalcie e-ntej kategorii tez by sie tak zachowywała???:-) he, he, he pzdr. Q Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Skateboard BMW IP: *.atlanta.ga.us 07.11.02, 13:36 Jak w watku o drogach - nie narzekaj na asfalt w Polsce bo los Cie rzuci do NYC albo w okolice Detroit i bedziesz z utesknieniem wspominal rowne polskie drogi... Link Zgłoś
qrakki999 Re: Skateboard BMW 07.11.02, 14:51 Panie Marku nie wiem jakie drogi macie w uesej;) w NYC nie odczuwalem tak bolesnie dziur - ale ich taxi maja moze wieksze kola i lepsze zawieszenia niz moj maly samochodzik:) krażący po Warszawie i okolicach! a qrwa co ja mam zrobic jak 3 raz w ciagu roku powyginalem felge w dziurze /fakt trochi sie nie zorientowałem/ - /teraz juz bede musial kupic nowa/ - moge tylko narzekac:( pzdr. Q PS. 'qrwa' Marku nie jest oczywiscie do Ciebie;) Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Skateboard BMW IP: *.atlanta.ga.us 07.11.02, 15:36 Mam troche porownania, bo w ciagu jednego roku zaliczylem jezdzenie po NYC i po Wawie (+ na poludnie). Rzeczywiscie bywaja takie kawalki drog w Polsce ze bez SUV nie pojedzie. Ale to samo z NYC a szczegolnie Newark. Przyklad - jade sobie a tu nagle czuje ze mam gume - samochod trzesie itp. Staje, ogladam kola, wszystko O.K. Dopiero przyjrzalem si nawierzchni a ona w taka drobna fale - jak najgorsze tory testowe. O dziurach w ktorych mozna urwac nie tylko zawieszenie ale i utopic caly samochod nie wspomne. Link Zgłoś
qrakki999 Re: Skateboard BMW 07.11.02, 15:47 No coz! ale przynajmniej benzyna tam jest tansza;-) pzdr. Q Link Zgłoś