Gość: Greg IP: *.umcs.lublin.pl 31.05.01, 15:54 Jeśli masz trochę czasu to byłbym wdzięczny gdybyś się podzielił własnymi spostrzeżeniami na ten temat.Dzięki. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Niknejm Re: Awaryjności lanosa 1,5 86KM IP: *.pg.com 06.06.01, 13:52 Ja wiem tylko jedno. Znajomy pracował w DU, mieli służbowe Lanosy i Nubiry. 4 razy gość wyjeżdżał poza W-wę na delegację i 4 razy miał awarię z brakiem możliwości powrotu. Oczywiście wszystko zależy od egzemplarza i szczęścia. Znam ludzi, którym DU jeździ długo i bezproblemowo. Ale po co ryzykować? Za niemałe w końcu pieniądze... Jak można kupić coś bardziej niezawodnego, nawet używanego... Pozdrawiam, Niknejm Link Zgłoś
Gość: rtp Re: Awaryjności lanosa 1,5 86KM IP: 192.168.2.* / 62.32.162.* 06.06.01, 14:10 Mialem przez 3 lata. Po 50 tys wymiana przepalonej rury wydechowej (gwarancja), po 65 tys pekla tylna sprezyna (gwarancja). Poza tym nic sie nie dzialo. Link Zgłoś
Gość: ac Re: Awaryjności lanosa 1,5 86KM IP: 195.94.206.* 06.06.01, 14:20 Mam lanosa 1,5s, zrobiłem 60 000 tys po Wawie , raz wymieniłem klocki i tłumik, to wszystko, przez 3 lata płaciłem tylko za benzynę i ubezpieczenia. Link Zgłoś
Gość: Nosborn Re: Awaryjności lanosa 1,5 86KM IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 06.06.01, 16:40 Ja wiem jedno, nigdy w zyciu nie kupilbym samochodu DAEWOO, wolalbym dolozyc troche grosza i kupic np OPLA ASTRE CLASSIC - 100x lepsze i niezawodne autko od jakiegos "dajewo"!!!!!!! Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Awaryjności lanosa 1,5 86KM IP: 192.168.134.* / *.Astral.Lodz.PL 06.06.01, 21:18 Gość portalu: Nosborn napisał(a): > Ja wiem jedno, nigdy w zyciu nie kupilbym samochodu > DAEWOO, wolalbym dolozyc troche grosza i kupic np OPLA > ASTRE CLASSIC - 100x lepsze i niezawodne autko od > jakiegos "dajewo"!!!!!!! Tu miały być opinie uzytkowników LANOSA,a nie niespełnione marzenia.Wierze Nosborn,że jak uzbierasz to kupisz sobie Lexusa.Pozdr. Link Zgłoś
daltonista Re: Awaryjności lanosa 1,5 86KM 07.06.01, 09:56 mam w firmie od 2,5 roku, przebieg 110 tys. Jedyna awaria to przepalony wydech (jedyne na co nie ma 3letniej gwarancji). Nie radzę zakładać "oryginalnego" ok. 600pln - rzemiosło jest za 150 pln. Koniecznie trzeba zmienić opony z koreańskich na inne. Mój to wersja ze sztywniejszym zawieszeniem, bardzo dobre własności jezdne. Wadą jest duże spalanie po mieście 11litrów. Jeżeli mieszkasz w małej miejscowości to można sobie pozwolić - 7 litrów. W korkach wskazówka opada w oczach. Kiepskie wykończenie. Jest dość dynamiczny i daje frajdę z jazdy. No chyba że musisz mieć do tego markowy znaczek na masce... Link Zgłoś
daltonista Re: Awaryjności lanosa 1,5 86KM 07.06.01, 09:58 Jeżeli chodzi o opla astrę, nic rewelacyjnego. Lanos to technologia GM. Ten samochód tak naprawdę to opel. Link Zgłoś
Gość: Pitz Re: Awaryjności lanosa 1,5 86KM IP: 157.25.125.* 07.06.01, 11:22 daltonista napisał(a): > Jeżeli chodzi o opla astrę, nic rewelacyjnego. Lanos to technologia GM. Ten > samochód tak naprawdę to opel. Ten to nie. Nexia i Espero to byly oparte na Kadecie i Asconie, a to co robia teraz to ich wlasna produkcja. Jesli chodzi o te poprzednie, to sporo z Opli nawet do nich pasuje -np. jak nie chcesz miec w Espero klopotow z przegubami, zakladasz Oplowskie i problem z glowy. Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Awaryjności lanosa 1,5 86KM do Grega IP: *.*.*.* 08.06.01, 13:53 Szanowny Panie Gregu, Bardzo proszę o przyjęcie innego pseudo, gdyż osobiście występuję tu jako "Greg" od dluższego czasu, a posługiwanie się tym samym Nickiem przez dwie osoby może narobić zamieszania. Odradzam "greg" - ktoś już wykorzystuje. Pozdrawiam Grzegorz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Awaryjności lanosa 1,5 86KM do Grega IP: 212.182.12.* 18.06.01, 11:46 Gość portalu: Greg napisał(a): > Szanowny Panie Gregu, > Bardzo proszę o przyjęcie innego pseudo, gdyż osobiście występuję tu > jako "Greg" od dluższego czasu, a posługiwanie się tym samym Nickiem przez dwie > > osoby może narobić zamieszania. Odradzam "greg" - ktoś już wykorzystuje. > Pozdrawiam > Grzegorz Sorry Greg, jestem tu od niedawna, może więc - Gregor(chyba,że już ktoś ma takie pseudo) Link Zgłoś