Dodaj do ulubionych

Awaryjności lanosa 1,5 86KM

IP: *.umcs.lublin.pl 31.05.01, 15:54
Jeśli masz trochę czasu to byłbym wdzięczny gdybyś się podzielił własnymi
spostrzeżeniami na ten temat.Dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: Niknejm Re: Awaryjności lanosa 1,5 86KM IP: *.pg.com 06.06.01, 13:52
      Ja wiem tylko jedno. Znajomy pracował w DU, mieli służbowe Lanosy i Nubiry. 4
      razy gość wyjeżdżał poza W-wę na delegację i 4 razy miał awarię z brakiem
      możliwości powrotu.

Oczywiście wszystko zależy od egzemplarza i szczęścia. Znam ludzi, którym DU
      jeździ długo i bezproblemowo. Ale po co ryzykować? Za niemałe w końcu
      pieniądze... Jak można kupić coś bardziej niezawodnego, nawet używanego...

Pozdrawiam,
      Niknejm
      • Gość: rtp Re: Awaryjności lanosa 1,5 86KM IP: 192.168.2.* / 62.32.162.* 06.06.01, 14:10
        Mialem przez 3 lata. Po 50 tys wymiana przepalonej rury wydechowej (gwarancja), po 65 tys pekla tylna
        sprezyna (gwarancja). Poza tym nic sie nie dzialo.
    • Gość: ac Re: Awaryjności lanosa 1,5 86KM IP: 195.94.206.* 06.06.01, 14:20
      Mam lanosa 1,5s, zrobiłem 60 000 tys po Wawie , raz wymieniłem klocki i tłumik,
      to wszystko, przez 3 lata płaciłem tylko za benzynę i ubezpieczenia.
    • Gość: Nosborn Re: Awaryjności lanosa 1,5 86KM IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 06.06.01, 16:40
      Ja wiem jedno, nigdy w zyciu nie kupilbym samochodu
      DAEWOO, wolalbym dolozyc troche grosza i kupic np OPLA
      ASTRE CLASSIC - 100x lepsze i niezawodne autko od
      jakiegos "dajewo"!!!!!!!
      • Gość: Adam Re: Awaryjności lanosa 1,5 86KM IP: 192.168.134.* / *.Astral.Lodz.PL 06.06.01, 21:18
        Gość portalu: Nosborn napisał(a):

> Ja wiem jedno, nigdy w zyciu nie kupilbym samochodu
        > DAEWOO, wolalbym dolozyc troche grosza i kupic np OPLA
        > ASTRE CLASSIC - 100x lepsze i niezawodne autko od
        > jakiegos "dajewo"!!!!!!!
        Tu miały być opinie uzytkowników LANOSA,a nie niespełnione marzenia.Wierze
        Nosborn,że jak uzbierasz to kupisz sobie Lexusa.Pozdr.

• daltonista Re: Awaryjności lanosa 1,5 86KM 07.06.01, 09:56
          mam w firmie od 2,5 roku, przebieg 110 tys. Jedyna awaria to przepalony wydech
          (jedyne na co nie ma 3letniej gwarancji). Nie radzę zakładać "oryginalnego" ok.
          600pln - rzemiosło jest za 150 pln. Koniecznie trzeba zmienić opony z
          koreańskich na inne. Mój to wersja ze sztywniejszym zawieszeniem, bardzo dobre
          własności jezdne. Wadą jest duże spalanie po mieście 11litrów. Jeżeli mieszkasz
          w małej miejscowości to można sobie pozwolić - 7 litrów. W korkach wskazówka
          opada w oczach. Kiepskie wykończenie. Jest dość dynamiczny i daje frajdę z
          jazdy. No chyba że musisz mieć do tego markowy znaczek na masce...
        • daltonista Re: Awaryjności lanosa 1,5 86KM 07.06.01, 09:58
          Jeżeli chodzi o opla astrę, nic rewelacyjnego. Lanos to technologia GM. Ten
          samochód tak naprawdę to opel.
          • Gość: Pitz Re: Awaryjności lanosa 1,5 86KM IP: 157.25.125.* 07.06.01, 11:22
            daltonista napisał(a):

> Jeżeli chodzi o opla astrę, nic rewelacyjnego. Lanos to technologia GM. Ten
            > samochód tak naprawdę to opel.

Ten to nie. Nexia i Espero to byly oparte na Kadecie i Asconie, a to co robia
            teraz to ich wlasna produkcja. Jesli chodzi o te poprzednie, to sporo z Opli
            nawet do nich pasuje -np. jak nie chcesz miec w Espero klopotow z przegubami,
            zakladasz Oplowskie i problem z glowy.
            • Gość: Greg Re: Awaryjności lanosa 1,5 86KM do Grega IP: *.*.*.* 08.06.01, 13:53
              Szanowny Panie Gregu,
              Bardzo proszę o przyjęcie innego pseudo, gdyż osobiście występuję tu
              jako "Greg" od dluższego czasu, a posługiwanie się tym samym Nickiem przez dwie
              osoby może narobić zamieszania. Odradzam "greg" - ktoś już wykorzystuje.
              Pozdrawiam
              Grzegorz
              • Gość: greg Re: Awaryjności lanosa 1,5 86KM do Grega IP: 212.182.12.* 18.06.01, 11:46
                Gość portalu: Greg napisał(a):

> Szanowny Panie Gregu,
                > Bardzo proszę o przyjęcie innego pseudo, gdyż osobiście występuję tu
                > jako "Greg" od dluższego czasu, a posługiwanie się tym samym Nickiem przez dwie
                >
                > osoby może narobić zamieszania. Odradzam "greg" - ktoś już wykorzystuje.
                > Pozdrawiam
                > Grzegorz

Sorry Greg, jestem tu od niedawna, może więc - Gregor(chyba,że już ktoś ma takie
                pseudo)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka