Gość: Marcin IP: *.devs.futuro.pl 13.11.02, 18:33 Szkoda ze Kalos nie bedzie produkowany w Polsce bo miałby bardzo duże szanse na sukces rynkowy. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: fan Daewoo Re: Daewoo Kalos, Nubira i Evanda IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 13.11.02, 23:55 Cieszy mnie nowa generacja Daewoo,szkoda że Polacy nie będą mogli z nich korzystać. Nie wiem dlaczego polski rząd nie oglosi bankructwa Daewoo- FSO.GM czeka tylko aż się fabryka wykrwawi i weżmie ją za darmo- ale nato już nikt nie poradzi i dalsze podtrzymywanie trupa jest szkodą dla załogi i użytkowników.Na swiecie liczą sie tylko 8 koncernów-GM Ford VW Chrysler-Daimler Toyota PSA BMW Honda i tam należy szukać inwestorów dla FSO.Ponieważ GM kupił Daewoo w Koreii ma najwięcej do stracenia w Warszawie.Ale przejmując fiata i daewoo nie za bardzo bedze można robić z nadprodukcją samochodów bo rynek Polski nie jest w stanie wchłonąć 1.000.000 samochodów/a tyle będą mogły wyprodukować fabryki w Tychach i Warszawie/ no i można by było dorzucić jeszcze 300.000 samochodów w Gliwicach.GM opanowałby cały rynek Polski/ zle powiedzane nie nie opanowałby tylko już dzisiaj go opanował trzeba sie tylko zastanowić jak sobie to wszystko ułoży,Teraz bedzie napewno zwlekał /popierał opóznienie wejścia Polski do Uni gdyż Przepisy Unijne nie pozwalają na koncentrację produkcji monopolistycznej-samochodów i będzie można eksportować produkcję do uni bez cła.To spowoduje natychmiastową stratę VW/grupę/ Link Zgłoś
Gość: dobre auto Re: Daewoo Kalos, Nubira i Evanda IP: 213.186.93.* 14.11.02, 09:45 A ja bym zabronił sprzedaży Dełu w Polsce !!! Za to co zrobili z FSO !!! Cała Europa ma Matiza po liftingu tylko my nie, poza tym ceny wcale nie są takie niskie a przy odsprzedaży to już masakra. I po co nam Kalos ( całkiem zgrabny ), Nubira i Evanda ( niech startuje na nowy pojazd opancerzny dla wojska ) skoro to tylko pogorszy nasz bilans handlowy. Przecież FSO to kupili za nasze pieniądze, importowali Tico, Nexie i Espero a pieniążki z ich sprzedaży poszły na wykup FSO ( a różnica między kosztem wytworzenia a ceną sprzedaży jest dość znaczna ) No, ale minister Pol czuwa. Link Zgłoś
Gość: LANOSEK Re: Daewoo Kalos, Nubira i Evanda IP: 62.29.248.* 14.11.02, 15:55 Gość portalu: dobre auto napisał(a): > A ja bym zabronił sprzedaży Dełu w Polsce !!! Za to co zrobili z FSO !!! Cała > Europa ma Matiza po liftingu tylko my nie, poza tym ceny wcale nie są takie > niskie a przy odsprzedaży to już masakra. > I po co nam Kalos ( całkiem zgrabny ), Nubira i Evanda ( niech startuje na > nowy pojazd opancerzny dla wojska ) skoro to tylko pogorszy nasz bilans > handlowy. Przecież FSO to kupili za nasze pieniądze, importowali Tico, Nexie i > Espero a pieniążki z ich sprzedaży poszły na wykup FSO ( a różnica między > kosztem wytworzenia a ceną sprzedaży jest dość znaczna ) > No, ale minister Pol czuwa. Gdyby nie DAEWOO nadal jeździłbyś ośle Fiatem Uno albo maluchem - mam w dupie FSO i jego truchłowatą załogę interesuje mnie tani i dobry samochód a takim byłi TICO, NEXIA i Lanos - Fiat im do piet nie dorasta z tymi cwelarsko niedopracowanymi konstrukcjami po 2 latach nadających się na złom Link Zgłoś
Gość: dobra auto Re: Daewoo Kalos, Nubira i Evanda IP: *.pik / 213.186.85.* 14.11.02, 21:06 Gość portalu: LANOSEK napisał(a): > Gdyby nie DAEWOO nadal jeździłbyś ośle Dziękuję za miłe słowo :) >Fiatem Uno albo maluchem wierz mi, za żadne skarby > mam w dupie FSO i jego truchłowatą załogę interesuje mnie tani bo byle jak klepany > i dobry no powiedzmy, że dobry >samochód a takim byłi TICO, kopia Suzuki równi nowoczesna jak Uno >NEXIA Opel Kadett lub GM LeMans szczyt techniki lat 80tych >i Lanos no to przynajmniej własna konstrukcja. Tylko choć to auto kompaktowe to miejsca tam mniej niż w miejskim Punto >Fiat im do piet nie dorasta z maluchem i Uno to owszem ale cała reszta już jest daleko w przodzie >z tymi cwelarsko niedopracowanymi konstrukcjami po 2 latach nadających się na złom no a Dełu to samochód na lata ( jak go będziesz chciał sprzedać to zostanie na rower ) a dopracowanie konstrukcji jest takie, że można mieć wątpliwości czy ktoś przy tym myślał !!!! Link Zgłoś
ckdezerter Re: Daewoo Kalos, Nubira i Evanda 15.11.02, 11:07 Nowa Nubira całkiem fajnie się prezentuje. Link Zgłoś