Dodaj do ulubionych

bmw e30 "OILSERICE" ??????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 12:57
witam i prosze o pomoc , niedawno kupilem bmw i jeszcze do konca nie
ogarnąłem tego samochodu dlatego pytam znawców czego dotyczy żółta kontrolka
ktora mi sie zaswiecila na tablicy rozdzielczej i napis Oilservice ??
sprawidzlem poziom oleju i jest w normie , na wszelki troche dolalem ale to
nic nie dalo, dlatego pytam jak temu zaradzic i co dolega silnikowi ? dziekuje
Obserwuj wątek
    • morfeusz100 Re: bmw e30 "OILSERICE" ?????? 06.02.06, 13:51
      Generelanie masz do wymiany czujniek wału korbowego
      koszt ok 1500zł lub czujnik cisnienia oleju 300 zł
      To normalna wada wychodząca po czasie

;P
      • Gość: BARTEK Re: bmw e30 "OILSERICE" ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 17:28
        1500zl ????az tyle? chyba miales na mysli 150zl ? bez przesady tyle chyba nie
        kosztuje takio czujnik ?
      • Gość: Bleee Re: bmw e30 "OILSERICE" ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 20:25
        Jakby padł czujnik ciśnienia oleju, to by się świeciła CZERWONA kontrolka. A co
        to jest czujnik wału korbowego to nie wiem (sprawdza, czy wał nie wyparował?).
        Żólta kontrolka OILSERVICE oznacza, że silnik domaga się wymiany oleju. Lepsze
        bryki mają takie kontrolki. BMWicą nigdy nie jeżdziłem, więc nie wiem co jej
        zamontowali, ale w "amerykancach" takie kontrolki też się spotyka. Czasem
        wystarczy wymienić tylko olej (samochód ma czujnik jakosci oleju) ale czasem
        trzeba jechać do serwisu, żeby wykasowali kontrolkę po przeglądzie
        • morfeusz100 Re: bmw e30 "OILSERICE" ?????? 07.02.06, 07:17
          ale z Was barany nie widzicie języczka ?na koncu mojej wypowiedzi poptrzedneij
          to był żart ( ;P )

Czujnik wału korbowego , niechche mi sie pisac wejdz na google i sobie sprawdz
          • Gość: Bleee Re: bmw e30 "OILSERICE" ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 08:01
            Sam najpierw wejdź na googla i sprawdź. Nie ma czegos takiego, jak czujnik wału
            korbowego. Jest czujnik POŁOŻENIA i PRĘDKOŚCI OBROTOWEJ wału a to spora róznica
            • Gość: MORFEUSZ100 Re: bmw e30 "OILSERICE" ?????? IP: *.ponar-wadowice.pl 07.02.06, 08:49
              WEŻ MNIE KOLEŚ NIE ROZBRAJAJ mecghanik mojej dziewczynie w escorcie to czyścił,
              moze inaczej sie nazywa ale ogólnie przyjęta nazwa to czujnik wału korbowego(
              czujnik położenia)
              nara
              • Gość: Bleee Re: bmw e30 "OILSERICE" ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 09:13
                > WEŻ MNIE KOLEŚ NIE ROZBRAJAJ
                Teraz to ty mnie rozbroiłeś:-)
                > mecghanik mojej dziewczynie w escorcie to czyścił
                Czyścił, czy może przepychał? :-P
                A swoją drogą to chyba nie to forum żeby opisywać co ten mechanik robił z twoją
                dziewczyną w escorcie :-)
                P.S. A sam nie mogles jej "tego" wyczyścić i musiała skorzystać z usług
                mechanika?
                • morfeusz100 Re: bmw e30 "OILSERICE" ?????? 07.02.06, 09:17
                  jesteś głupi jak but !!!!! i chamski.
                  Z takimi gejami nie prowadze rozmów prostaku ze wsi mama ci na głowe usiadła
                  przy porodzie czy jak?

BUJAJ SIE
                  • Gość: Bleee Re: bmw e30 "OILSERICE" ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 09:39
                    > Z takimi gejami nie prowadze rozmów
                    Ty wszędzie widzisz kolesiów? Faktycznie, chyba jesteś "ciepły". No to nic
                    dziwnego, że twoja dziewczyna musi korzystać z usług mechaników:-)
                    • morfeusz100 Re: bmw e30 "OILSERICE" ?????? 07.02.06, 10:04
                      TAK OCZYWISCIE ŻE KORZYSTA JAK I JA I SETKI INNYCH LUDZI PRZY AWARI AUTA
                      a ty najwyrazniej jestes tak tępy ze tego nie rozumiesz...

LUDZIE MAJĄCY WARBURGA NAPRAWIAJĄ GO SAMI :)
    • Gość: Thefi BMW - pomoc Re: bmw e30 "OILSERICE" ?????? IP: 81.210.32.* 08.02.06, 11:53
      Widzisz przyjacielu tak to jest jak na forum są ludzie nieuprzejmi. Tłumaczę,
      nic ci się nie zepsuło tylko BMW w trosce o swoich klientow zamontowało taki
      przypominacz o ZMIANIE OLEJU. Operacja jest następująca. Zmień olej koszt - w
      zależności co lejesz ja polecałbym CATROL GTX ale mineralny. Fakt trochę
      kosztuje i minerał ale twoja beta ma juz pare lat i coś dobrego jej się należy
      i wizyta u elektronika celem SKASOWANIA INSPEKCI koszt ok. 10zł!!!!!!!!! Wtedy
      to zapalą ci się zielone diody i wraz z przebiegiem będą gasły aż do żołtej i
      czeronej. Na Allegro idzie kupic takie urządzenie do kasowania inspekci chyba
      za 50zł. Oj tunningowcy jak alu założyć to wiecie ale do wymiany żarowki to już
      google. :)
      • Gość: Bartek Re: bmw e30 "OILSERICE" ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 22:24
        czyli te zielone kontrolki pokolei sie zapalają informując o stanie oleju i
        tylko tyle? w sumie olej kwalifikuje sie do wymiany. zobaczymy co bedzie ,
        dzieki za pomoc.
        • Gość: Dziewczynka Re: bmw e30 "OILSERICE" ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 13:47
          wymień olej, skasuj inspekcję (poszukaj na jakimś beemkowym forum jak to
          zrobić, wystarczy cienki drucik! np. forum beemka-klubu, bmw-klubu) i wszystko
          będzie ok!
        • Gość: Thefi BMW Re: bmw e30 "OILSERICE" ?????? IP: 81.210.32.* 10.02.06, 10:55
          Z tego co wiem w e-30 po kasacji inspekcji zapalą się wszystkie zielone. Będą
          gasły wraz z przebiegiem. Żołta i czerwona się niee palą. Po zgaśnięciu
          ostatniej zielonej zapali się żołta a następnie czerwona. A co do schematu to
          fakt idzie to zrobić drucikami. Pod maską masz taką okrągłą puszkę, jak
          odkręcisz korek zobaczysz otwory z numerami. Poszukaj bo nie wiem jak jest w e-
          30 i zmostkuj odpowiednie otwory, przekręcasz zapłon i GOTOWE.
          • zeus32bit Re: bmw e30 "" ?????? 02.07.06, 00:21
            jak tak czytam te wasze posty dochodzę do wniosku że tych pierwszysch sie nie
            czyta bo chamskie , a dopiero pod koniec jest odpowiedz.
            troche dziecinne prawda?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka