wowo5 22.11.02, 17:49 Wedlug sadazu J.D. Power Fabia zajela drugie miejsce po Yarisie pod wzgledem niezawodnoisci. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: robert dla większości to i tak nie będzie miało żadnego IP: *.acn.pl / 10.71.9.* 22.11.02, 18:00 znaczenia. siema:-) Link Zgłoś
Gość: Andre Re: Fabia gora IP: 195.116.24.* 22.11.02, 19:51 Gość portalu: Melnik napisał: > No i co z tego? Ano to że jak fakty nie przystają do rzeczywistości, to tym gorzej dla faktów. Niejednokrotnie pisałem o tym że fabia jest zaawansowanym technologicznie i niezawodnym samochodem. Dostało mi się za to od różnych fachmanów że jestem kapelusznikiem i ...... mniejsza o to Wiem że reakcje na ten post będą podobne . Przeciwnicy Skody szczerzą kły. ;-) Link Zgłoś
jarmush Re: Fabia gora 23.11.02, 11:56 Gość portalu: Andre napisał: > Niejednokrotnie pisałem o tym że fabia jest zaawansowanym technologicznie i > niezawodnym samochodem. Tak to bylo w reklamie, a czytalem, ze w reklamach specjalnie podaja bzdury, bo ludzie wtedy wylaczaja myslenie. Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Fabia gora IP: *.acn.waw.pl 23.11.02, 00:50 Bo w Fabii nie ma sie co psuc, nawet kola sa wymieniane jako wyposazenie ponadstandardowe. Link Zgłoś
Gość: Andre Re: Fabia gora IP: *.pcplus.com.pl 23.11.02, 01:25 Gość portalu: Krzysiek napisał: > Bo w Fabii nie ma sie co psuc, nawet kola sa wymieniane jako wyposazenie > ponadstandardowe. Znowu Ci wali w dekiel?? Link Zgłoś
Gość: erik Re: Fabia gora - w klasie??? IP: *.chello.pl 23.11.02, 02:17 Czy byla to klasa: motorower i tym podobne? Link Zgłoś
jarmush Re: Moje zdanie 23.11.02, 15:39 wowo5 napisał: > Wedlug sadazu J.D. Power Fabia zajela drugie miejsce po Yarisie pod wzgledem > niezawodnoisci. Moje zdanie jest takie: Fabiami jezdza albo kapelusznicy, czyli w wiekszosci kierowcy niedzielni, albo zniewiesciali mezczyzni, albo biedacy, co to kupili Fabie na raty i beda nia jezdzic przez 10 lat. W pierwszym przypadku awaryjnosc jest mala, bo przejezdzaja oni miesiecznie gora 500 km, w drugim przypadku - tacy "mezczyzni" jezdza tak delikatnie i oszczednie, ze trudno cos uszkodzic, w trzecim przypadku - oszczednosc siega zenitu. Z kolei Punto, 206, Clio jezdza mezczyzni dynamiczni i niebiedni, a wiec i noge maja ciezsza, no i nie oszczedzaja za bardzo samochodu, bo i tak za kilka lat kupia sobie nowy. Link Zgłoś
wowo5 Re: Moje zdanie 23.11.02, 15:47 Wniosek jest prosty: kapelusznicy wiedza co robia (niekoniecznie jako kierowcy). Link Zgłoś
jarmush Re: Moje zdanie 24.11.02, 11:31 wowo5 napisał: > Wniosek jest prosty: kapelusznicy wiedza co robia (niekoniecznie jako kierowcy) > . Ale ten wniosek nie przeklada sie na wniosek, ze Fabia to dobry samochod. Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Moje zdanie IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 23.11.02, 20:54 Twoja teoria co do kierowców Punto i clio rozśmieszyła mnie do łez - alez to twardziele jeżdza fiatami i francuskimi blaszankami...mocne naprawde BTW - ja nie mam Fabii Link Zgłoś
Gość: cuba79 Re: Moje zdanie IP: *.citysat.com.pl / *.net80.citysat.com.pl 23.11.02, 22:27 ino niemiecka drewniana lawke??? Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Moje zdanie IP: *.stansat.pl / *.gazeta.pl 23.11.02, 23:22 Gość portalu: cuba79 napisał: > ino niemiecka drewniana lawke??? Jeżeli do mnie pijesz to strzał niecelny - co to w ogóle za charakterologia ludzi wg marki auta - ja mam dwa samochody zupełnie odmienne ( marka, klasa ) - to co to oznacza - jestem jak dr.Jakyl i Mr. Hyde??? Link Zgłoś
jarmush Re: Moje zdanie 24.11.02, 11:32 Gość portalu: Jack napisał: > Twoja teoria co do kierowców Punto i clio rozśmieszyła mnie do łez - alez to > twardziele jeżdza fiatami i francuskimi blaszankami...mocne naprawde > BTW - ja nie mam Fabii Nie, pewnie twardziele jezdza bmw i innymi dresowozami. Tyle, ze ja takich twardzieli olewam, bo to dla mnie gowno, nie ludzie. Link Zgłoś
Gość: Pap Re: Moje zdanie IP: *.globalintech.pl 25.11.02, 10:18 jarmush napisał: > wowo5 napisał: > > > Wedlug sadazu J.D. Power Fabia zajela drugie miejsce po Yarisie pod wzgled > em > > niezawodnoisci. > > Moje zdanie jest takie: > Fabiami jezdza albo kapelusznicy, czyli w wiekszosci kierowcy niedzielni, > albo zniewiesciali mezczyzni, albo biedacy, co to kupili Fabie na raty i beda > nia jezdzic przez 10 lat. > W pierwszym przypadku awaryjnosc jest mala, bo przejezdzaja oni miesiecznie > gora 500 km, w drugim przypadku - tacy "mezczyzni" jezdza tak delikatnie i > oszczednie, ze trudno cos uszkodzic, w trzecim przypadku - oszczednosc siega > zenitu. > Z kolei Punto, 206, Clio jezdza mezczyzni dynamiczni i niebiedni, a wiec i noge > > maja ciezsza, no i nie oszczedzaja za bardzo samochodu, bo i tak za kilka lat > kupia sobie nowy. Witam! To baardzo ciekawe :) Od niedawna jestem wlascicielem Fabii (o zgrozo pseudocombi SDI! :) i jakos ni cholery nie moge sie wpasowac w ten podzial :( Otoz: Kapelusznik - raczej nie, jezdze codziennie od 100 do 160 km Zniewiesciali - hmmm, ciezko o sobie cos mowic, ale raczej zniewiescialy nie jestem :) Biedak - coz, pojecie wzgledne. Jesli biedakiem nazywac kogos kto kupuje auto za 50 tys, to tylko sie cieszyc ze w polsce tak sie bieda objawia :) A swoja droga to jakos "Punto, 206, Clio jezdza mezczyzni dynamiczni i niebiedni" do mnie nie przemawia... Czemu? Bo ceny Punto, 206-ki oraz Clio jakos nie odstaja zbytnio od Fabii... Czemu wiec Fabie kupuja biedni a w podobnej cenie Punto, 206, Clio, superherosi i bogacze? :)))) prosze , nie obrazajcie sie Wlasciciele 206, Clio i Punto - pisze o superherosach i bogaczach z przekasem na cele tego postu - nie mam nic do 206, Clio , Punto - tez sie zastanawialem nad nimi zanim kupilem Fabie. Wiem ze nasz Szanowny Jarmush jest maniakalnym przesladowca Fabii i moj post tutaj niczego nie wskora, ale z drugiej strony jak nic bym nie napisal to bym nie sprowokowal Pana Jarmusha do dalszych wypowiedzi i mogloby powiac nuda w temacie Fabii :) Pozdrawiam Wszystkich, niezaleznie od posiadanego (lub nie) samochodu :) Pap Link Zgłoś
Gość: GHJ Re: Moje zdanie IP: *.visp.energis.pl 26.11.02, 13:55 Ciekawe, czy jeżdżąc Fabią 1.9 TDI Elegance jestem biednym kapelusznikiem, a znajomy jeżdżący Pełgotem 206 1.1 (plastiki gorsze niż w Dacii, już 3 awarie, m.in. wymiana skrzyni biegów, osiągi prawie żadne, bo silnik to wczesne lata `80, szybki na korbkę, czarne zderzaki) jest bogatym, dynamicznym "menem" ??? Link Zgłoś
Gość: Andre Re: Fabia gora IP: *.pcplus.com.pl 23.11.02, 19:15 Nie chce mi się z wami gadać ;-( Link Zgłoś
jarmush Re: Fabia gora 24.11.02, 11:29 Gość portalu: Andre napisał: > Nie chce mi się z wami gadać > ;-( Wreszcie przyznales nam racje. Link Zgłoś
Gość: Andre Re: Fabia gora IP: *.pcplus.com.pl 24.11.02, 13:03 jarmush napisał: > Gość portalu: Andre napisał: > > > Nie chce mi się z wami gadać > > ;-( > > Wreszcie przyznales nam racje. Przypuszczam kolego że wolałbyś BMW niż Fiata. Ale Cię nie stać (na razie przypuszczam boś młody) Natomiast ja kupiłem Fabię bo taki miałem kaprys. Chciałem sprawdzić czy skoda jest lepsza czy gorsza od punto clio czy 206 ? Droższych samochodów nigdy nie kupowałeb bo nie lubę stresów (ukradną czy nie) Nie jestem obrońcą skody. Sprzedam ją jak będzie mniała 4 lata i nigdu więcej nie kupię. Nie dlatego jednak że to szajs, ale dlatego że lubię poznawać coraz to nowe marki. I tylko tyle. Więc bez podniety. ;-)))) Link Zgłoś
jarmush Re: Fabia gora 24.11.02, 15:35 Gość portalu: Andre napisał: > Przypuszczam kolego że wolałbyś BMW niż Fiata. Do BMW nawet bym nie wsiadl bo to wstyd. > Ale Cię nie stać (na razie przypuszczam boś młody) Stac, stac. Ale nie potrzebuje nic innego. Jedna, czasem dwie osoby maja tu mnostwo miejsca. > Natomiast ja kupiłem Fabię bo taki miałem kaprys. > Chciałem sprawdzić czy skoda jest lepsza czy gorsza od punto clio czy 206 ? To nie wiedziales przed kupnem? > Droższych samochodów nigdy nie kupowałeb bo nie lubę stresów (ukradną czy nie) > Nie jestem obrońcą skody. Sprzedam ją jak będzie mniała 4 lata i nigdu więcej > nie kupię. To ci sie chwali. > Nie dlatego jednak że to szajs, ale dlatego że lubię poznawać coraz to nowe > marki. I tylko tyle. A ja kupie Fiata bo jego salon jest najblizej mojego domu (oprocz skody, ale ona z wiadomych wzgledow odpada). Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: Fabia gora IP: 217.98.44.* 25.11.02, 17:20 a w mojej sienie rozpierdo.... się już drugi alternator (problem stary jak świat), jakość fiata :))), nigdy więcej tego gówna Link Zgłoś
Gość: Mugol Re: Fabia gora IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.11.02, 15:11 To fikcja. Wynika z tego, że w seriwsie Fabii nie wpisują usterek do książki serwisowejoraz do swojej dokumentacji. Ja w mojej fabii ekspolatowanej od września ub. roku(przebieg 41 tys.) miałem już kilka napraw gwarancyjnych i pogw.(m.in. wymiana sterownika ABS, wymiana końcówek dr., oczyszczanie bębnów hamulcowych, wymiana tzw. podszybia). Żadna z nich nie była wpisana do książki, ani ujęta w statystykach (po co to panu, jak pan będzie sprzedawał to lepiej mieć czysta ksiażkę napraw. W moim serwisie kolejka do przyjęcia ciągle nowych klientów jest bardzo długa... Link Zgłoś
Gość: Braził Re: Fabia gora IP: 213.25.84.* 26.11.02, 14:16 Gość portalu: Mugol napisał: > To fikcja. Wynika z tego, że w seriwsie Fabii nie wpisują usterek do książki > serwisowejoraz do swojej dokumentacji. Ja w mojej fabii ekspolatowanej od > września ub. roku(przebieg 41 tys.) miałem już kilka napraw gwarancyjnych i > pogw.(m.in. wymiana sterownika ABS, wymiana końcówek dr., oczyszczanie bębnów > hamulcowych, wymiana tzw. podszybia). Żadna z nich nie była wpisana do > książki, ani ujęta w statystykach (po co to panu, jak pan będzie sprzedawał to > lepiej mieć czysta ksiażkę napraw. W moim serwisie kolejka do przyjęcia ciągle > nowych klientów jest bardzo długa... Mam uwierzyć że w skodzie ukrywają usterki a gdzie indziej nie ?? U nas na wsi w serwisie fiata są kolejki ale do mechaników. W skodzie natomiast kolejka jest do sprzedawców a jedyny mechanik się nudzi. poz. Link Zgłoś
Gość: Andre Re: Fabia gora IP: *.pcplus.com.pl 26.11.02, 18:48 Też to widzę. Lecz przeciwników Fabii , choćbyś nawet przekonał to i tak ich nie przekonasz. ;-) Link Zgłoś