aniouek.pl
09.03.06, 11:30
moze nie jest to dobre forum na tego typu pytania,ale mam nadzieje ze ktos mi poradzi. Otoz na mobile.de znalazlam fajne autko i to w wyjatkowo okazyjnej cenie, po wyslaniu maila do sprzedawcy okazalo sie ze auto jest w irlandii i dlatego wlasnie chce on je sprzedac, bo jest to wersja europejska a on potrzebuje kierownice po prawej stronie i z tego tez wzgledu trudno jest mu sprzedac to auto u siebie. dodatkowo jest ono zarejestrowane w niemczech (??). napisal rowniez ze ma do auta komplet dokumentow, ksiazke serwisowa, komplet kluczykow i w ogole auto jest w idealnym stanie. w kolejnym mailu napisal ze pokrywa koszt przewozu auta, podal link firmy transportowej i zaznaczyl ze przed przyjeciem auta na poklad statku mechanik sprawdza czy z autem wszystko jest ok, sprawdza dokumenty czy nie jest kradzione itd. (napisalam juz do tej firmy transportowej czy rzeczywiscie tak jest, jeszcze nie odpisali) poza tym napisal ze mam 10dni zeby samemu sprawdzic auto i gdybym nie byla w 100% zadowolona to mam mu odeslac to auto na jego koszt. autko jest swietne, az sie nie chce wierzyc w taka okazje, co mam zrobic zeby nie zostac oszukana?? nie chce zaplacic w ciemno i kupowac kota w worku. o platnosciach on sam nic nie napisal, wiec rozumiem ze place w momencie jak auto przywioza mi pod dom?? zreszta wyslalam mu maila, ciekawe co odpowie. a co z umowa kupna/sprzedazy ? jestem zupelnie zielona w tych sprawach, nietrudno chyba byloby mnie oszukac :( niech ktos mi pomoze, moze ktos kupowal w taki sposob auto? jak to ma wygladac od strony formalnej?