Dodaj do ulubionych

Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem

17.03.06, 15:31
W Katowicach kierowca BMW nie wytrzymał nerwowo i po wyprzedzeniu
kolejnego "miszcza lewego pasa" zahamował mu przed nosem,wysiadł i tak
opie*dolił że tamten dostał zawału.
Bardzo dobrze,niech to będzie przestrogą dla wszystkich "lewopasmowców"
którzy wloką się 70 km/h,tarasują przejazd i myślą że są bezkarni.
Jak nie umiesz jeździć szybko TO JEDŹ P R A W Y M PASEM.
Obserwuj wątek
    • budva Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 15:42
      Szkoda, że na mnie nie trafił.Oj działoby się , działo.
    • agouti Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 15:48
      Kolejny psychopata... Ten kraj już nigdy nie będzie normalny, na zawsze zostanie
      dziką krainą gdzie przeżycie zapewnia tylko postępowanie rodem z
      postapokaliptycznych wizji świata po wojnie atomowej.
      • frequentflyer Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 15:51
        kolejnych dwóch, nie zapominaj o założycielu wątku
    • janek72g Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 15:49
      Niechaj naszym narodowym mottem stanie się:
      Bóg nie stworzył ludzi równymi, uczynił to dopiero Kałasznikow.
      Rosjanie i Niemcy nic nie będą musieli robić - poczekają, aż się sami
      pozabijamy.
    • tomi_22 Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 15:52
      Hmmm, dlaczego w innych europejskich krajach jak ktos jedzie nawet lewym pasem,
      ALE zgodnie z ograniczeniem predkosci to nikto nikomu nic nie robi, nie mruga
      swiatlami, nie trabi, nie krzyczy???

Powolujecie sie na europe czesto, moze by tak brac z niej przyklad?
      • m.rycho Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 15:53
        Robi,mruga lewym migaczem.
        • tomi_22 Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 15:57
          Na autostradzie owszem i tylko w Belgii, Francji, czasem pojedyncze przypadki
          gdzie indziej.

JEDNAK nie mowimy tu o autostradzie, ale o MIESCIE!!!
          • ubersztumperumper Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 16:02
            Czytałem o tym bo mieszkam w okolicy,zresztą często tamtędy jeżdżę i to nie
            jest żadne miasto tylko droga szybkiego ruchu,po dwa pasy z każdej strony +
            pobocze,w szczerym lesie.Jak toś na takiej drodze wlecze się bez powodu lewym
            to rzeczywiście idzie dostać szału...
            Poza tym koleś z BMW nie dotknął tego dziadka tylko wysiadł i na niego
            nakrzyczał a czy ma wyrzuty sumienia to już wie tylko on sam.
            Pzdr.
            • marilicia Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 16:10
              > Czytałem o tym bo mieszkam w okolicy,zresztą często tamtędy jeżdżę i to nie
              > jest żadne miasto tylko droga szybkiego ruchu,po dwa pasy z każdej strony +
              > pobocze,w szczerym lesie.Jak toś na takiej drodze wlecze się bez powodu lewym
              > to rzeczywiście idzie dostać szału...
              > Poza tym koleś z BMW nie dotknął tego dziadka tylko wysiadł i na niego
              > nakrzyczał a czy ma wyrzuty sumienia to już wie tylko on sam.

No to jak to bylo? Ten facet z BMW zatrzymal sie na drodze szybkiego ruchu, tzn.
              na chwile ZAPARKOWAL na drodze szybkiego ruchu? To w Polsce wolno parkowac na
              drodze szybkiego ruchu? A jechac 70km/h lewym pasem nie wolno?
              • ubersztumperumper Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 16:14
                Wyprzedził wkońcu tego dziadka prawym bo prawy pas posuwał się szybciej (sic!),
                wrócił na lewy,zahamował dziadkowi przed nosem (dziadek też musiał stanąć) i na
                niego nakrzyczał z wiadomym efektem, po prostu nerwy puściły i wcale się nie
                dziwę bo w Polsce nadużywanie lewego pasa stało się ostatnio jakąś chorą modą :(
                • marilicia Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 16:19
                  > Wyprzedził wkońcu tego dziadka prawym bo prawy pas posuwał się szybciej (sic!),
                  > wrócił na lewy,zahamował dziadkowi przed nosem (dziadek też musiał stanąć) i na
                  > niego nakrzyczał z wiadomym efektem, po prostu nerwy puściły i wcale się nie
                  > dziwę bo w Polsce nadużywanie lewego pasa stało się ostatnio jakąś chorą modą :
                  > (

Czyli zaparkowal sobie na lewym pasie drogi szybkiego ruchu. I zablokowal tym
                  caly lewy pas a do tego jeszcze stworzyl zagrozenie dla innych uczestnikow
                  ruchu. A wystawil chociaz trojkat?

A gdyby tak z tylu ktos za pozno zauwazyl samochod dziadka i doszloby do
                  karambolu? Czy to by byla wina dziadka, ktoremu kierowca z BMW zablokowal droge?

• zgryzliwy1 Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 17:32
                    marilicia napisała:

> Czyli zaparkowal sobie na lewym pasie drogi szybkiego ruchu. I zablokowal tym
                    > caly lewy pas a do tego jeszcze stworzyl zagrozenie dla innych uczestnikow
                    > ruchu. A wystawil chociaz trojkat?
                    >
                    > A gdyby tak z tylu ktos za pozno zauwazyl samochod dziadka i doszloby do
                    > karambolu?

widac niektorym wolno wiecej niz...dziadkom :-((
                    moze to jakis wazny gosc ,ktory moze uczyc innych samemu robiac dokladnie to
                    samo
            • jusytka Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 16:12
              ubersztumperumper napisał:

> Poza tym koleś z BMW nie dotknął tego dziadka tylko wysiadł i na niego
              > nakrzyczał

TYLKO na niego nakrzyczał, a to mało? Wybitnie fajnie musiało mu sie krzyczeć,
              na starszego i słabszego od siebie człowieka, ciekawe czy równie bojowy byłby po
              spotkaniu z jakimś "mutantem"? ale czego by sie spodziewać po kierowcy BMW ...
              • ubersztumperumper Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 16:15
                Nasuwa się pytanie PO CO dziadek wlókł się lewym...
                • jusytka Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 16:17
                  No cóz - nie wiem, ale można go było jakoś pouczyć w cywilizowany sposób ...
                  • dr.rocco Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 16:23
                    Wiecej takich dziadyg na lewym jest , i to nie koniecznie starcy........
                • radomir996 Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 17:11
                  Bo chcial, skoro dalo sie go prawym wyprzedzic to w czym problem?
                  Tylko w Polsce byle co urasta zaraz do mega problemu z powodu ktorego trzeba
                  sie na kogos drzec, trabic i najlepije jeszcze bejzbolem przylozyc.
            • mejson.e Działania karalne 18.03.06, 01:04
              ubersztumperumper napisał:

"Poza tym koleś z BMW nie dotknął tego dziadka tylko wysiadł i na niego
              nakrzyczał a czy ma wyrzuty sumienia to już wie tylko on sam."

Na wyrzutach sumienia się nie skończy.
              Zadziałał ostrzej niż gdyby na ulicy złapał starca pod pachy i podnosząc go w
              górę groził, że go zabije.

To nie były groźby karalne. To były działania karalne, uszkodzenie ciała ze
              skutkiem śmiertelnym.

Mniej byłby winny, gdyby przyadkowo doprowadził do wypadku, w którym zginąłby
              człowiek.
              Tam byłby wypadek, tu było działanie celowe - zajechanie drogi i terroryzowanie
              człowieka.

Możnałatwo przekroczyć granicę między chamstwem a zabójstwem.

Mam nadzieję, ze kara będzie surowa i wyciągną z niej wnioski także ci, co na
              codzień beztrosko udzielają innym nauczek.

Pozdrawiam,
              Mejson
              --
              Automobil
              Forum pozytywnie zakręconych automaniaków.
              • prawdziwy.tebe Re: Działania karalne 18.03.06, 15:11
                mejson.e napisał:

> To nie były groźby karalne. To były działania karalne, uszkodzenie ciała ze
                > skutkiem śmiertelnym.

bzdury opowiadasz. wydzieranie sie na dziedkow tudziez innych ludzi nie jest
                karalne. karalne moze byc grozenie i realizacja grozb. same krzyki nie sa.
                radze postudiowac polskie prawo.

> Mam nadzieję, ze kara będzie surowa

a ile lat jest za wrzaski?
      • gls1 Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 18:36
        Jak jadę lewym pasem i ktos "mruga mi" to puszczam gaz i po kłopocie. Ale teraz
        tak na serio: bardzo się denerwuje i wściekam jak ktoś stara się mnie poganiać
        ( kiedyś jechałem obwodnicą trójmiasta 120 km/h i wyprzedzałem TIRa i jakiś łoś
        chciał mnie poganiać to tak się wściekłem, że stanąłem na hamulcu i zwolniliśmy
        razem do 40 km/h) wiem, że to nie było rozsądne ale się wściekłem ogromnie
        niestety... A jak ktoś stara się mnie "opier..ać" to skręcam kierownicę w jego
        stronę i nie dbam o to co póżniej się wydaży. Poprostu łapie mnie furia.....
        Nie toleruje tego, że ktoś na mnie stara się wyzywać.. PZDR!!
        • tomi_22 Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 18:58
          Tu sie z toba zgadzam, wyprzedzasz, a taki bedzie mrugal.
    • lotnik78 Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 16:42
      Nie pochwalam tego dziadka bo też mnie tacy "szybcy" wk@#$%^ ale wtedy poprostu
      wyprzedzam lewym pasem (zgodnie z przepisami) bo mam jeszcze troche kultury.
      Ten kierowca BMW powinien odpowiadac za nieumyśle spowodowanie smieci. Pewnie
      jakis ogolony kark wyżył sie na starym, słąbym człowieku bo tylko to burak
      potrafił, powinien tez dostać kare za spowodowanie zagrozenia komunikacyjnego
      no i mandat za zatrzymywanie sie w niedozwolonym miejscu
    • derduch Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 16:50
      Jednego blokowacza mniej. A tuman który pisał że w Europie zachodniej nikt by go
      z pasa nie zgonił to chyba nigdy nigdzie nie był poza polskim skansenem.
      Zatrąbiony zostałby na smierć! Specjalnie dla takich tumanów sa napisy w Austri
      po Polsku i Czesku "jechac prawą stroną jezdni", weź zapomnij się chwilkę na
      lewym pasie choćby we Włoszech :-)))) To tylko w polskim grajdole głąby pomykają
      Skodami lewym pasem albo środkiem. Policja powinna napierdzielac mandat kazdemu
      kto jedzie środkiem i od kilometra nikogo nie wyprzedził.
      • marilicia Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 17:10
        > Jednego blokowacza mniej. A tuman który pisał że w Europie zachodniej nikt by g
        > o z pasa nie zgonił to chyba nigdy nigdzie nie był poza polskim skansenem.

A ty pewnie byles?;) Bo jakos trudno ci zauwazyc kto w opisanym zdazeniu
        postapil zle. Wychowales sie w grajdole i myslisz jak czlowiek z grajdolu, tak
        jak ten z BMW:)

pozdrawiam
        • derduch Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 17:16
          Tyle kotletów nie zjadłaś co ja granic przkroczyłem w swoim zyciu.

Dziad który blokował lewy pas zasługiwał na opierdziel, możliwe że też bym
          zgredowi zajechał droge, zależy od sytuacji.
          • marilicia Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 17:22
            > Dziad który blokował lewy pas zasługiwał na opierdziel, możliwe że też bym
            > zgredowi zajechał droge, zależy od sytuacji.

Zrob to raz na zachodzie, to rozpoznasz roznice miedzy grajdolem a cywilizowanym
            swiatem. Moze bedziesz w telewizjii: wsciekly POLAK zablokowal ruch na
            autostradzie...

pozdrawiam
            • derduch Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 17:25
              Twoja głupota mnie przeraża, ja pisze o dziadu który blokował pas a ty
              pierdzielisz jakieś dyrdymały. Mi do głowy nie przyszłoby zatrzymywac się na
              autostradzie, tobie jak widac przychodzi. Moje kondolencje
              • marilicia Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 17:29
                > Dziad który blokował lewy pas zasługiwał na opierdziel, możliwe że też bym
                > zgredowi zajechał droge, zależy od sytuacji.

Tylko chcialam przypomniec twoje wlasne slowa...

Nie denerwuj sie tak.

pozdrawiam
                • derduch Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 17:37
                  Zajechał a zatrzymał się wysiadł i opierdzielił to jest chyba ZNACZNA różnica?
                  • marilicia Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 17:44
                    > Zajechał a zatrzymał się wysiadł i opierdzielił to jest chyba ZNACZNA różnica?

Te granice ktore tak czesto przekraczales, to byly chyba wschodnie granice? Bo
                    na zachodzie drogi zajezdzac NIE WOLNO!

pozdrawiam
                    • derduch Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 18:32
                      Dobra, koncze dokarmianie trolla
      • radomir996 Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 17:14
        > lewym pasie choćby we Włoszech :-)))) To tylko w polskim grajdole głąby
        pomykaj
        > ą
        > Skodami lewym pasem albo środkiem.

Tak jest tez w calych stanach, ale wiadomo ze przeciez USA to banda wiesniakow
        i nieukow za to EU to szczyt kultury i prastarych tradycji.
      • tomi_22 Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 18:59
        Masz mnie na mysli? Chlopcze, jestem dalej od Polski niz ci sie wydaje, i jakos
        nikt mnie nigdy nie obtrabil ani nie mrugal... No ale ty wiesz lepiej...
        • derduch Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 19:12
          Wiem tyle, chłopcze że nie kradnie się sygnaturek, wiem też chłopcze jak się
          jeździ po Europie, Azji i Afryce, w kraju najniższego IQ na świecie nie miałem
          natomiast okazji prowadzić, podobnie jak w GB.
          Masz jakies pytanie jeszcze, chłopcze?
          • tomi_22 Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 19:27
            1. Nie ukradlem ci sygnaturki, dostalem to zdjecie na skrzynke i wykorzystalem
            je.
            2. Swiatowy z ciebie czlowiek.
            3. O co chodzi ci z tym IQ bo tego jakos nie mozna rozszyfrowac, i co ma do
            tego wszystkiego GB?

Chlopcze, ok, jestem chlopiec, a ty co? Dziewczyka? Chyba tak, bo gadasz jak
            typowa zfrustrowana przekwitajaca kobita.
            • derduch Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 19:58
              Sam zacząłeś mi "chłopczować", oddaje więc pięknym za nadobne.

Napisałem że nie jeździłem w kraju o najniższym IQ na świecie(USA) i GB.
              • tomi_22 Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 20:07
                Powiedz mi, ale szczerze, czemu sie mnie czepiasz jak sam dobrze wiesz, ze
                napisalem prawde? Po co ta klotnia?
                • derduch Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 20:34
                  W którym momencie poprzedniego postu się czepiam i gdzie napisałem że napisałeś
                  nie prawdę(w jakiej sprawie?) Tylko konkretnie i w punktach, jak nie to nie odpisuj
                  • tomi_22 Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 21:34
                    No to najwyrazniej sie nie zrozumielismy, ale ja powracam do tego ze nazwales
                    mnie kims tam i pisales ze nie znam sie na niczym - tak ogolnie.
                    • derduch Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 22:10
                      Całkowicie się nie zrozumieliśmy bo to nie do Ciebie było :-)))

Pozdrawiam
                      • tomi_22 Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 22:11
                        No to przepraszam takze :))) i Pozdrawiam :)))
      • agouti Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 20:29
        Prymitywny jesteś człowieczku, ta Europa Zachodnia to pomyliła ci się ze
        wschodnimi rubieżami kontynentu, nie wspominając już o twej wiedzy o innych
        cywilizowanych częściach świata. Zresztą jaki poziomo możesz mieć, skoro bawią
        cię dowcipy o Chucku Norrisie? Żenujący.
        • derduch Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 20:32
          Chcesz mi wmówić że we Włoszech, Francji, Hiszpani, Portugali będziesz blokowac
          lewy pas i nie zoostaniesz natychmiast obtrąbiony? Miłych snów.
          • tomi_22 Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 21:36
            Akurat w tych krajach porzadny klakson to podstawa, ale oni trabia bo trabia,
            nie dla tego ze ich blokujesz jadac przepisowo, dla nich kazdy kto jest przed
            nimi jest zawali droga.
          • franek-b Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 18.03.06, 11:01

> Chcesz mi wmówić że we Włoszech, Francji, Hiszpani, Portugali będziesz

He he cywilizacja he he w portugalii jeszcze w poprzednim pokoleniu wiekszosc
            lokalesow doila kozy w gorach a autostrady (platne) to im unia zbudowala bo
            sami nie sa w stanie (zreszta tak samo jak PL) - zupelnie odpowiednie
            przyklady.

Kolejny frustrat, ktoremu wydaje sie, ze ma prawo do pouczania innych...
    • m824 Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 17:02
      no to niech ten kierowca BMW uważa, bo ostatnio także w Katowicach pewnien
      krewki kierowca chyba CC albo SC za zajechanie drogi uszkodził innego kierowcę
      siekierą!

qrcze, to ja lepiej w domu zostane... a tak sie fajnie w katowickich korkach
      stalo, no!
    • callafior Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 19:41
      Można mieć rację i być chamem i prostakiem...
      • kapitan_kloss Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 20:36
      • kapitan_kloss Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 20:39
        Polska dla polakow !!!
        Drogi dla frustratów !!!
        Precz z Preczem !!!
        Niech żyje Niech żyje !!!
        • regent206 Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 20:48
          Amen... Uczcijmy chwilą ciszy śmierć starego pierdoły który blokował lewy pas i
          pomódlmy się za agresywnych idiotów na drogach nie tylko tych w BMW ;-)
    • marbitek Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 20:44
      dziadkowi powinni byli juz dawno zrobic badania lekarskie - czy sie nadaje za
      kierownice, bo skoro w sytuacji stresowej wyciaga nogi to co by bylo jakby
      wybiegl mu dzieciak przed samochod - spasowal z tego swiata i ro...pie..l
      paru ludzi na chodniku. poza tym czas dawac mandaty za jazde lewym pasem gdy
      nie jest to konieczne
      • tommi24 Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 21:18
        O Matko !!!
        Przeczytałem część powyższych postów... i prawdę mówiąc SKÓRA CIERPNIE !!!!

Boże, dlaczego wśród nas jest tyle głupoty, chamstwa, bezmyślności, prostactwa
        i kompletnego braku jakichkolwiek wartości... i to nie tylko na drodze...

Na drogach sami wytrawni "nauczyciele" - wiedzą, że ich metody wychowawcze są
        najlepsze !
        Jaki normalny, zrównoważony człowiek robi takie akcje na drodze ????
        Aby wyprzedzić kogoś jadącego wolniej i zajmującego lewy pas - zatrzymać się
        przed nim i to w taki sposób, żeby tamtemu serce prawie staneło ze strachu, a
        potem wyjść z samochodu i wygarnąć mu jaki to z niego beznadziejny kierowca i
        zawalidroga, itp....
        Naprawdę.. tylko usiąść i płakać... co za ludzie siedzą za kółkim w naszym
        kraju ???
        Dlaczego ??
        I tak jazda samochodem jest w bardzo wielu aspektach zajęciem powodującym wiele
        stresu...nerwów...
        Czy ten przypadek nie mógł się zakończyć tym, że człowiek z rzeczonego BMW -
        wykorzystałby prawy pas do tego, aby wyprzedzić tego jadącego wolniej starszego
        pana... i jechać sobie dalej swoim tempem...
        przecież to proste i skuteczne rozwiązanie...

Po co od razu denerwować siebie i innych, a dodatkowo utrudniać ruch ???
        Ludzie gdzie wy wszyscy się tak spieszycie ????
        Zawsze zdążymy umrzeć ! Więcej cierpliwości !
        A póki co, to niestety ludzie są na tyle ułomnymi istotami, że popełniają
        błędy... niestety bardzo często także za kierownicą...
        starajmy sie tego nie robić, wymagajmy sami od siebie !
        Także pewnej powściągliwości w zachowaniach...więcej pokory i spokoju !

Traktujmy innych tak, jak sami chcielibyśmy zostać potraktowani !!!

Takie "uczenie" innych nie poprawia ani bezpieczeństwa ruchu drogowego, ani tym
        bardziej płynności tego ruchu...

Pozdrawiam
        T
        • radomir996 Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 22:00
          Opowiem ci taka historie z zycia wzieta.

Jade sobie samochodem krajowa jedynka, miedzy czestchowa a katowicami, wlecze
          sie jakis kolo lewym, jade za nim z 10 minut, nie migam, nie trabie nie zganiam
          go z drogi bo nie lubie jak mnie tak ktos traktuje i sam tego tez nie robie.
          Nadaza sie okazja wyprzedzenia prawym to wyprzedzam a gnoj w tym momencie w gaz
          i przyblokowal mnie chamsko na ciezarowke. Troche sie zgrzalem wiec przy
          nastepnej okazji ponowilem probe a ze jechal starym zgnitym scorpio to moj
          ciezki i nieruchawy pojazd jednak przyspieszal szybciej od tego jego strucla,
          chcialem jeszcze wyprzedzic z prawej kolejny samochod zeby oddalic sie od
          przyglupa, nie wyszlo, wjechalem przed palanta ze scorpio, poniewaz obaj zesmy
          przspieszali (z tym ze jego 15 sztrucel jednak wolniej) obaj potem musielismy
          hamowac, ja z powodu auta przede mna, on z powodu mnie (i auta przede mna w
          sumie tez), no i sie zaczela jazda, dodam ze scorpio w zasadzie nie powinno byc
          dopuszczone do ruchu bo mialo pekniecie przez cala szerokosc przedniej szyby,
          mialo tez przywiazany chyba na drutach tylny zderzak ale to jest detal.
          W kazdym razie zaczela sie jazda, gosc zaczal na hama wciskac sie prze de mnie,
          przy czym na chama to mam na mysli to ze gdybym nie przyhamowal to by mnie na
          barierki wepchnal (tzn w praktyce mialby problem bo mam auto tak spokojnie o
          50% ciezsze), jak juz go wpuscilem to dowalil po heblach, jak probowalem go z
          prawej wyprzedzac to zjezdzal na prawa i mnie blokowal, jeszcze mu moja zona
          pokazala fucka i juz dopiero dostal piany na pysku, wyprzedzilem ciote znowu
          prawym pasem bo jak juz wczesniej mowilem mimo ze silnik mu omal spod maski nie
          wyskoczyl to ten jego stary rzech jednak nie dawal rady w porownaniu z moim
          (przypominam dosyc wolnym pojazdem), wiec zaczal mnie scigac i odstawiac
          kolejne dramatyczne sceny i generalnie stwarzac powazne zagrozenie na drodze.
          Ja stwierdzilem ze odpuszczam zjechalem na prawy pas puscilem burasa przodem,
          zwolnilem, jak tylko sie skapnal ze juz sie z nim nie scigam zwolnil znowu
          zebym do niego dojechal i zeby sie dalej mogl bawic w domowe przedszkole, w tym
          momencie powiedzialem zonie zeby spisala numery buca (ktory notabene non stop
          zerkal w lusterko zeby widziac co tez ja robie bo moze znowu go chce wyprzedzic
          z prawej wiec chcial miec mozliwosc szybkiej reakcji i zajechania mi drogi
          hehehe, no wiec zona wyjela kartke spisala ostentacyjnie jego numer i
          przylozyla komorke do ucha, nawet nie musiala dzwonic bo gosc dal w palnik i
          znikl na najblizszym zjezdzie, tak w sumie to zaluje ze nie zadzwonila, moze by
          kretyna schaczyli gdzies na drodze i zabrali dowod za brak szyby, pewnie tez
          nie debilek OC nie mial. Dodam ze tablica rejestracyjna sie na SY zaczynala i
          nie wiem co w tym jest ale 50% kolesi na slasku z tablica SY to jakies ciezkie
          kiepy ze wsi.
          SY to chyba Bytom jest? Wspolczuje, moze to wplyw duzego stezenia olowiu?
          • jay_z Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 22:08
            Mi kiedys w Niemczech, kolo Zgorzelca juz pewnien Niemiec wparowal na lewy pas.
            Tam nie ma ograniczenia i jechalem jakies 180 moze, a ze bylo z gorki to lekko
            bylo jechac. Koles wparowal na WJEZDZIE na autostrade i OD RAZU na lewy pas. A
            ze to DDR to nie bylo to super hiper auto, jakis grat :) Ostro po hamlulach
            bylo i strabilem go nawet, bo moglo tam dojsc do tragedii. Koles nic sobie nie
            zrobil dalej jechal. No to mu siadlem na zderzaku - wiem glupie ale jednak - i
            jedziemy, 150... 160... 170 i... i mu sie zagotowala woda w silniku...
            hehehe :))) Dostal nauczke :)

Ps
            A teraz sie zacznie, ze Polak nie moze jezdzic autem z taka predkoscia. Moze,
            to byl Ford FocusII.
    • mejson.e Stary człowiek i bydlę 17.03.06, 22:00
      Nie chce się wierzyć, że istnieją takie bydlaki - takie które postępują tak,
      jak ten z BMW i takie które piszą takie słowa:

"Bardzo dobrze,niech to będzie przestrogą dla wszystkich "lewopasmowców"
      "koleś z BMW nie dotknął tego dziadka tylko wysiadł i na niego nakrzyczał"
      "Nasuwa się pytanie PO CO dziadek wlókł się lewym..."
      "Wiecej takich dziadyg na lewym jest , i to nie koniecznie starcy........"
      "Jednego blokowacza mniej."
      "Dziad który blokował lewy pas zasługiwał na opierdziel, możliwe że też bym
      zgredowi zajechał droge"
      "dziadkowi powinni byli juz dawno zrobic badania lekarskie - czy sie nadaje za
      kierownice, bo skoro w sytuacji stresowej wyciaga nogi to co by bylo jakby
      wybiegl mu dzieciak przed samochod "

Bydlaki nigdy nie będą stare, słabe, schorowane i niedowidzące.
      Nie będą żebrać o zrozumienie i pomoc.

Bo zanim się zestarzeją to albo się sami zabiją by umrzeć młodo, albo zostaną
      poddane eutanazji przez własne dzieci nauczone przykładem rodziców, że dla
      starych ludzi miejsca ani na drodze, ani w życiu nie ma.

• bmatelski Re: Stary człowiek i bydlę 17.03.06, 22:24
        z obserwacji wynika, że lewopasmowcy to zazwyczaj starsi panowie, którzy jada
        lewym bo za 3 kilometry będą w lewo skręcać bądz jadą lewym, gdyż na prawym
        jest więcej dziur. ogólnie jednak uważam, że problem lewopasmowców jest o wiele
        mniejszy niż wszelkiej maści miszczóf - asów kierownicy w 12 letnich golfach,
        beemach itp. czy też buroli zajmujących w marketach miejsca dla inwalidów. ci
        ostatni to jedyni, którym zwracam uwagę na drodze - jest szansa ze się
        zawstydzą:)
        pozdrawiam rozsądnych za kierownicą - za 1,5 godz ruszam z poznania na czechy:)
      • matejator Re: Stary człowiek i bydlę 17.03.06, 22:24
        ja uważam, ze gdybyśmy po prostu respektowali zasadę lewy pas=wyprzedzanie
        prawy=jazda to na drogach byłoby mniej agresji. proste i nie boli, no chyba że
        ktos ma przerost ambicji nad autem i musi blokować lewy pas. ile razy jest tak
        że sznur aut powoli wyprzedza takiego idiotę prawym pasem i ci którzy są przez
        niego zablokowani wciskają sie na chama z lewego na prawy żeby nie tkwić za
        takim debilem.
        > Bydlaki nigdy nie będą stare, słabe, schorowane i niedowidzące.
        > Nie będą żebrać o zrozumienie i pomoc.
        >
        > Bo zanim się zestarzeją to albo się sami zabiją by umrzeć młodo, albo zostaną
        > poddane eutanazji przez własne dzieci nauczone przykładem rodziców, że dla
        > starych ludzi miejsca ani na drodze, ani w życiu nie ma.
        Co do tego to nie rozumiem o czym piszesz. uważasz, że starzy ludzie którzy mają
        opóźniony i to mocno refleks, niedowidzą,wykonują nieprzewidywalne manewry, nie
        potrafią podejmować szybko decyzji, często trasa do hipermarketu jest dla nich
        megawyzwaniem nie są zagrożeniem na drodze? wg mnie ogromnym. jeżeli już chcą
        jeździć to niech chociaż nie przeszkadzają innym( np nie blokują lewego pasa, ).
        Chciałem także przytoczyć historię z życia wziętą. wracałem autostradą nowy
        tomyśl- Poznań, była jakoś 23 ruch mały, a tu na długiej i puściutkiej prostej
        niemiła niespodzianka (Yaris na lewym pasie jadący nie wiem czy nawet 130).
        oczywiscie nie było problemu żeby wyprzedzić go prawym pasem i tak też zrobiłem
        ale gdy zbliżałem się do niego i zjeżdżałem na prawy pas bałem się czy on nagle
        przypadkowo (bo normalnie pewnie nie patrzy) spojrzy w lusterko i zjedzie na
        prawy pas ustępując mi drogi.
        • mejson.e Sędzia i Zgred 17.03.06, 23:27
          matejator napisał:

"uważasz, że starzy ludzie którzy mają opóźniony i to mocno refleks,
          niedowidzą,wykonują nieprzewidywalne manewry, nie potrafią podejmować szybko
          decyzji, często trasa do hipermarketu jest dla nich megawyzwaniem nie są
          zagrożeniem na drodze? wg mnie ogromnym. jeżeli już chcą jeździć to niech
          chociaż nie przeszkadzają innym( np nie blokują lewego pasa)."

Owszem - sa zagrożeniem.
          Zagrożeniem sa także świeżo upieczeni kierowcy z minimalnym stażemn za
          kierownicą, nawet ci co nie szarżują i bardzo uważają.

Ale czy uważasz, że stary człowiek jadąc 70/h lewym pasem - widoczny dla
          wszystkich i nie niebezpieczny, jedynie uciążliwy - stwarzał "ogromne zagrożenie"?
          Wg mnie o wiele większe zagrożenie stwarzają przekraczający grubo dozwoloną
          prędkość, jeżdżący agresywnie i samolubnie.

A jakie zagrożenie stworzył w/w kierowca BMW zajeżdżajac drogę i blokujac ruch
          na lewym pasie drogi szybkiego ruchu?

Mnie samego wiele razy denerwują gapowaci kierowcy jeżdżący ślamazarnie i
          nieprzewidywalnie, ale nie przyszłoby mi nigdy do głowy stanąć z kimś oko w oko
          i zwyzywać go jedynie za to, że mi przeszkodził na drodze.

Wsiadając do samochodów zmieniamy się często w bezmyślnych, ordynarnych chamów i
          to niezależnie od ubioru jaki nosimy - dres czy eleganckę jesionkę - ani od
          wykształcenia, jakim chwalimy sie w CV.

Czy jeśli w windzie ktoś nastapi nam na nogę to wydzieramy się wyzywając od
          chu.ów czy pi.d sprawcę naszej niedogodności?
          Czy zrobilibyśmy to nawet po oblaniu przez kelnerkę gorącą kawą?

A w samochodzie łatwo oceniamy, oskarżamy, wydajemy i wykonujemy wyrok.

Pisałem o podobnej w pewnym stopniu historii ok. rok temu.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14718&w=19158802&v=2&s=0
          Dzisiaj przez ciapowatego emeryta straciłem jedną zmianę świateł - ok 2 minut.

Pewnie powinienem wysiąść i go zabić...

Pozdrawiam,
          Mejson
          --
          Automobil
          Forum pozytywnie zakręconych automaniaków.
        • franek-b Re: Stary człowiek i bydlę 18.03.06, 11:23
          > jeździć to niech chociaż nie przeszkadzają innym( np nie blokują lewego
          pasa,

To jest czego nie zrozumiesz (pewnie nigdy) - dla Ciebie inni na drodze sa
          przeskoda (przeszkadzaja), droga jest dla Ciebie, inni powinni nie przeszkadzac
          NAJWAZNIEJSZEMU czyli Tobie.

I powiem wprost: gowno prawda. Ja (i wszystkie inne osoby) nie jestesmy na
          drodze, zeby Tobie nie przeszkadzac, tylko po to by dojechac do celu. Jestes
          takim samym gownojadem jak my wszyscy.

Jest to sposob myslenia i postrzegania swiata rodzem z Czumbustanu, taki
          wzorzec kulturowy dominuje w calej Polsce, poczynajac politykow (wystarczy
          zobaczyc kolumne rzadowa przebijajaca sie przez korek - zgroza dla ruchu
          drogowego), poprzez wszystkich ludzi, ktorzy awansowali spolecznie (wyrwali sie
          z malych miasteczek itp) lub awansowali materialnie (typowe
          zachowanie 'gangstera' z pragi) - typowa manifestacja wlasnego ego, poprzez
          wywyzszanie sie by ukryc wlasne kompleksy. Zenujace jest wywyzszanie sie ponad
          starsze osoby - to pokazuje jedynie jak niska samoocene ma osoba wywyzszajaca
          sie - w wypadku starca jego ego 'ma odwage' dac popis wlasnej 'sily' - jak
          potencjalny przeciwnik moze byc silniejszy to siedzi cicho i zaciska palce z
          frustracji i ze strachu.
          • matejator Re: Stary człowiek i bydlę 18.03.06, 12:37
            idąc twoim tokiem myślenia to mogę stanąc sobie na 2 miejscach parkingowych i
            mieć to gdziesz, że zaraz zabraknie miejsca dla innych bo oni są "takimi samymi
            gownojadami jak my wszyscy".
            drogi są ogólnie dostępne. ścierają się na nich różne typy osobowości,
            charaktery i chodzi o to aby wspólistnieć na nich nie przeszkadzając jeden drugiemu.
            jeżeli uważasz to co napisałem o starych kierowcach (ogólnie) to jest
            wywyższanie się nad starszymi osobami to jest głupota. z tego wynika, że tylko
            starcy mogą pisac o swoich problemach, geriatrą może być tylko starzec no bo
            przecież młody lekarz mówiąc o jego schorzeniach wywyższał by się.
            ja nie czuję się najważniejszy na drodze ale chciałbym po prostu aby ludzie
            respektowali pewne zasady ułatwiające sobie nawzajem korzystanie z niej. to co
            pisałem o lewym pasie, dojazd do lewej krawędzi pasa dgy jest miejsce aby puścić
            skręcających na zielonej strzałce, parkować z głową, na zwężeniach stosować
            zasadę każde auto wpuszcza jedno auto z zamkniętego pasa. o to mi chodzi. ty
            pewnie nie znasz tego miłego uczucia gdy wpuści się kogoś z bocznej
            podporządkowanej czekającego tam już 5 minut. na prawdę miłe, spróbuj, on nie
            jest gó..jadem na prawdę.
            tak ostro zareagowałeś na mojego posta, ze chyba sam jesteś zgożkniałym starcem
            pomykającym lewym pasem TICO 50km/h bo i tak szybciej nie wolno.
            • franek-b Re: Stary człowiek i bydlę 18.03.06, 16:43

> ja nie czuję się najważniejszy na drodze ale chciałbym po prostu aby ludzie
              > respektowali pewne zasady ułatwiające sobie nawzajem korzystanie z niej.

Tak samo jak ci slabsi chca by respektowac i szanowac ich ulomnosci. Wymagaj
              najpierw od siebie a potem od innych.

to co
              > pisałem o lewym pasie, dojazd do lewej krawędzi pasa dgy jest miejsce aby
              puści
              > ć
              > skręcających na zielonej strzałce, parkować z głową, na zwężeniach stosować
              > zasadę każde auto wpuszcza jedno auto z zamkniętego pasa. o to mi chodzi. ty
              > pewnie nie znasz tego miłego uczucia gdy wpuści się kogoś z bocznej
              > podporządkowanej czekającego tam już 5 minut. na prawdę miłe, spróbuj, on nie
              > jest gó..jadem na prawdę.

WOW jak slodko-pierdzaco sie zrobilo... i to wszystko pisze osoba dla ktorej
              osoba jadaca lewym pasem jest zamachem na dobre obyczaje na drodze, a
              zachowanie troglodyty zajezajacego i blokujacego caly pas jest OK. hipokryzja
              siegajaca zenitu

> tak ostro zareagowałeś na mojego posta, ze chyba sam jesteś zgożkniałym
              starcem
              > pomykającym lewym pasem TICO 50km/h bo i tak szybciej nie wolno.

Bingo, jestem starcem w tico, jezdze max 30 km/h i to jak sie spiesze do
              kosciola, chyba powienienem zaczac jezdzic poboczami by Ci nie przeszkadzac? a
              moze bedziesz pisal na forum kiedy chcesz jechac, tak by wszyscy wlasciciele
              tico (i ja oczywiscie) wiedzieli kiedy siedziec w domu i slucha radzia maryja
              by czasem nie zjechac na lewy pas?

Jednak niczego nie zrozumiales... EOT
    • milosnicy Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 17.03.06, 22:37
      a moze jechał lewym pasem bo prawy był tak dziurawy ze nienadawał sie do jazdy?
      pomyslal ktos o tym? przeciez w naszym kraju mamy tak fatalne drogi. prawy pas
      jest zwykle zrujnowany, a jak droga uczesczana jest przez TIR-y to juz kaplica.
      Jezdze lewym pasem kiedy prawy pas jest zrujnowany, a taki koles ktoremu sie mu
      spieszy i mruga swiatlami to niech sobie po dziurach jedzie, zobczym jak
      daleko. No to teraz mozecie mnie wyklinac albo przznac mi racje. Pozdrawiam
    • the.bill Kto kogo zabil? To jest manipulacja 17.03.06, 22:48
      Jakby dziadek tyle nie pil w dziecinstwie, to by nie mial tak slabego serca i by
      nie wykitowal. Sam jest sobie winien.
    • expertyzer Czy to jest forum dresów? 17.03.06, 22:56
    • typson Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 18.03.06, 03:51
      > Bardzo dobrze,niech to będzie przestrogą dla wszystkich "lewopasmowców"

blabla, nawet prowokujesz marnie
      • jusytka Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 18.03.06, 09:55
        Ja bym inaczej zakończyła: Niech to będzie przestroga dla wszystkich chamów, bo
        tamten będzie musiał z tym żyć. Mam nadzieje, że wyrzuty sumienia zrobia swoje o
        ile je ma oczywiście (sumienie) ...
    • dr.wal2 Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 18.03.06, 08:40
      piotrek_zalogowany napisał:

> W Katowicach kierowca BMW nie wytrzymał nerwowo i po wyprzedzeniu
      > kolejnego "miszcza lewego pasa" zahamował mu przed nosem,wysiadł i tak
      > opie*dolił że tamten dostał zawału.
      > Bardzo dobrze,niech to będzie przestrogą dla wszystkich "lewopasmowców"
      > którzy wloką się 70 km/h,tarasują przejazd i myślą że są bezkarni.
      > Jak nie umiesz jeździć szybko TO JEDŹ P R A W Y M PASEM.

ZGADZAM sie z TOBA tez tak kiedys zrobilem,tyle ze dziadek 101letni jechal
      prawym pasem lecz 70 na 90 drodze,-wyprzedzilem,sciolem mu przed nosem z dalem
      po hamulcach obserwujac by mi w zad nie wjechal,puznie widzialem tego seniora
      za kierownica - zawsze jechal poboczem,pobocza mamy szerokie i sluzo dla
      pojazdow wolnojadacych takich jak np. traktory.
    • misiek4111 Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 18.03.06, 11:25
      I pomysleć, że niektórzy politycy bredzą, że Polska ma być zródłem odnowy
      moralnej dla "starej" unii. Zaczniemy od kary śmierci za jazdę lewym pasem.
      Kark z BMW mógł wyprzedzić z prawej strony i zignorować dziadka, ale nie:
      musiał go doprowadzić do śmierci, na miejscu rodziny oskarżyłbym go właśnie o
      to.
    • iberia30 Re: Zabił dziadka bo wlókł się lewym pasem 18.03.06, 12:09
      jakis link? bo jakos ciezko mi w to uwierzyc.
      • smietniczek.nt [...] 18.03.06, 13:36
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • dr.wal2 Anglicy ? ... 19.03.06, 09:45
      www.expressen.se/content/1/c6/54/77/35/68548bf5.jpg

Dwuch modych mezczyzn zginelo,wieset metrow jechali lewa strona drogi - zdezyli
      sie z autobusem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka