greenblack 06.12.02, 19:18 Lepszym konkurentem dla Vel Satisa byłby raczej V280:) Zapomniałem, że już nie ma tej wersji. Pozdrawiam Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: bogdan Re: MERCEDES-BENZ E 320/RENAULT VEL SATIS 3.5 IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 14.12.02, 12:48 MB i Renault to jak Golota i Partyka.Najlepiej porownac MB iR,po 10 latach-żałość! Link Zgłoś
Gość: macias Re: MERCEDES-BENZ E 320/RENAULT VEL SATIS 3.5 IP: 212.160.144.* 14.01.03, 05:23 rzecz w tym ze mercedes jest fajny a vel satis nie... wiec po co to porownanie Link Zgłoś
Gość: Tomek F. Renault lepsze jakosciowo od Mercedesa IP: *.lunar.com.pl / *.terminus.pl 14.01.03, 10:14 Z tego porownania wynika ze jesli chodzi o jakosc wykonania Renault jest lepsze od Mercedesa. W sumie jednego czego brak Vel Satisowi to opinia. Wyglad jest wzgledny. Link Zgłoś
Gość: wujek Władek Renault lepsze jakosciowo od Mercedesa???? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.01.03, 12:13 Gość portalu: Tomek F. napisał(a): > Z tego porownania wynika ze jesli chodzi o jakosc wykonania Renault jest lepsze od Mercedesa. W sumie jednego czego brak Vel Satisowi to opinia. Wyglad jest wzgledny. W którym miejscu tak wynika??? jakos nie doczytałem... opinia jest wręcz odwrotna - to renault ma elementy rodem z aut o wiele tańszych. dla mnie porównanie jest bezcelowe: wybieram mercedesa - i to w ciemno Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Renault lepsze jakosciowo od Mercedesa???? IP: *.luminet.pl / 10.0.0.* 14.01.03, 23:53 hmm wydaje mi sie ze o jakosci wykonania swiadcza nie tanie elementy lecz jak sa zamontowane a to Mercedesowi cos odpadlo ja wybieram renowke Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Renault lepsze jakosciowo od Mercedesa???? IP: *.dip.t-dialin.net 13.03.03, 18:35 JESTES DUPA I TYLE CI POWIEM!!! Link Zgłoś
Gość: Samen Re: MERCEDES-BENZ E 320/RENAULT VEL SATIS 3.5 IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.04, 15:04 Renault zawsze będzie dla mnie lepszą firmą .Vel Satis jest wiele lepszy od E320 a tym , którzy sadzą inaczej radziłbym aby sami skosztowali komfortu w obydwó tych modelach Link Zgłoś
Gość: Pred Re: MERCEDES-BENZ E 320/RENAULT VEL SATIS 3.5 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.03, 22:08 Porownanie porownaniem, i tak wiadomo ze mercedes jest lepszy ;) Link Zgłoś
Gość: Joseph Re: MERCEDES-BENZ E 320/RENAULT VEL SATIS 3.5 IP: *.strzelecka.waw.pl / 192.168.0.* 06.02.03, 19:32 Mam warażenie, że tego typu porównania są opłacane 9 w tym wypadku przez R). Przecież wiadomo powszechnie, że Renault niewiele ma do roboty na podwórku MB. Link Zgłoś
Gość: Marmot Re: MERCEDES-BENZ E 320/RENAULT VEL SATIS 3.5 IP: 62.233.178.* 26.02.03, 20:23 mercedes zawsze był najlepszy, all times is the best Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: MERCEDES-BENZ E 320/RENAULT VEL SATIS 3.5 IP: 143.26.81.* 27.02.03, 18:07 Gość portalu: Marmot napisał(a): > mercedes zawsze był najlepszy, all times is the best A co to znaczy "all times is the best"? Bo wygląda mi to na reklamę produktu o nazwie 'all times' ;-)) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: konrad Re: MERCEDES-BENZ E 320/RENAULT VEL SATIS 3.5 IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 05.06.04, 13:11 Byc to byl ale juz nie jest. Link Zgłoś
Gość: AdamD Poczekamy, zobaczymy IP: 213.158.197.* 27.02.03, 09:33 Renault stale podnosi jakość swoich samochodów. Poprawiają wszystko - wykończenie, silniki, bezawaryjność, bezpieczeństwo(!). Udział renault w rynku europejskim wzrósł do ponad 10%. Sam fakt, że do powyższych porównań dochodzi jest moim zdaniem znakiem tego jak poprawia się ta marka. Pamiętam rozmowy sprzed ok. 10 lat, jaki to mercedes, czy volvo jest super, bo takie bezpieczne. Teraz jakoś dla zwolenników mercedesów bezpieczeństwo nie jest już takie ważne jak kiedyś ;-) 20 lat temu marka audi nie była mocno poważana - "vw w cenie mercedesa". PS. Samochodem moich marzeń jest avantime. Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Poczekamy, zobaczymy IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.03, 08:10 Stary, Avantime już nie kupisz. Ranault zrezygnowało z produkcji tego brzydkiego pudełka - po prostu nikt tego nie chciał (no chyba tylko Hubert Urbański). Pozdr. Link Zgłoś
Gość: oko Re: MERCEDES-BENZ E 320/RENAULT VEL SATIS 3.5 IP: *.labs.wmid.amu.edu.pl 06.03.03, 18:22 kto w ogóle robił ten test, czy ten ktos w ogóle jezdził tymi samochodami, czy napisał ten artykuł na podstawie zalączonych obrazków; Jak mozna porównywac Renie z Mietkiem??? Link Zgłoś
Gość: Tomuś Re: MERCEDES-BENZ E 320/RENAULT VEL SATIS 3.5 IP: *.elsat.net.pl / 10.3.0.* 13.06.03, 19:04 Mercedes nie ma sobie równych pod każdym względem jest jedynie trochę droższy, ale za markę się płaci "takie życie" Link Zgłoś
Gość: domox Re: MERCEDES-BENZ E 320/RENAULT VEL SATIS 3.5 IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.03, 22:11 Niedawno jechałem MB E 500 z pakietem stylizacyjnym AMG. To auto to dzieło sztuki! najlepszy!! Link Zgłoś
Gość: Renaultek Najlepszy VEL SATIS IP: 80.51.247.* 10.08.03, 10:03 Powcześniejszych wypowiedziach widzę że przedmówcy to zacofani średniowieczni snobiści w wieku emerytalnym. Renault ma więcej do zaoferowania niż mercedes za tą samą cenę. Osobiście posiadam MEGANE 2, ale miałem okazję porównać mietka i renówkę. Przy moich 190 cm wzrostu styłu w mercu jest zdecydowanie za ciasno, czego nie można powiedzieć o renault(przestronność najlepsza w klasie). W vel stisie człowiek czuje się jak u siebie w domu- superwygodny fotel i domowa atmosfera. W mercu fotel też jest wygodny , ale nie aż tak jak w renault. We wnętrzu czuję się jakby wszystko było przekombinowane(błyszczące się tandetnie "drewno", twarde plastiki dolnych partii siedzisk i niektórych drobiazgów), nadmiernie ozdobione. Renault wzbudza sympatię i nie kojarzy się(jak to ktoś kiedyś powiedział) z taksówkami, snobizmem czy ogolonymi facetami w dresach. Przejechałem Megane 2 już około 25 tys.km i nic nie zawiodło, nic nie trzeszczy i niepotrzebny merc by wyróżniać się z tłumu. A przedmówcy niech sobie jeżdżą swoimi melexami w pomarańczowych kurtkach i szpanują doczepioną gwiazdką na masce. Hehehehehe!!! Link Zgłoś
greenblack Re: Najlepszy VEL SATIS 10.08.03, 12:29 Jak kiedyś będzie Cię stać na samochód powyżej 150 tys., to ostatnią marką, o jakiej pomyślisz będzie Renault, a Vel Satis to już w ogóle parodia. Z drugiej strony Espace to czołówka w klasie vanów, szkoda, że nie ma odsuwanych drzwi. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: :) Re: Najlepszy VEL SATIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 02:27 czesc Renaultek...wiadomo nie od dzis ze mercedesy sa najlepszymi produkowanymi seryjnie autami.trzeba byc idiota zeby za takie pieniadze kupic renault.nie na darmo na taxi jezdzi tyle mercow.sa to najtwarlsze samochody.co tam 25 tys kilometrow, przejedz ponad 100 tys i porównaj te auta.mialem mozliwosc jazdy nowym megane.co za tandetne wrazenie.poziom bazarowy.firma, ktora montuje w smochodach zapas odkrecany od dolu, na srube(brudne rece itp)nie moze zrobic udanego samochodu.z ostatnich badan wynika ze to wlasnie megane jest jednym z najbardziej zawodnych aut.dresy jak widomo cenia wygode...wybrali najlepiej:) golota, wielki chlop, jezdzi tylko mercami, bo sa dla niego najwygodniejsze.co tam tobie bede pisal...najbardziej denerwuja mnie zakomleksieni kierowcy, np:renault co za wszelka cene chca ,,bic" merca, musza go wyprzedzic, na zlamanie karku...co za paranoja, to wy tworzycie taka opinie mercedesow z zazdrosci.renault to samochod dla kobiet, w mercedesach siedza one na prawym fotelu...i tam wygladaja najpiekniej, piszcza wciskane przez ponad 200, 300 i wiecej konne silniki, i tylny naped, o czym renault moze pomarzyc.Pa Link Zgłoś
Gość: marti Re: Najlepszy VEL SATIS IP: *.iweb.pl 05.06.04, 11:15 Po pierwsze na taxi jeżdżą same trupy, po drugie części do nich są tańsze niż do rowerów , po trzecie to że merce są twarde to chyba wiesz od wuja Helmuta, po czwarte co to była za megana(jakie wyposażenie-a c klasa????) , po piąte sam chyba jesteś dresikiem ( na dodatek ten Golotta!!!!????) , po szóste renault nikogo nie chce bić , po siódme to ty chyba piszczysz tylko kiedy??? Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Najlepszy VEL SATIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 15:57 W polsce wiekszosc to trupy na taxi..ale to kraj trzeciego swiata.Na wartosc czesci wplywa ilosc aut w uzytku .Kup sobie takie czesci orginalne a nie pochodzace z paserstwa, roznica jest ogromna.Jezeli chodzi o twardosc..zgadza sie slysze o niej od ludzi uzywajacych ta marke...czyli np: od wuja Helmutka:) Widze ,ze cenisz sie bardziej od pana Goloty, zapewniam cie ,ze lubi wydawac kase na dobre rzeczy, tak samo jak bic po twarzy..hehe...taka jego praca.Bo lubie szybko pojezdzic z dziewczyna , to od zaraz jestem dresem...fuckaj sie.Mam mozliwosc jazdy mer. w 124 benzyna, nigdy nic nie zawiodlo, a lata mu leca, no i sportcoupe z silnikiem z moca ponad te wszystkie kompresory...domysl sie , i wiesz co jakos wiekszosc kirowcow sprawia wrazenie jakby chcieli mnie polknac, wyprzedzaja, najezdzaja...idioci.ostatnio taki pan w megance z kratka..ci ludzie w firmowych samochodach(Z KRATKA) na trasach poza miastem to smierc!!! zero doswiadczenia, samochod na firme, to jada ile dala fabrka.Na koniec, bo zostalem pojechany odpowiadam...nie jestem dresem, jestem kulturalnym czlowiekiem, wrazliwym, kocham kobiety, i je szanuje, poza tym studjuje prawo...hehe i wiem jedno nigdy renault nie zrobi lepszego samochodu od mercedesa. no i do tego wszystkiego lubie szybka jazde...ktora powoduje , ze prawie piszcze...i sie tego nie wstydze...nie jestem taki kozak jak ty kolego. A..bym zapomnial, ta meganka byla dieselkiem, ale ladnie pracowala, miala skore, nawigacje i reszte bajerow ,cieplutkie fotele po wlaczeniu guziczka...no wszystko czego dusza pragnie...ale ta funkcjonalnosc i wlasciwosci jezdne..a bleee...wole mercedesa...poza tym jakie to pieknie brzmiace imie..mercedes.pozdro Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Najlepszy VEL SATIS IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 05.06.04, 13:15 Ale z ciebie macho Link Zgłoś
Gość: Gabriel Re: MERCEDES-BENZ E 320/RENAULT VEL SATIS 3.5 IP: *.ipt.aol.com 10.08.03, 10:50 greenblack napisał: > Lepszym konkurentem dla Vel Satisa byłby raczej V280:) > Zapomniałem, że już nie ma tej wersji. > > Pozdrawiam dzieki Bogu, V-klasa Mercedesa to najgorszy samochod jaki porusza (jezeli nie stoi w warsztacie)po drogach w Niemczech.Sa to wyniki sondazy opinii uzytkownikow samochodow osobowych w Niemczech. Nie wydaje mi sie ze jakikolwiek Renault jest w stanie pobic V-klase Mercedesa. Natomiast jezeli chodzi o E320/Vel Satis 3,5 to zarowno pod wzgledem technicznym jak i oczekiwanej niezawodnosci trudno mowic o jakijkolwiek przewadze Mercedesa lub Renault.Wydaje mi sie ,ze wieksza role odgrywaja tutaj emocje i gust.A to ,ze Renault jest bardzo nowatorski mozna bylo sie przekonac juz w 1984 roku gdy wypuscil na rynek pierwszy model Espace'(ktorego konstrukcja karoserii stalowej ocynkowanej metoda ''ogniawa'' i struktura zewnetrzna z wlokna szklanego pozostala do dzisiaj jednorazowa)a potem Twingo i Scenic. Konkurencja potrzebowala ok 10 lat. zobaczymy jak beda zaprojektowane Mercedesy W 2013 roku. Pozdrawiam Gabriel Link Zgłoś
Gość: Gast Re: MERCEDES-BENZ E 320/RENAULT VEL SATIS 3.5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.04, 14:09 Za tę kasę kupujący oczekuje tzw. prestiżu , rozumianego pospolicie jako podziw dla zasobności i tzw. klasy właściciela.Przy całym szacunku dla firmy Renault, to w tym przedziale cenowym jednak Mercedes- dla 99% ludzi. Link Zgłoś
Gość: Sebog6 Re: MERCEDES-BENZ E 320/RENAULT VEL SATIS 3.5 IP: *.klc.vectranet.pl / 80.48.255.* 05.06.04, 18:49 Mercedes dziala mi ostatnio na nery, ale co to kur... za porownanie jakis francuski szmelc dla smiesznych krawaciarzy vs mietek.Renault jest ciekawym autem gdy jest nowy ,ciekawe jak wygladalo by porownanie obu aut po kilku latach eksploatacji.Renaulta mozna porownnywac ale z godnymi rywalami tzn. PEUGEOT,CITROEN,OPEL,NISSAN -to chyba bardziej ta klasa aut ? ! Link Zgłoś
Gość: zwiadowca Re: MERCEDES-BENZ E 320/RENAULT VEL SATIS 3.5 IP: *.marwit.gliwice.pl 05.06.04, 20:18 To chyba jakis zart ;-P Vel Satisa mozna porownywac co najwyzej z Daewoo Leganza, z tym, ze Koreanczyk nieco ladniejszy... Link Zgłoś
nibelung777 Re:E 320 / VEL SATIS 3.5 12.06.04, 12:02 Wg mnie wszystkie opinie "wykazujace" wyzszosc mb nad ren. oparte sa na powszechnej opinii a nie na faktach. Wiadomo powszechnie, ze po 25 latach eksploatacji (vide taxi w Polsce) mercedes bedzie prawdopodobnie w lepszym stanie od vel satisa, ale co mnie obchodzi co bedzie za 25 lat. Auto kupuje sie tu i teraz, a tu i teraz moj wybor pada na Renault - samochod nietuzinkowy stylistycznie, samochod ktory rozpoczal nowe wzornictwo w przemysle motoryzacyjnym, a mercedes to "ciągle tylko banany i banany". Pomijam wersje S, ktora wg mnie stanowi odrebna, samą w sobie klase aut ale reszta meroli (poza A) w Polsce to samochod pewnej kasty ludzi z roznymi komplexami. Powtorze po raz kolejny (na tym forum): poziom IQ właścicieli aut z gwiazda jest (wg mojej obserwacji) niski. Maja tylko (w swoim mniemaniu) to "szczescie", ze moga kupic wysnione auto. A pozostalym czlonkom polskiej kasty pozostaje o nim tylko snic - pozdrawiam Nibelung777 Link Zgłoś
grzek Re:E 320 / VEL SATIS 3.5 12.06.04, 13:03 nibelung777 napisał: > Wg mnie wszystkie opinie "wykazujace" wyzszosc mb nad ren. oparte sa na > powszechnej opinii a nie na faktach. Wiadomo powszechnie, ze po 25 latach > eksploatacji (vide taxi w Polsce) mercedes bedzie prawdopodobnie w lepszym > stanie od vel satisa, ale co mnie obchodzi co bedzie za 25 lat. Zgadzam się z tobą, przypuszczam, że mało kto miał okazję przejechać się jednym i drugim. Nie twierdzę, że Vel Satis jest lepszy od Mercedesa, bo nie wiem, ale rozwiązaniami technicznymi mu nie ustępuje. Mogę zrozumieć, że stylistyka może się nie spodobać. Zazwyczaj jeżeli pojawiają sie jakieś testy i porównania samochodów, to zaraz pojawia się temat poboczny - awaryjność, usterkowość i odchodzenie od meritum sprawy, gdy okazuje się, że wygrywa nie "ten" co powinien. Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: MERCEDES-BENZ E 320/RENAULT VEL SATIS 3.5 IP: *.arkonskie.v.pl 12.06.04, 12:47 Wszyscy czepiacie sie ze za 10 lat to beda inne auta..ze Renault bedzie sie rozsypywac a MB bedzie prawie jak nowy!!! No i bardzo prawdopodobne ze tak bedzie, ale pamietajcie o tym ze tu testowane sa nowe auta!!! W tesicie tym nikogo nie interesuje co bedzie sie dziac z tymi autami za kilka lat, jaki bedzie ich spadek wartosci itp!!! Pozatym jakis rok temu, albo i wiecej w AMiS byl test Mercedesa, Volvo, Saaba, Jaguara i chyba Lexusa...I tam tez napisali ze Vel Satis to chyba najlepszey samochod z tego towarzystwa, pisali ze Mercedes ma troche stara automatyczna przekladnie, ze zaden z porownychanych aut nie ma takiego komfortu jazdy, tak przestronnego wnetrza, tak wygodnych foteli...Tylko ze jedgo najwieksza wada jest to ze ma on na masce znaczek Renault...A ilu ludzi ktorzy maja ok 200 tys zl. do wydania wyda je na Renault skoro za takie pieniadze moga miec Mercedesa? Link Zgłoś
hehe.he Re: MERCEDES-BENZ E 320/RENAULT VEL SATIS 3.5 12.06.04, 15:43 swięte słowa. na moim przykładzie jest to najlepiej widoczne. kilka lat temu kupiłem sobie super renault 25 2.6 V6 aut. w wersji wyposażeniowej baccara (czyli najwyższa możliwa) . Jezu co ja z tym samochodem przeżylem. Tam się sypało wszystko. Jedyne co się nie zepsuło to tylna kanapa. podnosniki szyb , klamka do drzwi, alternator, skrzynia biegów, pompa wodna, łożyska, komputer itp. itd. Nie nauczyło mnie to niczego bo następnym wozem jaki sobie sprawilem był peugeot 605 2.5 tdi . Auto było super bo paliło mało (ale głownie średnia była niska bo stało non stop na warsztacie), zamieniłem go na peugeota 605 2.1 td, bo była to okazja za połowę ceny i tylko 80 tys. km przejechane więc w miarę się sprawował ale też takie wkurzające pierdoły się psuły jak immobilizer, wycieraczki itp., po tym wszystkim zmądrzałem i przesiadłem się do mercedesów i jestem z nich tak zadowolony jak inni z japońców . podejrzewam ze za kilka lat vel satis bedzie taki sam jak R25 , 605, XM, Safrane Link Zgłoś
Gość: Waldek A SPÓJRZCIE NA TO - ZWARIOWAĆ MOŻNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 09:45 Na punkty wygrywa Merc z Vel Satisem tylko że tam jest porównanie dizli . www.autobild.de/drucken_alles.php?artikel_id=1775 Czasami sie zastanawiam czy te artykuły wszystkie ,i te polskie i zagraniczne ,nie są sponsorowane . Link Zgłoś
grzek Re: A SPÓJRZCIE NA TO - ZWARIOWAĆ MOŻNA 13.06.04, 13:32 Gość portalu: Waldek napisał(a): > Czasami sie zastanawiam czy te artykuły wszystkie ,i te polskie i > zagraniczne ,nie są sponsorowane . Przypuszczam, że kierują się autocenzurą ( nie ma nic wspólnego z samochodami:-) ). Nie sarają się krytykować mocno, a jak już jakiś jest kiepski to pokazują jego mocne punkty. Gazety żyją w dużym stopniu z reklam i muszą postępować "politycznie". W ten sposób sie sprzedają. Kolejność w testach zależy o subiektywnych odczuć testujących przyznających punkty z coś tam bliżej nieokreślonego typu: wrażenia z jazdy, poczucie przestronności, łatwośc obsługi itp . Jednak juz drogę hamowania, prędkość jazdy po okręgu czy slalomem można zmierzyć i takie parametry są bardziej wiarygodne w porównaniach (oczywiście pod warunkiem, że nie są fałszowane). Link Zgłoś