Gość: Koneser IP: *.ipartners.pl / *.riz.pl 07.12.02, 16:51 Skad sie bierze polska fascynacja tym wozem? Chyba tylko w Japonii i w Polsce ludzie saie tym podniecaja. Owszem osiagi ma dobre, ale to bardzo brzydki samochod z marnym wyposazaniem. pzdr. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: maruda Re: Impreza WRX IP: *.mpsz.pl / *.gdynia.mm.pl 07.12.02, 17:20 Gość portalu: Koneser napisał(a): > Skad sie bierze polska fascynacja tym wozem? > Chyba tylko w Japonii i w Polsce ludzie saie tym podniecaja. > Owszem osiagi ma dobre, ale to bardzo brzydki samochod z marnym wyposazaniem. > pzdr. A jakiego wyposażenia brakuje? Dmuchanej seks-lalki? Link Zgłoś
zboczek Re: Impreza WRX 08.12.02, 01:23 Gość portalu: Koneser napisał(a): > Skad sie bierze polska fascynacja tym wozem? > Chyba tylko w Japonii i w Polsce ludzie saie tym podniecaja. > Owszem osiagi ma dobre, ale to bardzo brzydki samochod z marnym wyposazaniem. > pzdr. Podniecaja sie jeszcze w Szwajcarii na 5 furek na parkingu 1 to Impreza A jak wszystkim wiadomo jest to kraj gdzie wyposazeniem dodatkowym nad ktorym sie zastanawia jest skóra lub ewentualnie jej kolor. Link Zgłoś
Gość: toyot Re: Impreza WRX IP: *.core.jjs.pl 08.12.02, 11:53 Gość portalu: Koneser napisał(a): > Skad sie bierze polska fascynacja tym wozem? > Chyba tylko w Japonii i w Polsce ludzie saie tym podniecaja. > Owszem osiagi ma dobre, ale to bardzo brzydki samochod z marnym wyposazaniem. > pzdr. Jeśli nie lubisz Imprezy bo wolisz EVO to cię rozumiem. Jeśli nie to nie jesteś koneserem tylko prawdopodobnie emerytem ;-) Pzdr Link Zgłoś
greenblack Re: Impreza WRX 08.12.02, 12:14 Jednych, między innymi Konesera, fascynują "podczipowane" do 260KM, przednionapędowe, trudne do utrzyamnia na drodze SAABy 9-3, a innych czteronapędowe wozy o tej samej mocy, ale o niebo przyjemniejszym i bezpieczniejszym prowadzeniu. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: robert przyczyny tej fascynacji leżą w sukcesach rajdowyc IP: *.acn.pl / 10.71.9.* 08.12.02, 12:14 Impreza jest to (poza Evo7 - znacznie droższym) jedyne auto, które w wersji cywilnej choć troche przypomina samochód startujący w rajdach. Ani Peugeot, ani Citroen, ani Ford i Toyota nie maja w ofercie handlowej samochodów, które byłyby "cywilnym przedłużeniem" wersji wyczynowej. Nie sądze aby ktoś traktował poważnie takie zabaweczki jak Peugeot 206S16 czy Focus ST ew. RS. Brakuje im zresztą takiego bajeru jak 4x4:) Oops pozostaje jeszcze Octavia 4x4:-))) Ale to jest dopiero dyshonor. Tak więc oglądaczom programów motoryzacyjnych pozostaje wyłącznie oblizywanie się na widok Subaru. A że jest to tanie (na zachodzie), estetycznie bylejakie i tandetne auto to nie ma dla nich żadnego znaczenia. Przecież nikt z nich tym nie jeździ:-))) PS. Ponieważ wielu osobom sie teraz naraziłem, śpieszę z wyjaśnieniem, że mówiąc tandetne mam na mysli wrażenia jakościowe a nie ocenę rozwiązań technicznych, które są badzo przyzwoite. Link Zgłoś
Gość: maruda Re: przyczyny tej fascynacji leżą w sukcesach raj IP: *.mpsz.pl / *.gdynia.mm.pl 08.12.02, 17:05 Gość portalu: robert napisał(a): > > PS. Ponieważ wielu osobom sie teraz naraziłem, śpieszę z wyjaśnieniem, że > mówiąc tandetne mam na mysli wrażenia jakościowe a nie ocenę rozwiązań > technicznych, które są badzo przyzwoite. Troszkę sam sobie zaprzeczyłeś. Zazwyczaj auta, które można nazwać sportowymi, są dość ascetycznie wyposażone. Co do wrażeń jakościowych, to jest sprawa bardzo indywidualna. Jedni lubią ubierać się wyzywająco, inni bardziej cenią sobię prostotę, na rzecz jakości materiałów. To już sprawa osobista. Link Zgłoś
Gość: robert nie przeczyłem sobie IP: *.acn.pl / 10.71.9.* 08.12.02, 18:30 to nie jest auto sportowe tylko kompakt z napędem (skąd inąd dobrym) na cztery koła. Mówiąc tandetny nie miałem na myśli bogactwa wyposażenia, lecz wrażenia jakości użytych materiałów (fotele, zegary, pokrycia drzwi, deski rozdzielczej etc.). Nie czynie z tego żadnego zarzutu. Subaru Impreza jest po prostu tanim autem, o bezkonkurencyjnych w tej cenie osiagach. I stąd chyba ta popularność (money talks). A popularność rajdowa jeszcze to wmacnia:-) Dla zainteresowanych - cena WRXa w Niemczech to poziom cen Octawii RS:-))) Oni to maja dobrze, nie? Jakikolwiek golf R32, alfa 147GTA czy cos innego o zbliżonych parametrach jest dobre 20% droższe. Link Zgłoś
Gość: maruda Re: nie przeczyłem sobie IP: *.mpsz.pl / *.gdynia.mm.pl 09.12.02, 07:05 Gość portalu: robert napisał(a): > Dla zainteresowanych - cena WRXa w Niemczech to poziom cen Octawii RS:-))) Oni > to maja dobrze, nie? > Jakikolwiek golf R32, alfa 147GTA czy cos innego o zbliżonych parametrach jest > dobre 20% droższe. Na stronach polskich i niemieckich podstawowy model WRX (2.0 WRX)to odpowiednio: 36000EU i 28600EU. W USA 25000USD. Nowy model Imprezy (STI), to 39000EU na www.subaru.de. Najtańszy model Imprezy - 1,6l, to 17000EU. Faktycznie, tańsze modele wykonane są licho. W droższych modelach nie jest już tak źle. Octavie zaczynają się od 19000EU. Jednak system dopłat do wszystkiego, stosowany w produktach koncernu VW trochę zaciemnia sprawę. Bardzo dobre parametry jezdne, bezpieczeństwo, trwałość oraz "niewysoka" cena to chyba dobre połączenie Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: Impreza WRX IP: *.waw.cdp.pl / 143.26.81.* 09.12.02, 11:50 Gość portalu: Koneser napisał(a): > Skad sie bierze polska fascynacja tym wozem? > Chyba tylko w Japonii i w Polsce ludzie saie tym podniecaja. No i w Wlk. Brytanii też. Na pewno tylko dlatego, że jako auto japońskie ma w wersji oryginalnej kierownicę po prawej stronie ;-) Pzdr Niknejm Link Zgłoś