tessamila72 22.12.13, 23:06 Polecacie ? moje dziecko nie chce żadnego,. Jeszcze zastanawiam sie nad kupnem tego ale jest dość drogi . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaja5 Re: Smoczek soothie czy ktos ma 22.12.13, 23:46 Nie mamy tego smoka ale zastanawia mnie czemu on taki drogi. Nie dość że drogi to jeszcze brzydki z taką dziurą w środku...po co w ogóle ta dziura?A próbowałaś awenta - ortodontyczne? Mają podobnego "dydusia". sklepwiatraczek.pl/product-pol-327-Smoczek-Avent-uspokajajacy-Freeflow-0-6m-2-szt-.html Odpowiedz Link Zgłoś
milanak Re: Smoczek soothie czy ktos ma 23.12.13, 03:55 Ja mam. Polecam. Moja córka też żadnego smoczka nie chciała chwycić, a tego zassała od razu. Na początku często jej wypadał, ale w końcu nauczyła się ssać cały czas aby jej nie wypadał z buzi. Kupiłam ich kilka. Jak będziesz kupować to kupuj te w rozmiarze 0-3. Rozmiarem tak naprawdę się nie różnią, tylko twardością i grubością smoczka. Ten 0-3 jest miękki i dziecko spokojnie go zassa, a ten następny jest strasznie twardy i moja córka miała problem aby go ssać u traktowała go jak gryzak. W stanach wszyscy takie smoczki w szpitalu dostają, nie zaburzają umiejętności ssania piersi. Śmiesznie wyglądają to fakt 😃 Myślę, że warto zainwestować, ja odżyłam po podaniu tego smoczka, córka zaczeła zasypiać w wózku na spacerach, w foteliku samochodowym w drodze, czasami w nocy podawałam zamiast notorycznie piersi. Czasami żałuję że sama się odstawiła. Jak chcesz mogę wysłać Ci parę zdjęć Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: Smoczek soothie czy ktos ma 23.12.13, 11:19 masz madre dziecko. Po co mu smoczek? Dziecko najwyrazniej jest madrzejsze od swojej matki. Odpowiedz Link Zgłoś
milanak Re: Smoczek soothie czy ktos ma 23.12.13, 11:29 po to, że niektóre dzieci mają naprawdę silny odruch ssania. A cycka nie zawsze można podać. Odpowiedz Link Zgłoś
tankky Re: Smoczek soothie czy ktos ma 23.12.13, 21:44 Czyli moje dziecko jest głupie, bo zassało pierwszy smoczek, który mu podaliśmy? Odpowiedz Link Zgłoś
a.fer Re: Smoczek soothie czy ktos ma 23.12.13, 12:54 skoro twoje dziecko nie toleruje innych smoczków, to ja na twoim miejscu bym zainwestowała w ten soothie, bo avent cieszy się wśród mam dobrymi opiniami przynajmniej będziesz mogła powiedzieć, że spróbowałaś wszystkiego Odpowiedz Link Zgłoś
mmajcka Re: Smoczek soothie czy ktos ma 23.12.13, 13:37 Jesli dziecko nie zassalo zadnego smoczka nie masz gwarancji, ze polubi ten. Tak wlasnie bylo u nas. Wszystkie smoczki odzucila, nawet ten soothie. Corka nie wezmie nic do buzi oprocz mojej piersi. Wszystkie smoczki wyladowaly w szufladzie, a jest ich spora kolekcja... Odpowiedz Link Zgłoś
lecama_lima Re: Smoczek soothie czy ktos ma 24.12.13, 10:52 Dość subiektywna opinia... To że jedno dziecko odrzuca smoczki i preferuje tylko pierś, to nie znaczy, że każde dziecko będzie reagować tak samo Poza tym wydaje mi się, że jeśli dziecko ma bardzo silną potrzebę ssania, to ciężko za każdym razem jest przystawiać mu pierś, kiedy ma na to ochotę... No i nie wyobrażam sobie tej sytuacji, jak małej zaczną się wyrzynać ząbki... jeśli będziesz ją ciągle przykładać do cyca, to przecież ci poharata sutki Oczywiście każdy robi tak jak chce, ale wydaje mi się, że po to kiedyś wymyślono te smoczki uspokajające, żeby dziecko właśnie uspokajać (bez tych wszystkich nieprzyjemnych historii u mamy...) Wracając do tematu, my mieliśmy inny smok z aventa i dawał radę, nie mieliśmy problemu ani z nakłonieniem do niego córki, ani z odzwyczajeniem dziecka od smoczka. O tym soothie nie będę się wypowiadać, bo go po prostu nie używaliśmy. Ale kupno smoczka to nie jest jakiś mega wydatek, według mnie warto spróbować. Jeśli chodzi o nakłonienie dziecka do smoczka, istnieje na to kilka sposobów (sama nie mam w tym temacie doświadczenia, ale sporo moich koleżanek opowiadało mi o tym problemie). Przede wszystkim trzeba to robić dopiero jak dziecko dobrze opanuje technikę ssania piersi, bo podawanie mu na przemian smoka i piersi, może je zdezorientować. No i trzeba się uzbroić w cierpliwość, próbować różnych rozmiarów, kształtów i smoczków zrobionych z różnych materiałów, bo nigdy nie wiadomo, jaki sobie szkrab upodoba Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: Smoczek soothie czy ktos ma 24.12.13, 11:50 a wlasnie ze to calkiem proste, podanie piersi, gdy dziecko chce ssac.o tego wlasnie sluzy piers. Zwlaszcza, ze chce ssac bez przerwy przez pierwsze ca. 3 miesiace, potem swiat staje sie zbyt ciekawy, zeby marnowac czas na wielogodzinne maratony przy piersi. I potrzeba ssania w sposob naturalny ulega zmniejszeniu. Za to ze smoczkiem dziecko potrafi robic wszystko, nie problem raczkowac, bawic sie, z gumowa zatyczka w dziobie. I w ten sposob utrwala sie nawyk ssania ponad miare,poza okres fizjologiczny. Silny odruch ssania jest zjawiskiem NORMALNYM; NATURALNYM I POZADANYM. Gwarantuje dziecku przezycie. Podanie smoczka zamiast piersi wynika z totalnego niezrozumienia potrzeb i fizjologii niemowlaka. A madre dziecko wie, ze potrzebuje maminej piersi, a nie jej gumowego substytutu. Odpowiedz Link Zgłoś
milanak Re: Smoczek soothie czy ktos ma 24.12.13, 12:03 Ja tam problemu nie miałam. Podałam smoczek w 8 tygodniu i w końcu mogłam wyjść na spacer czy pojechać gdzieś samochodem bez histerii córki. Jak miała 8 miesięcy sama przestała smoczek ssać, zaczeła go gryźć i tak jej zostało. A w samochodzie znowu histeria. Smoczka by dostała to by momentalnie zasnęła. Odpowiedz Link Zgłoś
free.groszek Re: Smoczek soothie czy ktos ma 28.12.13, 10:12 Ja mam 3 miesieczne bliźniaki i bez smoczka bym zwariowala bo 90% czasu jestem z nimi sama a mam jeszcze dtarsza corke. Moje zalapaly dopiero lovi dynamiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaczarnulka Re: Smoczek soothie czy ktos ma 31.12.13, 10:43 u nas ten smoczek się nie sprawdził, też mam malucha, który wypluwał smoczki, dopiero smoczek chicco kauczukowy mu przypasował, więc moze i Ty spróbuj www.smyk.com/chicco-physio-soft-smoczek-uspokajajacy-0m-kauczukowy-1-szt,p1062997855,swiat-niemowlaka-p Odpowiedz Link Zgłoś
chubabubba Re: Smoczek soothie czy ktos ma 31.12.13, 15:15 Ja mialam dla mojego najmlodszego. Lubilam go, mlody tez, mielismy kilkanascie w tym kilkanz zabawkami i dodam jeszcze , ze mlody snajszybciej ze wszystkich moich dzieci odzwyczail sie od smoka. Odpowiedz Link Zgłoś
mamalilundy Re: Smoczek soothie czy ktos ma 28.09.15, 10:51 Kupiłam ten smoczek i jedno mnie zastanawia... Ma on dziurke na wylot tak za mozna przez niego zasysac powietrze czy tak byc powinno? Czy dziecko nie nałyka sie powietrza? Odpowiedz Link Zgłoś