Dodaj do ulubionych

radio sony-pomocy

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.12.02, 20:30
hej dostalam na gwiazdke radio juz uzywane wiec bez instrukcji i niemoge
rozgryzc jednej funkcji mianowicie mozna zmieniac w nim kolor wyswietlacza
tylko nie wiem jaki przycisk do tego sluzy?? moze ktos mi pomoze?? radio nie
jest najnowsze , ma zdjemowany panel.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: 130rapid Re: radio sony-pomocy IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.02, 04:46
      A jaki to model?
      Też mam w samochodzie dwuletnie Sony, sprezentowane od znajomego, który kupował
      w jego miejsce odtwarzacz CD (radio nie-paserskie), więc może coś poradzimy.
      • Gość: Adam Re: radio sony-pomocy IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 29.12.02, 14:27
        W żony seicento jeździ stary Sony i tam kolor z zielonego na bursztynowy
        zmienia się wciskając i przytrzymując przycisk "mode" i jednocześnie wciskając
        jeden z sześciu przycisków od zaprogramowanych stacji. Pierwszy albo drugi, ale
        najlepiej pobaw się i w 10 minut będzie O.K.

Pozdrawiam,
        • Gość: Leo a pioneer lub jvc? IP: proxy3:* / 10.1.0.* 02.01.03, 08:48
          zafrapowała mnie możliwość zmiany koloru podświetlenia. Czy jest to tylko cecha
          odbiorników sony? mam u siebie pioneera i jvc. Czy w nich również mozna coś
          takiego zrobić? Jakie kombinacje przycisków użyć?
          • Gość: kasia Re: a pioneer lub jvc? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.03, 19:15
            jak wynika z naszej dyskusji w sony umozliwia taka funkcje przycisniecie mode
            lub sel i 1 lub 2 przycisku od zaprogramowanych stacji
    • Gość: kasia Re: radio sony-pomocy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.12.02, 19:11
      model to XRC 720RDS , niestety u mnie nie ma przycisku mode a co do prob to
      bawilam sie z ta funkcja nawet dluzej niz 20 minut i nic pozostale rozgryzlam
      ale tej funkcji niemoge, ale dzieki za odzew
      Kasia
      • Gość: Adam Re: radio sony-pomocy IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 29.12.02, 19:41
        Gość portalu: kasia napisał(a):

> model to XRC 720RDS , niestety u mnie nie ma przycisku mode

Nie musi się tak nazywać,ale to ten, którym wybierasz tony wysokie, niskie,
        balans i fader (przód tył). To musi być to!!!!!
    • Gość: BP Re: radio sony-pomocy IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 30.12.02, 10:47
      Spróbuj [select] + [1] (ew [2])
      • Gość: kasia Re: radio sony-pomocy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.02, 15:49
        dzieki chlopaki select i 1 zadzialalo, ale teraz mam pytanie czy wyswietlacz po
        wylaczeniu radia bedzie sie swiecil non-stop? bo na to wlasnie wskazuje, a
        denerwuje mnie to okrutnie no ale nic cos za cos
        pozdrawiam serdecznie i wesolego sylwestra
        kasia
        • Gość: Adam Re: radio sony-pomocy IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 30.12.02, 16:31
          Gość portalu: kasia napisał(a):

> dzieki chlopaki select i 1 zadzialalo, ale teraz mam pytanie czy wyswietlacz
          po
          >
          > wylaczeniu radia bedzie sie swiecil non-stop? bo na to wlasnie wskazuje, a
          > denerwuje mnie to okrutnie no ale nic cos za cos
          > pozdrawiam serdecznie i wesolego sylwestra
          > kasia

Wyświetlacz sie świeci po włączeniu radia, reszta czyli podświetlenie
          wszystkich przycisków świeci się już po włożeniu radia do kieszeni.
          Jeżeli tak masz to dobrze i wszystko jest prawidłowo, przynajmniej nie
          zapomnisz zabrać do domu!!!!!! Rób to koniecznie bo Warszawa to straszne
          skupisko młodocianych narkomanów, którzy kradną wszystko co popadnie!!!!!!
          Jestem za karą śmierci, a już obcinania rąk na pewno.
          • Gość: pepe Re: radio sony-pomocy IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.32.* 30.12.02, 17:45
            W moim radyjku jest na to sposób (też Sony). OFF przytrzymany dłużej niż 2
            sekundy i wszelkie podświetlenia gasną a radio nadal czuwa. W moim przypadku
            jest ono i tak za chwilę wyjmowane w całości (nie tylko panel), bo jak napisał
            Adam, Warszawa to dzikie miasto pełne złodziei.
            • Gość: kasia Re: radio sony-pomocy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.02, 19:19
              Na szczescie nie mieszkam w warszawie tylko w okolicy i moj samochodzik ma swoj
              garaz w piwnicy.Mialam nadzieje ze chociaz w garzau bede mogla zostawiac panel
              na radiu a to podswietlenie zmusza mnie do zdejmowania, bo jak ktos napisal
              moze dzialac negatywnie na akumulator.W wawie natomiast mam szkole ale tez w
              takim miejscu gdzie bede zdejmowala panel bez wyjmowania radia, co innego w
              samym miescie wogole zawsze mam obawy jak zostawiam samochodzik na parkingu lub
              chodniku, jak wracam do niego to mam dusze na ramieniu a w glowie mysl "czy
              jeszcze stoii", niestety to przez to ze kiedys chcieli ukrasc samochod mojej
              mamy ale z jakis powodow nie udalo im sie, przejechali tylko ze 20 metrow i
              zostawili na srodku ulicy z chodzacymi wycieraczkami, to bylo przezycie.Odtad
              zawsze mam stracha. No ale moze kiedys mi przejdzie a swiat bedzie lepszy
              (hihihih)jeszcze raz szampanskiej zabawy i szerokiej drogi
              kasia
              • Gość: pepe Re: radio sony-pomocy IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.32.* 30.12.02, 21:23
                Powtórzę się, bo może napisałem niejasno. Jak naciśniesz OFF na dłużej niż 2
                sekundy to gaśnie podświetlenie i pobór prądu spada praktycznie do zera - więc
                nie musisz wyciągać panela, jeżeli chodzi tylko o akumulator. Pobór prądu jest
                minimalny, potrzebny na podtrzymanie pamięci (stacje radiowe itp). Ja niestety
                wyciągam całość i gubię swoje ustawienia i zazdroszczę tym, którzy mają takie
                luksusy jak Ty :)
                • Gość: kasia Re: radio sony-pomocy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.02, 16:47
                  Nie napisalam wczesniej ale probowalam wciskac off na 2 3 4 5 sekund i nic sie
                  nie dzialo widocznie nie mam tej funkcji lub nie dziala poprawnie (radio nie
                  jest mlode) .
                  pozdrawiam kasia
        • Gość: BP Re: radio sony-pomocy IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 30.12.02, 17:49
          Jeśli nie wyciągasz panela i jeździsz na krótkich odcinkach proponuję zmienić
          (z użyciem motoelektryka oczywiście) wiązkę tak, aby podświetlenie włączało się
          po przekręceniu kluczyka - w przeciwnym wypadku możesz (czy raczej radio może)
          rozładować akumulator.
          • Gość: Tomek Re: radio sony-pomocy IP: *.broadcom.com 31.12.02, 05:01
            Chyba w 10 lat...
            • Gość: BP Re: radio sony-pomocy IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 31.12.02, 10:46
              M500R po miesiącu rozładował mi akumulator w nowym aucie (jeździłem ok 20 km
              dziennie). Myślę, że za 10 lat możesz nabrać jakiegoś doświadczenia.
              Pozdrawiam
    • Gość: kasia radio sony-pomocy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.03, 18:00
      Witam ponownie
      myslalam ze znam juz wszystkie mozliwosci mojego radia
      a dzis rano przez przypadek odkrylam nowe funkcje
      niestety w slowniczku na str. nie moglam znalezc opisu dlatego znowu zwracam
      sie do was
      jet to :loud on/off , Ct on/off , i jeszcze kilka innych ale bede musiala
      zejsc do garazu i zapisac sobie bo nie pamietam jakie maja skroty i niechce
      wprowadzac was w blad.
      Tak wiec czy wiecie co w praktyce powodoje wlaczenie lub wylaczenie tych dwu
      powyrzszych??
      pozdrawiam i do uslyszenia
      kasia
      • Gość: pepe Re: radio sony-pomocy IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.32.* 08.01.03, 22:05
        CT znaczy Clock Time i oznacza automatyczne ustawianie zegara. Niemniej jak
        podaje instrukcja "Funkcja CT może nie działać nawet podczas odbioru stacji
        RDS" oraz "Czas ustawiony funkcją CT może być niedokładny". I to jest prawda,
        bo u mnie to jeszcze nie zadziałało.
        Loud to skrót od loudness, czyli psychoakustyczne podbicie niskich
        częstotliwości przy małej głośności. Generalnie warto zrobić On wtedy ładniej
        gra :)
        Ale, że ten OFF nie działa. Dziwi mnie to cały czas.
        Pozdrawiam
    • ijo1 Re: radio sony-pomocy 12.01.03, 16:06
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka