Dodaj do ulubionych

Srebrny hitem u zachowawczych szaraczków-polaczków

04.05.06, 18:24
Jak na szary i przeciętniacki kraj przystało,króluje najbardziej przeciętny z
przeciętnych kolorów.Nawet biały jest bardziej oryginalny.W Polsce wciąż
kupuje się auta dla następnego właściciela a nie dla siebie,czego dowodem
oprócz srebrnego lakieru także zakrywanie pokrowcami tapicerki.No bo po co
mam się cieszyć z tego co kupiłem,ważne żeby się cieszył ten co za n-lat to
odemnie odkupi!
A wracając do srebrego to najgorzej wygląda na Skodach i Toyotach.Malowanie
najbardziej przeciętnych i nudnych aut najprzeciętniejszym i najnudniejszym
kolorem zakrawa wręcz na parodię.Jedyny wesoły akcent tego smutnego zjawiska.
Obserwuj wątek
    • loyezoo Re: Srebrny hitem u zachowawczych szaraczków-pola 04.05.06, 18:57
      Od wielu lat był kupowany nie dlatego,że ładny ale praktyczny bo jest to jedyny
      kolor na którym najmniej widać brud i ewentualne rysy spowodowane codzienną
      eksploatacją.Moje podejście jest jednak ogólnie inne.Samochód na lakierze nie
      jeździ:)) więc dla mnie może być perkalikowy w kratkę o ile takowy kolor
      istnieje:) Pzdr.
      • mamlas_1 Re: Srebrny hitem u zachowawczych szaraczków-pola 04.05.06, 19:01
        Taaa,praktyczny,nie brudzi się,nie rysuje się,łatwo się sprzedaje NA BOGA
        LUDZIE NIE STAĆ WAS NA ODROBINĘ SZALEŃSTWA ŻYJE SIĘ TYLKO RAZ!!!!!!!!!!!!!!
        • piotrek_zalogowany Re: Srebrny hitem u zachowawczych szaraczków-pola 04.05.06, 19:04
          Skoro się nie brudzi i sąsiad taki ma to jest cacy!
          i nie ważne że tak naprawdę to wcale mi się nie podoba...
          Takie motoryzacyjne małżeństwo z rozsądku :(
          • dawny_ubek Re: Srebrny hitem u zachowawczych szaraczków-pola 04.05.06, 19:11
            A ja mam srebrny i to w dodatku na Skodzie i to w dodatku na Fabii i to w
            dodatku na HTP i co mi zrobicie?
            • pindoll Re: Srebrny hitem u zachowawczych szaraczków-pola 04.05.06, 19:25
              dawny_ubek napisał:

> A ja mam srebrny i to w dodatku na Skodzie i to w dodatku na Fabii i to w
              > dodatku na HTP i co mi zrobicie?

olejemy, najzwyczajniej w świecie, za to freulein_unterhoserute sie pewnie
              zainteresuje
            • callafior Re: Srebrny hitem u zachowawczych szaraczków-pola 05.05.06, 15:28
              Ech, zapomniałeś dodać czy sedan czy kombi...
        • loyezoo Re: Srebrny hitem u zachowawczych szaraczków-pola 04.05.06, 19:08
          mamlas_1 napisał:

> Taaa,praktyczny,nie brudzi się,nie rysuje się,łatwo się sprzedaje NA BOGA
          > LUDZIE NIE STAĆ WAS NA ODROBINĘ SZALEŃSTWA ŻYJE SIĘ TYLKO RAZ!!!!!!!!!!!!!!

Ja napisałem dlaczego kupują a nie że ja tak robię co dodałem chyba
          wyraźnie.Niestety faktem jest że (nie że się nie brudzi)tylko nie widać tak
          (albo wogóle) zwykłego kurzu niż np, na czarnym aucie a rys tymbardziej (nie
          rysy! do blachy) wystarczą ślady otarcia o krzaczek,myjnia automatyczna.

P/S nie jestem obrońcą,posiadaczem ani zwolennikiem tego koloru
          P/S 2 o gustach i guścikach ponoć się nie dyskutuje:)) Pzdr.
          • james_bond_007 Re: Srebrny hitem u zachowawczych szaraczków-pola 04.05.06, 19:22
            Najśmieszniejsze jest to,że za ten lakier trzeba jeszcze dopłacać hihihi
            • daria.1 Re: Srebrny hitem u zachowawczych szaraczków-pola 04.05.06, 19:40
              ktoś ciebie zmusza do kupowania srebnego ? jak ci się nie podoba to twoja sprawa
              kupuj inne kolory .Tak się składa ze ten kolor w Europie tez jest popularny i co twoje wypociny wypierdziny wiesz gdzie schowaj.
              • herr_uberszturmfuhrer Re: Srebrny hitem u zachowawczych szaraczków-pola 04.05.06, 19:44
                Prawda w oczy kole?
                Napisałem coś do czego usilnie starasz się nie przyznawać sama przed sobą?
                No to mi przykro!
                • daria.1 Re: Srebrny hitem u zachowawczych szaraczków-pola 04.05.06, 19:50
                  co za psycholog z ciebie ,mam jeszcze pokrowce syntetyczny miś polarny odlotowe Niemcy kupują pod nas srebne auta wypierdzą i do Polski a co tam cała europa kupuje pod nas srebne a niech mają Polacy
                  • souls_hunter Re: Srebrny hitem u zachowawczych szaraczków-pola 04.05.06, 22:13
                    Wyglada na to ze wkrotce beda malowac samoloty na srebrno bo polaczki lataja stadami tanimi liniami a teraz po majo to juz w ogole cla europa zacznie sie uczyc polskiego. Moze nawet znaczek skody sie na nich pojawi i napis TDI na ogonie albo silnikach zeby bylo bardziej swojsko. Zaloze sie ze te samoloty z tanich linii naprawiaja czesciami odzyskanymi z rozbitych samolotow.
    • w_r_e_d_n_y alfa ...nieeeee , omega 04.05.06, 20:05
      herr_uberszturmfuhrer napisał:

> Jak na szary i przeciętniacki kraj przystało,króluje najbardziej przeciętny z
      > przeciętnych kolorów.

nawet zulik spod budki z piwem dodalby do tego slowa : moim zdaniem
      ale ty jestes bardziej ograniczony

> Nawet biały jest bardziej oryginalny.

udowodnij oryginalnosc bialego (czy innego) koloru
      albo ze wiesz co to slowo znaczy

> Malowanie
      > najbardziej przeciętnych i nudnych aut najprzeciętniejszym i najnudniejszym
      > kolorem zakrawa wręcz na parodię.

naj ,naj i naj ... , widocznie w twoim otoczeniu malo kto bierze na powaznie to
      co mowisz i stad ta potrzeba akcentowania/dodawania "mocy" swoim slowom
      troche mi cie zal

> Jedyny wesoły akcent tego smutnego zjawiska.

no tak ,kazdy sie smieje z tego co uwaza za smieszne
      • devote Re: alfa ...nieeeee , omega 04.05.06, 23:18
        vortex3.rely.net/gallery/albums//Features/Road%20Tests/2004%20Volkswagen%20R32/003.jpg

ten kolorek jest super
        dodam ze mam srebrne i kupilem je dla siebie
    • wiesniak.rasowy Re: Srebrny hitem u zachowawczych szaraczków-pola 05.05.06, 09:07
      jesli chodzi o kolor to mi najbardziej pasuje czarny
    • iberia30 Re: Srebrny hitem u zachowawczych szaraczków-pola 05.05.06, 11:09
      zanim zalozysz watek moze sprawdz czy juz podobnego nie bylo :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=39237795&a=39237795
      p.s. tak jezdze srebrnym bo akurat taki byl.
    • emes-nju Re: Srebrny hitem u zachowawczych szaraczków-pola 05.05.06, 12:28
      Nie wiem dlaczego, ale w tych kolorowych i szalonych Niemczech i Wielkiej Brytanii mam wrazenie, ze co drugi samochod jest srebrny...
      • misiek308 Re: Srebrny hitem u zachowawczych szaraczków-pola 05.05.06, 12:37
        Czy nie widzicie uderzającego podobieństwa tych dwóch wątków do którego
        koleszka powyrzej link zapodał ?
        Czy tylko mnie się wydaje > ?
    • koljax Re: Srebrny hitem u zachowawczych szaraczków-pola 05.05.06, 13:26
      Z Twojego postu wynika ze jestes wlasnie osobą ktora kupuje n-letni samochod i
      rzeczywiscie masz problem, skoro faktycznie jest tak duzo srebrnych samochodow
      a Ty nie lubisz tego koloru. Wspolczuje. Ewentualnie moze kupisz srebrny i
      sobie niedrogo przemalujesz ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka