Dodaj do ulubionych

Fiat Coupe

IP: 195.205.11.* 08.01.03, 11:49
Fiaty Coupe są oki :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotr M Re: Fiat Coupe IP: *.supermedia.pl / *.cza.warszawa.supermedia.pl 24.01.03, 06:00
      Gość portalu: Conio napisał(a):

> Fiaty Coupe są oki :)

Fiaty Coupe są odlotowe :))
      • chaladia Re: Fiat Coupe 24.01.03, 12:00
        Odlotowe to były (i nadal są) Fiaty coupe:
        850 Sport Coupe i jeszcze bardziej Spider.
        124 Coupe i jeszcze bardziej Spider.
        2300 Coupe i jeszcze bardziej Spider.

A Fiat Coupe to jest fajne coupe. Ale nie poraża swą genialnością tak, jak
        tamtym się zdarzyło w swoich najlepszych czasach...
        • Gość: Niknejm Re: Fiat Coupe IP: *.waw.cdp.pl, / 143.26.82.* 24.01.03, 12:24
          Ktoś niedawno pytał o awaryjność AR GTV... Jest to przerobiony Fiat Coupe, więc
          ma odpowiedź. Nie jest najlepiej...

Ciekawe jak awaryjne jest Ferrari ;-)

Pzdr
          Niknejm
          • Gość: csi Re: Fiat Coupe IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.01.03, 12:37
            Gość portalu: Niknejm napisał(a):

> Ktoś niedawno pytał o awaryjność AR GTV... Jest to przerobiony Fiat Coupe,
            więc
            >
            > ma odpowiedź. Nie jest najlepiej...
            >
            > Ciekawe jak awaryjne jest Ferrari ;-)
            >
            > Pzdr
            > Niknejm
            Pytałem ja, ale nikt tu nie pisze o awaryjności fiata. W artykule auto opisane
            jest raczej pozytywnie, a zażuty dotyczą przede wszystkim silnika, a te są
            akurat różne w coupe i alfie. Nawiasem silniki grupy fiata to generalnie
            pierwsza liga światowa. Wiem, wiem razem z hondą :-)
            pzd. csi
            • Gość: Niknejm Re: Fiat Coupe IP: proxy / 143.26.82.* 24.01.03, 12:54
              Gość portalu: csi napisał(a):

> Pytałem ja, ale nikt tu nie pisze o awaryjności fiata. W artykule auto
              > opisane
              > jest raczej pozytywnie, a zażuty dotyczą przede wszystkim silnika, a te są
              > akurat różne w coupe i alfie. Nawiasem silniki grupy fiata to generalnie
              > pierwsza liga światowa. Wiem, wiem razem z hondą :-)

Wszystkie silniki? Dwulitrowce też? Zdaje się, że w GTV było montowane 2.0
              turbo (takie jak w Coupe). Choć mogę się mylić, więc się nie upieram. ;-)
              Co do silników grupy Fiata - owszem są fajne, ale niektóre (jak w Coupe) są
              awaryjne. Tu Honda wypada lepiej ;-)

Z Alf bardzo podoba mi się 156 GTA (niemal tak jak Civic TypeR ;-)). Tylko, że
              156 jest podobno dość awaryjna. W ogóle lubię auta typu 'wilk w owczej skórze'.

Pzdr
              Niknejm
              • Gość: csi Re: Fiat Coupe IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.01.03, 15:18
                Gość portalu: Niknejm napisał(a):

> Wszystkie silniki? Dwulitrowce też? Zdaje się, że w GTV było montowane 2.0
                > turbo (takie jak w Coupe). Choć mogę się mylić, więc się nie upieram. ;-)
                > Co do silników grupy Fiata - owszem są fajne, ale niektóre (jak w Coupe) są
                > awaryjne. Tu Honda wypada lepiej ;-)
                >
                > Z Alf bardzo podoba mi się 156 GTA (niemal tak jak Civic TypeR ;-)). Tylko,
                że
                > 156 jest podobno dość awaryjna. W ogóle lubię auta typu 'wilk w owczej
                skórze'.
                >
                > Pzdr
                > Niknejm

... mylisz się 2.0 turbo /chyba 192ps/ występowało w alfie gtv bardzo
                rzadko /tylko rynek włoski/, podstawowe silniki dla gtv to 1.8 144ps, 2.0
                150ps /baaardzo dobry :-) / i 3.0 v6 320ps. Ten silnik z turbo rzeczywiście
                fiatowi wyszedł nie najlepiej :(
                pzd.csi
                • Gość: Sławek Re: Fiat Coupe IP: *.aries.com.pl 24.01.03, 16:52
                  Silnik 3.0 ma 220 KM
                  Co do Fiata Coupe uwazam,że zdecydowanie nie ma na rynku samochodu który wszedł
                  do produkcji 10 lat temu,a wyglada tak atrakcyjnie i świeżo (zarówno na
                  zewnatrz jak i w środku) oraz ma tak atrakcyjną cene.Kolejny plus to to,ze
                  jeśli ktoś naprawde jest pasjonatem to znajdzie sobie egzemplarz bezwypadkowy,z
                  małym przebiegiem zakupiony w polskiej sieci dealerskiej (równiez ze skórzaną
                  tapicerką i klimatyzacją) chyba w silnikach 1.8 i 2.0 (sam miałem okazje kupić
                  Coupe chyba 4 letnie z przebiegiem 3000 km!!!).Silniki może nie najmocniejsze
                  ale przynajmniej niezawodne.Ponad to do wyboru silnik 2.0 turbo o mocy 192,a
                  potem 220 KM który czyni z Fiata Coupe bardzo szybki samochód (250 km/h).
                  Tak czy owak nie jest to samochód dla laika lecz dla kogoś kto wie dlaczego go
                  kupuje.
                  Technicznie Fiat Coupe bazuje na Tipo i jest z nim bardzo spokrewniony (płyta i
                  silniki)
                  Za wyjatkiem 10 razy droższego Porsche konkurenci Fiata Coupe na polskim rynku
                  w 100% to samochody powypadkowe i zajeżdzone (Prelude,Celica itp) Tak naprawde
                  z punku widzenia ceny i wieku konkurentem dla Fiata Coupe jest tylko Opel Tigra
                  (dwie klasy niżej) z jak na sportowe auto kosiarkami,a nie silnikami,bardzo
                  ciasnym wnetrzem i oklepanym,"babskim" wyglądem.
                  Reasumując Fiat Coupe to nie miejska kosiarka i jeśli ktoś się na niego
                  decyduje to wie dlaczego jest mu więc skłonny bardzo wiele wybaczyć.
                  Osobiście nie wykluczam zakupu Coupe jeśli trafie na "białego kruka" czyli
                  zadbanego i z małym przebiegiem od osoby jaką opisałem powyżej.Samochód bedzie
                  mi sprawiał radość,a nie robił 50 tyś km rocznie.Jedyna obawa jaką w sobie
                  nosze co do tego samochodu to ewentualne naprawy blacharskie wynikajace z
                  ewentualnej stłuczki,wypadku.Podejrzewam,ze w przeciwieństwie do tanich i
                  dostępnych pozostałych części z Tipo będą bardzo drogie.

pozdrawiam

> Gość portalu: Niknejm napisał(a):
                  >
                  >
                  > > Wszystkie silniki? Dwulitrowce też? Zdaje się, że w GTV było montowane 2.0
                  >
                  > > turbo (takie jak w Coupe). Choć mogę się mylić, więc się nie upieram. ;-)
                  > > Co do silników grupy Fiata - owszem są fajne, ale niektóre (jak w Coupe) s
                  > ą
                  > > awaryjne. Tu Honda wypada lepiej ;-)
                  > >
                  > > Z Alf bardzo podoba mi się 156 GTA (niemal tak jak Civic TypeR ;-)). Tylko
                  > ,
                  > że
                  > > 156 jest podobno dość awaryjna. W ogóle lubię auta typu 'wilk w owczej
                  > skórze'.
                  > >
                  > > Pzdr
                  > > Niknejm
                  >
                  > ... mylisz się 2.0 turbo /chyba 192ps/ występowało w alfie gtv bardzo
                  > rzadko /tylko rynek włoski/, podstawowe silniki dla gtv to 1.8 144ps, 2.0
                  > 150ps /baaardzo dobry :-) / i 3.0 v6 320ps. Ten silnik z turbo rzeczywiście
                  > fiatowi wyszedł nie najlepiej :(
                  > pzd.csi
                  • Gość: csi Re: Fiat Coupe IP: 212.76.37.* 24.01.03, 23:52
                    Gość portalu: Sławek napisał(a):

> Silnik 3.0 ma 220 KM
                    jasne że 220, żle mi się kliknęło :-)
                    pzd.
          • Gość: franek-b Re: Fiat Coupe IP: *.tpi.pl 24.01.03, 14:09

> Ciekawe jak awaryjne jest Ferrari ;-)

hmm ciezko oceniac w zwyklych kategoriach, mam znajomego ktory posiadal bodajze
            model 348 z poczatku lat 90. z tego co mowil nie nalezy takich aut eksploatowac
            zbyt intensywnie (chodzi o duze przebiegi a nie delikatne operowanie gazem) i
            silnik wymaga generalki przy przebiegach rzedu 80-100 tys km.
    • Gość: puker Re: Fiat Coupe IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.03, 00:03
      Chce sobie kupić samochod , gdyż muj hyundai coupe zaczal sie
      sypac (220000 tys przebiegu) Z tego artykólu nie wiem czy warto
      kupic fiata czy tez nie i jaką wersje silnikową. Czy mogby mi
      ktos cos poradzic?
      • Gość: Rav Re: Fiat Coupe IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.05.03, 01:09
        Jeździłem wersją 140 konną (coś ok. 9 do setki, dla mnie wystarczy), samochód
        naprawdę wygodny przy znakomitym trzymaniu drogi. ABS na lato odłączałbym,
        kiedy się wtrąca, osłabia hamowanie na suchym odczuwalnie. Ogólnie samochód
        bardzo przyjemny, z przodu obszerny, super fotele, dla mnie bomba. Co do
        szczegółów- niewiele mogę powiedzieć, za krótkie miałem doświadczenia, ale
        gdybym tylko miał okazję kupić dobry egzemplarz, nie wahałbym się,
        pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka