szwip 20.05.06, 11:57 Chcę kupić mały niedrogi samochodzik.Zastanawiam sie czy wybrać Uno czy Tico? Wiem że Tico mało pali a jak to wyglądi z Uno?Części też pewnie nie są drogie w obu przypadkach.Prosze doradźcie mi coś! Link Zgłoś Obserwuj wątek
dorianne.gray Uno 20.05.06, 15:12 Jeżdżę 10-letnim Uno 1.4 i bardzo sobie chwalę, zepsuł się tylko dwa razy w życiu, wcale nie jest taki malutki, jak Ci się wydaje. Pali bardzo mało, części tanie. Tico to Daewoo, jakoś nie mam zaufania... :) Link Zgłoś
jasiek-23 Re: Uno czy Tico? 20.05.06, 15:29 Uno widziałem po spotkaniu z corollą..Gość wjechał wolniutko corollą w tył uniaka,na tyle wolno ,ze w corolce nawet były niestłuczone lampy.A uno złamało sie tuz za przednimi fotelami tak,ze kanapa tylna wjechała w przednie siedzenia..Pozatym w uno konstrukcja jest tak mocna ,ze po wjechaniu na krawężnik potrafi strzelic przednia szyba...kiedys widziałem zdjęcie z rajdu krossowego pod kielcami jak zawodnik leciutką krossóweczką (ktm wazy moze 150kg) przeciął uno na pół. Link Zgłoś
jasiek-23 Re: Uno czy Tico? 20.05.06, 19:51 Zawodnik poległ,polegli też kierowca uno i pasażerka...takie życie.. Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Uno czy Tico? 20.05.06, 23:23 Jasiek, no proooszę Cię, nie porównuj Uno do Corolli, Corollą też jeżdżę, porównywanie tych dwóch aut jest kompletnie pozbawione logiki :) Każdy chyba sobie zdaje sprawę z tego, że autka typu Uno czy Tico to plastikowe zabaweczki i nie nadają się do jazdy terenowej. Link Zgłoś
callafior Re: Uno czy Tico? 20.05.06, 20:29 > Chcę kupić mały niedrogi samochodzik. Niedrogie to to będzie w kupnie, a nie eksploatacji. Doprowadzanie tego do "zjadliwego" stanu będzie wcale nie tanie. Lepiej wydać więcej, ale potem mieć spokój. Tico to trumna na kółkach (od taczki) ale raczej mniej zawodna i bardzo mało pali, z kolei uno niby solidniejsze, ale się psuje i więcej spala. Uno niestety rdzewieje i to znacznie bardziej niż tico. Może lepiej jakieś bardziej zadbane CC? Link Zgłoś
anaila Re: Uno czy Tico? 21.05.06, 01:18 Może lepiej jakieś bardziej zadbane CC? dokładnie tez tak sądzę. CC mają podówjny ocynk na blachę i trzymają sie nieco lepiej niż uno. a tico nie jest złe - pod warunkiem, że nie trafi się kolizja (silnik bardzo dobry!) Link Zgłoś