17.05.12, 22:40
*any dziennikarzyna

wyborcza.biz/biznes/1,100897,11746421,Grecy_przechodza_na_handel_wymienny.html
Jedziesz do Grecji na wakacje? Bierz paragon. To nie pomoże wiele greckiej gospodarce, ale może ci greccy sklepikarze czy knajpiarze, którzy nie wbijają na kasę, zastanowią się przez chwilę nad swo
im postępowaniem...

Grecy dobrze robią, finansowanie złodziei - czytaj "polityków u koryta" to dopiero jest frajerstwo.
Obserwuj wątek
    • my_favourite_axe Re: co za zje 17.05.12, 22:43
      a ty jesteś frajerem czy oszustem?
      • jan_hus_na_stosie Re: co za zje 17.05.12, 22:53
        byłem frajerem, ale już nie jestem
        • my_favourite_axe Re: co za zje 17.05.12, 23:01
          jan_hus_na_stosie napisał:

> byłem frajerem, ale już nie jestem
          >
          >

to się nazywa dorabianie ideologii do oszustwa
          • jan_hus_na_stosie Re: co za zje 17.05.12, 23:07
            oszustwem to jest ordynacja wyborcza, dostęp do mediów oraz obietnice przedwyborcze polityków bez pokrycia
          • soulshunter Re: co za zje 17.05.12, 23:13
            To jest prawdziwe oszustwo!
            • gr.eenka Re: co za zje 17.05.12, 23:18
              no rewelacja , zresztą co za różnica czy to Grecja, czy Afganistan.
            • senseiek tak to zaplanowal dziennikarzyna 18.05.12, 12:26
              > To jest prawdziwe oszustwo!

Po przeczytaniu samego tytulu- ktory specjalnie ma irytowac czytelnika, tak to zaplanowal dziennikarzyna, tak.
              Ale jak sie przeczyta to, to juz przestaje bulwersowac - czy rosja albo chiny wysylaly oddzialy wojskowe do Afganistanu? Nie. A tez maja placic. Bo to nie jest placenie za kare, ale placenie zeby tam byl spokoj, a nie wylegarnia narkotykow i terrorystow w przyszlosci.
        • senseiek Jestes pewien? 18.05.12, 12:22
          > byłem frajerem, ale już nie jestem

Jestes pewien?

Bo jak placisz CIT, PIT, itd to dalej jestes.. ;)
    • kora3 Dwie sprawy Janku 17.05.12, 22:52
      Pierwsza to taka: kiedyś, dośc dawno temu bawiac w Turcji w kurorcie w pewnej dośc drogiej restauracji dostawszy rachunek w kasetce uiściłam go (dodając napiwek) i przedarłam papierek (co tam wówczas było dośc ogólnie przyjęte) po cztm wrzuciłam do popielniczki (wszechobene "naczynie" tam wóczas). Pan kelner b. sie zmartwił - nie śmieceniem bynajmniej i nie wysokoscią napiwku, a tym, ze podarłąm, bo musieli sie z nich rozliczyć (rzadkie tam wówczas), z napiwków oczywiście nie musieli. Lokal ten słynął z dobrego jedzenia, świetnej obsługi i słonych napiwków:) Wymagano solidnej pracy i nieokradania pracowdawcy :)
      A sprawa druga: jakbyś troszkę zainteresował się sprawą, to wiedziałbyś, ze Grecy całkiem sporo biorą z kasy europejskiej na swiich bezrobotnych, z tytułu urodzonych Greczyniątek, emerytur itd. tak naprawde grecki kelner nie nabijając rachunku na kase i biorąc forse w kieszeń okrada nie tylko swego pracodawce i greckie państwo, ale i ...Ciebie :)

A
      • jan_hus_na_stosie Re: Dwie sprawy Janku 17.05.12, 22:56
        dlatego uważam, że Unia Europejska to drugi ZSSR i powinna upaść :)
        • fuks0 Re: Dwie sprawy Janku 17.05.12, 23:02
          Upaść by znaczenie jej członków (w tym Polski) zostało zmarginalizowanie na gospodarczo-politycznej mapie świata? Ależ z Ciebie patriota.
      • gr.eenka Re: Dwie sprawy Janku 17.05.12, 22:59
        ta, gdyby jeszcze taką lojalnością wykazywali się rządzący nasi i politycy. Generalnie to mają ludzi w głebokim poważaniu. Ważne się liczy co mogą wziąć dla siebie.
      • jamesonwhiskey Re: Dwie sprawy Janku 18.05.12, 15:43
        > ośc drogiej restauracji dostawszy rachunek w kasetce uiściłam go (dodając napi
        > wek) i przedarłam papierek (co tam wówczas było dośc ogólnie przyjęte) po cztm
        > wrzuciłam do popielniczki (wszechobene "naczynie" tam wócz

nie wiem jak ci to powiedziec ale w dosc drogiej restauracji jak i dosc taniej budzie z kebabem na dworcu, rachunek jest dla ciebie, mozesz go nawet zjesc
        rozliczac sie musza z tego co zostalo nabite na kase czego pochodna jest wlasnie rzeczony rachunek
        • kora3 Re: Dwie sprawy Janku 18.05.12, 16:06
          no to akurat prawda niemniej pan był bardzo podarciem zdenerwowany, a tymczasem owo podarcie było tam normą. Nie musisz się zastanawiać jak powiedziewć oczywistośc dorosłemu:) chyba, ze jesteś szczególnie mało asertywny. Zważ na to wszelako, że jak wspomniałam wczesniej - było to dośc dawno temu i te rachunki wóczas nie były z kasy fiskalnej, tylko recznie wypisywane. Nie wiem, może gośc nie miał kopii:)
          Korcia
          "droga ekspresowa do serca faceta nie wiedzie wcale przez żołądek...Jest hmmm nieco ponizej .. na mapie- oczywiście :)"
    • jlo83 Re: co za zje 18.05.12, 10:21
      jan ma rację
      ja przeszłam na umowę śmieciową, po to, żeby więcej kasy dostać na rękę przy tych samych kosztach pracodawcy
      mam w dupie te składki (minimalne odprowadzam z umowy o prace na najniższą kr)
    • kseniainc Re: co za zje 18.05.12, 11:32
      janiehusie-WSZYSTKIEGO NAJ WE DNIU HIMIENIN;-)
      • jan_hus_na_stosie Re: co za zje 18.05.12, 11:37
        o jak miło, ktoś pamiętał ;)

a ja o Twoim nie pamiętałem, wstyd mi :/
        • kseniainc Re: co za zje 18.05.12, 11:53
          oj tam, oj tam;-)
    • mumia_ramzesa Re: co za zje 18.05.12, 12:02
      Rozumiem, ze w Polsce tez nie bierzesz paragonow? Musze Cie zmartwic: wtedy nie masz jak reklamowac.
      • jan_hus_na_stosie Re: co za zje 18.05.12, 12:19
        nie reklamuję jogusiów za 1,5 zł, szkoda fatygi :)
    • trypel Re: co za zje 18.05.12, 12:42
      dobrze ale nie do końca.

Paragonów nigdy nie dawali (wspaniale - tez bym tak chciał) ale pomocy od państwa chcieli. A to już oszustwo.

Zresztą po akcji adoptuj Greka (nikt jakos nie chciał), teraz Grecy bedą przepraszać Unię, podobno już wysyłają do Brukseli jakiegoś wielkiego drewnianego konia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka