Gość: rin IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.03, 18:26 Ten car mi się podoba, ale wiem że to za mało! Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: wp.pl Re: Dodge Durango Hemi RT Concept IP: 148.81.246.* 02.04.03, 15:56 to jest najlepsza fura terenowa jaką w życiu widziałem może być godnym następcą starego durango idakoty w jednym Link Zgłoś
Gość: Marek Pare poprawek IP: *.atlanta.ga.us 02.04.03, 16:19 1) Durango w najmniejszym stopniu nie jest pojazdem terenowym. To SUV ktore zachowanie w terenie ma rownie dobre jak Ford Explorer. 2) Obecna wersja Durango sie zle sprzedaje z prostej przyczyny - ten samochod jest bardzo niepraktyczny. Oparty o Dodge'a Dakota, na sztywnej ramie, z zawieszeniem na resorach piorowych, malo miejsca w srodku. Silnik Hemi to ciekawa konstrukcja, ale o tym juz pisalismy na forum. Warto tylko przypomniec ze o hemi spiewal dawno temu Bruce Springsteen w piosence "Born to run" Link Zgłoś
Gość: Marek Hummer H1 i H2 IP: *.atlanta.ga.us 02.04.03, 19:52 H1 to wspaniala zabawka - samochod o niesamowitych mozliwosciach terenowych. H2 to kosztowna podrobka samochodu terenowego. Nadal mozliwosci tego pojazdy sa duze, ale do H1 mu daleko. Za to w srodku jest komfortowym pojazdem a nie wojskowa maszyna pokryta po wierzchu skora. No i H2 jest zdecydowanie tanszy od H1. Nie kupil bym zadnego z nich, chyba ze zyl bym gdzies w dziczy. Wtedy H1... Link Zgłoś
Gość: darekk Re: Dodge Durango Hemi RT Concept IP: 217.153.15.* 02.04.03, 16:33 nie lubie samochodow, ktore probuja byc wszystkim dla wszystkich, bo wtedy w niczym nie sa naprawde dobre. durango rt chce byc autem terenowym: wyglada jak auto terenowe, ale z takim zawieszeniem sobie w terenie nie poradzi. lada niva za ulamek tej ceny spisze sie tu lepiej. chce byc autem rodzinnym: to duzy samochod, ale w srodku nawet najprostszy minivan z wielkiej trojki ma wiecej miejsca za mniejsze pieniadze. chce byc autem sportowym: fajno, ze zalozono mu duze kolka i krotkie przelozenie mostu, ale dalej nawet podstawowa honda civic type-r/si o imprezie nie wspominajac wyprzedzi go na kazdej drodze - czy to kretej, czy prostej. chce byc autem luksusowym: ma z pewnoscia wiele luksusowych akcentow, ale zaden suv/truck nadal nie dorownuje porzadnemu dopracowanemu sedanowi pod wzgledem wyciszenia, dopracowania zawieszenia. sumujac: jak dla mnie to jest jeden wielki kompromis. w zadnej z dziedzin (poza "imydzem") nie wypada dobrze. to chyba auto dla ludzi, ktorzy nie wiedza, czego chca. darekk Link Zgłoś
wielki_czarownik Profanacja Hemi! 02.04.03, 20:49 Hemi to silniki godne tylko prawdziwych musclecarów! A nie takiego kiczu! Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Profanacja Hemi! IP: *.atlanta.ga.us 02.04.03, 21:06 Musze Cie zmartwic ale ten silnik juz jest dostepny do kupienia w Dodge Ram ktory muscle car'em nie jest w zadnym stopniu... Link Zgłoś