Gość: Kris IP: mieszko.pl.u* 14.01.03, 12:52 Jakie auto byscie wybrali. Chodzi mi tutaj np. o Octavie z 2000 roku lub Vectre o rok starsza czyli z 1999 roku. Cena jest podobna. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: młody Re: Co lepsze Vectra czy Octavia? IP: *.acn.pl 14.01.03, 12:54 Gość portalu: Kris napisał(a): > Jakie auto byscie wybrali. > Chodzi mi tutaj np. o Octavie z 2000 roku lub Vectre o rok starsza czyli z > 1999 roku. > Cena jest podobna. ale inna klasa pzdr Link Zgłoś
Gość: POOL Re: Co lepsze Vectra czy Octavia? IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.03, 17:26 Jakości czy długości. Link Zgłoś
Gość: Braził Re: Co lepsze Vectra czy Octavia? IP: 213.25.84.* 18.01.03, 13:02 Gość portalu: młody napisał(a): > Gość portalu: Kris napisał(a): > > ale inna klasa > > pzdr Inna inna! Skoda to najlepsza Czeska marka a Opel to najgorsza Niemiecka marka Link Zgłoś
greenblack Re: Co lepsze Vectra czy Octavia? 14.01.03, 13:08 A jakie silnki? Vectra, to klasa wyżej od Octavii, która może co najwyżej konkurować z Astrą Sedan. Link Zgłoś
Gość: POOL Re: Co lepsze Vectra czy Octavia? IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.03, 01:35 Kup Octavię. Bo auta w tym wieku mają już na pewno około 100000km i wtedy zaczyna się wymiana elementów których na naszych drogach nikt nie wytrzymuje. A raczej ceny serwisu skody są nizsze. Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Co lepsze Vectra czy Octavia? IP: *.aries.com.pl 14.01.03, 16:01 Bierz Vectre z `99 czy po faceliftingu (aluminiowe felgi,progi,większe lusterka) która nawet dzisiaj jest w mojej opini bardzo ładna i nowoczesna. pozdrawiam > Jakie auto byscie wybrali. > Chodzi mi tutaj np. o Octavie z 2000 roku lub Vectre o rok starsza czyli z > 1999 roku. > Cena jest podobna. Link Zgłoś
Gość: els Re: Co lepsze Vectra czy Octavia? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.03, 21:17 Zdecydowanie Vectra, jeśli tylko silniki podobne, przzebiegi relatywnie porównywalne i stan techniczny nie różniący sie wiele. Vectra to najprościej mówiąc klasa średnia a Octavia tylko fałszywie jest do niej przez niektórych zaliczania bo przecież jest na płycie podłogowej Golfa i naprawdę to jest klasa compact tylko "nadmuchana" nawisami wygląda na dużą ;-) Ja bym się tam nie zastanawiał. Pozdrawiam , els Link Zgłoś
Gość: Inga Re: Co lepsze Vectra czy Octavia? IP: *.acn.waw.pl 16.01.03, 14:55 Mój mąż jeżdzi vectrą z 98r. bez żadnych napraw, polecam. Link Zgłoś
Gość: Pepik Re: Co lepsze Vectra czy Octavia? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.03, 11:42 zdecydowanie Octavia Opla odradzam pod kazda postacia!!! znajdz sobie ladna Octavie TDI, albo 1.8T jesli nie jezdzisz za wiele nie kupuj 1.6 - zdecydowanie za slaby silnik, pali niewiele mniej niz 1.8T Link Zgłoś
Gość: bulin Re: Co lepsze Vectra czy Octavia? IP: *.sgh.waw.pl 17.01.03, 14:56 Na jaki silnik sie nastawiasz? Jeśli 1.6 to skoda jest fatalna, mialem tego bubla przez pol roku, palil jak smok, przyspieszenie bardzo cienkie. jedyna zaleta to komfort jazdy. zepsuł mi sie ABS - na gieldzie okolo 300 zl, oraz kolektor wylotowy i tu sie zaczęła jazda - mialem jakiś nietypowy i dlugo trzeba bylo tyego cuda szukac. Przebieg tego złoma był udokumentowany i wynosil 80000 km gdy go kupilem. pozdrowionka Link Zgłoś
Gość: Jozek Re: Co lepsze Vectra czy Octavia? IP: *.dip.t-dialin.net 17.01.03, 15:05 Paluchy od Opla daleko trzymac.To dziadostwo.Mam Omege B 95 i nie kupie nigdy wiecej Opla.Ludzie to wiedza i dlatego wyniki gospodarcze Opla sa takie mizerne. Link Zgłoś
Gość: Lemmy Re: Co lepsze Vectra czy Octavia? IP: *.stacje.agora.pl 17.01.03, 19:20 Fakt. Omega z pierwszej serii (lata temu) to byla wielka wpadka Opla. Ale to nie znaczy, ze Vectra i Astra II to kicha i dno. Przez ten czas sporo sie zmienili. Wg ostatniego raportu TUV ople wyprzedzily juz tak holubione u nas WV. Majac do wyboru Octavie i Vectre, wybralbym to drugie. Pozdrawiam:-) Lemmy Link Zgłoś
greenblack Re: Co lepsze Vectra czy Octavia? 17.01.03, 17:53 Gość portalu: bulin napisał(a): zepsuł mi sie ABS - na gieldzie okolo 300 zl, Brawo. Wspomogłeś złodziei. oraz > kolektor wylotowy i tu sie zaczęła jazda - mialem jakiś nietypowy i dlugo > trzeba bylo tyego cuda szukac. Jak szukać? Zamawiasz i masz, ale Ty wolisz płacić złodziejom. Link Zgłoś
Gość: bitri Re: Co lepsze Vectra czy Octavia? IP: 212.76.37.* 17.01.03, 15:16 Generalnie raczej taniej pojezdzisz Octavia,tańszy podobno serwis. Link Zgłoś
Gość: POOL Re: Co lepsze Vectra czy Octavia? IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.03, 16:21 Po doświadczeniach z Octavią 1.9TDI przez 4 lata polecam zdecydowanie. Link Zgłoś
Gość: KOREK. Re: Co lepsze Vectra czy Octavia? IP: *.lot.pl 17.01.03, 16:48 Obawiam się, że niestety większość opowie się za Oplem tylko dlatego, że to Opel. Gdyby Oktawia miała inny znaczek na masce, to większość "autorytetów" nawet nie odróżniła by jej od Passata czy Audi. Jeżeli dla kogoś znaczek Skody to dyshonor, to nie ma o czym mówić. Mój znajomy ma forse i jeździł dobrymi furami. Ale ustawicznie były okradane lub były próby zwinięcia całej fury. Wtedy kupił Oktawię. I ma spokój do dzisiaj, a silnik TDI od VW naprawdę pali 5l w trasie. Więc co ważniejsze: szpan, czy święty spokój? Link Zgłoś
Gość: atomski Re: Co lepsze Vectra czy Octavia? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.03, 21:51 Octavia znacznie lepiej wypada od Vectry w testach zderzeniowych . Jak wezmiesz Vectrę to tylko nie sedana ,bo zawiasy wnikają do bagaznika -z tego co pamiętam . Mozna jajka pognieść : ))) Link Zgłoś
sarastro Re: Co lepsze Vectra czy Octavia? 18.01.03, 01:51 Vectra czy Octavia??? Nie zadawaj głupich pytań! Link Zgłoś
Gość: Braził Re: Co lepsze Vectra czy Octavia? IP: 213.25.84.* 19.01.03, 11:40 sarastro napisał: > Vectra czy Octavia??? Nie zadawaj głupich pytań! U mnie w firmie jeździ VECTRA 1,8 16V. Badziewie okrutne. Nieruchawa krowa. Wsztstko w niej się telepie (combi z kratką) Moja Fabia to przy tym RR Nie bądź pan takim fanatycznym fundamentalistą panie sarastro . Pozdrawiam i proszę przetrzeć oczy. Link Zgłoś
Gość: evenement Re: Co lepsze Vectra czy Octavia? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 18.01.03, 18:53 wiec tylko vectra zadna tam smieszna octavia !!!!! tylko vectraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa polecam silnik 1.8 16 v lub wyzej !! naprawde warto !!! Link Zgłoś
atd_pl Kup moja Vectre...Special Edition 18.01.03, 02:30 Kombi TDI z marca 2000 oryginalny z Niemiec na mienie przesiedlencze. Ma 60tys km - stan idealny. Silnik 2l 100KM pali 5-6 litrow na 100km, Wersja Special Edition 2000 niedostepna w Polsce (wyprodukowano jedynie 10tys sztuk), z telefonem komorkowym zintegrowanym w super luksusowym odbiorniku radiowym. Mozliwosc podlaczenia GPS oraz ekstra komputera pokladowego. Dodatkowy komplet aluminiowych felg (razem 2 zestawy). Serwisowany w autoryzowanych stacjach. Cena bardzo sensowna do uzgodnienia. Nie przeplacilem (przywiozlem bez cla i podatku) wiec i sprzedam taniej. Polecam Siemanko Link Zgłoś
Gość: Tedy Re: Co lepsze Vectra czy Octavia? IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 18.01.03, 12:55 Zjeździłem fabrycznie nowe : Vectre w roczniku 98 (1.6)do 140tyś i Octavke w roczniku 2001 (1.9TDI)do 120tyś. Z Vectrą były 3 problemy uniemożliwiające kontynuację jazdy (instalacja elektryczna, olej z silnika i rozrząd) wszystkie na gwarancji. Z Octavką problemy były tylko z zawieszeniem (płyta podłogowa zachaczała nawet o małe koleiny ale po wymianie opon na wyższe problem znikł). Lepiej jeździło się Octavką, zdecydowanie tańsza w ekspolatacji (paliwko + serwisy)i całkiem przyjemna podczas jazdy. Vectra ładniejsza w środku ale to już rzecz gustu. Opla i fiata już nie kupię (wcześniej corsa i punto) Link Zgłoś