Dodaj do ulubionych

Kończy mi sie polisa....

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.01.03, 15:50
Kończy mi się polisa już za tydzień, szukam czegoś dobrego a nie drogiego.
Teraz mam jeszcze PZU, zastanawiam się czy warto przedłużać. Może ktoś z
Szanownych Forariuszy coś podpowie, może ostatnio coś załatwiał i temat
zgłębił.

Poszukuję najchętniej pełny pakiet OC z kradzieżą, AC, NW, ZK ze zniesieniem
udziału własnego dla auta 5 letniego, teraz będzie szósty rok, mam maxymalne
znizki, ponad 10 lat bezszkodowej jazdy, auto Renault Laguna, wartości około
28 tyś. Chodzi mi o jakąś uznana firme ubezpieczeniową nie stosująca żadnych
kruczków celem uniknięcia wypłaty ewentualnego, odpukać, odszkodowania.

Z góry dzięki za sugestie i rady.

Pozdrawiam , els
Obserwuj wątek
    • vwdoka Re: Kończy mi sie polisa.... 16.01.03, 15:54
      Ja od lat jestem w Warcie, nie mam najmniejszych powodów do narzekania.
      Pozdrawiam,
      vwdoka
      • Gość: els Re: Kończy mi sie polisa.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.01.03, 09:59
        dzieki, sprawdze oferte Warty, kiedys tylko tam kupowałem polisy, z drugiej
        strony dziwny brak odzewu, czyżby nikt nic nie ubezpieczał żeby podzielić się
        opiniami ?
        Pozdrawiam , els
        • p.de Re: Kończy mi sie polisa.... 17.01.03, 10:34
          We wrześniu 2002 f. ubezpieczyłem swoją Megankę w "Nordea".
          Wykupiłem pakiet AC,OC,NW za 6.4 % wartości samochodu (tylko kupione w salonie
          w Polsce). Na Mikołaja złodzieje zrobili sobie prezent z mojej Coupetki i teraz
          czekam na kasę z polisy. Dziś telefonowałem i okazuje się, że wypłacą mi o 500
          pln mniej niż suma na jaką ubezpieczyłem auto.
          Mój kolega rozpiździł swojego passata z 2000 r. tak, że nic nie dało się już z
          niego sklecić i Nordea bez problemów wypłacili mu odszkodowanie.
          -----------------------------------------
          Warta jest OK. do czasu szkody. To najwięksi naciągacze na rynku, dysponujący
          spec-ekipą rzeczoznawców, którzy przy szacowaniu kosztów naprawy opierdolą Cię
          na cacy. To co najbardziej razi w oczy w Warcie to fakt, iż wręcz wymuszają
          naprawę auta częściami używanymi ! Chujnia...
          • Gość: els Re: Kończy mi sie polisa.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.01.03, 22:23
            dzięki za info, przyjrzę się dokładniej Warcie, a ta Nordea chyba
            nienajgorsza, tylko 500 zł mniej to przeciez nie tragedia, przy ogólnym
            złodziejstwie firm ubezpieczeniowych. Jesli resztę zapłacą bez większych jaj
            to OK, tak myślę.
            A ma ktoś jakieś doświadczenia z PZU ?

Pozdrawiam , els
    • Gość: acier Re: Kończy mi sie polisa.... IP: *.pleszew.sdi.tpnet.pl 17.01.03, 23:19
      Warta? Odradzam. Nie chcą honorować kosztów naprawy w ASO, tylko namawiają do
      zakupu części używanych i podają namiary na handlarza, który ma części
      samochodowe niewiadomego pochodzenia. Na początku grudnia skradziono mi VW
      Golfa IV 1.6 Variant, rocznik 2000, z klimą, radiem. Samochód był ubezpieczony
      na 40 tys. Warta mój samochód wyceniła na 33 tys. Zagroziłem im procesem w
      sądzie. Do tej pory nic mi nie wypłacili. Teraz kupiłem Toyotę Corollę. Pakiet
      OC, AC i NW wykupiłem w PZU za 5%. Ale i tak wiem, że jak przyjdzie co do czego
      to też będą z nimi problemy. W latach 1996-1998 miałem VW Golfa
      IIIubezpieczonego w ATU Allianz-Gerling. Obsługa taka, że przypomniała mi się
      wtedy wczesna komuna. Likwidator szkód zachowywał się jak ubek. Dlatego nie
      wiem co ci doradzić. Może doradź się dobrego brokera ubezpieczeniowego.
      • Gość: els Re: Kończy mi sie polisa.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.01.03, 22:32
        Chaliera, dużo w tym racji co piszesz, ja od jakichś 10-12 lat nic od
        ubezpieczycieli nie potrzebowałem bo tak jakoś bezszkodowo jeżdżę, ale przez
        cały ten okres te polisy AC kupowalem i nadal chcę kupić, wiem że schody
        zaczynają się jak trzeba coś od nich wyrwać, kiedyś chyba było łatwiej, w '90
        roku cos tam mi wypłącili, niewiele ale i szkzoda nie była wielka, tylko
        podejście do tego co teraz słysze to było lekko inne, teraz chyba zaczynają od
        tego że każdy poszkodowany co ma polisę AC to oszust i słysze że jest to
        praktyka w coraz wiekzej ilosci firm ubezpieczeniowych, chaliera co robić ?
        chciałoby się spać spokojnie , a tu takie jaja, wydać kasę i potem jeszcze
        wyjśc na oszusta ?.

Pozdrawaim minorowo, els

PS. mam trochę czasu jeszcze i może ktoś coś wymysli ? mam taka nadzieję.
    • Gość: Rob Re: Kończy mi sie polisa.... IP: 10.10.130.* 18.01.03, 09:20
      Sprawdz Nordee, ja wykupilem u nich pakiet OC AC NW + ubezpieczenie mieszkania
      i warunki byly bardzo atrakcyjne.
      • Gość: els Re: Kończy mi sie polisa.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.03, 14:47
        Dzięki, dzwoniłem do Nordea ale nie mają pakietów na auta, stawki przy moich
        zniżkach nawet dobre ale dobili mnie kosztem Zielonej Karty, 211 euro za Europe
        albo 176 euro za same Czechy i Słowacje :(( Nadal sie rozglądam, sprawdzę PZU,
        może jeszce jakąś firmę warto ?

Pozdrawiam, els
    • Gość: skakanka Re: Kończy mi sie polisa.... IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.03, 09:28
      Ja mam znajomego agenta ubezpieczeniowego :-), jeżdżę autem, którego mam
      nadzieję nikt nie ukradnie (Corolla 1997) i dla mnie najkorzystniejsza polisa
      jest w firmie POLONIA S.A.
      Znajomi ubezpieczali Avensis z 1999 w HESTII - dają jakiejś korzystne pakiety,
      nie wiem dokładnie jakie, chyba wraz z ubezpieczeniem mieszkania.
      Tyle mogę powiedzieć, jeśli chodzi o koszty samego ubezpieczenia - w tych dwóch
      firmach są niższe niż w PZU i Warcie, to na pewno. Natomiast nigdy nie
      odzyskiwałam kasy (odpukać!!!), więc tu się nie wypowiadam.
      Szerokiej i bezpiecznej drogi :-) po najniższych kosztach :-).
    • wichura Re: Kończy mi sie polisa.... 21.01.03, 15:32
      Po co zmieniać PZU? Mają najkorzystniejsze dla klienta warunki AC (tylko na to
      patrzę, wybierając polisę), szkody likwidują sprawnie i z drobnym naciąganiem
      klienta. Jak ognia unikaj Allianz, Hestii i raczej Warty (ich rzeczoznawcy są
      legendą w serwisach, kłócą się nawet o jedną żarówkę! Sprawnie likwidują szkody
      wyłącznie z polis VIP, no i ten zapis o "częściach generycznych", czyli "No
      Name").
    • Gość: macra Re: Kończy mi sie polisa.... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.01.03, 15:46
      zdecydowanie odradzam warte! siostra miala kolizje, szkoda byla likwidowana z
      oc sprawcy! warta nie chonoruje ani cen czesci w aso, a stawki za
      roboczogodziny tez ma maksymalnie zanizone! w aso (ford, ursyn-car) wycenili
      szkode na ok 13 tys, a wg kalkulacji warty 3,8 tys.! ursyn car spuscil z tonu,
      warta nie! sprawa czeka w kolejce do sadu!! praktyki stosowane przez warte...
      bez komentarza!

ja swoj samochod ubezpieczalem w nordei! pelen pakiet (przez agencje
      ubezpieczeniowa z kielc z siedziba w warszawie) ze zniesionym udzialem wlasnym!
      sprzedaja pakiety na samochody do 8 lat! pekla mi przednia szyba, szkode
      likwidowalem w czwartek, w piatek juz byla wycena! zadnych problemow, koles
      przy ogledzinach pojazdu SAM zakwalifikowal do wymiany zaparowany
      kierunkowskaz, zarysowany kolpak, etc.. - a ja tego nawet nie zglaszalem! co
      prawda nie udostepniaja szczegolowego kosztorysu (a wiec tez naciagaja, ale
      wystarczy jedno pismo do dyrekcji.. )! z czystym sumieniem polecam!
      • Gość: macra Re: Kończy mi sie polisa.... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.01.03, 20:26
        oczywiscie mialo byc "honoruja" a nie "chonoruja" :-)
      • Gość: els Re: Kończy mi sie polisa.... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.03, 21:18
        Gość portalu: macra napisał(a):

> ja swoj samochod ubezpieczalem w nordei!
        >
        > sprzedaja pakiety na samochody do 8 lat!

No właśnie, rozmawiałem wczoraj z miłą panienka z Nordea i twierdziła że
        pakietó nie mają, czyżby sie wycofali ? a może ona nie była zorientowana, no
        nie chyba aż takich gamoni do telefonu nie dopuszczają ?
        Napisz proszę kiedy ten pakiet kupowałeś i na jak stare auto ?

Pozdrawiam , els
        • mindo Re: Kończy mi sie polisa.... 22.01.03, 06:26
          Ja również polecam Nordea.
          Miałem w przeciągu dwóch lat dwie drobne szkody (obrysowanie nadkola na
          parkingu i wgniecenie blachy - też na parkingu) i nie było żadnych problemów z
          odszkodowaniem.
          Problem pojawił sie jedynie na autoryzowanej stacji napraw Toyoty. Musiałem
          najpierw sam zapłacić kwotę faktury a Nordea dopiero na podstawie oryginału
          faktury wypłaciła mi 100% jej wartości. Podobno Toyota nie ma podpisanej jakieś
          umowy z Nordea o bezgotówkowym trybie usuwania szkód.
        • Gość: macra Re: Kończy mi sie polisa.... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.01.03, 19:34
          > No właśnie, rozmawiałem wczoraj z miłą panienka z Nordea i twierdziła że
          > pakietó nie mają, czyżby sie wycofali ? a może ona nie była zorientowana, no
          > nie chyba aż takich gamoni do telefonu nie dopuszczają ?
          > Napisz proszę kiedy ten pakiet kupowałeś i na jak stare auto ?
          >
          > Pozdrawiam , els

ubezpieczalem w listopadzie 2002, VW 1999 r. produkcji!
          pakiet wykupilem przez agencje ubezpieczeniowa, a nie(!) bezposrednio w nordea!
          byc moze nordea nie bawi sie w pakiety tylko podpisala umowy z
          przedstawicielami. zajrzyj na www.car-amba.com.pl moze cos znajdziesz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka