Dodaj do ulubionych

PIAA Super Plasma zamiast H4

IP: *.med.umich.edu 17.01.03, 20:40
Czy ktos moze cos powiedziec o tych zarowkach?

www.piaa.com/h4bulbs.html
Obserwuj wątek
    • Gość: is300 Re: PIAA Super Plasma zamiast H4 IP: *.dyn.optonline.net 17.01.03, 21:36
      Polecam wszystkie zarowki firmy Piaa, bo sa bardzo dobre jakosciowo.
      Akurat w swoiej Camry mam Piaa Xtreem White (9006), zalozylem je okolo pol
      roku temu, swieca idealnie, czyste biale swiatlo.
      Nie mam pojecia jak beda swiecic Super Plasma, ale przewiduje ze beda swiecic
      bardziej bielszym swiatlem poniewasz maja wyzsza temperature swiatla 5000K
      zamiast 4100K w Xtreem White.
      Jedno co moge tylko powiedziec to ze zarowki Piaa nie sa tanie.
      Placilem $65 z swoie i to bylo troche po znajomosciach.

Ja bym radzil zalozyc Xenonki (HID), effekt duzo lebszy, zadna zarowka nie
      dorowna, tylko ze o wiele drozsze.
      • Gość: hierro Re: PIAA Super Plasma zamiast H4 IP: *.swietochlowice.sdi.tpnet.pl 17.01.03, 22:12
        Gdzie je moge kupic
        • Gość: Marcel Re: PIAA Super Plasma zamiast H4 IP: *.med.umich.edu 17.01.03, 22:51
          Gość portalu: hierro napisał(a):

> Gdzie je moge kupic
          Napewno przez internet. Ale zarowka kosztuje ok $70.
      • Gość: Marcel Re: PIAA Super Plasma zamiast H4 IP: *.med.umich.edu 17.01.03, 22:55
        Ano wlasnie te zarowki sa koszmarnie drogie. Xenonow do RAV4 nie ma, a moj
        wzrok juz chyba nie ten. Te zarowki nie sa przewatowane - maja klasyczne 55/60
        i budowe banki jak H4. Ale i tak pozostaje pytanie, czy nie beda oslepialy tych
        z naprzeciwka? No i jaka moze byc ich trwalosc?
        • Gość: is300 Re: PIAA Super Plasma zamiast H4 IP: *.dyn.optonline.net 17.01.03, 23:56
          Jak sie nie myle to Xenony sa w postaci H4, jedna postac pod ktora nie
          istnieja to H3.
          Cenna srednia Xenonow to $350-$450.
          Oslepiac czy bedziesz czy nie, to trudno powiedziec, zalezy od twoich
          reflektorow i jak one sa ustawione.
          Daja troche wiecej swiatla niz zwykle.

• Gość: Marcel Re: PIAA Super Plasma zamiast H4 IP: *.reshall.umich.edu 18.01.03, 00:25
            Wyglada, ze bede oslepiac (doswiadczenia innych rav4), strace swiatla drogowe,
            bede mial auto z nielegalnym oswietleniem i inne drobiazgi. Jak dla mnie troche
            za duzo. Cena pakietow hid jest oczywiscie doskonala, ale wyglada ze same lampy
            doskonale sa tylko na papierze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka