Dodaj do ulubionych

BMW 316 1992r co myslicie o tym i o jego blacharce

05.06.06, 16:03
Zamierzam kupic takie autko z gazem. Doradźcie czy warto?
Obserwuj wątek
    • robert888 nie 05.06.06, 16:04
      • beta54 Re: nie 05.06.06, 16:13
        Dlaczego? napisz coś więcej? Audi lepsze?
        • kriss_333 Re: nie 05.06.06, 16:29
          jasne ze kupuj, ja mam E 30 z 90 roku, 318 i, a mój brat ma E 30 tez 90 rok
          wlasnie silnik 1600 i nie ma juz dla nas innej marki niz BMW :)
          • dr.rocco Re: moze 05.06.06, 16:51
            Jesli bedzie w dobrym stanie , co nie jest takie oczywiste , bo moze to byc
            zlom , ale jesli bedzie w dobrym stanie to warto kupic.
    • vafancullo Re: BMW 316 1992r co myslicie o tym i o jego blac 05.06.06, 19:43
      czlowieku - jak chcesz kupic czterocylindrowy samochod o mocy ledwo ponad 100 koni zasilany przez
      gazprom to nie kupuj bmw. kup sobie vw, opla albo jakas inna tojote, bo takie czterocylindrowe bmw
      nie bedzie sie niczym roznic od wymienionych. no chyba ze juz ma czarna folijke na szybach i wydech
      o srednicy przewodu kanalizacyjnego, to bedzesz do przodu o krajowy tuning.
      • kriss_333 Re: BMW 316 1992r co myslicie o tym i o jego blac 05.06.06, 20:51
        RADA dla autora postu - słuchaj tylko tych, którzy jeżdża BMW !!! Vafancullo
        mialeś kiedys BMW ?
        • vafancullo Re: BMW 316 1992r co myslicie o tym i o jego blac 05.06.06, 20:53
          kriss_333 napisał:

> RADA dla autora postu - słuchaj tylko tych, którzy jeżdża BMW !!! Vafancullo
          > mialeś kiedys BMW ?

mam bmw 330ci. moj porzedni samochod to bmw 320ci (w wersji 2.2 170km).
          • kriss_333 Re: BMW 316 1992r co myslicie o tym i o jego blac 05.06.06, 21:23
            Ooo, SZACUNEK :), ale nie odbieraj komus przyjemnosci z jazdy skoro ma mało
            kasy, na prawde mozna nia miec majac 316i na gaz, wiem bo brat ma. Tak przy
            okazji co powiesz o E 46, a szczególnie o slniku 2,2 - 170 kM ? Zastanawiam sie
            czy jak bede zmieniał to na E 46 czy E 39 ?
            • vafancullo Re: BMW 316 1992r co myslicie o tym i o jego blac 05.06.06, 23:53
              nie jezdzilem e39, tak wiec ciezko mi porownac. wersja 2.2 e46 coupe bardzo fajnie sie prowadzi
              (swietne wywazenie) i ma piekny dzwiek (ze wzgledu na 6 cyl). musisz tylko pamietac ze chyba do
              2000r wersje 320 mialy 150 a nie 170 km. aha - z tego co pamietam roczniki coupe okolo 2000r (czyli
              takie jak moj poprzedni samochod) mialy jakas czesc zawieszenia z przodu, ktora trzeba bylo wymienic
              - jej zuzycie objawialo sie troche jak tarcze do wymiany - lekkie drzenie kierownicy podczas
              hamowania... do 4 lat bmw wymienialo za free. ja zorientowalem sie troche za pozno :-) ze wzgledu na
              to ze nie jezdze zbyt duzo - ale calosc kosztowala chyba 300-400 euro z robocizna, nie wiem ile same
              czesci.
              no a wracajac do 4 cyl w bmw - nie wiem jaka jest roznica w cenie pomiedzy 316 a 320, ale przy
              roczniku 92 to chyba zadna...
              • lkish21 z innej beczki 06.06.06, 13:14
                zapraszam na forum BMW
                forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=39718
                • beta54 Re: blacha 06.06.06, 14:37
                  Dzięki, ale napiszcie mi coś na temat blachark. Mówią,że audi jest lepsze pod
                  tym względem. Co wy na to?
                  • dr.rocco Re: blacha 06.06.06, 16:02
                    Audi napewno nie ma lepszych blach od BMW. Bardzo dobre blachy maja bmw.
                • pindoll Re: z innej beczki 06.06.06, 16:36
                  no własnie, z innej - blacharka w przypadku tego modelu to zazwyczaj typowa
                  bląd barbie z puściutkim łebkiem.
    • uki145 Re: BMW 316 1992r co myslicie o tym i o jego blac 06.06.06, 16:19
      Witam! blacha BMW e30 jest stosunkowo dobra. mozna to jednak porównac z blacha
      golfa II ,poniewaz nie jest ocynkowana. problemy z korozja moga wiec w
      przypadku e30 wystapic . audi 80(b3 i b4) ma juz pełny ocynk i 100 % ochrone
      przed korozja i dzieki temu lepiej znosi upływ czasu . druga strona medalu to
      fakt ,ze tak stare auto zwykle bedzie miało przeszłosc powypadkowa ,a jak
      wiadomo ,kiepsko przeprowadzona naprawa blacharska nie daje zadnej gwarancji na
      przyszłosc nawet jak kiedys audi było całkowicie ocynkowane. silnik e30 1.6
      uchodzi za trwały ,trzeba sie jednak (jak z kazdym tak wiekowym autem )liczyc
      z przebiegiem rzedu 300- 400 000 km ,a to jak wiadomo równiez niczego nie
      gwarantuje.silniki 1.6(seria M40) montowane w e30 chyba (bo dokładnie nie
      pamietam)po 87 albo 88 roku miały juz pasek rozrzadu ,a nie łancuch jak te
      wczesniejsze(seria M10). niestety nie jest to najlepiej rozwiazane i czesto
      trzeba wymieniac naped rozrzadu (pasek co 40-50 tys km) . tak czy inaczej ,zeby
      tanio jezdzic musisz sprawdzic dokładnie stan silnika ,dyferencjału (łacznie z
      jego mocowaniem ,bo poduszki tylnego dyfra sa bardzo drogie) .Pozdrawiam Łukasz
      • lopi1 Re: BMW 316 1992r co myslicie o tym i o jego blac 06.06.06, 18:57
        Porownanie jakosci zabezpieczenia antykorozyjnego Golf 91r.-BMW 92r.
        wypadaja na korzysc Golfa. Slabe zabezpieczenie blotnikow przednich,
        w BMW, jedyna warstwa ochronna jest lakier i gdzie niegdzie cieniutka warstwa
        fabrycznego PCV. Zaslepki pod progami w BMW sa dosyc luzno osadzone, co skutkuje
        dostawaniem sie wody , blota i korozja w tych miejscach. Sama blacha jest w
        porzadku, trzeba tylko przyjrzec sie newralgicznym punktom.
        Jesli wlasciciel od czasu do czasu sprawdzal i konserwowal auto, to nie powinno
        byc problemow, w przypadku aut sprowadzanych, gdzie rzadko ktory wlasciciel
        konserwuje auto i je sprawdza pod tym katem, pewne miejsca moga byc niezle
        zardzewiale. Przy kupnie nalezy na pewno to sprawdzic, czyli odkrecic nadkola,
        sprawdzic blotniki, progi. Nie ma nic gorszego niz kupno zardzewialego i
        podziurawionego zlomu.
        PZDR
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka