Dodaj do ulubionych

Skoda Fabia 1,9 SDI modyfikacja

IP: *.003.vip-net.pl 05.06.06, 18:39
Posiadam samochód z wyżej wymienionym silnikiem. Czy można go jakoś podkręcić?
Ile kosztowałaby taka modyfikacja i ile maksymalnie można z niego wyciągnąć?
Szukałem trochę sam i na Allegro znalazłem jakieś powerchipy. Czy łatwo je
zamontować? Prosiłbam o linki do stron poruszających to zagadnienie, gdyż w
tych sprawach jestem żółtodziobem.
Obserwuj wątek
    • izariz Re: Skoda Fabia 1,9 SDI modyfikacja 01.07.06, 22:50
      Po pierwsze to weź z półki młotek i wbij sobie raz na zawsze do głowy:
      "podkręcanie silnika robi się tylko w profesjonalnej firmie z hamownią i
      profesjonalnym zestrojeniem silnika". Myślę, że ten twój silnik ma jakieś 64KM.
      Tak więc trzeba zastosować profesjonalny układ wpinany na kablu, który zawsze
      przed przeglądem (jeżeli jest to nowe auto) możesz sam wypiąć. Ten chip zawiera
      zaprogramowane dane według których zaczyna pracować twój silnik (wyższy moment
      obrowoty - to jest najważniejsze, przyrost mocy). I zapamiętaj sobie - omijaj te
      gówna z allegro, bo sobie tylko szkody narobisz. W firmie na początku będzie
      samochód shamowany, zczytane dane twojego silnika, po założeniu chipa i
      dostrojeniu pracy silnika drugi raz hamowanie i masz nowy wykres. Drugi sposób
      to wgranie oprogramowania na stałe do komputera. Tu niestety jeżeli jest nowy
      samochód na przeglądzie możesz stracić gwarancję producenta. Przykładowo dla
      twojego silnika jest wzrost o 10 KM i momentu obrotowego o 15Nm. Koszt takiej
      przeróbki to ok. 1000 zł. Tu masz przykładową stronę www.vtech.pl i napisz do
      nich, to ci odpowiedzą wraz z ceną.
    • Gość: grze Re: Skoda Fabia 1,9 SDI modyfikacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 19:14
      kup tdi i nie bedziesz mial takich problemow, spalanie spadnie dynamika
      wzrosnie. bo z tego co masz to mozesz zrobic szafke na buty ;p

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka