Dodaj do ulubionych

Reset komputera

24.10.01, 18:00
Chciałbym się dowiedzieć, czy odłączenie akumulatora a tym samym reset komputera
powoduje jakieś zmiany w charakterystyce (parametrach)pracy silnika.Słyszałem
różne opinie (zmiana zużycia paliwa, mułowaty silnik itp.). Chętnie poczytam
wasze opinie na ten temat.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Re: Reset komputera IP: *.telia.com 24.10.01, 20:03
      Przywrocenie pierwotnego stanu nie nastepuje odrazu,wiekszosc fabrykatow
      posiada wlasne zrodlo utrzymania tylko napiecia w celu utrzymania przy zyciu
      pamieci.Niektore firmy zadaja podlaczenie malutkiej bateri w momencie
      odlaczenia glownego zasilania.Wiem ze pierwsze 850 Volva z skrzynia bbiegow z
      inteligencja po odlaczeniu napiecia skrzynia nabierala rozumu po paru
      kilometrach jazdy. Brzmi to fantastycznie ,ale tak jest. Pzdr.Michal
    • Gość: todzio Re: Reset komputera IP: 192.168.1.* / *.duna.pl 25.10.01, 09:42
      zokon napisał(a):

> Chciałbym się dowiedzieć, czy odłączenie akumulatora a tym samym reset komputer
      > a
      > powoduje jakieś zmiany w charakterystyce (parametrach)pracy silnika.Słyszałem
      > różne opinie (zmiana zużycia paliwa, mułowaty silnik itp.). Chętnie poczytam
      > wasze opinie na ten temat.Pozdrawiam.

O jaki komputer Ci chodzi? Jesli masz na mysli ten, ktory steruje nazwijmy to
      praca silnika to odlaczenie akumulatora nie spowoduje zadnych "zmian w
      charakterystyce (parametrach pracy silnika)". Natomiast moze spowodowac i napewno
      tak sie stanie, ze bedziesz musial od nowa ustawiac np parametry zwiazane z
      elektryczna regulacja szyb, lusterek itp. Takze wskazania komputera pokladowego
      ulegna skasowaniu.
      • Gość: Michal Re: Reset komputera IP: *.telia.com 25.10.01, 10:24
        Jeszcze raz Michal,fachowcy w nowoczesnych autach wkladaja w miejsce
        zapalniczki malutkie urzadzonko ktore zapewnia 12V pradu stalego,do utrzymania
        wszystkich funkcji zyciowych auta.Nie odlacza sie batteri nigdy jak tego sie
        nie wlozy.To co opisywalem ze skrzynia biegow do Volva jest faktem autentycznym.
        Pzdr.Michal

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka