grzywkalesio 11.06.06, 19:16 Jestem posiadaczem astra 2 combi diesel 2,0 l DTL i nie wiem nic a chce wiedziec wszystko, pomozcie. kupilem bo byl potrzebny. Link Zgłoś Obserwuj wątek
wlogra2 Re: opel astra diesel 12.06.06, 13:29 Powiem Ci tyle że wdepnąłęś z wersją silnika. Do dupy z trwałóścią są 2.0 diesle. Zdecydowanie lepiej 1.7 Isuzu . Ale się sam przekonasz. Poza tym auto OK. Nie rdzewieje, fajnie jeżdzi. Link Zgłoś
grzywkalesio Re: opel astra diesel 12.06.06, 19:01 wiesz co nie jest zle, nie psuje sie narazie, ale nie ma sily pod gorki i jest troche molowaty, dzieki za opinie,, jak wiesz cos jeszcze to bede wdzieczny Link Zgłoś
wlogra2 Re: opel astra diesel 13.06.06, 10:40 Auto nie może się popsuć w kilka dni po kupnie. Tak naprawdę to jego ocenę będziesz mógł wystawić po kilku latach eksploatacji i kilkudziesięciu tysiącach przejechanych przez Ciebie kilometrów. Zawsze mnie śmieszy że "ktoś" kupuje auto a po tygodniu mówi że jest super i nic do niego nie ładuje. W astrze 2 (mam też kombi) definitywnie rozprawiono się z korozją poprzez pełny ocynk. Nie powinna Ci więcej palić jak 6 l. Olej co 15, syntetyk. Zbieżność raz w roku , filtry co 30 lub 2 lata. Płyn hamulcowy co 2 lata. Lać dobre paliwo (ja, Verva ON) i tylko jeżdzić, choć jak mówiłem ten silnik nie jest udany. Zdarza się zapowietrzenie układu paliwowego a mojemu znajomemu przepalił się tłok (w dieslu!!!!)/ Idealny jest 2.2 DTI a b. oszczędny 1.7 DTI poniżej 5 l pali. Link Zgłoś
programistajava Re: opel astra diesel 13.06.06, 11:01 Tak na marginesie czy diesel jest oplacalny jesli lejecie drogie paliwa np Verve na markowej stacji zamiast np PB95 na Neste? Wtedy roznica sie zaciera w cenei, no zobaczymy jak po nowym roku bedziue. Link Zgłoś
wlogra2 Re: opel astra diesel 13.06.06, 11:09 Po nowym roku to będzie droższa benzyna bo wraca akcyza którą obniżono we wrzesniu 05 i LPG (wzrost akcyzy od IX). Diesel bez zmian. A paliwa klasy Premium są niewiele droższe od "normalnych" a w sumie na jedno wychodzi jak na zbiorniku robię 40-50 km więcej niż na normalnym. A paliwo naprawdę super. Link Zgłoś
grzywkalesio Re: opel astra diesel 13.06.06, 23:03 ale ja to auto kupilem juz rok temu, paliwo leje ViPOWER w shelu (zawsze), olej wymieniam i filtry tez, i kolometrow juz tez zrobilem dobre 70 tys., chodzi mi glownie o dane techniczne tego auta bo tego nie moge nigdzie znalesc, jak cos wiesz to prosze o notke Link Zgłoś
wlogra2 Re: opel astra diesel 14.06.06, 08:32 Wpisz w Googlach nazwę samochodu i silnik , dane techniczne i Ci wyszuka. Link Zgłoś