Dodaj do ulubionych

Vento, Primera, czy Laguna?

IP: 157.25.88.* 26.10.01, 09:09
Vento , Primera czy Laguna - rocznik 95-96 co wybrać pomóżcie!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Gordi Re: Vento, Primera, czy Laguna? IP: 217.11.134.* 26.10.01, 17:00
      Gość portalu: Piter napisał(a):

> Vento , Primera czy Laguna - rocznik 95-96 co wybrać pomóżcie!!!

Vento od razu bym odrzucił(GolfIII sedan-nie ta klasa,nie ta przestronnosc,nie
      ten komfort).Jezeli bardzo zalezy ci na bezawaryjności to bierz Primere.Laguna
      jest większa,wygodniejsza ale z tego co wiem Laguny wczesniejszych roczników
      troche sie psuły.Szkoda,że nie napisałes jakie silniki wchodzą w gre bo wtedy
      mógłbym napisać cos więcej.Pozdrawiam

• sarastro Re: Vento, Primera, czy Laguna? 26.10.01, 23:51
        Zdecydowanie Primera. Nie jest prawdą, że Laguna jest większa. Jeśli rocznik 95-
        96 to wchodzi w grę Primera P10, tzn. pierwsza generacja. Jeździłem P10,
        rocznik 91. Sprzedałem koledze w 99 roku i jeździ do dziś bezawaryjnie! To
        znaczy nigdy się nie zepsuła, natomiast miała wymieniane części, które się
        zużywają (z ważniejszych rzeczy: tarcze hamulcowe, amortyzatory). Jeśli chodzi
        o silnik (1.6 16V) to jest to chyba najmocniejsza strona tego samochodu. Nigdy
        nic się w nim nie działo, nic nie było wymieniane (tylko olej). Nawet paska
        rozrządu nie wymieniasz, bo Primera ma łańcuch :-)
        Teraz samochód ma 1o lat, 200 tys. km przebiegu i jest OK.
        • mareksk Re: Vento, Primera, czy Laguna? 27.10.01, 05:39
          sarastro napisał(a):

> Zdecydowanie Primera.
          Tu się zgadzam
          Nie jest prawdą, że Laguna jest większa.
          Laguna jednak jest większa, to wynika z rozstawu osi - kilka cm
          Jeśli rocznik 95
          > -
          > 96 to wchodzi w grę Primera P10, tzn. pierwsza generacja. Jeździłem P10,
          > rocznik 91. Sprzedałem koledze w 99 roku i jeździ do dziś bezawaryjnie! To
          > znaczy nigdy się nie zepsuła, natomiast miała wymieniane części, które się
          > zużywają (z ważniejszych rzeczy: tarcze hamulcowe, amortyzatory). Jeśli chodzi
          > o silnik (1.6 16V) to jest to chyba najmocniejsza strona tego samochodu. Nigdy
          > nic się w nim nie działo, nic nie było wymieniane (tylko olej). Nawet paska
          > rozrządu nie wymieniasz, bo Primera ma łańcuch :-)
          > Teraz samochód ma 1o lat, 200 tys. km przebiegu i jest OK.

Bezawaryjność nissanów potwierdzają wszystkie źródła
      • Gość: Piter Re: Vento, Primera, czy Laguna? IP: 157.25.88.* 30.10.01, 13:01
        Uściślając chodzi mi o Primerę z końca 1996 (P11)(a nawet 97) Silnik raczej
        benzyna (myslę o wstawieniu gazu)1.6, 2.0. Nie zgadzam się z opiną że Vento to
        byle co, mój znajomy ma vento z 94 i wymieniał tylko amortyzatory, tarcze i
        inne części które się zużywają. Nie znam Primery i Laguny dlatego prosiłem o
        radę.
    • Gość: Sławek Re: Vento, Primera, czy Laguna? IP: 192.168.3.* / *.trzebinia.net 27.10.01, 17:02
      Niezawodność Nissanów nie oznacza,że nie będziesz miał z Primera pecha czy
      szczęscia z Laguna :-> Zależy jakie masz podejście do samochodów.Osobiście
      nigdy nie kupie starej Primery z racji jej bodaj najnudniejszej na świecie
      sylwetki,wnętrza itp ;-)A tak swoją droga to chyba masz jeszce kilka innych
      samochodów do wyboru?

pozdro
      • Gość: POOL Re: Vento, Primera, czy Laguna? IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.01, 12:50
        95-96 zdecydowanie Vento. Bardzo dopracowane pojazdy, silniki nie do zatłucznia
        200 tys. km to za mało by mówić o trwałości auta. 350-400 kkm dla 1.8 benzyny
        bez awarii to są przebiegi, a takie Vento to nie jest rzdkość że nie wspomnę o
        dieslach, a były juz w nich montowne SDI i TDI w tym roczniku.
        • Gość: Michal Re: PRIMERA____Vento_________Laguna IP: *.telia.com 28.10.01, 18:01
          Primera koledzy forumowicze uzasadnili dosc jasno,te auto Cie nie
          zawiedzie.Pzdr.Michal
          • Gość: berg PRIMERA! IP: *.zamoyski.edu.pl 29.10.01, 10:57
            Primera. Vento jest najgorsze z tej trojki. Zacofane technologicznie, szwabskie
            byleco i tyle.
            • Gość: POOL Re: PRIMERA! IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.01, 14:18
              Sądząc z adresu EDU, to trzeba jeszcze troszeczkę się edukować. Szwabskie byle
              co ? Jeżeli 16 zaworów ma świadczyć o nowoczesności auta, to najlepiej od razu
              kupić Daewoo i być zadowolonym do czasu pierwszego zderzenia ze szwabem.
              • Gość: lol Re: PRIMERA! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.01, 17:27
                Gość portalu: POOL napisał(a):

> Sądząc z adresu EDU, to trzeba jeszcze troszeczkę się edukować. Szwabskie byle
                > co ? Jeżeli 16 zaworów ma świadczyć o nowoczesności auta, to najlepiej od razu
                > kupić Daewoo i być zadowolonym do czasu pierwszego zderzenia ze szwabem.

:))))))))))))

• sarastro Re: PRIMERA! 30.10.01, 11:03
                  O! Witam POLLa! Jak miło. Coż, mamy różne zdania na ww temat. Ja osobiście
                  popieram berga. 16V akurat nie jest jedynie ważne, ale oczywiście jest istotne
                  między innymi. Takie zbijanie argumentów, to demagogia, POOL. To, że Deu ma 16V,
                  a jakiś VW nie i ten VW jest lepszy od tego Deu - to nie jest jeszcze
                  wystarczający powód, żeby twierdzić, iż 16V nie ma nic do rzeczy.

Stary! Spójrz prawdzie w oczy. Zobacz, jaką kulturę pracy mają nowoczesne silniki
                  w Hondach, Toyotach i Nissanach, (i osiągi) a jaką mają silniki w VW z tej samej
                  półki cenowej (!). Po prostu VW sprzedaje gorszy sprzęt za wyższe pieniądze, bo
                  korzysta z domniemanej marki :-) Nie mówię tu o dobrych autach ze znaczkiem VW,
                  bo VW ma przecież super bryki, tyle, że one są znaaacznie droższe od Civika czy
                  Korolki.
    • Gość: Michal Re: Vento, Primera, czy Laguna? IP: 157.25.88.* 06.11.01, 09:58
      Gość portalu: Piter napisał(a):

> Vento , Primera czy Laguna - rocznik 95-96 co wybrać pomóżcie!!!

Kolejność awaryjności(od najmniejszej): 1.Primera, 2.Vento, 3. Laguna
      Zależy co dla kogo jest najważniejsze ja bym wybrał Primerę!
      pozdro
      Michal
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka