Gość: Bemol IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.03, 02:26 Czy zdarzyła wam się kiedyś taka sytuacja, że sprawca drobnej szkody zostawił wam za wycieraczką swoje namiary. Czy ktoś z was tak postąpił Link Zgłoś Obserwuj wątek
devote Re: WIZYTÓWKA ZA WYCIERACZKĄ CZY COŚ TAKIEGO ZDA. 26.01.03, 02:30 czyzby amerykanski nawyk trafil do polski? nie wierze Link Zgłoś
tralalumpek Re: WIZYTÓWKA ZA WYCIERACZKĄ CZY COŚ TAKIEGO ZDA. 26.01.03, 15:50 devote napisał: > czyzby amerykanski nawyk trafil do polski? > nie wierze ty sie z ta milościa do ameryki tak nie obnos to jest jak najbardziej w europie stosowane i nie tylko przez tych ktorzy spowodowali szkody ale i przez tych ktorzy przypadkowo byli swiadkami zdarzenia i moga byc swiadkami w sprawie. Henry to dobrze ujal w slowa Link Zgłoś
devote Re: WIZYTÓWKA ZA WYCIERACZKĄ CZY COŚ TAKIEGO ZDA. 26.01.03, 16:05 tralalumpek napisała: > ty sie z ta milościa do ameryki tak nie obnos nie onosze sie tylko sie pytam a tak na marginesie to polscy kierowcy nigdy nie dorownaja kultura amerykanskim kierowcom. Link Zgłoś
tralalumpek Re: WIZYTÓWKA ZA WYCIERACZKĄ CZY COŚ TAKIEGO ZDA. 26.01.03, 16:12 devote napisał: > tralalumpek napisała: > > > ty sie z ta milościa do ameryki tak nie obnos > > nie onosze sie tylko sie pytam > a tak na marginesie to polscy kierowcy nigdy nie dorownaja kultura amerykanskim > > kierowcom. zwlaszcza tym polskiego pochodzenia, to tak tylko na marginesie... Link Zgłoś
devote Re: WIZYTÓWKA ZA WYCIERACZKĄ CZY COŚ TAKIEGO ZDA. 26.01.03, 16:17 tralalumpek napisała: > zwlaszcza tym polskiego pochodzenia, to tak tylko na marginesie... nawet tym polskiego pochodzenia kazdy wie ze na zachodzie kultura jest wieksza niz w polsce.na tym forum pisano o tym juz chyba z tysiac razy. Link Zgłoś
tralalumpek Re: WIZYTÓWKA ZA WYCIERACZKĄ CZY COŚ TAKIEGO ZDA. 26.01.03, 16:26 devote napisał: > tralalumpek napisała: > > > zwlaszcza tym polskiego pochodzenia, to tak tylko na marginesie... > > > nawet tym polskiego pochodzenia > kazdy wie ze na zachodzie kultura jest wieksza niz w polsce.na tym forum pisano > > o tym juz chyba z tysiac razy. na ktorym tym zachodzie jest ta kultura wieksza niy w polsce, dla polakow np zachod to niemcy, wiesz jak sie jezdzi w niemczech? -agresja, agresja na drogach i jeszcze raz agresja tylko drogi inne dla polakow zachod to tez wlochy (dla kontrastu) - glupota na drogach i jezda jak po pastwisku, odeszlismy jednak od tematu, tematem mojego tekstu do ciebie jest "slepota farbowanego lisa" Link Zgłoś
devote Re: WIZYTÓWKA ZA WYCIERACZKĄ CZY COŚ TAKIEGO ZDA. 26.01.03, 16:37 tralalumpek napisała: > odeszlismy jednak od tematu, tematem mojego tekstu do ciebie jest "slepota > farbowanego lisa" nie wiem kto tu jest slepy zapytalem sie tylko czy ten nawyk juz trafil z ameryki do polski a ty zareagowales na to jak czerwona plachta na byka. Link Zgłoś
fantomasek Re: WIZYTÓWKA ZA WYCIERACZKĄ CZY COŚ TAKIEGO ZDA. 26.01.03, 16:40 tralalumpek napisała: > devote napisał: > > > czyzby amerykanski nawyk trafil do polski? > > nie wierze > > > ty sie z ta milościa do ameryki tak nie obnos bezsensowna odpowiedz co ma wspolnego milosc do ameryki z nawykiem? jak by napisal ze nawyk z niemiec to bys odpisal ze facet sie obnosi z miloscia do niemiec??? prostak z ciebie Link Zgłoś
tralalumpek Re: WIZYTÓWKA ZA WYCIERACZKĄ CZY COŚ TAKIEGO ZDA. 26.01.03, 16:45 fantomasek napisał: > tralalumpek napisała: > > > devote napisał: > > > > > czyzby amerykanski nawyk trafil do polski? > > > nie wierze > > > > > > ty sie z ta milościa do ameryki tak nie obnos > > > bezsensowna odpowiedz > co ma wspolnego milosc do ameryki z nawykiem? > jak by napisal ze nawyk z niemiec to bys odpisal ze facet sie obnosi z > miloscia do niemiec??? > > prostak z ciebie..... .....nie sadzę, i proponuje jeżeli szare ci nie nadążają to sie nie wtrącaj w dyskusję Link Zgłoś
fantomasek Re: WIZYTÓWKA ZA WYCIERACZKĄ CZY COŚ TAKIEGO ZDA. 26.01.03, 16:47 tralalumpek napisała: > .....nie sadzę, i proponuje jeżeli szare ci nie nadążają to sie nie wtrącaj w > dyskusję ale ja tak sadze co zabronisz mi zabierac glos prostaku? Link Zgłoś
tralalumpek Re: do ........ 26.01.03, 20:55 fantomasek napisał: > tralalumpek napisała: > > > .....nie sadzę, i proponuje jeżeli szare ci nie nadążają to sie nie wtrąc > aj > w > > dyskusję > > > ale ja tak sadze > co zabronisz mi zabierac glos prostaku? _______________________________________________________________________________ nie zabronie ci bo takie typy jak ty maja specyficzna mentalnosc. Powinno sie ciebie przemilczec bo to najlepsza metoda ale dla innych do zabawy pare twoich wypowiedzi z archiwum forum, niech sie i inni posmieja.... czy oprocz obrazania innych potrafisz cos jeszcze? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Re: Prezydent panstwa Poland Autor: fantomasek@NOSPAM.gazeta.pl Data: 19-01-2003 03:09 Gość portalu: simi napisał(a): >na której widniał napis POLAND, NIE POLSKA TYLKO POLAND. wez wiesniaku idz spac POLAND i POLSKA to znaczy to samo idioto jesli ktos z zagranicy ogladal zawody w zagranicznej tv to wiedzial ze prezydent polski byl tam i to jest reklama dla polski zalosny wiesniak z ciebie simi ,ucz sie jezykow Re: Prezydent panstwa Poland Autor: fantomasek@NOSPAM.gazeta.pl Data: 19-01-2003 03:11 simi ty idioto wez czep sie swojej baby polak to tylko potrafi narzekac Malysz dzisiaj na podium to nie mozesz narzekac na Adama to czepiles sie prezydenta? ubogi jestes . Re: W. SZARANOWICZ TO TAKI POLSKI HARRY POTER TVP Autor: fantomasek@NOSPAM.gazeta.pl Data: 04-01-2003 17:57 Szaranowicz jest spoko. Kazdy komentator ma swoje texty tak samo jak kazdy z was.Moge sie zalozyc ze kazdy z was ma swoje ulubione texty i do bulu je powtarza.Zal mi was. Jak jestescie tacy dobrzy w gebie to jazda do tv komentowac. Link Zgłoś
fantomasek Re: do ........ 26.01.03, 22:57 tralalumpek napisała: > wypowiedzi z archiwum forum, niech sie i inni posmieja.... ok,niech sie posmieja z twoich tez widac ze nie lubisz ameryki i ludzi z emigracji wiec juz wiem dlaczego zaatakowales faceta.devote dobrze to ujal,zareagowales jak byk na czerwona plachte.on sie tylko zapytal a ty go zaatakowales stwierdzeniem ze jest z ameryki i ze sie tym obnosi. nikt tak nie zareagowal tylko ty.jestes prostak. ------------------------------------------- artykul znaleziony w ......... Autor: tralalumpek@NOSPAM.gazeta.pl Emigracja musi boleć -------------------------------------------- Re: VW Jetta Autor: tralalumpek@NOSPAM.gazeta.pl masz racje Gradus, nie interesuje mnie rynek amerykanski --------------------------------------------- Re: Motoryzacja USA i Europy coraz dalej od siebi Autor: tralalumpek@NOSPAM.gazeta.pl jak wiesz (i ja wiem) to takie modne dzisiaj, auto na "wysokich kolach" z napędem na 5 kół --------------------------------------------- Link Zgłoś
Gość: cracovian Re: tralalumpek IP: proxy / *.bankofamerica.com 28.01.03, 18:28 Tralalumpek zarzyga wszystkich, ktorzy zle slowo o Polsce albo dobre o zachodzie powiedza... No i od prostakow od razu wszyskich powyzywa, bo zauwaz, ze jakiejkolwiek sensownej i na temat odpowiedzi w jego pierdzeniu nie znajdziesz. Niby sie tak nikim i niczym poza swoim nosem nie interesuje, ale wtraci sie w jakiekolwiek dyskusje gdzie moze z siebie szybko zrobic idiote :-) Link Zgłoś
tralalumpek Re: tralalumpek 28.01.03, 18:53 Gość portalu: cracovian napisał(a): > Tralalumpek zarzyga wszystkich, ktorzy zle slowo o Polsce albo dobre o > zachodzie powiedza... No i od prostakow od razu wszyskich powyzywa, bo zauwaz, > ze jakiejkolwiek sensownej i na temat odpowiedzi w jego pierdzeniu nie > znajdziesz. Niby sie tak nikim i niczym poza swoim nosem nie interesuje, ale > wtraci sie w jakiekolwiek dyskusje gdzie moze z siebie szybko zrobic idiote :-) gosciu ale ty jestes prymitywny Link Zgłoś
Gość: cracovian Re: tralalumpek IP: proxy / *.bankofamerica.com 28.01.03, 19:08 tralalumpek napisała: > gosciu ale ty jestes prymitywny Od ciebie to czyta sie to jak komplement - a poza tym to sie za duzo powtarzasz palancie :-) Link Zgłoś
tralalumpek Re: tralalumpek 28.01.03, 19:14 Gość portalu: cracovian napisał(a): > tralalumpek napisała: > > > gosciu ale ty jestes prymitywny > > Od ciebie to czyta sie to jak komplement - a poza tym to sie za duzo powtarzasz > > palancie :-) byc moze sie powtarzam. Nie staram sie jednak nikomu ublizac tak jak ty to robisz ani wkladac w usta slowa ktorych sie niewypowiedzialo. Sadzac jednak po twoim sposobie pisania i rozumowania nie dziwi mnie ten twoj atak na mnie. Powiedz jakie masz jeszcze kompleksy? Link Zgłoś
Gość: cracovian Re: tralalumpek IP: proxy / *.bankofamerica.com 28.01.03, 19:24 hahahahaha! Starasz sie nikomu nie ublizac???? A jak sie zaczela ta cala dyskusja, moze popatrzysz na trzeci post w tym watku? WSZEDZIE gdzie sie pojawisz ludzie maja problem z twoimi bezsensownymi i zaczepnymi odpowiedziami - moze ty sie gowniarzu zastanowisz nad swoimi kompleksami? Link Zgłoś
tralalumpek Re: tralalumpek 28.01.03, 23:11 Gość portalu: cracovian napisał(a): > hahahahaha! Starasz sie nikomu nie ublizac???? A jak sie zaczela ta cala > dyskusja, moze popatrzysz na trzeci post w tym watku? WSZEDZIE gdzie sie > pojawisz ludzie maja problem z twoimi bezsensownymi i zaczepnymi odpowiedziami > - > moze ty sie gowniarzu zastanowisz nad swoimi kompleksami? hi hi hi nie pochlebiej mi slowem "gowniarz".... Link Zgłoś
devote Re: do ........ 28.01.03, 23:25 fantomasek napisał: > tralalumpek napisała: > > > wypowiedzi z archiwum forum, niech sie i inni posmieja.... > > > > > ok,niech sie posmieja z twoich tez > widac ze nie lubisz ameryki i ludzi z emigracji wiec juz wiem dlaczego > zaatakowales faceta.devote dobrze to ujal,zareagowales jak byk na czerwona > plachte.on sie tylko zapytal a ty go zaatakowales stwierdzeniem ze jest z > ameryki i ze sie tym obnosi. > nikt tak nie zareagowal tylko ty.jestes prostak. > > > > > ------------------------------------------- > artykul znaleziony w ......... > Autor: tralalumpek@NOSPAM.gazeta.pl > > > Emigracja musi boleć > > -------------------------------------------- > > Re: VW Jetta > Autor: tralalumpek@NOSPAM.gazeta.pl > > masz racje Gradus, nie interesuje mnie rynek amerykanski > > --------------------------------------------- zgadzam sie z przedmowca zapytalem sie tylko o nawyk ktory jest w ameryce czyms normalnym moglem to sprawdzic sam bo dzisiaj facet przywalil mnie w tylek na swiatlach.zderzak zdarty.ja wysiadam zly jak pies a ten mnie przeprasza i przeprasza i przeprasza.jakos sie opanowalem i mi sie faceta nawet zal zrobilo bo jego tercelka ma caly przod rozwalony.policja przyjechala i facetowi dwa mandaty.za spowodowanie stluczki i za brak prawka przy sobie.od razy zajechalem do blacharza i wycenili na 840$ (nowy zderzak,oslona pod i robocizna) ale i tak bede musial wybulic 200$(tzw. deductible) members.aol.com/chudy28/images/1.jpghttp://members.aol.com/chudy28/images/2.jpg Link Zgłoś
Gość: ja Re: WIZYTÓWKA ZA WYCIERACZKĄ CZY COŚ TAKIEGO ZDA. IP: *.dyn.optonline.net 26.01.03, 22:26 tralalumpek napisała: > devote napisał: > > > czyzby amerykanski nawyk trafil do polski? > > nie wierze > > > ty sie z ta milościa do ameryki tak nie obnos facet zapytal sie o nawyk a ty wyjezdzasz jemu z miloscia do ameryki itp. jego sprawa gdzie mieszka i kogo kocha.nie tobie to oceniac.jeden mieszka w polsce inny w niemczech a jeszce inny w ameryce. Link Zgłoś
tralalumpek Re: WIZYTÓWKA ZA WYCIERACZKĄ CZY COŚ TAKIEGO ZDA. 26.01.03, 22:34 Gość portalu: ja napisał(a): > tralalumpek napisała: > > > devote napisał: > > > > > czyzby amerykanski nawyk trafil do polski? > > > nie wierze > > > > > > ty sie z ta milościa do ameryki tak nie obnos > > > > facet zapytal sie o nawyk a ty wyjezdzasz jemu z miloscia do ameryki itp. jego > > sprawa gdzie mieszka i kogo kocha.nie tobie to oceniac.jeden mieszka w polsce > inny w niemczech a jeszce inny w ameryce. > hi hi hi uderz w stół a nożyce się odezwą..... Link Zgłoś
Gość: ja Re: WIZYTÓWKA ZA WYCIERACZKĄ CZY COŚ TAKIEGO ZDA. IP: *.dyn.optonline.net 26.01.03, 22:38 tralalumpek napisała: > hi hi hi uderz w stół a nożyce się odezwą..... tak,mieszkam w usa jak chcesz wiedziec i powiem ci jedno kultura u kierowcow jest sto razy lepsza niz w polsce jezdzilem w polsce samochodem a teraz w usa i wiem z doswiadczenia Link Zgłoś
Gość: Henry Re: WIZYTÓWKA ZA WYCIERACZKĄ CZY COŚ TAKIEGO ZDA. IP: *.telia.com 26.01.03, 10:39 Gość portalu: Bemol napisał(a): > Czy zdarzyła wam się kiedyś taka sytuacja, że sprawca drobnej szkody > zostawił wam za wycieraczką swoje namiary. Czy ktoś z was tak postąpił ******************************************************************************** Nie pozostawienie swojej wizytowki za wyc.samochodu ktory niechcaco uszkodzilismy-traktuje sie jak szkode zrobiona umyslnie,i probe ucieczki od odpowiedzialnosci.Nie tylko w USA zwyczaj ten jest powszechny ,w innych cywilizowanych krajach z cywilizowanymi kierowcami/spoleczenstwem rowniez . ******************************************************************************** Link Zgłoś
Gość: 130rapid Re: WIZYTÓWKA ZA WYCIERACZKĄ CZY COŚ TAKIEGO ZDA. IP: *.visp.energis.pl 26.01.03, 11:41 Gość portalu: Bemol napisał(a): > Czy zdarzyła wam się kiedyś taka sytuacja, że sprawca drobnej szkody > zostawił wam za wycieraczką swoje namiary. Czy ktoś z was tak postąpił Tacy nieostrożni powinni być chronieni prawem, jako cenny gatunek na wymarciu. ;-) Link Zgłoś
raffix Re: WIZYTÓWKA ZA WYCIERACZKĄ 26.01.03, 15:23 Mnie jakies 8 lat temu gosc zostawil wizytowke, po uszkodzeniu mojego pojazdu na parkingu. Skontaktowalem sie z nim i wszystko udalo sie zalatwic. Niestety byl ubezpieczony w Compensie, przez co sprawa sie ciagnela ale w koncu dostalem odszkodowanie. Sam tez bym tak zrobil, gdyby cos takiego mi sie przytrafilo. Link Zgłoś
Gość: 67981143 znak Zorro IP: *.ipartners.pl 26.01.03, 20:22 raz zostawiłem troszkę lakieru na pewnym Citroenie, po czym odjechałem. Ale byłem z żoną. Potem w domu jakoś wstyd itd itp. Wróciłem, zostawiłem za wycieraczką swój adres e-mail (bałem się dać telefon czy pełne dane, bo nie wiadomo na kogo się trafi). Facet nigdy się nie odezwał. Gdyby żona nie widziała, albo gdybym gościa mocniej uszkodził, nie wiem czy wtedy bym się zdecydował. Ale po tym jak zostawiłem namiar poczułem się jak Zorro. Więc jak mi się zdarzy znowu, choćby i samotnie, to chyba będę znowu zgrywał Zorro. Link Zgłoś
Gość: ja Re: znak Zorro IP: *.dyn.optonline.net 26.01.03, 22:20 Gość portalu: 67981143 napisał(a): > Wróciłem, zostawiłem za wycieraczką swój adres e-mail (bałem się dać telefon > czy pełne dane, bo nie wiadomo na kogo się trafi). > > Facet nigdy się nie odezwał. nie kazdy ma komputer i dostep do netu Link Zgłoś
Gość: 65871123 Re: znak Zorro IP: *.ipartners.pl 27.01.03, 00:43 zwłaszcza jak stawia w centrum Warszawy pod dużym biurowcem Link Zgłoś
Gość: ja Re: znak Zorro IP: *.dyn.optonline.net 27.01.03, 00:46 hehe czemu nie napisales tego wczesniej hehe szkoda ze nie napisales ze zaparkowal pod siedziba Microsoftu :) Link Zgłoś
Gość: Bemol Re: WIZYTÓWKA ZA WYCIERACZKĄ CZY COŚ TAKIEGO ZDA. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.03, 01:33 Na 21 listów 2 potwierdzone zdażenia.Czekam na dalsze relacje. Dla wyjaśnienia dodam że sam nigdy tak się nie zachowałem (odpukać nie byłem nigdy sprawcą szkody). Nigdy też czegoś podobnego nie doświadczyłem (parę drobnych rys po parkowaniach jednak mi przybyło) Link Zgłoś
Gość: Zielony Re: WIZYTÓWKA ZA WYCIERACZKĄ CZY COŚ TAKIEGO ZDA. IP: *.gro.citynet.pl / 212.244.6.* 27.01.03, 01:58 Uszkodziłem gościowi zderzak przy wyjeżdzie z ciasnego parkingu - zostawiłem adres , gościu przyszedł dopiero po tygodniu (myślałem, ze ktoś obcy wyjął kartkę) - przyjął kasę i obyło sie bez zbednych formalności z policją czy tez z ubezpieczeniem. Mnie przed blokiem tez porysowali lakier , ale nikt się nie przyznał, nawet sasiedzi nie widzieli. Pzdr. Z. Link Zgłoś
Gość: oka Re: WIZYTÓWKA ZA WYCIERACZKĄ CZY COŚ TAKIEGO ZDA. IP: *.acn.pl 27.01.03, 14:06 Kiedyś bardzo dawno temu, gdy byłam jeszcze mało sprawną kierowczynią, stłukłam komuś na parkingu obudowę tylnej lampy w maluchu. Zostawiłam mu za wycieraczką wszystkie możliwe telefony do siebie, ale nikt się nie odezwał. A kiedyś wyszłam przed dom i zobaczyłam, że mój samochód ma solidnie wgnieciony bok. Za wycieraczką tkwiła kartka z informacją, że oświadczenie jest do odbioru i tu nr mieszkania. Okazało się, że dwóch moich sąsiadów dorwało kierowcę, który to zrobił i próbował uciec. Panowie zmusili go do napisania oświadczenia i podania wszelkich danych potrzebnych do uzyskania odszkodowania. A że nie pamiętali numeru mojego mieszkania (na klatce było kilkadziesiąt mieszkań), to wiadomość zostawili mi za wycieraczką. Chyba nie muszę mówić, jak bardzo byłam im wdzięczna za taką postawę. Link Zgłoś
Gość: Bemol Re: WIZYTÓWKA ZA WYCIERACZKĄ CZY COŚ TAKIEGO ZDA. IP: 195.205.161.* 28.01.03, 18:02 Dzieki zaczyna być trochę na temat. Szczególmie rozbawil mnie polski wariant obyczaju "sam nie zostawił ale zlapali go sąsiedzi" Link Zgłoś
Gość: Virgin Re: WIZYTÓWKA ZA WYCIERACZKĄ CZY COŚ TAKIEGO ZDA. IP: 4.2.* / *.gdynia.mm.pl 28.01.03, 23:23 Mi sie zdarzylo ostatnio cos takiego. Facet parkujac stlukl mi lampe w gdyni dopiero jak bylem w Gdansku dojrzalem wizytowke za wycieraczka. Powiedzial ze zaplaci za lampe gotowka( Nubira 160zł) kilka razy nie udalo nam sie umowic w jakims rozsadnym miejscu wiec stwerdzil ze przesle mi kase na konto. Przez chwile przemknelo mi przez mysl ze sciemnia jednak po kilku dniach kasa byla na koncie. Nie minelo kilka dni a ja cofajac oderwalem w starym polo zderzak. Pierwszy odruch byl zeby to olac, jednak wzialem przyklad z goscia ktory mi oddal za lampe i odnalazlem wlasciciela. Moze w ten sposob wszyscy sie nauczymy ? V Link Zgłoś
Gość: Bemol Re: WIZYTÓWKA ZA WYCIERACZKĄ CZY COŚ TAKIEGO ZDA. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.03, 22:56 Brawo dla wszystkich zostawiających. Powiało optymizmem może za pare lat będzie u nas całkiem normalnie Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: WIZYTÓWKA ZA WYCIERACZKĄ CZY COŚ TAKIEGO ZDA. IP: 213.17.181.* 30.01.03, 08:52 Ze trzy/cztery lata temu manewrując Poldkiem na zapchanym parkingu na tyłach BRE i Citibanku narysowałem gumową kreskę zderzakiem na bocznych drzwiach Cieniaska. Kartę pozostawiłem. I w ciągu dwóch kolejnych dni wypełniłem z chłopakiem wszystkie dokumenty na odszkodowanie (odmówił przyjecia gratyfikacji pieniężnej). Kosztowało mnie to stratę jednej zniżki, ale... ;-))) Link Zgłoś