Dodaj do ulubionych

nowe seicento czy używane punto?

IP: *.pam.szczecin.pl 27.01.03, 21:59
Mam dylemat. Około 20 000 i nie wiem co wybrać. Doradźcie jeżeli można.
Thanks!!!
Obserwuj wątek
    • webdesigner Re: nowe seicento czy używane punto? 28.01.03, 11:17
      Szukasz autka do miasta, czy także na trasy? Robisz czesto duze zakupy itp?
      Powiedz więcej to coś poradzimy.
      Pozdrawiam
      • Gość: Tomek Re: nowe seicento czy używane punto? IP: 213.76.149.* 28.01.03, 11:26
        Ni to, ani to - za 20 tysięcy kup sobie jakiegoś używanego japończyka
        (najlepiej Toyotę), bez problemów przejedziesz nim 200 tysięcy. Dobry i do
        miasta i na dłuższe trasy. W każdym przypadku nie do zarżnięcia.

Pozdr.
        • Gość: Redzi Re: nowe seicento czy używane punto? IP: *.pam.szczecin.pl 29.01.03, 00:12
          To nie jest takie proste. Mysle ,ze wybiore Punciaka. Toyota za 20k?hmmmm?
          Chyba nie. Potrzebuje cos na Wawe co jest w miare nowe ,jezdzi i sie nie psuje.
          Co mozecie jeszcze doradzić.
          Pozdr Redzi
          • webdesigner A moze corsa B ? 29.01.03, 11:23
            Zastanawiales sie nad Corsa? Dobre autko, raczej niezawodne (z doswiadczenia) i
            tanie w eksploatacji (filtry, swiece, przeglady, czesci itp). Ja nie jestem
            zwolennikiem japoncow (chyba,ze kogos stac na nowy i sprzedaz po 4-5latach)
            Do fiata tez nie mam sentymentu, ale jak lubisz.... Tylko szukaj egzemplarza po
            starszym czlowieku - latwo kupic zadbana corse albo punto po "dziadku".
            I koniecznie sprawdz autko w autoryzowanym serwisie - niech je przemecza.
            Pozdrawiam.
    • Gość: qw Re: nowe seicento czy używane punto? IP: *.pw.edu.pl 29.01.03, 13:14
      tez mialem taki dylemat jakis czas temu.
      Rozwazalem jescze corse B oraz jakiegos japponczyka
      starsza Toyote corolle, toyote starlet i nissana
      micre.
      corsa b odpadla w wstepnych eliminacjach bo
      jesli chodzi o prowadzenie jest prawie taka sama
      jak seicento
      toyota starlet mimo, ze jest bardzo malo awaryjna
      jednak czasem sie psuje a wtedy koszty sa ogromne.
      To samo dotyczy nissana micry i toyoty corolli
      KOszty przegladow japonczykow ASO sa kosmicze...
      ceny niektorych czesci org. sa kilka x wyzsze niz do fiata
      Dodatkowo porownywalem samochody pod wzgledem
      bezpieczenstwa - corsa b, micra i seicento reprezentuja
      ten sam beznadziejnie niski poziom
      natomiast punto ma bardzo dobre wyniki - jest w
      scislej czolowce. Moglby byc nawet najlepszy gdyby
      do testow zostalo uzyte auto wyposazone tak jak konkurencja...
      Zdecydowalem sie na 2-letnie punto II i to byl dobry
      wybor. Jezdze nim 3 miesiace i jeszcze mnie nie
      zawiodl. Zadnych problemow podcczas ostatnich mrozow
      (auto stoi ma polu) niektore nissany prawie-nowe polegly... jezdzi sie super :)
      • webdesigner Re: nowe seicento czy używane punto? 29.01.03, 13:40
        Jezdzilem corsa b i seiczento i tych aut nie mozna porownac!!!
        Jezeli chodzi o punto II to mi sie tym autkiem zle jezdzi - wg. mnie to auto
        dla kobiet. Ma za miekko chodzace pedaly - ciezko jest wyrobic sobie wyczucie
        jak sie nie czuje pealu pod butem. No i za szybko sie blokuja hamulce - wole
        jak dluzej hamuja zanim sie zablokuje kolo (oczywiscie nie ma tego problemu w
        wersji z ABSem ale tego za 20000zl nie kupisz).Ale ABS polecam - to naprawde
        wspaniala sprawa. Niestety fait to traktuje po macoszemu (duza doplata za ABS).
        Ale najbardziej mnie rozbawilo jak pytalem o ABS w nowym palio i pan w salonie
        stwiwerdzil, ze nie ma ale za to jest cos wspaniałego - seryjne radio z
        odtwarzaczem....kaset. Po pierwsze, kto jeszcze słucha kaset zamiast płyt a po
        drugie to radio mogę sobie w każdej chwili kupić a ABS ;-) Cóż - doradziłem
        znajmemu fabie - tam za ABS w podstawowej wersji dopłaca się 1000zł. Zresztą za
        cenę Palio van z 2pp, bez ABS (ale z oslawionym radiem) dostał Fabie Combi van
        4pp,ABS itp. Dziwna polityka fiata...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka