Gość: Redzi IP: *.pam.szczecin.pl 27.01.03, 21:59 Mam dylemat. Około 20 000 i nie wiem co wybrać. Doradźcie jeżeli można. Thanks!!! Link Zgłoś Obserwuj wątek
webdesigner Re: nowe seicento czy używane punto? 28.01.03, 11:17 Szukasz autka do miasta, czy także na trasy? Robisz czesto duze zakupy itp? Powiedz więcej to coś poradzimy. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: nowe seicento czy używane punto? IP: 213.76.149.* 28.01.03, 11:26 Ni to, ani to - za 20 tysięcy kup sobie jakiegoś używanego japończyka (najlepiej Toyotę), bez problemów przejedziesz nim 200 tysięcy. Dobry i do miasta i na dłuższe trasy. W każdym przypadku nie do zarżnięcia. Pozdr. Link Zgłoś
Gość: Redzi Re: nowe seicento czy używane punto? IP: *.pam.szczecin.pl 29.01.03, 00:12 To nie jest takie proste. Mysle ,ze wybiore Punciaka. Toyota za 20k?hmmmm? Chyba nie. Potrzebuje cos na Wawe co jest w miare nowe ,jezdzi i sie nie psuje. Co mozecie jeszcze doradzić. Pozdr Redzi Link Zgłoś
webdesigner A moze corsa B ? 29.01.03, 11:23 Zastanawiales sie nad Corsa? Dobre autko, raczej niezawodne (z doswiadczenia) i tanie w eksploatacji (filtry, swiece, przeglady, czesci itp). Ja nie jestem zwolennikiem japoncow (chyba,ze kogos stac na nowy i sprzedaz po 4-5latach) Do fiata tez nie mam sentymentu, ale jak lubisz.... Tylko szukaj egzemplarza po starszym czlowieku - latwo kupic zadbana corse albo punto po "dziadku". I koniecznie sprawdz autko w autoryzowanym serwisie - niech je przemecza. Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: qw Re: nowe seicento czy używane punto? IP: *.pw.edu.pl 29.01.03, 13:14 tez mialem taki dylemat jakis czas temu. Rozwazalem jescze corse B oraz jakiegos japponczyka starsza Toyote corolle, toyote starlet i nissana micre. corsa b odpadla w wstepnych eliminacjach bo jesli chodzi o prowadzenie jest prawie taka sama jak seicento toyota starlet mimo, ze jest bardzo malo awaryjna jednak czasem sie psuje a wtedy koszty sa ogromne. To samo dotyczy nissana micry i toyoty corolli KOszty przegladow japonczykow ASO sa kosmicze... ceny niektorych czesci org. sa kilka x wyzsze niz do fiata Dodatkowo porownywalem samochody pod wzgledem bezpieczenstwa - corsa b, micra i seicento reprezentuja ten sam beznadziejnie niski poziom natomiast punto ma bardzo dobre wyniki - jest w scislej czolowce. Moglby byc nawet najlepszy gdyby do testow zostalo uzyte auto wyposazone tak jak konkurencja... Zdecydowalem sie na 2-letnie punto II i to byl dobry wybor. Jezdze nim 3 miesiace i jeszcze mnie nie zawiodl. Zadnych problemow podcczas ostatnich mrozow (auto stoi ma polu) niektore nissany prawie-nowe polegly... jezdzi sie super :) Link Zgłoś
webdesigner Re: nowe seicento czy używane punto? 29.01.03, 13:40 Jezdzilem corsa b i seiczento i tych aut nie mozna porownac!!! Jezeli chodzi o punto II to mi sie tym autkiem zle jezdzi - wg. mnie to auto dla kobiet. Ma za miekko chodzace pedaly - ciezko jest wyrobic sobie wyczucie jak sie nie czuje pealu pod butem. No i za szybko sie blokuja hamulce - wole jak dluzej hamuja zanim sie zablokuje kolo (oczywiscie nie ma tego problemu w wersji z ABSem ale tego za 20000zl nie kupisz).Ale ABS polecam - to naprawde wspaniala sprawa. Niestety fait to traktuje po macoszemu (duza doplata za ABS). Ale najbardziej mnie rozbawilo jak pytalem o ABS w nowym palio i pan w salonie stwiwerdzil, ze nie ma ale za to jest cos wspaniałego - seryjne radio z odtwarzaczem....kaset. Po pierwsze, kto jeszcze słucha kaset zamiast płyt a po drugie to radio mogę sobie w każdej chwili kupić a ABS ;-) Cóż - doradziłem znajmemu fabie - tam za ABS w podstawowej wersji dopłaca się 1000zł. Zresztą za cenę Palio van z 2pp, bez ABS (ale z oslawionym radiem) dostał Fabie Combi van 4pp,ABS itp. Dziwna polityka fiata... Link Zgłoś