Dodaj do ulubionych

Citroen Xsara

IP: *.pol-nil.com.pl 29.01.03, 12:47
Brawo Citroen!
To jedynie słuszna marka!
Obserwuj wątek
    • Gość: ebo Re: Citroen Xsara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.03, 13:31

dzieki ;)

• Gość: vd Re: Citroen Xsara IP: proxy / *.topware.pl 29.01.03, 13:48
        nie jestem pewien czy tak znaczne optycznie dociazenie przodu (wielki emblemat,
        reflektory, potezny zderzak) w tak lekkiej sylwetce auta jest dobrym pomyslem,
        moim zdaniem to auto prosi sie juz o bardziej calosciowe zmiany. Na zdjeciu
        wyglada jak zlepiony C5 z Siena.
    • Gość: frax Re: Citroen Xsara IP: *.acn.pl / 10.68.0.* 29.01.03, 14:16
      Nie pokazane na zdjęciach ale ja widziałem ujęcia w środku. Zegary z peugota
      307, srebrne inkrustacje na nawiewach, i chyba skrzyni biegów, troche inne
      wykończenie na środkowej konsoli i pasku na schowku. Więcej nie zauważyłem bądź
      nie pamiętam;) Mi sie podobają te światełka przeciwmgielne w zderzaku a pozatym
      mają jedną zalete w porównaniu do tzw. "zintegrowaych". Są bliżej jezdni i
      lepiej sie podobno sprawdzają w czasie mgły.
      Pozdrawiam
      • wichura Re: Citroen Xsara 29.01.03, 14:30
        Wnętrze jest standardowe dla Xsary (oprócz aluminium, które w rzecywistości
        jest tylko folią samoprzylepną). Przeciwmgłowe w zderzaku to faktycznie dobry
        pomysł, bo w standardowej (zintegrowane) nie można ich włączyć razem
        z "długimi".
        Citroën Xsara rządzi!
        • Gość: vd Re: Citroen Xsara IP: *.kra.cdp.pl / *.topware.pl 29.01.03, 14:44
          wichura napisał:

> Wnętrze jest standardowe dla Xsary (oprócz aluminium, które w rzecywistości
          > jest tylko folią samoprzylepną). Przeciwmgłowe w zderzaku to faktycznie dobry
          > pomysł, bo w standardowej (zintegrowane) nie można ich włączyć razem
          > z "długimi".

Zintegrowanych nie kradna i trudniej je uszkodzic o kraweznik, poniewaz sa
          wyzej maja tez wiekszy zakres swiecenia na boki (lepiej oswiecaja pobocza) niz
          te przy ziemi.
          • wichura Re: Citroen Xsara 29.01.03, 14:51
            Kradzieżami się nie przejmuję, a o ew. uszkodzeniach to niestety masz rację.
            Polskie realia (ja w swojej Xsarze rozpieprzyłem przedni spojler o krawężnik, a
            zawieszenie miałem standardowe).
            • Gość: vd Re: Citroen Xsara IP: *.kra.cdp.pl / *.topware.pl 29.01.03, 15:11
              wichura napisał:

> Kradzieżami się nie przejmuję, a o ew. uszkodzeniach to niestety masz rację.
              > Polskie realia (ja w swojej Xsarze rozpieprzyłem przedni spojler o krawężnik,
              a
              >
              > zawieszenie miałem standardowe).
              ... przykra sprawa, a co do kradziezy to wlasnie sasiadowi rabneli halogeny z
              Passata przed sylwestrem, teraz ma zaslepki bo stwierdzil ze nie ma sensu
              inwestowac w cos, co i tak mu predzej czy pozniej zwina :(
              • Gość: frax Re: Citroen Xsara IP: *.acn.pl / 10.68.0.* 29.01.03, 15:21
                Gość portalu: vd napisał(a):

> wichura napisał:
                >
                > > Kradzieżami się nie przejmuję, a o ew. uszkodzeniach to niestety masz racj
                > ę.
                > > Polskie realia (ja w swojej Xsarze rozpieprzyłem przedni spojler o krawężn
                > ik,
                > a
                > >
                > > zawieszenie miałem standardowe).
                > ... przykra sprawa, a co do kradziezy to wlasnie sasiadowi rabneli halogeny z
                > Passata przed sylwestrem, teraz ma zaslepki bo stwierdzil ze nie ma sensu
                > inwestowac w cos, co i tak mu predzej czy pozniej zwina :(

Ja sie przyznam że jesZcze nie widziałem Xsary, która "straszyła" dziurami po
                halogenach. Podobno są one przykręcane w bardzo specyficzny sposób i trudno je
                na parkingu odkręcić... chociaż wole żeby nikt tego na moim aucie nie
                sprawdził;)
                Pozdrówki
        • Gość: frax Re: Citroen Xsara IP: *.acn.pl / 10.68.0.* 29.01.03, 15:16
          wichura napisał:

> Wnętrze jest standardowe dla Xsary (oprócz aluminium, które w rzecywistości
          > jest tylko folią samoprzylepną). Przeciwmgłowe w zderzaku to faktycznie dobry
          > pomysł, bo w standardowej (zintegrowane) nie można ich włączyć razem
          > z "długimi".
          Ja ciągle sie upieram że są zegary z 307. A co do włączenia przeciwmgielnych z
          długimi może to być kwestia instalacji mulitplexowej. Ja u siebie mam zwykłą
          (Xsara I) i możną
          > Citroën Xsara rządzi!
          Pewnie że tak:)
          Pozdrawiam
          • Gość: vd Re: Citroen Xsara IP: *.kra.cdp.pl / *.topware.pl 29.01.03, 15:39

> Ja ciągle sie upieram że są zegary z 307. A co do włączenia przeciwmgielnych
            z
            > długimi może to być kwestia instalacji mulitplexowej. Ja u siebie mam zwykłą
            > (Xsara I) i możną
            w stilo tez sie nie da miec na stale wlaczonych halogenow i dlugich, mozna
            przytrzymac dzwignie dlugich do siebie wtedy swieca oba ale jak dlugo mozna
            tak trzymac :)
            • Gość: frax Re: Citroen Xsara IP: *.acn.pl / 10.68.0.* 29.01.03, 15:49
              > w stilo tez sie nie da miec na stale wlaczonych halogenow i dlugich, mozna
              > przytrzymac dzwignie dlugich do siebie wtedy swieca oba ale jak dlugo mozna
              > tak trzymac :)
              Czyli wszystko wskazuje na multiplex, który miał wszystko ułatwić i sprawić że
              będzie mniej awaryjne a właśnie podobno w Xsarze II jest on przyczyną kłopotów.
              Może potwierdzi to jakiś użytkownik? A jak to wygląda w stilo są jakieś
              ciekawostki związane z multiplexem??
              Pozdrawiam
              • Gość: vd Re: Citroen Xsara IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.03, 19:30
                Gość portalu: frax napisał(a):

> > w stilo tez sie nie da miec na stale wlaczonych halogenow i dlugich, mozna
                >
                > > przytrzymac dzwignie dlugich do siebie wtedy swieca oba ale jak dlugo moz
                > na
                > > tak trzymac :)
                > Czyli wszystko wskazuje na multiplex, który miał wszystko ułatwić i sprawić
                że
                >
                > będzie mniej awaryjne a właśnie podobno w Xsarze II jest on przyczyną
                kłopotów.
                >
                > Może potwierdzi to jakiś użytkownik? A jak to wygląda w stilo są jakieś
                > ciekawostki związane z multiplexem??
                > Pozdrawiam

jedyny problem zwiazany z multipleksem w stilo w moim przypadku dotyczyl
                podpiecia alarmu (fiatowski dedykowany do stilo META), ASO nie potrafi podpiac
                instalacji tak zeby zal/wyl, auto sygnalizowalo swiatlami, podobno jest to
                mozliwe ale potrzebny jest do tego jakis guru z FIATA. Poza tym odnotowuje same
                plusy, przede wszystkim rozbudowany komputer i ustawienia MY CAR, moze nie
                czesto sie z tego korzysta ale fajny gadzet jest.
                pozdrawiam
    • Gość: Sławek Re: Citroen Xsara IP: *.aries.com.pl 29.01.03, 17:41
      Dla mnie Xsara ze zmienionym przodem wygląda jak Ford Scorpio ;-) Jest wstrętna
      brrr ;-) Najładniejsza była ta z wąskim światłami i przy takiej powinni zastać!
      zmieniając ewentualnie klosze na przeźroczyste (w środku H7 lub jakies
      soczewki).
      Są samochody gdzie nie załączymy p.mgielnych z długimi (i tak powinno być!)
      oraz p.mgielnych z postojowymi (tylko szkoda,że nie kurwa w BMW!!! ;-) -tu to
      chyba jak wciskamy jakikolwiek przycisk to włączają się przednie p.mgielne
      hehehe ;-)

pozdrawiam
    • Gość: niro Re: Citroen Xsara IP: KALIOPE:* / 192.168.3.* 29.01.03, 18:15
      Dla xary zrobiono jedynie maly lifting.Od roku 2004 zastapi ja C4.
      Tak wiec uwazam ze "usprawnienia " maja na celu jedynie ozywic sprzedaz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka