maximusmeridius 21.07.06, 19:30 Jest juz układ wydechowy (przelotowy ) Co jeszcze zrobic? ma ktoś takie autko? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: . Re: Chcę przerobic swojego kadeta 89 rok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 21:54 Ja bym zrobił jeszcze dwie rzeczy: 1. Sprzedał 2. Kupił coś innego Link Zgłoś
Gość: ziom Re: Chcę przerobic swojego kadeta 89 rok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 16:40 a może turbo?Tylko niewiem czy jest to opłacalne dla ciebie Link Zgłoś
Gość: blacharz Re: Chcę przerobic swojego kadeta 89 rok IP: *.Red-83-56-156.dynamicIP.rima-tde.net 31.07.06, 20:22 z blacharki da sie wszystko od poszerzen wlotow obnirzenia dachu do czego chcesz Link Zgłoś
ramonka27 Re: Chcę przerobic swojego kadeta 89 rok 06.08.06, 23:01 Krótki opis tuningu OPEL KADET 89': - przód do góry jak najwyżej - tył na dół ile się da - ciemna cała przednia szyba - rura minimum 25cm średnicy - szerokie opony - żeby wystawały z 10cm poza rant błotnika - lakier kameleon - najlepiej zielony z pomaranczowym (wygląda jak gó.. w lesie) - koniecznie naklejka na szybę tylko z napisem PIONIER lub orginalny DIABOLO - niebieskie diodki w desce rozdzielczej - spojler na tylnej klapie typu PÓŁKA NA KWIATY - jeśli masz OPLA ŁEZKĘ - kup sobie kratkę oddzielającą kabinę od bagaznika - silnik oczywiście 1,3 w gazie + zestaw magnetyzerów + cip tunink - sportowe pasy bezpieczeństwa - najlepiej z małego fiata z ręczną regulacją naciągu - zaspawaj klamki, żeby nie było wiadomo którędy się wsiada - kup dobry subwoofer + wzmacniacz min 2x240W i wsadź do bagaznika - wyposaż się w płytę MANIECZKI - nie zapomnij o BRANSOLECIE jak będziesz używał pozy ZIMNY ŁOKIEĆ Jeśli bym czegoś zapomniał to proszę o wybacenie, a kolegów o dopisywanie zapomnianych przeze mnnie gadżetów. Link Zgłoś
lejzigod Re: Chcę przerobic swojego kadeta 89 rok 07.08.06, 10:57 Do tego oczywiście tjunink pyska właściciela na typowo sportowy imaż czyli ala Wronki (znany wszystkim dom wypoczynkowy dla uczciwych inaczej). Link Zgłoś
Gość: Thefect Re: Chcę przerobic swojego kadeta 89 rok IP: 81.210.32.* 08.08.06, 17:33 A ja nie będę taki niedobry. Podaję tu link do stronki gdzie ja mieszkam. Pan do dyskusji to KOZA GSi. Posiada KADZIA z 2.0l silnikiem. Non stop coś przerabia. Z tego co wiem to będzie teraz probował go z Calibrą. Raz już szli łeb w łeb i może by wygrał ale Cali miała lepsze opony i nie buksowała a Kadett tak. Co dziwne doszedł Calibre po tak fatalnym starcie jednakże była już meta :(. Teraz auto dalej było modyfikowane. Modyfikacje jednak nie są optyczne, czysta technika. A wię paru gości się już zdziwiło :)forum.city-riders.go.pl/ mam nadzieję, że pomogłem Link Zgłoś
gsigirl Re: Chcę przerobic swojego kadeta 89 rok 16.08.06, 01:16 bez zaglądania na tą stronkem ja mowie tak : co Ty facet mowisz?? przeciez w kadetach i calibrach byly takie same silniki tych 2.0 !!!! C20XE i C20NE!! wiec jezeli postawimy na kreske oba te samochody seryjnie, to wiadomo ze wygra kadett bo jest o wiele lzejszy!!! Link Zgłoś
thefect Re: Chcę przerobic swojego kadeta 89 rok 19.08.06, 10:38 Silnikow było troszkę więcej. Kadzio ma o ile pamiętam starszą generację 8v ale mogę się mylić. Cali była 16v Link Zgłoś
gsigirl Re: Chcę przerobic swojego kadeta 89 rok 26.08.06, 19:13 kadetty tez byly 16v 150 koni. Link Zgłoś
Gość: hamerykanka Re: Chcę przerobic swojego kadeta 89 rok IP: *.dsl.mcleodusa.net 16.08.06, 03:03 Cold air intake system, nie wiem jak przetlumaczyc na fachowy jezyk, ale poprawia osiagi i zuzycie paliwa. Podobnie jak systemy poprawiajace mieszanie paliwa z powietrzem. Uzyteczny jest tez taki drobiazg jak bug deflector, dzieki czemu owady nie rozmazuja sie na przedniej szybie... Link Zgłoś
sweeeet Re: Chcę przerobic swojego kadeta 89 rok 16.08.06, 10:37 niewiem o co Ci dikladnie chodzi, bo COld Air to zimne powietrze.. czy chodzi CI i system dolotowy, chłodzący silnik czy intercooler?? do kadetta dolot, owszem, ale to drugie, bez powaznych zmian w silniku to nie ma sensu.. Link Zgłoś
Gość: hamerykanka Re: Chcę przerobic swojego kadeta 89 rok IP: *.dsl.mcleodusa.net 17.08.06, 03:32 Dolotowy. Czytalam i slyszalam opinie ze dodaje skrzydel:) Link Zgłoś
gsigirl Re: Chcę przerobic swojego kadeta 89 rok 17.08.06, 10:30 taaa 50 km dodaje hahahaha system dolotowy jest dobry, ale dodaje jedynie z 5 moze mniej. to wszystko niestety. a pytanie podstawowe, jaki masz silnik w tym kadecie Link Zgłoś
torres5 Re: Chcę przerobic swojego kadeta 89 rok 20.08.06, 06:51 moze tutaj znajdziesz inspiracje : www.polskajazda.pl/index.php?a=cars&idpojazd=753&opcja=detail pozdro Link Zgłoś
gsigirl Re: Chcę przerobic swojego kadeta 89 rok 26.08.06, 19:14 a co mnie ma tu zainspirować Twoim zdaniem? Link Zgłoś