Dodaj do ulubionych

Montaż radia

28.07.06, 14:13
Gdzie mogę znaleść oznaczenia kabli do montażu radia, czy są jakieś
standartowe kolory jak np. w instalacjach domowych?
Obserwuj wątek
    • edek40 Re: Montaż radia 28.07.06, 15:09
      Jezeli masz niepocieta elektryke, to kup przejsciowke z Twojej instalacji w aucie na wtyczke radia, ktore chcesz podlaczyc. Jezeli jakis barbazynca wycial wtyczke oryginalna to pozostaje albo wizyta u fachowca, albo poszukanie dokumentacji Twojego auta, albo zmudne eksperymenty, ktore wymagaja nieco wiedzy i doswiadczenia.
      • kodem_pl Re: Montaż radia 28.07.06, 15:11
        IMO wystarczy wtedy voltomierz i rozbiorka jednych drzwi;-)
        • edek40 Re: Montaż radia 28.07.06, 15:20
          To zalezy w jakim aucie. W pontiacu, do ktorego "odrzezbialem" instalacje radiowa musialbym rozebrac deske, tylna klape. Ponadto do ustalenia byloby: ktore to plus, ktore to plus ze stacyjki, ktore to zasilanie oswietlenia radia ze sciemniacza. Wyszukanie masy to przy tym drobiazg.
          • kodem_pl Re: Montaż radia 28.07.06, 15:29
            Nie chodzilo mi o mase, ale to co piszesz to troche istotnie kosmos.

Ja zazwyczaj szukam jedynie "+" od stacyjki, "+" od aku, masy, podswietlenia i
            glosnikow (po to rozebrac drzwi).

Odrzezbianie musialo byc interesujace.
            • edek40 Re: Montaż radia 28.07.06, 15:42
              Pontiac przednie glosniki ma w desce, tylne w tylnej klapie stad koniecznosc dokladnego zbadania tematu. Nastepnie zaczalem lutowac oryginalna wtyczke (od innego rocznika wiec nie wszystkie kable mialy wlasciwe kolory) do pocietej instalacji. Tez ciekawe zajecie we wnece na radio, bo przewody nie pozwalaly na wiecej.
    • kodem_pl Re: Montaż radia 28.07.06, 15:13
      www.studio24.prv.pl/ tu masz wszelkie rozpiski, kostki iso, kostki w
      autach itp. dzial kablomania/car audio
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka