Dodaj do ulubionych

Jakich samochodów było najwięcej przed cmentarzem?

IP: 213.25.197.* 01.11.01, 19:53
Ja dziś na cmentarzu nie byłem, to nie wiem, ale tak mi się zdaje, że liczebnie
królowały 2 marki: Daewoo i Skoda. Myślę, że nie muszę wyjasniać dlaczego tak
sądzę. Proszę obserwatoró życia motoryzacyjnego w Najjaśniejszej o podzielenie
się swoim spostrzeżeniami z 1.11...
Obserwuj wątek
    • civic_vtec Re: Jakich samochodów było najwięcej przed cmentarzem? 01.11.01, 20:00
      Glownie byly dostawczaki wyladowane kwiatami i zniczami - od starodawnych Zukow
      i Nys ledwo na chodzie po doprowadzone do jakiej takiej sprawnosci Mercedesy i
      Transity. Reszta nie dala rady dojechac pod cmentarz - zabraklo miejsca.

Autokorekta: w miare blisko byly jeszcze Ikarusy i Jelcze.
      • Gość: Mar Re: Jakich samochodów było najwięcej przed cmentarzem? IP: 213.25.197.* 01.11.01, 20:03
        civic_vtec napisał(a):

> Glownie byly dostawczaki wyladowane kwiatami i zniczami - od starodawnych Zukow
        >
        > i Nys ledwo na chodzie po doprowadzone do jakiej takiej sprawnosci Mercedesy i
        > Transity. Reszta nie dala rady dojechac pod cmentarz - zabraklo miejsca.
        >
        > Autokorekta: w miare blisko byly jeszcze Ikarusy i Jelcze.

No dobrze, dobrze... ale przecież wiadomo, że ja pytam o indywidualnych
        kierowców. Chcę się dowiedzieć kto pojechał dziś na cmentarz własnym autem i
        "spuentować" te "badania" komentarzem socjologicznym przyprawionym nutą... hm, no
        nie powiem czego, bo nie chcę wyjść tak od razu na wrednego typa.
        • zboczek Re: Jakich samochodów było najwięcej przed cmentarzem? 02.11.01, 01:15
          Ja pojechalem fura bo mieszkam w srednim miasteczku(40.000 tyś.mieszkancow) i
          nie ma u nas problemu korkow czy cos takiego.Pozatym bylo zimno padalo na
          przemian ze sloncem a do tego wial silny i mrozny wiatr. Z obserwacji wyszlo mi
          ze najwiecej bylo Fiatow potem Daewoo potem VW. Pozytywne spostrzezenie to ze
          nie widzialem ani jednego brudnego auta wszystkie czysciutkie i lsniace(jak
          swiecilo)
          • Gość: Mar Re: Jakich samochodów było najwięcej przed cmentarzem? IP: 213.25.197.* 02.11.01, 03:27
            zboczek napisał(a):

> Pozytywne spostrzezenie to ze
            > nie widzialem ani jednego brudnego auta wszystkie czysciutkie i lsniace(jak
            > swiecilo)

To bardzo, bardzo wiele wnosi do moich badań. Ten aspekt, jako wątek pooboczny,
            może być także wykorzystany. Ale wciąż mam za mało danych...

• Gość: Jarek Re: Jakich samochodów było najwięcej przed cmentarzem? IP: 192.168.10.* 02.11.01, 06:57
              Jakich samochodów było najwięcej przed cmentarzem?

Ze zniczami i kwiatami
              • Gość: mac Re: Mieszkam na przeciw cmentarza. IP: 213.77.125.* 02.11.01, 08:17
                Fiat - maluch, 125p, cinqecento, seicento - 50%
                Daewoo - Tico, Matiz,Lanos - 35%
                Skody - Felicia - 10%
                5% - pozostałe szczególnie nowe ze salonu, błyszczące, z zapachem lakieru. W
                środku nowe futerka lub podkoszulki na siedzeniach, wiązanki kwiatów na tylnich
                półkach (fioletowe lub różowe wyłącznie sztuczne). Dominuje : Fabia,Astra nowy
                Civic.Pzdr.
        • civic_vtec "Badania" Mara 02.11.01, 10:00
          Gość portalu: Mar napisał(a):

> Chcę się dowiedzieć kto pojechał dziś na cmentarz własnym autem i
          > "spuentować" te "badania" komentarzem socjologicznym przyprawionym nutą... hm,
          > no nie powiem czego, bo nie chcę wyjść tak od razu na wrednego typa.

Rozumiem, ze Mar juz ma gotowa teze i "badania" (specjalnie w cudzyslowiu) sa
          tylko pretekstem do jej przedstawienia.

Mar, wal od razu! Zobaczymy co "ciekawego" wymysliles :-)

Pozdrawiam
          Vtec
          • Gość: Mar Badania IP: 213.25.197.* 02.11.01, 10:17
            civic_vtec napisał(a):

> Rozumiem, ze Mar juz ma gotowa teze i "badania" (specjalnie w cudzyslowiu) sa
            > tylko pretekstem do jej przedstawienia.
            >
            > Mar, wal od razu! Zobaczymy co "ciekawego" wymysliles :-)

Powiem skromnie, że mam jedynie hipotezę... Teraz muszę zdobyć materiał
            doświadczalny. Widzę jednak, że jeden z Kolegów ma "naukową" intuicję zbliżoną do
            mojej:-)
    • Gość: Ralph Re: Jakich samochodów było najwięcej przed cmentarzem? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 02.11.01, 16:56
      A czy obserwacje z 'dzisiaj' tez się wliczają do weryfikacji twojej hipotezy?
      Pytam, gdyż wczoraj spotkałem się tylko z żywymi, a dziś to...na jednym z
      cmentarzy obok siebie stanęły 3 renówki (w tym 2 nówki), czwarta była moja, a
      aut na tym akurat parkingu było max12. Na innym z kolei cmentarzu parkowały
      przerózne fury, ale raczej dość nowe i europejskie. Za to niektórzy już na
      zimówkach...
      • Gość: mac Re: Do Ralph IP: 213.77.125.* 05.11.01, 10:49
        Dziwi mnie fakt,że przyjeżdżając na parking koło cmentarza zwaracasz uwagę na
        samochody. Przecież to nie salon. Jest to żenujące, ale polskie. Kiedy Polacy
        nie będą określać ludzi po markach samochodów jakimi jeżdżą. No i żeby zwracać
        uwagę na opony to lekka przesada. Nie to miejsce i czas. Pzdr.
    • Gość: qocur nieważne jakich... na pewno było ich za dużo... IP: *.el-4100100.acn.pl 02.11.01, 22:06
      Do mojego miejsca zamieszkania z tzw. metropolii prowadzą dwie drogi, i obie
      koło cmentarzy :-(((( W efekcie 20 km z centrum do domu przejechałem wczoraj
      następująco: 15 km w ciągu 15 minut, a ostatnie pięć km przez godzinę :-((((((((
      Za rok chyba się z domu w ogóle nie ruszę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka