Dodaj do ulubionych

Co za głupi kretyn! Brak mi słów!

IP: 193.0.236.* 19.02.03, 11:38
18.02 godz. 19.30

Zjeżdżam sobie moim sportowym 1.9 TDi na ropke ślimakiem z Al ujazdowskich/Al
Szucha na trasę Łazienkowską w stronę Pragi, po wyjechaniu ze zjazdu jadę
około 50 km/h i zjeżdżam od razu na skrajny lewy pas (przejeżdżam przeż trzy
puste pasy). Trasa jest prawie pusta, zarówno lewy jak i prawy pas są puste
ale ja chce jechac lewym bo lubię. Jak sie komuś nie podoba to niech mnie
wymija. A tu nagle słyszę pisk opon i oślpeiają mnie długie światła samochodu
za mną, ryk klaksonu, i ledwo ledwo a bym miał rozbity kufer! Ten palant
jechał ze 150 km/h. Kto mu pozwolił? Jestem uparty i mimo ze mi miga długimi
nie ustąpiłem mu i jechałem lewym pasem pustą trasą przez 8 km około 60 km/h
aż do skrzyżowania z Fieldorfa! Musiał mnie wyprzedzić środkowym! Osiągnąlem
swój cel! Pozdrawiam wszystkich lewoskrętnych!

Obserwuj wątek
    • mrzagi01 Re: Co za głupi kretyn! Brak mi słów! 19.02.03, 12:09
      obawiam sie ze glupim kretynem w tym przypadku jestes ty, a twoj nick jest
      bardzo adekwatny. Dlaczego? odpowiedz znajdziesz w kodeksie drogowym.
    • remo29 Re: Co za głupi kretyn! Brak mi słów! 19.02.03, 12:35

> Zjeżdżam sobie moim sportowym 1.9 TDi na ropke ślimakiem z Al ujazdowskich/Al
      > Szucha na trasę Łazienkowską w stronę Pragi, po wyjechaniu ze zjazdu jadę
      > około 50 km/h i zjeżdżam od razu na skrajny lewy pas (przejeżdżam przeż trzy
      > puste pasy). Trasa jest prawie pusta, zarówno lewy jak i prawy pas są puste
      > ale ja chce jechac lewym bo lubię. Jak sie komuś nie podoba to niech mnie
      > wymija. A tu nagle słyszę pisk opon i oślpeiają mnie długie światła samochodu
      > za mną, ryk klaksonu, i ledwo ledwo a bym miał rozbity kufer! Ten palant
      > jechał ze 150 km/h. Kto mu pozwolił? Jestem uparty i mimo ze mi miga długimi
      > nie ustąpiłem mu i jechałem lewym pasem pustą trasą przez 8 km około 60 km/h
      > aż do skrzyżowania z Fieldorfa! Musiał mnie wyprzedzić środkowym! Osiągnąlem
      > swój cel! Pozdrawiam wszystkich lewoskrętnych!
      >

Jadę sobie pustą drogą. Jest szeroko jak na lotnisku, widoczność jak malina,
      więc wciskam pedał gazu głębiej dając poryczeć mojemu 5 litrowemu potworkowi.
      Wiem, że łamię ograniczenia prędkości, ale cholerka, raz na ruski rok można.
      Mam na liczniku może jakieś 150km/h, gdy znienacka z prawej strony wyladuje mi
      jakiś gapa, przelatuje przez dwa pasy i wpieprza się wprost przede mnie. Ja po
      hamulcu, bo widzę, że pan w swoim dizelku wybrał się na wycieczkę i pyrka sobie
      jakieś 50km/h. Błyskam długimi, bo żarty żartami, ale zwolnić nagle o 100km/h
      to nie takie proste. Ale gościu jest twardy i postanowił bronić lewego pasa jak
      niepodległości. Mało nie przydzwoniłem w jego kufer z błyszczącym "1.9".
      Wlokłem się za tym turystą chyba z 8km, ale stwierdziłem, że nie będę się z
      kmiotem licytował "kto kogo" i wyprzedziłem go w końcu z prawej. Pozdrawiam
      wszystkich bezmózgowców stawiających sobie za punkt honoru postawić na swoim.
    • Gość: Martin Ty palancie - dla takich jak ty jest pobocze! IP: mieszko.pl.u* 19.02.03, 12:35
      Przeczytaj kodeks drogowy, a pozniej wsiadaj za kierownice!
    • Gość: Niknejm Re: Co za głupi kretyn! Brak mi słów! IP: 143.26.81.* 19.02.03, 12:47
      Wiedziałem, że będą takie odpowiedzi, choć nie ja to pisałem. ;-))

Ludzie, to tylko prowokacja mająca uzmysłowić głupotę dwóch skrajnych postaw:
      bezsensownej, powolnej jazdy lewym pasem i jazdy po mieście z nadmierną
      prędkością...

Wyluzujcie i czytajcie uważniej :-)

Pzdr
      Niknejm
      • Gość: hip Re: Co za głupi kretyn! Brak mi słów! IP: *.pgi.waw.pl 19.02.03, 12:56
        Gość portalu: Niknejm napisał(a):

> Wiedziałem, że będą takie odpowiedzi, choć nie ja to pisałem. ;-))
        >
        > Ludzie, to tylko prowokacja mająca uzmysłowić głupotę dwóch skrajnych postaw:
        > bezsensownej, powolnej jazdy lewym pasem i jazdy po mieście z nadmierną
        > prędkością...

hip:
        Postawa 1: lewopasmowiec głupi i bezmyślny, jadący zbyt wolno i powołujący się
        na zapis nakazie jazdy z dozwoloną prędkością.
        Postawa 2: lewopasmowiec, schamiały i bezmyślny wariat powołujący się na zapis
        o konieczności jazdy prawym skrajnym pasem (dotyczy wszystkich użytkowników
        oprócz niego).
        pozdr
        • Gość: maciek Re: Co za głupi kretyn! Brak mi słów! IP: 217.11.134.* 19.02.03, 15:50
          Gość portalu: hip napisał(a):

> Gość portalu: Niknejm napisał(a):
          >
          > > Wiedziałem, że będą takie odpowiedzi, choć nie ja to pisałem. ;-))
          > >
          > > Ludzie, to tylko prowokacja mająca uzmysłowić głupotę dwóch skrajnych post
          > aw:
          > > bezsensownej, powolnej jazdy lewym pasem i jazdy po mieście z nadmierną
          > > prędkością...
          >
          > hip:
          > Postawa 1: lewopasmowiec głupi i bezmyślny, jadący zbyt wolno i powołujący
          się
          > na zapis nakazie jazdy z dozwoloną prędkością.
          > Postawa 2: lewopasmowiec, schamiały i bezmyślny wariat powołujący się na
          zapis
          > o konieczności jazdy prawym skrajnym pasem (dotyczy wszystkich użytkowników
          > oprócz niego).
          > pozdr

Jest jeszcze postawa 3: lewopasmowiec inteligentny i porządny jadący z
          dozwoloną szybkością powołujący się na to że na najblizszym skrzyzowaniu
          zamierza skręcić w lewo a okazuje się że nie tylko na najblizszym ale na trzech
          nastepnych skrzyżowaniach jest zakaz skrętu w lewo.

Chyba w takim duchu wypowidałeś się w wątku o niebieskim matizie??:)
          pozdr
          • Gość: hip Re: Co za głupi kretyn! Brak mi słów! IP: *.pgi.waw.pl 20.02.03, 14:02
            Gość portalu: maciek napisał(a):

> Jest jeszcze postawa 3: lewopasmowiec inteligentny i porządny jadący z
            > dozwoloną szybkością powołujący się na to że na najblizszym skrzyzowaniu
            > zamierza skręcić w lewo a okazuje się że nie tylko na najblizszym ale na
            trzech
            >
            > nastepnych skrzyżowaniach jest zakaz skrętu w lewo.
            >
            > Chyba w takim duchu wypowidałeś się w wątku o niebieskim matizie??:)

hip: Nie. W wątku o niebieskim Matizie wypowiadałem się na temat kierowcy
            Matiza.
            pozdr
      • Gość: Tomek Re: Co za głupi kretyn! Brak mi słów! IP: *.kolornet.pl 19.02.03, 14:30
        Juz raz sie przejechales na twierdzeniu ze post byl prowokacja. Widzac to, co
        dzieje sie na drogach smiem przypuszczac ze jest to autentyczna relacja
        autentycznego kretyna
        • Gość: Tomek Re: Co za głupi kretyn! Brak mi słów!-cd IP: *.kolornet.pl 19.02.03, 16:45
          TYm razem moja pomylka. Przepraszam Nicknejma za niedowierzanie :-)
          • Gość: Tomek Re: Co za głupi kretyn! Brak mi słów!-cd IP: *.kolornet.pl 19.02.03, 16:47
            Na dodatek zrobilem blad, ma byc oczywsicie NIKNEJMA. Chyba sobie odetne siec...
    • Gość: Max Lepiej żebyś mnie nie spotkał na drodze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.03, 15:38
      Ja mam 20 letniego, orurowanego i ważącego około 1.7 tony UAZA. Jak ktoś na
      mnie wymusza/zajeżdża mi drogę, etc to ja nie hamuję! I tak ten UAZ jest wart z
      2 tyś zł. Już 3 idiotów skasowałem - zawsze z ich winy - ja po prostu nie
      ustępuję.
      1 idiota - wyskoczył mi z podporządkowanej maluchem
      2 idiota - dresiarskie BMW chciał skręcić z lewego pasa w prawo - był korek i
      nie chciało mu się czekać bo na lewym była kolejka
      3 idiota - to co pierwszy - ale polonezem
      • Gość: Uparty muł eee tam IP: 193.0.236.* 19.02.03, 16:19
        eee tam, co mi tam zrobi twoj UAZ. Nie widziales ze napisalem ze mam 1.9 TDi?
        Wiesz co to za silnik? To sportowy diesel. Dzieki niemu przemykam moim
        sportowym Seatem Ibiza Cupra po ulicach z ogromnymi przyspieszeniami (dzieki
        momentowi obrotowemu jakiego nie ma zaden silnik benzynowy!!!) i super cicho!
        Tylko migne Ci przed maska zanim sie zorientujesz co sie stalo! A do tego moj
        dieselek pali 4 litry w miescie i jest bezwibracyjny!

www.stowarzyszenielewoskretnychburakownarope.com.pl/bolidy/ciche/bezwibracyjne/1
        .9Tdi/seat.html
        • wielki_czarownik Ale głupoty piszesz! 19.02.03, 18:57
          I co z tego, że masz 1.9 TDI? Czy w takim razie zderzenie z ciężarówką ci nie
          grozi, bo jesteś od niej szybszy? Brednie! Czy jak ktoś ma sportowy motor,
          który setkę osiąga w 3 sek, to jest całkiem bezpieczny na drodze? Po prostu jak
          będziesz chciał wymusić pierwszeństwo na UAZie Maxa, to on nie zahamuje i ci
          przygrzmoci. A w opisanej przez ciebie sytuacji Max po prostu nie zjedzie na
          prawy pas i wjedzie ci w kufer.
    • Gość: dziadek Re: Co za głupi kretyn! Brak mi słów! IP: *.elartnet.pl 19.02.03, 17:26

18.02 godz. 19.30

Wyszedłem z pracy zmęczony o 19.00. Zabrałem do samochodu koleżankę, żeby ją
      odwieźć do domu.
      Zjeżdżam sobie ślimakiem z Al ujazdowskich/Al.Szucha na trasę Łazienkowską w
      stronę Pragi, po wyjechaniu ze zjazdu jadę około 50 km/h. Kątem oka widzę, że
      moja pasażerka " zawisła na pasach ". Przyhamowałem, myślałem że usnęła a ona
      nie oddycha. Najbliższa pomoc na Niekłańskiej lub Szaserów. Rura, zjeżdżam od
      razu na skrajny lewy pas (przejeżdżam przeż trzy puste pasy). Trasa jest
      prawie pusta, i jadę 150, byle szybciej. A tu jakiś palant wlecze się lewym
      pasem. Przyhamowałem, światła i klakson a ch. nic. Wreszcie wyprzedziłem ktsa
      środkowym. Zdążyłem.. Ciebie też dopadnie każąca ręka sprawiedliwości ludowej.

> nie ustąpiłem mu i jechałem lewym pasem pustą trasą przez 8 km około 60 km/h
      > aż do skrzyżowania z Fieldorfa! Musiał mnie wyprzedzić środkowym! Osiągnąlem
      > swój cel! Pozdrawiam wszystkich lewoskrętnych!
      >
    • Gość: 130rapid Off topic IP: *.visp.energis.pl 19.02.03, 23:30
      > Co za głupi kretyn! Brak mi słów!

Mi też! ;-)

- Głupi kretyn.
      - Jeszcze większe zwiększenie.
      - Cofać się do tyłu.
      - Wznosić się do góry.
      - Ślepy niewidomy
      - Wszyscy jednogłośnie.
      - Niepotrzebny wypadek.

Uwielbiam takie teksty!!!
      Kontynuuj dalej!!! (że tak się pięknie wyrażę) ;-)
      • remo29 Re: Off topic 20.02.03, 09:45
        > - Głupi kretyn.
        > - Jeszcze większe zwiększenie.
        > - Cofać się do tyłu.
        > - Wznosić się do góry.
        > - Ślepy niewidomy
        > - Wszyscy jednogłośnie.
        > - Niepotrzebny wypadek.
        >
        > Uwielbiam takie teksty!!!
        > Kontynuuj dalej!!! (że tak się pięknie wyrażę) ;-)

To w dniu dzisiejszym zapisz je na kartce papieru :))
      • Gość: ma Re: Off topic IP: *.acn.waw.pl 20.02.03, 20:48
        Gość portalu: 130rapid napisał(a):

> > Co za głupi kretyn! Brak mi słów!
        >
        > Mi też! ;-)
        >
        > - Głupi kretyn.
        > - Jeszcze większe zwiększenie.
        > - Cofać się do tyłu.
        > - Wznosić się do góry.
        > - Ślepy niewidomy
        > - Wszyscy jednogłośnie.
        > - Niepotrzebny wypadek.
        >
        > Uwielbiam takie teksty!!!
        > Kontynuuj dalej!!! (że tak się pięknie wyrażę) ;-)

Teraz chwila mądrości - takie wyrażenia nazywa się tautologią :-)
    • Gość: daniel Re: Co za głupi kretyn! Brak mi słów! IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 21.02.03, 00:43
      oki zgadzam sie z Tobą ale ładna buzia czy kręgoslup to nie tylna klapa czy
      lewe drzwi ich sie nie da wylkepać czy wymienić!! A swoją drogą to ja
      takim "kierowcom" życze szerokiej drogi bo czy jeden czy drugi jak postawi na
      swoim to nieodpuści no bo jak by ON!!! a później sie ogląda WOT i 2 osoby
      zginęły, karambol, korki i inne pierdoły a przez co to przez to że nie umiemy
      ustępować!! Więc jak mam miejsce to ustępuje miejsca nic mi nie ubywa moge
      sobie popatrzeć z politowaniem jaki ten kierowca jest z sibie dumny... ale
      kilka razy miałem okazje doganiać rajdowców którzy mieli dzwona albo policja
      sie dziwnym trafem pokazała:)
      Życze więcej wyrozumiałości na drodze
      • Gość: Leon Re: Co za głupi kretyn! Brak mi słów! IP: *.swic.dialup.inetia.pl 21.02.03, 01:17
        Ten tekst jest zwykla prowokacja. Gosc ktory go zapoczatkowal pisal w tym
        stylu juz wczesniej pod inna ksywka, wiec nie warto dyskutowac. Po co? Zeby
        jolop sie nacieszyl???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka