Dodaj do ulubionych

Volvo S60 D5 185 KM vs VW Passat 170KM TDi

05.09.06, 14:12
Co byście wybrali ???
Obserwuj wątek
    • misza36 Re: Volv 05.09.06, 14:20
      ja passata jest tanszy obszerniejszy ma lepszy silnik ze skrzynia dsg
      biksenonami i nawigacja w najbohatszej wersji highline kosztuje 135 000 zl goly
      volvo pewnie ze 150000
      • pindoll Re: Volv 05.09.06, 14:37
        misza36 napisał:

> ja passata jest tanszy obszerniejszy ma lepszy silnik ze skrzynia dsg
        > biksenonami i nawigacja w najbohatszej wersji highline kosztuje 135 000 zl
        goly
        >
        > volvo pewnie ze 150000

goły kosztuje 145 tyś i faktycznie jest gorzej wyposażony. Ale nigdy passat nie
        będzie przynależał do klasy premium - chyba że w Polsce.
        • misza36 Re: Volv 05.09.06, 14:39
          ja sie znaczkami nie pasjonuje
          • magnum8 Re: Volv 05.09.06, 14:42
            A jakieś inne kryteria poza cenowym ?
            • misza36 Re: Volv 05.09.06, 14:47
              kryterium 1 wielkosc wnetrza tu zdecydowanie zwyciaza passat
              2 silnik tutaj takze passat silnik znacznie nowoczesniejszy dynamiczniejszy i
              osczedniejszy niz w wolvo
              3 tansze czesci i serwis
              4 cena i wyposazenie
              nie widze nic w czym to volvo mialo byc lepsze oprocz imageu
              • magnum8 Re: Volv 05.09.06, 14:50
                Pompowtryskiwacze nowsze od D5 ???
                • misza36 Re: Volv 05.09.06, 14:55
                  a w czym ten D5 jest lepszy od 2.o tdi 170 km vw spalanie podobne , tdi jest o
                  wiele bardziej dynamiczniejszy, a i jescze jedno D5 z powodu nieparzystej
                  liczby cylindrow przy wolnych obrotach sztrasznie wibruje i przenosi drgania
                  na karosewroe a zwlaszcza na kierownice i przednie fotele jechalem kiedys v70 z
                  tym silnikiem
                  • pindoll Re: Volv 05.09.06, 14:57
                    misza36 napisał:

> a w czym ten D5 jest lepszy od 2.o tdi 170 km vw spalanie podobne , tdi jest
                    o
                    > wiele bardziej dynamiczniejszy, a i jescze jedno D5 z powodu nieparzystej
                    > liczby cylindrow przy wolnych obrotach sztrasznie wibruje i przenosi drgania
                    > na karosewroe a zwlaszcza na kierownice i przednie fotele jechalem kiedys v70
                    z tym silnikiem

pewnie jechałeś ze 3 lata temu, tak?
                    • misza36 Re: Volv 05.09.06, 14:58
                      nie rok temu
                  • kstpn Re: Volv 05.09.06, 15:24
                    Jakoś dane nie potwierdzają tej dynamiki VW przysp 0-100kM/h 8,6s moment 350Nm
                    przy Volvo odpowiednio 8,2 sek 400Nm
                  • ramonka27 Re: Volv 05.09.06, 17:11
                    Hmmmm A od kiedy to czterocylindrówka chodzi lepiej i równiej niż pięcio????
                    Sześcio tak ale nie cztero.
                    • simr1979 Re: Volv 05.09.06, 17:18
                      ramonka27 napisała:

> Hmmmm A od kiedy to czterocylindrówka chodzi lepiej i równiej niż pięcio????

Odkąd 2+2=4
                      • ramonka27 Re: Volv 05.09.06, 17:22
                        aha
                        to biorę VOLVO bo ma 5
                        2,5+2,5 = 5
                • misza36 Re: Volv 05.09.06, 14:56
                  a w czym ten D5 jest lepszy od 2.o tdi 170 km vw spalanie podobne , tdi jest o
                  wiele bardziej dynamiczniejszy, a i jescze jedno D5 z powodu nieparzystej
                  liczby cylindrow przy wolnych obrotach sztrasznie wibruje i przenosi drgania
                  na karosewroe a zwlaszcza na kierownice i przednie fotele jechalem kiedys v70 z
                  tym silnikiem.
        • callafior Re: Volv 08.09.06, 22:54
          > będzie przynależał do klasy premium - chyba że w Polsce.
          Jest taka różnica między volvo a passatem - volvo ma znaczek premium a coraz
          częściej plebejskie silniki forda i renault, a vw nie ma premium zasadniczo
          tylko znaczka. Może nieco przesadzone, ale w dużym uproszczeniu taka jest prawda...
          • kstpn Re: Volv 09.09.06, 10:24
            Nic bardziej mylnego ! Najnowsze diesle są produkcji Volvo.
            • callafior Re: Volv 10.09.06, 19:57
              No to w takim razie całe szczęście wyciągnęli wnioski z poprzednich wpadek. Ale
              od dłuższego czasu odwalali lipę z tymi "pożyczanymi" silnikami.
              • jay_z Oj gucio wiecie a gadacie 10.09.06, 20:02
                Volvo ma TYLKO jeden SWOJ silnik Diesla - D5.

CALA reszta tj 1.6 i 2.0 to produkcja PSA, czyli Peugeot/Citroen.
    • misza36 ws 05.09.06, 14:33
      www.samochodyswiata.pl/viewtopic.php?t=14787
      to ten pasaat w wersji highline o ktorym mowie
    • sven_b Re: 05.09.06, 15:02
      Odnosze wrazenie ze odpowedziales sobie na pytanie jeszcze przed zalozeniem
      tematu.
      • magnum8 Re: 05.09.06, 15:06
        Liczyłem na konkretne informacje użytkowników tych aut lub tych którzy
        przynajmniej raz się przejechali.
        • simr1979 Re: 05.09.06, 15:59
          Jeśli aktualne modele mają się do siebie podobnie jak ich poprzednie generacje,
          to zdecydowanie Volvo jest przyjemniejszym autem (porównuję wersje benzyna turbo)
    • autofil volvo czt passat? 05.09.06, 15:05
      Niedawno dostalem na 1 dzien S60 jako auto zastepcze - na okres serwisu. Silnik
      D5, ale automat. Silnik fajny, automat duzo psul w nim moim zdaniem. Zadnych
      drgan i wrecz nie slychac dizla.

Minus - straszny plastik w srodku, troche sie zawiodlem, wcale nie taki duzy
      jak by sie wydawalo.

Passat. Jechalem tylko raz i tylko jako pasazer. Mimo ze nie jestem fanem VW to
      nowy Passat jest calkiem calkiem. Moim zdaniem ladniejszy od S60. Jednak nie
      jest tak samo bezpieczny. Ale nie zawsze "o to chodzi" ;)
      • wonnan29 Re: volvo czt passat? 05.09.06, 15:21
        autofil napisał:
        > nowy Passat jest calkiem calkiem. Moim zdaniem ladniejszy od S60. Jednak nie
        > jest tak samo bezpieczny.

???Z glowa wszystko ok?
        • autofil Re: volvo czt passat? 05.09.06, 15:37
          Mnie glowa nie boli - takie sa fakty.
          • greenblack Re: volvo czt passat? 05.09.06, 15:43
            Szwedzka stal itd. Lecz siem na mózg. Passat ma 5*, a S60 4*.
            • autofil Re: volvo czt passat? 05.09.06, 15:46
              Nie rozsmieszaj mnie. Te gwiazdki mozesz dobie w 4 litery wsadzic, bo przyznaja
              je "za nic". Np za ochrone pieszego juz jest jedna. I tak dalej. Smieszny
              jestes wacek, smieszny.
            • kstpn Re: volvo czt passat? 05.09.06, 15:55
              Widocznie Niemcy lepij płacą. Podobnie jest w przypadku Auto Świata i
              innych "obiektywnych" pseudo pism o motoryzacji.
      • kstpn Re: volvo czt passat? 05.09.06, 15:37
        Widzę że mit Passata opanował forum. Cóż, stereotypy umierają ostatnie...
        • autofil Re: volvo czt passat? 05.09.06, 15:38
          O co ci chodzi? Jaki mit?
          • kstpn Re: volvo czt passat? 05.09.06, 15:42
            Mit niezwodnej , solidnej niemieckiej technologii. To już prehistoria.
            • autofil Re: volvo czt passat? 05.09.06, 15:44
              Ja nie napisalem NIC o tym, ktore auto jest bardziej niezawodne. Moim zdaniem,
              nigdzie teraz nie ma niezawodnych samochodow.
              • ramonka27 Re: volvo czt passat? 05.09.06, 17:14
                Ja wam powiem co bym wybrał. Wybrałbym BAWARKĘ, ale że tutaj jej nie ma to
                wybieram VOLVO. :D:D:D:D:D
    • james05500 Re: volvo S60 d5 185 KM vs VW Passat 170KM TDi 05.09.06, 17:07
      Hey! Ja mam od tygodnia Volvo z D5 (nie S60) i wczoraj był u mnie na wódeczce
      kumpel właściciel tegoż Passata z tym silnikiem. Facet był i jest bardzo
      szczery i po kilku kielichach i małej przejażdzce (przed kielichami) powiedział
      o volviaku: "K**wa!!!! To jest inna bajka! Pasior może się chować!!!!" Ot!
      Życie!!!
      Pozdr
    • 01boryna Roznice 05.09.06, 17:21
      magnum8 napisał:

> Co byście wybrali ???

To sa dwa auta ktore wlasciwie nie powinny byc porownywalne. Bzdura jest mit o
      glosnosci Volva w srodku o drgawkach przenoszonych na kierownice (czytalem juz
      ze nawet szyby dzwonia) o awaryjnosci czy jak ktos napisal marnym wykonczeniu
      (beznadziejne plastiki - nigdy synku nie siedziales w S60). Volvo wewnatrz jest
      wieksze, ma mniejszy bagaznik z gorszym dostepem. Komfort jazdy jest
      zdecydowanie wyzszy lecz jesli ktos szuka auta o zacieciu "sportowym" to
      powinien obejrzec sie za Passatem. Ponadto VW oferuje on lepsze wyposazenie i
      jak sadze tansze i latwiej dostepne czesci zamienne. Silnikowo bardziej mi
      pasuje D5 185PS Volvo. Passat jest w Niemczech chetnie kupowany przez
      rzemieslnikow, jako samochod dla przedstawicieli firm, dla hobbystow i rodzin
      wielodzietnych. O Volvo S60 tego powiedziec nie mozna
      • james05500 Re: Roznice 05.09.06, 17:28
        Brawo!!!
        Absolutnie się zgadzam!!!
        Pozdr
      • black_code Re: Roznice 05.09.06, 17:50
        01boryna napisał:

>
        > To sa dwa auta ktore wlasciwie nie powinny byc porownywalne. Bzdura jest mit
        o
        > glosnosci Volva w srodku o drgawkach przenoszonych na kierownice (czytalem
        juz
        > ze nawet szyby dzwonia) o awaryjnosci czy jak ktos napisal marnym wykonczeniu
        > (beznadziejne plastiki - nigdy synku nie siedziales w S60). Volvo wewnatrz
        jest
        >
        > wieksze,

Chlopie z calym szacunkeim ale sie osmieszasz i dowodzisz ze nigdy nie
        siedziales w Passacie o ktorym mowa.Passat jest zdecydowanie wiekszy wewnatrz
        i to jest nie do zbicia jesli ktos chociaz raz siedzail w obu tych
        samopchodach.Sprawa druga to moze wydac sie dziwne ale Passat ma
        rzeczywiscie lepsze materialy wykonczeniowe to jest fakt drugi .

ma mniejszy bagaznik z gorszym dostepem. Komfort jazdy jest
        > zdecydowanie wyzszy

Bzura kolejna Passat ma wyraznie lepsze zawieszenie Volvo mimo wszystko
        bardziej nastawione na sport,Passat laczy komfort z mozliwosciami
        sportowymi .

lecz jesli ktos szuka auta o zacieciu "sportowym" to
        > powinien obejrzec sie za Passatem. Ponadto VW oferuje on lepsze wyposazenie i
        > jak sadze tansze i latwiej dostepne czesci zamienne. Silnikowo bardziej mi
        > pasuje D5 185PS Volvo. Passat jest w Niemczech chetnie kupowany przez
        > rzemieslnikow, jako samochod dla przedstawicieli firm, dla hobbystow i rodzin
        > wielodzietnych. O Volvo S60 tego powiedziec nie mozna.

I tak na koniec ,silnik 2.0tdi 170 koni to nie jest zwyczajny znany
        silnik na pompowtryskiwaczach tylko chybaq zdecydowanie najbardziej
        nowoczesna w tej chwili konstrukcja silnika diesla ,jest cichy i
        mocny .Owszem jest na pompowtryskiwaczach ale dzialajacych na innej
        zasadzie niz dotychczas ,to nie jest tylko wzmocniony silnuik 2,0 140 koni
        ale silnik w ktorym zastosowano najnowoczesniajeszy system wtrysku
        paliwa ,moze to brzmi jak reklama Passata ale rzeczywiscie ten samochod
        oferuje wyzszy poziom niz omawiane Vol;vo ,cio ktorzy naprawde mieli
        doczynienia z obydwoma samochodami obiektywanie powinie tak
        stwierdzic .Potrwierdzenie to jazda probna ,inna rzecz ze Volvo oferuje
        klimar ktyorego Passata nie jest wstanie osiagnac poprzxez swoja
        powszechnasc ,model ten kojarzy sie z samochodem typowo rzemiesliniczym
        ale juz od poprzedniego modelu tak nie jest Passat smialo moze
        konkurowac z klasa wyzsza brak mu tylko image

• 01boryna Re: Roznice 05.09.06, 18:20
          Nie bardzo mi sie chce dokladnie odpisywac szczegolowo, powiem tylko jedno.
          Passat o ktorym mowa stoi przez plot u sasiada. Wersja kombi. Volvo u mnie w garazu.
          I jeszcze jedno. Nie powinno porownywac sie tak roznych wiekowo konstrukcji. Co
          prawda D5 jest z zeszlego roku, reszta auta ale sprzed 8 lat.
          • autofil Re: Roznice 05.09.06, 19:34
            No to rozumiem czemu tak zachwalasz to S60... bo sam takie masz. Widzisz, ja
            takze mam Volvo - nie S60, bo te mialem jako auto zastepcze na 1 dzien, jak
            moje mialo okresowy przeglad.

Mimo ze jestem fanem Volvo, cenie sobie ta marke i bardzo mi sie te samochody
            podobaja, to nadal uwazam, ze S60 w porowaniu do Passata wypada gorzej. Mowie
            to mimo tego, ze wrecze zbiera mi sie na wymioty jak pomysle o samochodach VW.
            S60 w srodku jest tandetne. Te plasiki pomiedzy przednimi fotelami - kiepskie.
            Duzo szpar i dziur roznych. Do tego schowek - to samo TWARDY plastik - szkoda.
            Plastiki w nowym V50 sa o niebo lepsze - jak nie wierzysz to sprawdz sam, moze
            sie przekonasz.

Tak naprawde to jedyne co ten samochod mial dobrego to silnik (szkoda ze byl to
            automat) i nawigacja, ktora sie bardzo fajnie otwiera :) Ale to zadna nowosc bo
            V50 ma taki sam system.

Jesli chodzi o bezpieczenstwo, to Passat zostaje w tyle, mimo ze jest nowsza
            konstrukcja niz omawiane S60.
            • 01boryna Re: Roznice 05.09.06, 20:02
              autofil napisał:

> No to rozumiem czemu tak zachwalasz to S60... bo sam takie masz. Widzisz, ja
              > takze mam Volvo - nie S60, bo te mialem jako auto zastepcze na 1 dzien, jak
              > moje mialo okresowy przeglad.
              >
              > Mimo ze jestem fanem Volvo, cenie sobie ta marke i bardzo mi sie te samochody
              > podobaja, to nadal uwazam, ze S60 w porowaniu do Passata wypada gorzej. Mowie
              > to mimo tego, ze wrecze zbiera mi sie na wymioty jak pomysle o samochodach VW.
              > S60 w srodku jest tandetne. Te plasiki pomiedzy przednimi fotelami - kiepskie.
              > Duzo szpar i dziur roznych. Do tego schowek - to samo TWARDY plastik - szkoda.
              > Plastiki w nowym V50 sa o niebo lepsze - jak nie wierzysz to sprawdz sam, moze
              > sie przekonasz.
              >
              > Tak naprawde to jedyne co ten samochod mial dobrego to silnik (szkoda ze byl to
              >
              > automat) i nawigacja, ktora sie bardzo fajnie otwiera :) Ale to zadna nowosc bo
              >
              > V50 ma taki sam system.
              >
              > Jesli chodzi o bezpieczenstwo, to Passat zostaje w tyle, mimo ze jest nowsza
              > konstrukcja niz omawiane S60.

w Volvo widze zalety ale i wady. Wiele z nich, jak chocby zle usytuowana
              stacyjka czy maly, zle dostepny bagaznik doprowadzaja mnie do szalu ale nie
              przeslania mi to zalet. Wiele z tych wad skladam na karb przestarzalej
              konstrukcji, zalety ciesza. Plastiki w panelu srodkowym nie sa nadzwyczajne choc
              przy bezowych skorach "gina w tloku". Bylem na przedpremierowym pokazie S80.
              Nowe S60 ma byc jakoscia i stylingiem bardzo zblizone.
              Mnie naprawde jest wszystko jedno kto jakim autem jezdzi. Wybor auta jest
              wyborem albo rozsadkowym albo emocjonalnym. Zdecydowalem sie na S60 i byly to
              czyste emocje. Zrobilem jazdy probne porownywalnymi autami: 3er, Passat, Jaguar,
              C-Klasse. Wynik jest znany. Nie prowadze reklamy S60, podzielilem sie moimi
              spostrzezeniami. Kazdy moze kupic auto jakie chce, chetnie pomacham przez szybe
              forumowiczowi siedzacemu w Ferrari albo RR i ... zostane w tyle...

Jesli chcesz mozesz porownac S60 to tylko do Passata model z roku 1998. Poczekaj
              do wiosny i porownaj dopiero wtedy Passata z S60. Chyba sie zdziwisz...
              • autofil Re: Roznice 05.09.06, 20:27
                No i od razu inna rozmowa :) Dodam, ze ten co ja mialem przyjemnosc uzywac tez
                byl z bezowa skora :)

Stacyjka - mi sie podoba rozwiazanie z V50, czyli w ecntralnej konsoli.
                Zlodzieje mowia ze nie do "zlamania" bo trzeba wymieniac cala konsole :) I
                dobrze hihihi.

Tez jestem ciekaw nowego S60.
                • 01boryna Re: Roznice 05.09.06, 20:41
                  autofil napisał:

> No i od razu inna rozmowa :) Dodam, ze ten co ja mialem przyjemnosc uzywac tez
                  > byl z bezowa skora :)

no i co, plastiki az tak bardzo przeszkadzaly? Esteta z z ciebie :)

> Stacyjka - mi sie podoba rozwiazanie z V50, czyli w ecntralnej konsoli.
                  > Zlodzieje mowia ze nie do "zlamania" bo trzeba wymieniac cala konsole :) I
                  > dobrze hihihi.

Mozna bedzie zamowic sobie Keyless. Wtedy ukradna cala przednia czesc samochodu
                  z silnikiem przy okazji :) W nowym S80 stacyjka jest w podobnym miejscu co w V50

>
                  > Tez jestem ciekaw nowego S60.

Wierz mi fajne auto, mam nadzieje ze jak w porownaniu obecnego S60 i S80 nowe
                  S60 bedzie ladniejsze i doskonalsze w formie...
          • simr1979 Re: Roznice 06.09.06, 11:19
            01boryna napisał:

> Co
            > prawda D5 jest z zeszlego roku, reszta auta ale sprzed 8 lat.

No, no - a ciemny lud wszystko kupi...;)
            Jak się ma tak emocjonalny stosunek do auta, to wypadało by się choć
            podstawowych faktów na jego temat nauczyć.....
            • 01boryna Re: Roznice 06.09.06, 19:02
              simr1979 napisał:

> No, no - a ciemny lud wszystko kupi...;)
              > Jak się ma tak emocjonalny stosunek do auta, to wypadało by się choć
              > podstawowych faktów na jego temat nauczyć.....

Co masz na mysli, wspomoz niewiedzacego....
        • kstpn Re: Roznice 06.09.06, 09:01
          black_code napisał:

> 01boryna napisał:
          >
          >
          > >

>>
          > Bzura kolejna Passat ma wyraznie lepsze zawieszenie Volvo mimo
          wszystko
          > bardziej nastawione na sport,Passat laczy komfort z mozliwosciami
          > sportowymi .

Z całym szacunkiem, jeździłem jednym i drugim. Jakoś nie zauważyłem tego
          połączenia komfortu ze sportem w VW. Zawieszenia są porównywalne.

>>
          > I tak na koniec ,silnik 2.0tdi 170 koni to nie jest zwyczajny znany
          > silnik na pompowtryskiwaczach tylko chybaq zdecydowanie najbardziej
          > nowoczesna w tej chwili konstrukcja silnika diesla ,jest cichy i
          > mocny .Owszem jest na pompowtryskiwaczach ale dzialajacych na innej
          > zasadzie niz dotychczas ,to nie jest tylko wzmocniony silnuik 2,0 140
          koni
          >
          > ale silnik w ktorym zastosowano najnowoczesniajeszy system wtrysku
          > paliwa ,moze to brzmi jak reklama Passata ale rzeczywiscie ten samochod
          > oferuje wyzszy poziom niz omawiane Vol;vo ,

Rzeczywiście to mało udolna próba reklamy VW. Stara technologia a jednak
          najnowsza hmmm... ciekawe. Pompowtryskiwacz ale jakiś taki inny -lepszy nowszy.
          Żenująca argumentacja. Podaj jakieś konkrety tej "lepszości"
          • dezel Zasilanie PD w passacie 09.09.06, 08:48
            Pompowtryskiwacze II generacji wielootworkowe (bodaj 5), mogace w czasie jednego
            cyklu podac paliwo do 5 razy z cisnieniem wtrysku 2200 bar.
            Szyna CR i wtryskiwacze CR II i III generacji sa także 5 otworowe o 5 krotnym
            wtrysku w czasie cyklu i cisnieniu 1600-1800 bar.
            Stąd silnik 2.0 TDI jest cichszy od starego o hałasie porównywalnym z CR i
            znaczaco mniejszym zuzyciu paliwa.
            PS 2.0 tdi 140 km to 3 otworkowe wtryskiwacze o 2 krotnym podaniu paliwa w cyklu.
            PS PD II generacji to zdecydowanie najnowoczesniejsze rozwiazanie - niestety na
            razie najdroższe przez stosowanie przez tylko I koncern..
    • paulinapolak w PL jest jeszcze problem kradziezy aut... 05.09.06, 17:50
      ... a Passat jest, jak mowil mi niedzawno znajomy mechanik, najprostszym autem
      do kradziezy. z volvo idzie juz duzo gorzej. no i nie chca go krasc, bo trudno
      czesci sprzedac. czego w zaden sposob nie mozna powiedziec o Passacie.
      • black_code Re: w PL jest jeszcze problem kradziezy aut... 05.09.06, 18:02
        paulinapolak napisała:

> ... a Passat jest, jak mowil mi niedzawno znajomy mechanik, najprostszym autem
        > do kradziezy. z volvo idzie juz duzo gorzej. no i nie chca go krasc, bo trudno
        > czesci sprzedac. czego w zaden sposob nie mozna powiedziec o Passacie.
        Bzdura nastepna ,czy napfrawde trzeba byc tak ograniczonym zeby tak
        pojamowac temat?
        Polecam raport zabezpieczen samochod przedstawiny przez jakies
        brytyjskie pismo ,Passat jak i wiekszosc nowoch samochodw z grupy VWE
        maja bardzo dobre oceny .To co mowi mechanik dotyczy starych
        generacji Passatow i to one sa tak popularne wsrod zlodziei.Troche logiki
        i myslenia .
    • misza36 Re: 06.09.06, 13:55
      same brednie passat z najbogatszym wyposazenie hihhline biksenonanmi nawigacja
      skrzynia dsg kosztuje 138 000 zl podstawowy model s.60 kosztuje 145 000 zl
      zeby mial to wyposenie co passat i skrzynie polautomartyczna chodz gorsza od
      dsg trzeb adac za wersje summum 184 000 zl/
      1 passat ma przewage w zdecydowanej wiekszej ilosci miejsca w srodku
      2 jakosc tworzyw w wersji highline jest na pewno nie gorsza niz w volvo [
      skora , aluminium]
      3 silnik vw jest nowoczesniejszy i dynamiczniejszy od volvo to nie sa typowe
      pompowtryskiwacze to calkiem nowa konstrukcja
      4 pasat ma zdecydowanie lepsze wzawieszenie
      5 passat ma 5 gwiazdek w tescie volvo 4 , passat to o 5 lat mlodsza konstrukcja
      i nie widze przewagi wolvo w bezpieczenstwie
      6 serwis i ceny czesci zdecydowanie przemawiaja za vw
      7 jest to samochod mlody i nie wiadomo jak sie bedzie psul wiec nie
      wypowiadajcie ocen w kazdym razie popredni pasat zdecydowanie mniej stal w
      warszatatch niz jego konkurent s40
      8 z tego co pamietam o tym micie szwedzkiej stali i pracownikow itp. ten model
      jest chyba produkowany w belgii tam gdzie mniejsze modele

jednym slowem piszecie bzdury
    • misza36 Re: V 06.09.06, 14:02
      a jezeli chodzi o ta szwedzka superstal to najlepsze jakosciowo rudy zelaza nie
      sa w szwecji a wrosji wydobywa je spolka norilski nikiel i buduje z nich m.in
      stopy do tytanowych atomowych okretow podwodnych ktore maja najwiweksze
      zanuzenie na swiecie [ to tak w ramch dygresji]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka