Dodaj do ulubionych

Pontiac Trans Sport!!!!!!

07.09.06, 17:52
Mam na oku zakup pontaica trans sport 2,3 z instalacja gazowa roczniki 94,
95, 96. Prosze o opinie o tym autku jego bylych badz aktualnych posiadaczy. z
gory dzieki. pozdro
Obserwuj wątek
    • greenblack Re: Pontiac Trans Sport!!!!!! 07.09.06, 18:44
      2.3 to gowno. Jak już to V6.
      • mar815 Re: Pontiac Trans Sport!!!!!! 07.09.06, 19:58
        jakie gó.. g... to ty masz w mózgu jeżdziłes chociaż tym samochodem ze sie
        wypowiadasz tylko bez bajek bo mysle ze nie zapytaj kazdego kto tym jezdzil jak
        sie plywa nawet po zajebiscie dziurawych polskich pseudo drogach silnik 3,8
        jest robiony pod Ameryki a europejska wersja 2,3 zupelnie wystarcza tu nie
        chodzi o super dynamike tylko o komfort, wygode i bezpieczeństwo. lewusy nie
        pisac szkoda klawiatury
        • frequentflyer Re: Pontiac Trans Sport!!!!!! 07.09.06, 20:03
          mar815 napisał:

> europejska wersja 2,3 zupelnie wystarcza tu nie
          > chodzi o super dynamike tylko o komfort, wygode i bezpieczeństwo.

Bezpieczeństwo bez dynamiki to naprawdę nowatorskie zestawienie. bezpieczeństwo
          i amerykańskie vany to też wewnętrznie sprzeczne połączenie.
          • mar815 Re: Pontiac Trans Sport!!!!!! 07.09.06, 20:08
            nie pisze o super zrywnosci ale w porownaniu z tymi szrotami z niemiec ktore
            zapychaja komisy i drogi to w zupelnosci wystarczy.
            • traczykowski Re: Pontiac Trans Sport!!!!!! 07.09.06, 20:14
              jezdze chevroletem lumina to to samo silniczek 3.3 extra
        • callafior Re: Pontiac Trans Sport!!!!!! 10.09.06, 19:49
          > sie plywa nawet po zajebiscie dziurawych polskich pseudo drogach silnik 3,8
          > jest robiony pod Ameryki a europejska wersja 2,3 zupelnie wystarcza tu nie
          > chodzi o super dynamike tylko o komfort, wygode i bezpieczeństwo. lewusy nie
          > pisac szkoda klawiatury
          Ja też nie brałbym 2.3 bo w tak cieżkim aucie będzie mało trwały, zwłaszcza na
          gazie, niestety im słabszy silnik tym większa awaryjność, ze względu na większe
          obciążenie jednostki. Nie jest to może takie g..o, ale zwyczajnie mocniejsze
          silniki będą trwalsze, tym bardziej, że myślisz o gazie.
    • trug Re: Pontiac Trans Sport!!!!!! 07.09.06, 20:33
      Wystrzegaj się jak ognia tego motoru. Lipa straszna, awaryjny jak cholera.
      Zdecydowanie bierz (jeśli lubisz takie wózki) voyagera z dieslem. Jeśli benzyna
      to poszukaj pontiaca z 3,2 do 3,8.
      W tych 2,3 leci wszystko: panewki, tłoki, korbowód bokiem wychodzi. Po prostu
      nieudana jednostka. Nie wiem, ale coś mi się wydaje, że te motorki (2,3) były
      kiedyś w sierrach. Poszperaj po sieci, na pewno coś znajdziesz o tych niezwykle
      awaryjnych jednostkach.
      • swoboda_t Re: Pontiac Trans Sport!!!!!! 09.09.06, 12:26
        Fordowskie 2,3 to były V6 - dość solidne zresztą. Ten w Pontiacu (GM!!) to R4.
        Nie mają nic wspólnego.
    • dr.verte Re: Pontiac Trans Sport!!!!!! 07.09.06, 20:40

w żadnego transPorta bym nie wchodził choć trzeba mu przyznać,że auto miało
      naprawdę nowoczesną i odważną stylistykę w swoich czasach
    • misza36 Re: Pontiac Trans Sport!!!!!! 09.09.06, 12:00
      to jeden z najbardziej psujacacyh sie samochodow , ceny czeci maskaryczne ja
      bym ci odradzil
    • misza36 Re: Pontiac Trans Sport!!!!!! 09.09.06, 12:01
      tandetne plastiki w srodku niby duzy van ale miejsce w se]rosku calkowicie
      nieprzemyslane ogromne przeszklone okna nagrzewajce sie w lecie, siada wszystko
      jezdzilem chevroletem lumina bardzo podobnym
    • edek40 Re: Pontiac Trans Sport!!!!!! 10.09.06, 22:23
      Tylko nie 2,3. Najczestrza usterka jest pekajacy rozrzad. Koszt naprawy astronomiczny. Jezdze pontiaciem 3,1. Przemieszcza sie i nie zawodzi. Jest prosty w budowie. 3,8 wymaga nieco wiecej wiedzy serwisowej, ale tez jest OK. Ceny czesci w USA sa przyzwoite. W Polsce bardzo roznie. Trzeba wydeptac swoje sciezki.
    • misza36 Re: Pontiac Trans Sport!!!!!! 11.09.06, 14:46
      w polsce ceny czesci sa ogromne , kup cokolwiek a nie trans sporta espace moze
      cos innego renault to tez auto nienajlepsze ale na pewno od tego zlomu
    • misza36 Re: Pontiac Trans Sport!!!!!! 11.09.06, 15:27
      kup sobie lepiej bmw 7 z poczatku lat 90 miejsca w srodku wiecej mniej sie
      psuje komfort lep[szy i uzytkowanie tansze bo widze ze na kasie ci nie zalezy
      skoro hcesz to kupic
    • mar815 Re: Pontiac Trans Sport!!!!!! 11.09.06, 17:40
      Mówiłem, że mogę kupic a nie że kupuje, szukam czegoś ciekawego do 10 lat,
      wygodnego, niezawodnego, pontiac byl jednym z pomysłów bejcy 7 nie chce bo to z
      poczatku lat 90' to teraz juz zajechana, wyklepana kupa złomu nie zawsze
      jasnego pochodzenia spalanie czolgowe, wiec to napewno odpada.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka