Dodaj do ulubionych

>>hamownia<<

IP: *.acn.pl 09.03.03, 10:34
Chciałem zapytać szanownych forumowiczów gdzie w obrębie Warszawy znajdę
hamownie oraz jaki jest koszt badania. Bardzo jestem ciekaw wyników bo
przerobiłem w szanującej się firmie na gaz i z moich dotychczasowych odczuć
tak jak moc max była przy 6000 tak teraz po 5000 tyś silnik jakby wyraźnie
słabł. Chyba delikatnie na niekorzyść zmienił się zakres i krzywa momentu
obr oraz mocy.

pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: Mancer Re: >>hamownia<< IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.03, 13:30
      VTG
      ul. Trakt Brzeski 94a
      05-070 Sulejówek k/Warszawy
      Tel. (0-22) 783 01 05
      Fax. (0-22) 783 01 06

www.vtg.info.pl/
      Koszt badania AFAIR 250zl.

• Gość: Ryszard Re: >>hamownia<< IP: *.acn.pl 09.03.03, 16:57
        Gość portalu: Mancer napisał(a):

> VTG
        > ul. Trakt Brzeski 94a
        > 05-070 Sulejówek k/Warszawy
        > Tel. (0-22) 783 01 05
        > Fax. (0-22) 783 01 06
        >
        > <a href="http://www.vtg.info.pl/"target="_blank">www.vtg.info.pl/</a>
        > Koszt badania AFAIR 250zl.

Dzięki za odzew ale 250 zł to w moim mniemaniu trochę za dużo(aż tak ciekaw
        nie jestem) czy jest gdzieś taniej, przecież to nie skomplikowana operacja)?

pzdr
        • hidden Re: >>hamownia<< 09.03.03, 17:20
          Gość portalu: Ryszard napisał(a):

>
          > Dzięki za odzew ale 250 zł to w moim mniemaniu trochę za dużo(aż tak ciekaw
          > nie jestem) czy jest gdzieś taniej, przecież to nie skomplikowana operacja)?
          >

Niestety koszty są właśnie takie.W Krakowie 250-300 zł.Trudno będzie znaleźć
          coś niżej.Operacja może skomplikowana nie jest ale urządzenie drogie.
        • polokokt Re: >>hamownia<< 09.03.03, 17:20
          taniej raczej nie znajdziesz bo hamowni podwoziowych jest malo w naszym kraju
          (wrecz na palcach jednej reki pewnie by policzyl, moze w ostrym porywie trzeba
          by ze dwa palce z drugiej dolozyc). Sama operacja nie jest skomplikowana ale te
          urzadzenia tez nie sa tanie i nikt tego za 25 zl nie bedzie robil.
          • Gość: Ryszard Re: >>hamownia<< IP: *.acn.pl 09.03.03, 22:02
            Dzięki Panowie za odpowiedź. Fakt, macie rację osprzęt jest drogi i każdy
            chcee by mu się jak najszybciej zwróciło. Zakładałem zrobić pomiar w razie
            ceny oscylującej w granicach 75-150 zł. Mój samochód to R Megane 1.4 16V,
            któremu zamotnowano ostatnio inst. gazową Landi. Ciekaw jestem o ile spadł
            moment obrotowy i jak się miewa moc ponieważ wbrew zapewnieniom warsztatu
            (nowoczesna instalacja) róznica jest wyczuwalna.
            Rozmawiałem z mechanikiem, który stwierdził iż spadek mocy jest niewielki
            natomiast gorzej jest z momentem. Zastanawia mnie jak powyższe informacje
            wyglądają w konfrontacji z wiedzą "gaziarza" który twierdzi, że owszem moc
            spada ale moment obr. wzrasta. Moim skromnym zdaniem rację ma mechanik co
            poparł badaniami jak się okazuje Vectry 2.5L V6. Z jego relacji wynikało, że
            maksymalny moment z około 230Nm(poprawcie mnie jesli źle napisałem) spadł do
            blisko 170Nm. Ponieważ moje doznania pokrywają się z uwagami mechanika
            chciałem dowiedzieć się (na hamowni) jak znacznie działanie na gazie zmienia
            charakterystykę pracy silnika.

Niestety w obecnej sytuacji pozostaje mi poczekać na wzrost liczby hamowni.
            ;-))

pozdrawiam
            • Gość: NIOHE Re: >>hamownia<< IP: *.chello.pl 10.03.03, 18:01
              P.K.im.Tadeusza Kościuszki posiada,więc sądzę że Polibuda Wa-wa też.Rozeznać
              i "pokręcić" się koło tematu może będzie tanio.Pytaj też w dawnych dużych
              firmach transportowych,mogli posiadać i jeśli nie upłynnili to zrobią.
            • bart_ Jakiś dziwny jesteś, facet... 11.03.03, 15:38
              Nie kumam. Masz auto Megane, wydałes kasę - pewnie - ponad 2kzł na instalacje
              gazowa, bak paliwa kosztuje cie średnio 160 zeta, to nie stać cię zrobić
              badanie za 250 ???????
              Szukasz stówę taniej ? Qrcze chłopie, z też chce ci sie tracic czas na szukanie
              lepszej okazji, uważaj bo te stówę "taniej" zużyjesz na poszukiwania.

A to że takie badanie nic ci nie da, najwyzej "powie ci" że twoje auto jest
              teraz do d*** bo przedtem było lepiej, to czy to poprawi ci samopoczucie ?

Rozumiem ciekawośc, ale wydanie kasy na hamownie ma chyba sens wtedy, jesli
              chcesz zgłosić zastrzeżenie co do wykonanej usługi i ją zareklamować co w
              konsekwencji ma doprowadzić albo do demontażu instalacji niezgodnej z
              parametrami i zwrocie kasy albo na poprawce instalacji tak aby spełniała
              założone parametry. Ale do tego musisz mieć umowe z wykonawca usługi ktora
              gwarantuje ci ze auto po przeróbce "nie straci więcej niż ...Nm albo KM.
              Jeśli nie masz tego, to po co ci w ogóle badania ? Po to żebyś sobie potem
              mówił "moje megane straciło na momencie ale za to jest na gaz" ?

Gość portalu: Ryszard napisał(a):
              > Dzięki Panowie za odpowiedź. Fakt, macie rację osprzęt jest drogi i każdy
              > chcee by mu się jak najszybciej zwróciło. Zakładałem zrobić pomiar w razie
              > ceny oscylującej w granicach 75-150 zł. Mój samochód to R Megane 1.4 16V,
              > któremu zamotnowano ostatnio inst. gazową Landi.
    • Gość: Gość Re: >>hamownia<< IP: *.acn.pl 26.08.03, 22:26
      A teraz w Wawie hamowni jak grzybów po deszczu ;) Jeśli dobrze pamiętam:
      1. Jacek Chojnacki (Nadarzyn - dokładnego adresu nie znam) - hamownia
      inercyjna Vtech
      2. VTG czy też Chiptronic (Sulejówek; Trakt Brzeski 94a) - inercja Bosch
      3. Master`s (Diesel Service) Aleje Jerozolimskie 228 (stacja benzynowa
      Rafinerii Gdańskiej jak jedzie się na Pruszków po prawej stronie) - inercja
      Vtech - koszt 150 PLN; gorąco polecam; tam się mierzyłem przy okazji chipa.
      4. Promotor - Młodnicka 31 - super serwis :) - inercje Vtech
      5. I nowe dziecko: Hamownia u Expert`a w firmie Unitronic na Pęcherskiej -
      również inercja Vtech

Brakuje tylko hamowni 4x4 i obciążeniówki ;(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka