Dodaj do ulubionych

Zimowy Styl Jazdy

IP: *.bielsko.dialog.net.pl 07.11.01, 18:35
-Generalnie nic mnie nie goni. Jak dojade, to będę. Zimówki na kołach, pogoda
ładna, humor dopisuje. Tylko teraz pomyślmy...
Jedziemy przez Przegibek (górzysta i kreta droga przez las, z porządnie ubitym
śniegiem na asfalcie i niezłymi widokami), czy 'dookoła' (głównie po płaskim,
raczej 'nudno')? Przez góry krócej, ale 'po płaskim' czarny asfalt. Czasowo
podobnie, choć przez Przegibek jednak szybciej, tyle, że mi sie nie spieszy.

Co wybieracie??
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Do Ralpha... IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.01, 18:38
      Sorry, że nie na temat, ale:
      Czy w Bielsku w Dialogu ten dostęp do i-netu co reklamują za 69 netto to jest
      nieograniczony? Tak jak TPSA 020...? I dużo w ogóle Dialog lepszy od TPSA?
      Dzieki za odpowiedz!
      • Gość: Ralph Re: Otóż... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 07.11.01, 18:49
        ...jest nieograniczony. Przesył 128 kilo, przy rozmowie tel.- połowa. TPSA
        proponuje SDI, dialog- modem cyfrowy. Ponoć dialog jest istotnie lepszy, a na
        pewno tańszy (opłata miesięczna dwa razy wyższa, o koszcie montażu nie
        wspominając), ale na technicznej stronie zagadnienia się nie znam. I tak np.
        rano sieć jest zdecydowanie przeciążona, więc różnice szybkosci nie są chyba
        odczuwalne:-#)
        • Gość: Gość To ile IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.01, 22:06
          ... dokladnie kosztuje dialogowski odpowiednik (m. cyfr.) SDI z TPSA? Ab. i
          instal.?
    • Gość: zoltar Re: Zimowy Styl Jazdy IP: *.pkobp.pl 08.11.01, 10:44
      Cześć.
      Ja jechałbym przez Przegibek, zawsze wolę ciekawsze trasy, nawet jeśli
      trudniejsze, zwłaszcza, że jesteś dobrze przygotowany do jazdy po śniegu.
      • civic_vtec Re: Zimowy Styl Jazdy 08.11.01, 11:08
        Gość portalu: zoltar napisał(a):

> Cześć.
        > Ja jechałbym przez Przegibek, zawsze wolę ciekawsze trasy, nawet jeśli
        > trudniejsze, zwłaszcza, że jesteś dobrze przygotowany do jazdy po śniegu.

Moje podejście do tematu - jak wyżej. Z takiej jazdy więcej przyjemności.

Ralph, napisałeś o samochodzie, że przygotowany. A Ty i Twoje umiejętności? ;)

Pozdrawiam
        Vtec
        • Gość: Ralph Re: Ja tam mieszkam...i nie tylko IP: *.bielsko.dialog.net.pl 08.11.01, 13:11
          Jak zwykle prowokacyjnie!

Ja myślę, Vtec, że miałbyś dużą frajdę, gdybyś dał się zaprosić na taką
          przejażdżkę. Ty na siedzeniu pasażera, rzecz jasna!

A propos- zaczynam nawet lubić reply'je na Twoje posty!
          • civic_vtec Re: Ja tam mieszkam...i nie tylko 08.11.01, 13:43
            Gość portalu: Ralph napisał(a):

> Jak zwykle prowokacyjnie!
            >
            > Ja myślę, Vtec, że miałbyś dużą frajdę, gdybyś dał się zaprosić na taką
            > przejażdżkę. Ty na siedzeniu pasażera, rzecz jasna!
            >
            > A propos- zaczynam nawet lubić reply'je na Twoje posty!

Prowokacyjnie to za duże słowo :) Nie napisałeś po prostu o Twoim osobistym
            przygotowaniu, a nie wszyscy czytelnicy znają Cię z innych wątków. Chciałem
            zwrócić uwagę na taki aspekt wyboru trasy jak mozliwości kierowcy.
            W Twoje umiejętności wierzę i nie musimy sobie tego nawzajem udowadniać, a na
            pewno nie na forum. Za zaproszenie dziekuję pięknie :), może kiedyś skorzystam?
            Fotel pasażera to jest to - więcej można zobaczyć, a nie tylko furt droga i droga.

Pozdrawiam
            Vtec

P.S. Czy w Beskidach zanosi się na śnieg? W Sztokholmie spadł dziś pierwszy raz i
            powoli odpływa...
            • Gość: Ralph Re: Ja tam mieszkam...i nie tylko IP: *.bielsko.dialog.net.pl 08.11.01, 15:07
              Śniegu na razie nie ma, a długoterminowej prognozy nie mogę nigdzie wypatrzyć
              (pół godziny temu zmieniłem opony na 'nówki' zimówki, więc jestem ciekawy i już
              w sumie czekam na BIAŁE).

Moje przygotowanie jest w tej kwestii ma drugorzędne znaczenie, gdyż chciałem,
              miedzy innymi- poznać preferencje forumowiczów.
              Hej!inne wątki...sam mówiłeś, a teraz!co?

Zaproszenie posłużyło mi po prostu za odpowiedź, bo co innego mógłbym CI
              odpisać? Tym niemniej dzięki za zaufanie, a udowadnianie to w ogóle odpada,

pozdrowienia dla Szwecji, która znam słabo, ale to się musi zmienić!
              • Gość: Arti Re: A jakie zimówki Ralph? IP: 192.168.0.* 08.11.01, 15:47
                Gość portalu: Ralph napisał(a):

> Śniegu na razie nie ma, a długoterminowej prognozy nie mogę nigdzie wypatrzyć
                > (pół godziny temu zmieniłem opony na 'nówki' zimówki, więc jestem ciekawy i już
                >
                > w sumie czekam na BIAŁE).
                >
                A na jakie jeśli można wiedzieć? I co myślisz o Dębicy Frigo Directional?

• Gość: Ralph Re: W sumie jak zwykle- zależy IP: *.bielsko.dialog.net.pl 08.11.01, 17:18
                  ContiWinterContact TS 760. Nie decydowałem się na kierunkowe (to juz 4-ty
                  komplet, na którym będę jeździł), bo z doświadczenia (własnego i kilku
                  znajomych) mogę powiedzieć, że jeśli chodzi o jazdę na śniegu, to 'zwykłe'
                  opony spisywały mi się lepiej. Te, o które pytasz wciąż jeżdżą u mnie w
                  rodzinie i zgadzamy się co do faktu, że 'chodzą' gorzej od ich poprzedników
                  niekierunkowych. Powtarzam- chodzi mi o jazdę na śniegu, bo przy zdecydowanej
                  większości tras i 'czarnego' kierunkowe są oczywiście lepsze. Z ciekawostek
                  moge puścić plotkę, że kolega ma Alpiny Micheline'a i twierdzi z uporem (jeździ
                  35tys/rok), że zwykłe Dębice były lepsze.
                  A ja kupiłem te Continentale, bo w zeszłorocznych testach ADAC ten model był
                  najlepszy w swojej klasie (gość mi testy w sklepie pokazywał, ale nie w tym co
                  kupowałem, żeby było jasne), a cenowo też ok. W Carmanie zapłaciłem za
                  zeszłoroczne (2 mies. temu kupiłem) 168/szt. (165R13/70).
                  Dodam jeszcze, że w moim mieście taksówkarze z pewnej sieci w zeszłym
                  roku 'testowali' zimówki Sava i ponoć chwalili na równi z Good Year'em, o cenie
                  nie wspominając...ale to tylko tak zasłyszane:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka