Dodaj do ulubionych

ALE MAMY PAŃSTWO PRAWA

IP: *.chello.pl 17.03.03, 21:47
Trybunał Kostytucyjny-15 sędziów,profesorów prawa-Strażnik konstytucji orzekł
10 grudnia 2002,że tryb wprowadzenia i ustalenia sposobu pobierania opłat za
parkowanie jest niezgodny z KONSTYTUCJĄ.To co leżało w gestii Rady
Ministrów,ta scedowała na Rady Miast/Gmin/.Postanowił że opłaty pobrane nie
podlegają zwrotowi,oraz że wadliwy przepis traci moc obowiązującą DOPIERO
30.11.2003r.WIĘC PŁACIMY DALEJ.W majestacie"prawa"moc nadało mu 15 sędziów
PROFESORÓW,wybranych przez parlament /460 posłów/bezwzględną wiekszością
głosów/na 9 letnią kadencję/. Musimy płacić?Może wystosujemy do Trybynału
zapytanie,kto może wydać orzeczenie,czy Trybunał orzekł zgodnie z
konstytucją? Ja przesyłam zestawienie kart postojowych do UMK celem zwrotu
uiszczonych opłat.Odmowa,to Trybunał Europejski.!!!!!!!!!A co wy?
Obserwuj wątek
    • Gość: mandżaro Re: ALE MAMY PAŃSTWO PRAWA IP: *.acn.pl 17.03.03, 22:09
      Nie płacę.
    • Gość: w Re: ALE MAMY PAŃSTWO PRAWA IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 17.03.03, 23:26
      Typowa paranoja - świadczy to o równości obywatela wobec państwa, zaufaniu
      obywatela do państwa i jeszcze można by wymieniać. No ale cóż - pozostał tylko
      trybunał, przy czym przegrana nie spowoduje automatycznie wylania na zbity
      pysk tych znawców prawa, a tylko kolejne obciążenie naszych kieszeni.
      • Gość: Henio Re: ALE MAMY PAŃSTWO PRAWA IP: *.chello.pl 21.03.03, 22:46
        • Gość: Henio Re:Kasia płacić 50- ALE MAMY PAŃSTWO PRAWA IP: *.chello.pl 21.03.03, 23:03
          Wraca wątek poruszony wcześniej.Nikłe zainteresowanie.Napisany tekst aktualny.
          Kodeks cywilny określa formę doręczenia pism,wezwań.Tamże nie wymienia
          się:włożony za wycieraczkę.Tak jakby listonosz miast doręczyć Ci list polecony
          włożył go pod "wycieraczkę domową".Ale zauważyłem że kontrolerzy robią foto
          aparatem cyfrowym ,stać firmę na taki.Instytut Ekspertyz Sądowych Kraków w
          swoim wydawnictwie wymienia tytuł:Skutki prawne nieuiszczenia należności za
          płatne parkowanie.Opracowanie R.A.Stefański.Próbuję dotrzeć i poczytać.Tamże
          wiele innych publikacji np.Niektóre ułomności systemu prawnego,dotyczącego
          ruchu drogowego.
          • Gość: Paweł Re:Kasia płacić 50- ALE MAMY PAŃSTWO PRAWA IP: *.acn.pl / 10.70.4.* 24.03.03, 22:26
            I jak z tą lekturą? Płacić mandat , którego możemy nie widziec??
          • Gość: Niknejm Re:Kasia płacić 50- ALE MAMY PAŃSTWO PRAWA IP: 143.26.81.* 25.03.03, 10:51
            Gość portalu: Henio napisał(a):

> Ale zauważyłem że kontrolerzy robią foto
            > aparatem cyfrowym ,stać firmę na taki.

Tylko, że to żaden dowód. Mogłeś stać po 18.00 lub przed 8.00, a nadruk
            godzinowy na fotce o niczym nie świadczy - w aparacie można ustawić dowolną
            godzinę. Moga fotke sobie wsadzić... w akta ;-)

Swoją drogą, ja płacę za parkowanie (choć w strefie płatnej parkuję bardzo
            rzadko w godzinach 'urzędowania'), bo mi sie potem nie chce użerać i
            udowadniac, że mam rację.

Pzdr
            Niknejm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka