Dodaj do ulubionych

VW i samochód zastępczy ...

23.10.06, 20:21
Witam moze ktos mial takie zdarzenie w czwartek moj passat sie zepsul ...
tzn.z silnika poszedl dym i koniec przyjechali ci od assistance (bo samochod
jest na gwarancji) i zabrali samochod moim zdaniem powinienem dostac samochod
zastepczy. Dzwonilem a oni mowia ze moga dac samochod zastepczy na 3 dni za
darmo a na naprawienie samochodu to oni maja nie okreslona ilosc czasu bo w
ciagu 14dni !! maja tylko zdiagnozowac usterke a pozniej to mowia ze troche to
potrwa. W passacie pewnie ta usterka nie jest taka prosta wiec troche to
potrwa a oni mi proponuja samochod zastepczy za oplata ... Moze ktos z Was
mial podobny problem i co z tym zrobić przy zakupie samochodu bylo mowione ze
assistance to gwarantuje a i wogule to lawety powinny przyjezdac w czasie do
30-40 minut a przyjechali po 1,5 godziny i na dodatek zwiezli samochod nie do
mojego dilera tylko do innej firmy. Jesli ktos wie gdzie mozna poczytac w
necie na ten temat albo sam wie jak to wyjasnic ... to prosze o odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • xxbms Re: VW zastępczy ... nazywa się MPK 23.10.06, 20:55
      xx
      • zoneo Re: VW zastępczy ... nazywa się MPK 23.10.06, 21:00
        co mpk ?? mi to chodzi tylko o sprawiedliwosc i o wywiazywanie sie z umow bo mi
        ten samochod to nie jest potrzebny ale jak obiecuja to niech teraz daja
        • xxbms Re: Jak dostaniesz inny niż z MPK napisz!! 23.10.06, 21:06
          .. bardzo mnie to interesuje, bo VW z powyzszych powodów po 20-latach i 3-
          passatach porzuciłem na wieki - jak płacisz jesteś friend kulczyczka, jak coś
          nawali ...to..... wydziwiasz
          VW po skodzie i tojtoj najdroższe badziewie!!
          • zoneo Re: Jak dostaniesz inny niż z MPK napisz!! 23.10.06, 21:24
            No to mój drugi passat z pierwszym nie bylo zadnych problemow z tym tez tylko
            teraz taka niespodzianka chyba juz sie nie zdecyduje na kolejnego VW
            • mameja21 Re: Jak dostaniesz inny niż z MPK napisz!! 24.10.06, 09:38
              zoneo napisał:

> No to mój drugi passat z pierwszym nie bylo zadnych problemow z tym tez tylko
              > teraz taka niespodzianka chyba juz sie nie zdecyduje na kolejnego VW

Tak z ciekawości: z jakim silnikiem jest ten Passat ?
              • zoneo Re: Jak dostaniesz inny niż z MPK napisz!! 24.10.06, 16:35
                2.0 TDi 140KM
    • foreks Re: VW i samochód zastępczy ... 23.10.06, 21:10
      VW ruleZZ :)))
    • fryderykx Re: VW i samochód zastępczy ... 23.10.06, 22:32
      nr. tel. 512-367-399 podpowiem
    • zoneo Re: VW i samochód zastępczy ... 27.10.06, 18:10
      No i nie jest tak źle z tym VW dzwonili dzisiaj i za tydzien odzyskam passata
      ale ... z nowiutkim silnikiem :)
      • zbig73 Re: Czyli 2-tygodnie Rolls-Royce z MPK 27.10.06, 20:36
        ...całkiem nieźle, daj znać czy silnik był NOWY czy REGENEROWANY!!!!!!!
        NIGDY WIECEJ kulczykwagena
      • mameja21 Re: VW i samochód zastępczy ... 27.10.06, 20:45
        A powiedzieli Tobie co się stało?
        I przy jakim przebiegu nastąpiła awaria?
        • zoneo Re: VW i samochód zastępczy ... 27.10.06, 22:46
          narazie dokladnie nie powiedzieli ale najpierw chyba poszla turbina pozniej
          jakies lopatki sie polamaly i po tym to juz wszystko kaputt
          • xxbms Re: Czyli zastępczy ...VW to MPK na 2-tygodnie 27.10.06, 23:45
            ....w swoim passacie schowek na parasol zamień na bilety MPK - przydadzą się
            bardzej niż parasol, chyba ze wstyd nim zasłaniasz, a ile to wozidło
            kosztowało, 150kzł czy więcej???
            P.S. - bądż cwaniszy złap ich na czymś, na przysłowiowej głupiej śrubce i jak
            przekroczą 2-tygodnie nie odbieraj samochodu tylko żądaj nowy, 100% pewna
            wygranej
            • zoneo Re: Czyli zastępczy ...VW to MPK na 2-tygodnie 28.10.06, 10:07
              tak ci powiem szczerze ze teraz to calego nowego to nie chce bo mam tam duzo
              rzeczy pomontowanych dvd tv i takie glupoty to teraz znow to montowac e tam a
              kosztowal ok 130tys
              • 01boryna Dwie sprawy 28.10.06, 10:48
                W umowie assistance powinno byc wyszczegolnione za co i na jak dlugo dostaniesz
                auto zastepcze. Jest to umowa a nie jakies widzimisie jakiejs biurwy. I druga
                sprawa. Piszesz ze auto na gwarancji i ze pomontowalas sobie dodatkowy sprzet
                dvd itp. Przeciez przerobki we wlasnym zakresie moga doprowadzic i najczescie,
                doprowadzaja do utraty gwarancji. Czy oni w tym warsztacie tego nie zauwazyli.
                I na koniec, jak ktos juz napisal, czy to bedzie napewno nowiutki silnik?
                • lucj Re: Dwie sprawy 28.10.06, 20:46
                  Co wspólnego ma założenie DVD do samochodu z utrzymaniem gwarancji, tak było
                  kiedyś. Obecnie jeżeli serwis chce zdjąć gwarancje z jakiegoś elementu to musi
                  udowodnić że uszkodzenie powstało w wyniku poprzednich nieprawidłowo wykonanych
                  napraw lub zamontowania nieodpowiednich części, ewentualnie nie prawidłowo
                  wykonywanych przeglądów. Oczywiście serwisy starają się ściemniać klientów aby
                  przyjeżdzali do serwisów zostawić kasę za przeglądy.
                  • 01boryna Re: Dwie sprawy 29.10.06, 19:57
                    lucj napisał:

> Co wspólnego ma założenie DVD do samochodu z utrzymaniem gwarancji, tak było
                    > kiedyś. Obecnie jeżeli serwis chce zdjąć gwarancje z jakiegoś elementu to
                    musi
                    >
                    > udowodnić że uszkodzenie powstało w wyniku poprzednich nieprawidłowo
                    wykonanych
                    > napraw lub zamontowania nieodpowiednich części, ewentualnie nie prawidłowo
                    > wykonywanych przeglądów.

Czy wlasnie nie odpowiedziales sobie na pytanie? Z tekstu wynika ze byl to
                    sprzet nieorginalnie Volkswagenowski. Potrzeba bylo wiec zainstalowac uchwyty,
                    poprowadzic i podlaczyc kable itp. Tym samym ingeruje sie w konstrukcje
                    samochodu.

Oczywiście serwisy starają się ściemniać klientów aby
                    > przyjeżdzali do serwisów zostawić kasę za przeglądy.
              • xxbms Re: VW-zastępczy = MPK- nowy na regenerowany! 29.10.06, 13:45
                takie są procedury w VW, zastepczy samochód to MPK, a silnik dostaniesz
                regenerowany. Dziwi mnie, ze tak mało dałeś za passata. Samochód do jazdy to
                ponad 150k-plemników, bez TV i innych gadżetów (to nie jest dla kierowcy, tylko
                znudzonej strzelaniem gumek stringów)
    • skodamoher Re: VW i samochód zastępczy ... 28.10.06, 10:23
      No to nieźle. Ale widzę że cię to nie dziwi ani nie bulwersuje wcale że w nowym
      samochodzie poszedł dym z silnika. Pewnie to już twój nie pierwszy Passat.
      • zoneo Re: VW i samochód zastępczy ... 28.10.06, 19:41
        a co mnie ma bulwersować zdarza sie ... tak to moj drugi passat ale z pierwszym
        nic wogule sie nie dzialo. Oni nic nie mowia o tych urzadzeniach a szczerze
        mowiac troche sie tam dzialo tv w podsufitce i dwa w oslonach przeciwslonecznych
        troche tych kabli jest tam ale jak nic nie mowia to dzieki Bogu. Mam nadzieje ze
        nie klamali ze bedzie nowy silnik :)jak otrzymam go to napisze
        • tipp01 Re: VW i samochód zastępczy ... 28.10.06, 22:12
          Co do silnika. Znam podobny przypadek. W aucie o wiele droższym niż passat. Nie
          mieli wyjścia. Silnik można tylko zezłomować. Raczej nie da się zregenerować:)
          Natomiast serwis VW, czy też osoba z Assistance nie znali się za dobrze na
          procedurze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka